Dá sa žiť bez sexuálneho kontaktu?
Ahojte. Tak sa zamýšľam a nedá mi to. Je tu veľa diskusii ako z nejakeho dôvodu jeden partner odmieta druhého, nemajú sex napr. mesiac, dva, tri… resp. majú ho občas len pár krat do roka, tak skoro všetky odpovede smerujú k tomu, že to nie je normálne, čo v partnerskom zväzku úplne chapem, to nie je pointa môjho príspevku. Ale veľa krát sú tu názory, že to by chlap / žena nevydržali, že určite sexujú inde. Ako je to úplne nepredstaviteľné, fyzicky nemožné, ako sa to nedá. Ale veď si predstavte, čo takí ľudia, ktorí sú sami bez partnera dlhé roky, možno aj cely zivot, alebo takí, ktorí ostávajú v nefunkčných vzťahoch, ale popritom nemajú nikoho? Žijú normálne, len ten sex skratka nemajú. Je veľmi veľa takých ľudí. Ja sama som dlho single, chuť by aj bola, ale jednoducho nie je s kým. Chlapi v mojom veku a okolí sú buď zadaní, alebo divní. A len tak sa vyspať s niekým, to nie je pre mňa. Čiže ani neviem, možno otázka na tých, ktorí zastávajú názor, že bez sexu sa absolútne nedá žiť, naozaj to takto vidite? Alebo ide len o presadzovanie si nejakej idei o dokonalom živote, ktorý údajne žijete?
@chodec15 veď ja nikde nepíšem, že sú takí všetci. Napísala som to na margo tvojho popisu žien po 40. Samozrejme, že majú vrásky, lenže tie až tak neovplyvnia tak ako vy neovplyvníte napríklad tú plešinu. Ale vezmi si teraz okruh chlapov po 40, ktorí ťa napadnú a daj vedieť, koľkí sú vyšportovaní a koľkí naopak pupkatí. Čím netvrdím, že väčšina žien sú modelky, len že si navzájom nie je, čo sa vzhľadu týka, vôbec čo vyčítať. A to ani v mladšom veku, nie len po 40.
Zivot bez sexu je potlacanie jednej z dolezitych potrieb. Urcite to nie je ok.
Som velmy nadržaný tak velmy chcem mat sex a a neviem vôbec si najst dievča už neviem čo mam robit ešte v živote som nešukal do bordelu vobec nič tam nechcem platit za sex .
@anonym_autor dá sa žiť aj bez sexu.. veď aj kňazi a reholníci tak žijú, ale podla mna to dost ovplyvnuje celkove psychicke a fyzicke zdravie človeka, takmer vzdy si tuto frustraciu clovek kompenzuje niecim inym - bud jedlom, alebo aj duchovnymi zazitkami, pracou atd. po dlhsom case si telo aj zvykne, ale vela krat sa to prejavi aj chronickou bolestou a problemami so spankom a pod.. ja osobne by som taky zivot nedavala.. ak aj bez sexu s clovekom, aspon autosex podla mna je uplne normalny a potrebny k zivotu ako vzduch či jedlo