Dali by ste šancu vzťahu s mužom, ktorý bol vo väzení?
Spoznala som sa s mužom, s ktorým si rozumiem prvýkrát v živote najviac, ale po pár týždňoch stretávania sa mi priznal, že bol vo väzení. Zaľúbila som sa do neho, ale mám z toho obavy, že ako sa na toto pozerajú ľudia, zrejme od takých ľudí bočia. Sedel za marihuanu, príde mi ako najlepší muž na svete, teda randila som s rôznymi mužmi, tento mi vyšiel z nich najlepšie a nie je to pretvárka. Ale naozaj mám obavy z jeho minulosti, no vlastne teda skôr budúcnosti, že to môže byť problém, v práci, alebo keby mám s ním deti, tak pre ne. Zrejme by ste každá odišla, či?
vpodstate ho môžeš aj otestovať...povedz mu na niečo nie. nie nie a ziadne alternatíva ani nie lebo, ale proste nie. nechce sa mi nechcem...napríklad na sex...uvidíš či bude manipulatívne dobiedzať a presviedčať ťa nejako tlačiť...títo ludia neakceptujú odpoved nie. alebo test klameš? spýtaj sa ho že minule si čítala takú štúdiu o klamaní, či on klame občas...je jedno či klame neklame alebo občas si zaklame...ale ak povie "a kto neklame?" to je ta odpoved ked vidis, ze neprebera zodpovednosť za svoje správanie, lebo to nie ja ale odklána pozornosť na iných...
Basa človeka veľmi zmení keď už sa tam dostane. Určite mu daj šancu!!!
@marcela1207 to myslíš ironicky? 😀
@monuska112 toto ja otestované mám. Testujem ho z každej strany, venujem sa psychológii. Ale jeho známy z basy sa mi nepáčia. Síce len nedávno vyšiel, normálnych známych nemá. V robote ma vraj starších chlapov, s nimi moc nezapadá do partie. A na Facebooku si pošlú žiadosť o priateľstvo títo z basy, a že však poznáme sa, tak kliknu na seba. On nemal veľa kamarátov, vraj 4, ale už majú svoje rodiny, odišli aj zo sk, z bývalej práce, to boli skôr obchodní partneri, nie kamaráti, že už ich nekontaktuje. Začína život nanovo. Ale fakt sa mi nepáči kontakt s ľuďmi z basy, ale tak ja mu ťažko môžem niečo zakazovať. Dúfam, že časom nájde normálnu komunitu ľudí.
Autorka:Bolo by, super, ak by sme so 100%istotou vedeli po polrocnom vztahu s narciszom a naštudovanim si o nich, presne zistit, kto narcista je a kto nie. Skala od normalu az po narcisticku poruchu osobnosti je taka siroka, ze tie odtiene su velmi roznorode. Navyse, čistá narcisticka osobnost ani neexistuje, vzdy je k tomu este iná porucha, crty... A teraz k dotycnemu. Vysiel z väzenia pred 7 mesiacmi, kamaratov ma iba z vazenia (Preco? Mudre by bolo distancovat sa, nie ucit sa nove veci, kamaratit sa...). Je vonku naozaj velmi kratko, aby on sam (nieto este ty) vexel oovedat, ze uz nikdy viac. Nikdy viac sa ukaze oo rokoch. Podla popisu si sa rozhodla dat mu šancu, tu si to skor "odobrujes". To je v poriadku, ale ako sa hovori "doveruj, ale preveruj".
@katkine_terapie tak moja mama je tiež narcistka, mám aj kolegu narcistu, ja už ich rozpoznam ľahko. Aj skrytého, aj grandiózneho. Toto nie je ten prípad.
@katkine_terapie zatial nemám dôvod mu neveriť, ale dá sa povedať až po rokoch, to máš pravdu, lenze do budúcnosti nevidíme a to nikdy nevieš, nemôžeš to povedať ani o ľuďoch, čo v base neboli... Každý vzťah je riziko.
Myslím to vážne. A nenamyslaj si nič iné!!!!!!!!
Aha jasne, nejako som neregistrovala, ako dlho ste spolu, asi som nepozorne citala.
👍
Autorka, kolko mas rokov? Ake mas plany do buducna, 7 mesiacov je fakt extremne malo…ja som myslela, ze dealoval v mladosti a je uz aspon x rokov vonku.
Ked vysiel len pred 7 m to je este horsie, akokeby to robil pred x rokmi.O to skor, ked aj mamu a exa si mala problemoveho a mas v svojom okoli takych ludi.Niekto zo vzdialenej rodiny tiez predaval drogy mama sa rozviedla nemala nanho cas vychovala ho ulica a rychlo sa chcel mat dobre. Spolupachatelov z toho vysekali pravnici jeden bol pravnikov syn a ten niekto z nasej rodiny si odsedel 5 r.Spravil si v base skolu, cvicil a odisiel do zahranicia kde sa mu dari.Kamarati mu tu zostali len taki pochybni, takze nemal v okoli nikoho normalneho ostatni sa pozenili a uz mal nalepku zaznam v registri a pod....ja by som bola velmi obozretna a mozno nevies este vsetko.Ja by som si rada precitala aj sudny rozkaz co vsetko porobil.Ako dlho sedel?ano, je pravda nemusel Ti to povedat....ale taky clovek rychlo moze sklznut zase k tomu, aby zarobil viac a lahko....za mna nie, ale ty sa riad sebou.
Osobne by mi vadili jeho kamaráti z basy. To, že za mlada pestoval a predával marišku by mi nevadilo (však nehovoríme o cocaine) poznala som na Slovensku takých chalanov, od toho by som ich charakter neodvyjala. A to podotýkam, že aj napriek legálnosti marihuanu nefajčim ani nie som zástanca jej konzumácie, ale jej pestovanie či predaj nepovažujem za nejaký hrdelný zločin. Keby niekto pestoval tabak a predával ho, tak to by bolo Ok?
@ropucha6 v mladosti áno, ale je vonku chvíľu
@sisaka no áno kamaráti mi vadia, ale skôr sú to známi, len jedného považuje za kamaráta a ten odchádza do zahraničia o týždeň.
Tak to musel sediet dost dlho. No neviem, ak chces v blizkej budcnosti deti, do tohoto by som nesla veru.
@ropucha6 ja už deti mám, nepotrebujem mať dalsie. Ale on nemá.
Nechápem tomu "len" mariška. Je to raz zakázané a je jedno, či ide o marišku alebo kokaín. Mal to pestovať maximálne pre seba ked už. Ale vypovedá to niečo o jeho charaktere, že mu bolo jedno že koná protizákonne, prednejší mu bol ľahký a rýchly zárobok.
Cize vo February este sedel v cele ? Kludne by som mala predsudky 😅
@mimka1402 verím tomu, aj ja mam občas chuť manipulovať, ale teda nie som v tom dobra, lebo som na tom moc hlúpa 😀
Ale tie vety som vravela úprimne, lebo som ich vtedy tak skutočne myslela a verím tomu, ze to veľa zaľúbených ludi tak ma.
@777januska777 narcista bol inteligentný vysoko, tým, že oni vypnú emócie, tak majú viac kapacity na inteligenciu/informácie. Ale nie každý narcista je múdrym
Záleží aj od toho, koľko rokov bol vo väzení, aký to malo na neho vplyv, či je teraz riadne zamestnaný. Lebo toto sú obyčajne ľudia so slabou vôľou a len by mal problém v zamestnaní alebo v rodine mohol by sa k marihuane vrátiť, často aj tajne a klamú, že nič.
Nezatracovala by som každého, kto niekedy sedel vo väzení. Nie vždy platí, že sa tam dostane človek, čo si to zaslúži, aspoň nie morálne. Poznám prípad rodiny, ktorá sa tam dostala kvôli ochrane svojho vlastného majetku, no ale, zvrtlo sa to. A miesto toho, aby sedel ten, čo ich okradol, sedí polovica rodiny, ťažký príbeh. Rovnako sa tam môže ľahko dostať človek, čo zrazil človeka z nepozornosti, nevenovaniu sa riadeniu a podobne, tiež by som takého nezatracovala. Nejde o pochybnú osobu, hocikedy sa to môže stať komukoľvek z nás. No ale v prípade pestovania a predaja marihuany by som bola na vážkach. Neviem či by som mala silu a chuť byť v strehu či v tejto ,,podnikateľskej aktivite" nepokračuje, keďže ako hovoríš, robil to popri zamestnaniu. Ťažko by sa aj hľadali náznaky, že v tom ide opäť a pri najmenšom podozrení by som mala strach. Možno mu, ale, naopak krivdím a naozaj sa zmenil. Len ty vidíš aký je a ako sa správa, môže byť z neho úplne iný človek, čo sa poučil a nadobro s nelegálnou činnosťou sekol. Verím, že vo väzení existuje náprava alebo prehodnotenie svojho ďalšieho života a nezávidím týmto ľuďom ich strašne ťažký návrat do spoločnosti, nehovoriac o odsudzovaní okolia a ťažkostiach sa zamestnať, keďže všetci na neho pozerajú cez prsty.
Keď si spomeniem na prípady vrahov a vrahýň zo zahraničia, ktorí si po odpykaní trestu založili rodiny a žijú akoby nič, mi prípad tvojho nápadníka pripadá ako banalita. Nevyskúšaš, nevieš, len ty vieš aké pocity z vašich stretnutí máš a ja mám pocit, že ty si sa už dávno rozhodla. Prajem ti, nech sa rozhodneš správne. 🙂
@lilope ja mám pocit najlepší, nikdy som taký dobrý pocit nemala, pri žiadnom mužovi, ale uvidíme ďalej. Zatiaľ mu chcem dať šancu, páči sa mi na nom, že si váži úplne obyčajné veci, ako objatie, môcť ísť so mnou na nákup, alebo rozhovory. Sedel 5r, čo nie je málo, ale zase ani tak veľa. Mal šancu na podmienečne prepustenie, žiaľ sudca sa na jeho prípad vraj ani nepozrel alebo neriešil.. Keby sedel kratšie, do roka, je dosť možné, ze by nedošlo k náprave a zase sedieť 10r, to už následky zanechá. On sa snažil využiť čas, cvičiť, učiť sa jazyk, čítať knihy. Tak aspoň niečo robil.
Mne sa to nepáči, pred pár mesiacmi vyšiel z väzenia kde bol 5 rokov a kontaktuje sa ďalej s tými ľuďmi. Čo na Tom znie dobre. A tiež a tým podmienečným prepustením nechceš si overiť ako to bolo? Nešla by som do takého vzťahu. Blikala by mi kontrolka.
Ja nevidím žiaden dôvod na utnutie kontaktu. Veď sa za neho nejdeš vydávať 😄 úplne v pohode by som randila ďalej, samozrejme do ničoho sa nehrnula, len randila a keď na ňom niečo "smrdí", časom to vyjde na povrch a potom to ukončíš. Či by som ja osobne do takého vzťahu išla, to neviem s istotou povedať, záležalo by to na konkrétnom človeku, ale samotná marihuana by mi nevadila o nič viac ako napríklad vyššie spomínané domáce pálenie a predávanie alkoholu.
Kokos 5rokov bol zatvoreny Jasne ze si vazi malickosti. Ja som bola 2dni zatvorena v nemocnici na detskom plucnom s malym bol tam zakaz aj zaluzky otvorit Asi aby sa nerozpadli a citila som sa ako prepustena z vezenia a vazila som si uplne vsetko ze zastavka je blizko nemocnice ze autobus prisiel do 5minut ( na dovci na Svk ) .. 5rokov si musel davat pozor aby mu nepadlo mydlo v sprche Jasne ze si teraz mega vazi ked mà vedla seba ženu.
@miadi Tak je to aj pre mňa niečo nové, v porovnaní s mužmi, ktorí si ma ako ženu až tak nevazili. Možno preto, že môžu mať každý deň inú. Veď aj tento môže...
@miadi ale máš pravdu, ja som už po 3 hodinách v nemocnici si vážila "obyčajné" veci. 🙂
Mne sa zdá, že prestupujes v hovienku ale upokojujes sa tým, že všetci ostatni sú narcisti a psychopati a ty si veľký psychológ.
Ponaras sa do väčšej s... z akej si sa vyslobodila. Ale nevidíš to, tak sa teda ponor... je to tvoj život. Máš dieťa a uvazujes nad dílerom a basistom. Možno keď ponúkne tvoje dieťa..

@monuska112 tak čo mám naštudované, tak rozdiel medzi narcistom, sociopatom a psychopatom, je vlastne minimálny. Týmto nedisponuje určite, ale či ho kamaráti nestiahnu do niečoho istotu nemám, aj keď tvári sa že on sa nenechá zatiahnuť do ničoho, kde by sám nechcel. A tvrdí, že už nič nelegálne robiť nechce. Mám z neho dobrý pocit zatiaľ, ale samozrejme každý vzťah sa vie časom pokazit.