Dilema medzi dvoma mužmi
ahojte, som 3 roky po rozvode.
Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.
Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik
Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.
Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.
Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.
Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.
Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).
S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.
Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.
Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.
Ja som nepisala o tebe, prepac, ak to tak vyznelo. Myslela som to tak, ze ty spavas s nejakym chudakom, ktory nijako nedosahuje tvojej urovne a cakas len na to, kedy ho vymenis..ze ci by sa tebe pacilo toto v opacnom garde (ze chlap sulozi nejaku chuderku)
@terezka1947 lebo mi to momentalne viac vyhovuje ako nevyhovuje. muz cislo 2 mi to skomplikoval
@dadis ok. prepac, uz chapem. ked sa muzovi 1 na cokolvek stazujem ohladom nasho "vztahu" , tak mi povie, vsak si najdi ineho. ja budem len rad, ak budes stastna. tak asi aj to zohrava rolu v mojom pristupe k nemu. on mi dal jasne najavo, ze kvoli mne nic menit nebude.
Už ty musíš vedieť.
Buď chces vzťah alebo chces sex.
A v tomto prípade už si sa rozhodla,čiže...
Osobne si myslím,že by si mala byť chvíľu sama,potriedit si,čo chces a možno práve vtedy prúde ten pravý.
A muž 1 je starý mládenec ?Kolko má rokov ?
@terezka1947 ja to beriem tak, ze kym som tu, ostanem s 1, a ked sa prestahujem, tak mozem zacat nanovo a s cislom 2 si mozme volavat. ono sa to uz nejako potom vyvrbi, ci sa to prehlbi casom, alebo vyprcha
@retatka ten ma 37. druhy ma 45.
Nikdy nebol ženatý ?Netúži po deťoch a rodine ?A možno tiež popri Tebe hľadá tu pravú…
keď si vyberáš medzi dvoma, tak ani jeden nie je vhodný, a ten prvý určite nie.
@retatka poslednych 20 rokov riesil svoj alkoholizmus. chcel by deti, aj rodinu. ale nevie sa rozhybat. je velmi pohodlny, 100 krat si premysli, ci nieco urobi. nehlada urcite popri mne nikoho, sme k sebe dost uprimni, to by mi povedal. jemu to vyhovuje tak ako to teraz je. ma "priatelku", sex, blizku osobu, ale sucasne mu to minimalne zasahuje do jeho rezimu.
@mondolina ano,s tym suhlasim. s tym prvym cim sme dlhsie, tym viac rozdielov sa objavuje. ja som nastavena tak, ze ked sa odstahujem, tak tento "vztah" skonci.
s tym druhym to nechavam otvorene, ale urcite sa do vztahu s nim neplanujem pohrnut, ci prisposobovat kvoli nemu stahovanie.
a prečo teda vôbec si s tým prvým? aby si nebola sama?
@mondolina ja som vacsinu casu aj tak sama 😀 skor sme uz na seba tak nejako zvyknuti
tak mas jasno,riskni to podla mna nieje dobre mat v zalohe,100 km je malo,my sme mali 300 a dalo sa to
@lasoli a ako ste prosim Ta fungovali? vies, ono je rozdiel ked su obaja slobodni a bezdetni a je rozdiel, ked on ma deti v striedavke a ja mam svoje v osobnej.
Z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že sa dá pekne fungovať aj na diaľku, aj s deťmi, ale musí byť ochota, vôľa, a "dostatočná" láska na oboch stranách
@giertlova dakujem za skusenost. si mi teraz este viac zamotala hlavu, ze aby som to nezavrhovala uplne hned na zaciatku.
asi napisem vestici nech rozluskne tuto moju dilemu 😀
120 km je "nič" 🙂, ale to samozrejme záleží na tvojich a partnerových očakávaniach vo vzťahu. A treba sa pripraviť aj na kompromisy, a aj na to, že človek neustále rieši logistiku a "prevláča" deti, ktorým sa to nemusí vždy páčiť.
S prvým sa plánuješ rozísť hneď ako sa odsťahuješ, tam je to jasné. Tak sa venuje rozvíjaniu vzťahu s druhým, ale prvému to povedz, aj to, že odsťahovaním to medzi vami nadobro skončí 🤷🏻♀️
To ze s tebou az tak moc cas netravi nevnimam ako problem, ano ist na vylet atd by obcas mohol, ale na svoj cas mas mat prioritne svoje konicky a svoje kamaratky. Problem je ten, ze ma 37 byva v podnajme, nikam nechodi a nic okrem telky nerobi. Slobodni chlapi maju domy, opravuju auta, maju motorku, hocico proste. Ja si neviem predstavit zit s clovekom ktory ma v sebe taku energiu ze jedine co dokaze je jest cipsy pri telke. V 37 by mal mat hlavne svoju strechu nad hlavou, grilovat s vami pri teplych letnych veceroch, osulozit ta o polnoci na kapote svojho kabrioletu v tmavom lese a aspon sa s nim mas citit dobre a mat nejaku viziu a buducnost. Vasa buducnost vyzera tak ako si to teraz opisala a nijak inak.
@rony2255 ano. povodne to malo tendenciu byt vztah aj s perspektivou, ale on nema ochotu to posuvat nikam, takze mna to uz unavuje sa mu furt nieco doprosovat. a mat partnera, ked vsade aj tak chodim sama, v tom zas az tak velky benefit nevidim.
ale do razneho utnutia sa mi az tak uplne nechce.
@rony2255 ked sa ho opytam, ze co bude, ked sa odstahujem, tak on povie vyhybavo, ze uvidime, takze mam pocit, ze aj on s tym rata.
vtedy ho vlastne postavim pred ultimatum, ze bud sa so mnou odstahuje, alebo koniec. a on si zvoli koniec. pri kazdom ultimate si zvoli koniec, to je jeho postoj 🙂
Tak, ja si myslím, že u toho prvého je to jasné. Sústreď sa na číslo dva.
Nemáš už o čom premýšľať
ja by som v prvom rade sekla tu jednotku , a nechala by som si cas pre seba, s dvojkou by som nechala na nom ako sa to vyvrbi ....a mozno ako pisu baby pride aj 3 do hry :D dvojka znie idealne ....len ako baby hovoria ze ci si si ho nezidealizovala, ktovie preco nie je so svojou ex, takych dokonalych muzov zeny neopustaju :D to by mi asi blikalo stale v hlave . si nezavisla zena samostatna ...uzivaj si "slobodu " a jej vyhody...
Autorka toto je tvoja tema? https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/som-divna-ja-alebo-on-4/?page=12#post-85527662
@wheel ano, to vnimam ako hlavny problem. ja som stale plna energie, venujem sa niekolkym sportom na pravidelnej baze, cestujem (kludne aj sama), chodim po koncertoch, predstaveniach, vyhladavam kulturne a spolocenske udalosti, vzdelavam sa, ucim sa stale nieco nove, mam vybornu pracu a vo vyhlade druhu, ktoru mozem robit subezne s touto, pracujem okolo domu - kosim travnik, nosim drevo, uhlie, riesim deti, stretavam sa stale s niekym. TV zapinam v podstate len ked som s nim.
on pride z prace, oddychuje, pozera TV, pospi si, akakolvek iniciativa nula bodov.
este aj ten sex 9 krat z 10 iniciujem ja.
@petkazamborska z toho co mi on hovoril, tak on inicioval rozvod. samozrejme, vsetko co povie beriem s rezervou, vela sa pytam, snazim sa ho nachytat, ale zatial znie konzistentne. deti mava pomerne casto u seba, nemaju to presne tyzden/tyzden, vyzera ze s nou vychadza celkom dobre, povie mi uprimne, co sa mu na ich vztahu nepacilo, ale nekyda na nu, resp. este som ho nikdy nepocula povedat ziadny vulgarizmus a ani som ho nepocula ze by cokolvek hejtoval.
zvykneme sa bavit aj o detoch, ze co im navarime, ako s nimi travime cas, su to take prijemne debaty o praci, detoch, knihach, zazitkoch z minulosti, atd.
nic sexualne. ja sa urcite do dalsieho vztahu nehrniem, len hodnotim zatial, ci by to mohlo mat do buducnosti potencial.
velmi dobre si uvedomujem, ze to je v podstate uplne cudzi clovek a slova sa daju lahko prekrutit a ohybat. stale sa na nom snazim najst slabiny, ci negativa.
Najvacsia slabina vztahu c.2 je 120km ;) On s detmi sa uz s tebou viazat urcite nebude chciet , a ty si ochotna sa za nim prestahovat a zit s nim v cudzom meste s 0 kamaratmi? Ja som toto raz spravil a uz nikdy viac ;) Laska sa vrati do normalu a zistis ze si tam realne sama, deti budu tiez vytrhnute z domova atd. Prvy vztah by som ukoncil a druhy zacal mozno velmi opatrne budovat. Ono sa to nezda ale vztah s detmi je uplne o inom uvazovani ako ked ste slobodni. Aj z tvojej strany aj z jeho a realne to ma asi male sance na prezitie.

Okej, aspoň u jedného to je férové. A tomu č. 1 by si tiež mohla povedať, že u č. 2 premýšľaš o vzťahu. Možno by ho to nejako nakoplo.
A to, že mám krízu vo vzťahu, neznamená, že sa upnem na prvého muža, ktorý prejaví porozumenie.
A potom, sama píšeš, že č. 1 ťa berie ako kamarátku s výhodami. Vyhovuje mu to. Ty chceš od toho viac. Tak mu to povedz. Ak nebude chcieť. Tak to ukonči a nechaj na úrovni len kamarátstva. A tomu č. 2 si mala teda zatiaľ povedať, že s ním neplánuješ nič viac, ste čisto kamaráti, nech si nerobí nádeje. To by bolo fér. A až keď sa rozídeš s č. 1, potom si začni niečo viac s dvojkou.