icon

Dilema medzi dvoma mužmi

1. nov 2022

ahojte, som 3 roky po rozvode.

Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.

Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik

Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.

Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.

Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.

Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.

Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).

S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.

Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.

Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.

autor
2. nov 2022

@liljana ano, cislo 1 je viac menej ako priatel s vyhodami. on mi sice stale hovori, ze mozno by casom chcel aj viac, ale kks, kedy? sme spolu 2,5 roka a neposunuli sme sa takmer nikde. takze ano, pri nom som z planovania spolocnej buducnosti presla do stavu, je mi s Tebou dobre tu a teraz.
napriek tomu mu nechcem ublizit pokial nemusim.

jajanka31
2. nov 2022

A mimochodom ta 2ka ma o teba záujem? Keby ze mu zajtra zavoláš ze sa sťahujem do jeho mesta povedal by si sakra alebo super?

autor
2. nov 2022

@terezka1947 ano, to si vystihla. su uplne protipoly. mne je prirodzenejsie byt ale s takym muzom ako je cislo 2. s nim mam vela spolocneho. ale kym su deti male, tak mi staci aj taky vztah nevztah ako mam s muzom cislo 1. asi.

autor
2. nov 2022

@dadis urcite sa neplanujem stahovat za nim. stahovat sa vsak budem musiet tak ci tak, delime BSM a ex trva na tom, aby som opustila dom a popravde v tom meste ani ostat nechcem. sucasny partner moje stahovanie nejako neriesi, ale vyjadril sa skor tak, ze v tom pripade to ukoncime, on nebude mat ochotu za mnou cestovat. uz teraz byvame spolu malo a to od seba byvame par minut autom

vroni
2. nov 2022

Môžem vedieť, o akom vzťahu hovoríš? Muž č 1 je kamarát, občas s výhodami. Že z toho nebude dlhobodby a plnohodnotný vzťah, viete evidentne obaja. Najneskôr keď sa odsťahuješ, skončíte. Dovtedy by som sa nenamahala niečo riešiť. Muž č 2 je chimera. Nepoznáte sa, mate obaja záväzky, bývate od seba ďaleko... Ak ta baví k niekomu platonicky vzhliadat, tak je to fajn, inak o ničom. Kľudne si vychutnávaj občasný sex s kamošom, telefonáty s "tým druhým", ani jedno nie je tvoj vzťah a nikoho nepodvadzas. A keď sa zase "uceses" po presťahovaní sa, poobzeraj sa po normálnom vzťahu. Ale stahovanie vyberaj len a len podľa seba, nie podľa toho, kde býva nejaký (akokoľvek chrumkavý) chlap.

retatka
2. nov 2022

Ani jeden .Jednotka o ničom ,domased len prežíva .Dvojka ,vzdialenosť ,určite vy som sa za chlapom s deťmi nestahovala.Ostala by som sama ,venovala sa deťom a kamoškám .Uzivaj single život a neber prvého ,čo ti skoci do cesty .Ešte si krátko po rozvode .Môžeš mat krásny život/dočasne/ aj bez chlapa.

autor
2. nov 2022

@rakahaka v sucasnom vztahu sa v dost velkej miere citim ako sama. tam kam chcem ist chodim s kamoskami, svojim zalubam sa venujem sama, obmedzujem sa minimalne, budujem si karieru.

autor
2. nov 2022

@lasoli ano, 2 je presne typ muza, s ktorym by mi vyhovovalo byt. ja som na muzov celkom narocna a toto je muz, ktory by ma tahal dopredu. ma vela zalub, je rozhladeny, sportovec, mudry, vie sa postarat o rodinu, v mnohom je podobny ako ja.

muz cislo 1 je uplny uplny opak. na nom ma najviac pritahuje jeho ludkost empatia, je velmi dobry clovek, ale nie uplne ideal na vztah.

autor
2. nov 2022

@marsmykkok
@jajanka31 myslela som si, ze tie rozdielne zaluby nevadia. ale uz mi to zacina prekazat.

chcem ist na koncert, jeho reakcia: chod s kamoskou, ja s Tebou mozem ist, ale ber to, ze sa pre Teba obetujem, nic z toho mat nebudem (a listky musim zaplatit ja, lebo vsak on mi robi laskavost, ak so mnou pojde)

chcem ist na vylet: mne sa nechce, som unaveny z celeho tyzdna

chcem ist sportovat: to ma nebavi, mne sa nechce, to vela stoji

letna dovolenka: chod s kamoskou, ja nechcem ist k moru, nic by som z toho nemal

pobyt na chate: az jeden krat za toho 2,5 roka sme boli na predlzeny vikend a zas to zobral tak, ze on robi vlastne laskavost mne, cele som to zaplatila (nie je lakomy, plati veci aj on, ale berie to tak, ze ja chcem ist, tak ja nech zaplatim)

cize s nim je super, ked sme zatvoreni doma, to mu nevadi. pomoze okolo domu, uprace, drevo narube, s detmi sa pohra, ale vytiahnut ho niekam to je nadludske usilie. vacsinou mi povie, ze nech idem sama a nech si to uzijem, ze on sa z toho tesi.

autor
2. nov 2022

@karolinakr 😀 ano, mohla by som sa intimne zblizit aj s muzom cislo 2 a vyriesilo by sa to rychlo - nasrala by som oboch 🤣

autor
2. nov 2022

@jajanka31 no, to skumam z jeho reakcii, ale vypada, ze zaujem ma. ja sa dost drzim vzadu, on je skor ten, co iniciuje kontakt, napise mi, ze sa na mna tesi, ze mu chyba pocut moj hlas, atd.
to "rande" az tak uplne nevyslo, resp vobec nevyslo podla jeho predstav, lebo ja som si dost drzala odstup, takze som myslela, ze uz sa neozve, ale zavolal hned druhy den a zobral to s humorom a hovori uz aj o "nabuduce"
je o 7 rokov starsi odo mna, vie, co od zivota chce a caka, pracuje na sebe, vzdelava sa, stale sa niekam posuva. ja som v tomto velmi podobna, ambiciozna.

7miriam77
2. nov 2022

A nie je ti nahodou dobre takto ako ti je? Mas priateľa, ktory je empaticky, rozumiete si, dokonca si rozumie aj s detmi, je skvely v sexe....mas chut sa viazat a zakladat si vlastne novu rodinu? Ja mam z teba pocit, ze vlastne ti nic nechýba. Ci by si chcela s chlapom c1 alebo 2 zit v jednej domácnosti? Muzovi c.1 to ocividne takto vyhovuje a muz c.2..toho vlastne nepoznas, a možno sa tiez nechce viazat az do takej miery..

autor
2. nov 2022

@vroni vystizne si to zhrnula. asi to presne takto urobim. ostanem s cislom 1, s tym, ze to nema buducnost sme viac menej obaja uzrozumeni, s cislom 2 si mozem volat, uvidime, ako to pojde dalej. a urcite nebudem stahovanie prisposobovat ziadnemu chlapovi, tak zle na tom zatial nie som 😀

autor
2. nov 2022

@retatka venujem sa detom, sebe aj kamoskam, pripadam si taka polo single 😀

liljana
2. nov 2022

Co ty vies. Mozno sa skamaratia a budete mat trojku. Raz ta "vyvenci" na vylet jeden, ked bude mat cas, potom druhy. 🙂

sticker
autor
2. nov 2022

@7miriam77 nie, nemam chut (teraz urcite nie) sa viazat a ist s niekym byvat, momentalny stav mi viac menej vyhovuje. to, ze si tak rozumiem s muzom 2 nebolo planovane, nehladala som cielene niekoho a nejako sa neviem vzdat kontaktu s nim. myslim, ze on to citi podobne so mnou. ze hlavna prekazka je vzdialenost.

na druhu stranu - nepoznam ho. neviem ako funguje v domacnosti. neviem aku ma vychovu svojich deti - to su potencionalne veci na ktorych moze zlyhat akekolvek nase porozumenie.

autor
2. nov 2022

@liljana vies co, ja sa tiez zacinam na sebe bavit, ze riesim chlapov ako taka koza, pricom ziadneho nepotrebujem a som dokonale samostatna jednotka 😀

7miriam77
2. nov 2022

Tak si bez vycitiek s nim volaj, ved v podstate nic zle nerobis, c 1 nie ste v takom vztahu, ze by si si mala vycitat, ze volas s inym. Uvidíš ako sa to este vyvinie....ja by som to s 1 zatial neukoncovala. Pa

kate211
2. nov 2022

No ja neviem. S muzom c.2 si sa stretla po rokoch jeden krat, vies o nom tolko info a uz uvazujes o vztahu?

autor
2. nov 2022

@kate211 ja sa citim previnilo voci muzovi cislo 1 ze vobec s niekym takto casto volavam, to je asi hlavny dovod preco to riesim.
plus teda muz cislo 2 ma velmi zaujal, co sa mi zas az tak casto nestava

dadis
2. nov 2022

Mne sa zda ten vztah c1 uplne zly, ja osobne nevidim dovod spavat s nejakym niemandom, platit mu koncerty, dovolenku..radsej by som si pomohla sama..a co keby si otehotnela (ziadna ochrana nie je 100%)? Co ti vlastne okrem dobreho sexu ponuka? Ja tam nevidim jedine pozitivum. C2 ani nepoznas, ale teoreticky mas aspon platonicku lasku, mozno sa casom zobudi a zacne riesit nieco s tebou, no aktivna by som nebola. Radsej by som si uzivala single zivot

kate211
2. nov 2022

No dobre, ale to, ze ta zaujal, snad este neznamena automaticku uvahu o vztahu. Ak niesi stastna s muzom c.1 treba mu to oznamit a rozist sa. Mne to cele pride, ze si niekoho po rokoch videla jedenkrat a uz chces menit. Ako jasne, stat sa moze, ale uvazujes nad tym zbrkle.

rony2255
2. nov 2022

Ja nikdy nepochopím, ako môže človek vo vzťahu, to je jedno, že spolu nebývate, riešiť potencionálny vzťah s niekým ďalším. Áno, je to neskutočne nefér voči tomu, s ktorým si vo vzťahu. Ak máš pocit, že by mohlo byť vo vzťahu niečo inak, tak mu to povedz. Komunikácia, komunikácia a zase len komunikácia. A keď on ti povie, že sa meniť nechce a nebude, povedz, že v takom prípade ťa to mrzí, ale vo vzťahu s ním nezostaneš, môžete byť dobrý priatelia. A až potom rieš niekoho ďalšieho. Inak, ten č. 2 vie, že ty si zadaná?? Ak nie, tak je to riadne nefér aj voči nemu...

autor
2. nov 2022

@dadis ochranu mam vyriesenu, nastastie. 99,9% spolahlivost.
a ano, kaslem na to, nejdem byt aktivna ani voci jednemu z nich, necham to plynut a nejako sa to vyvinie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
2. nov 2022

@kate211 ano, mas pravdu. uvazujem az moc dopredu, s muzom cislo 2 nemam nic, len si obcas zavolame

dadis
2. nov 2022

Ak chces najst dobreho muza, tak musis mat svoje kvality aj ty. To ze mas vztah, aky mas, nijako tvoje kvality nezvysuje. Ty by si tiez nechcela chlapa, ktory pasivne sulozi nejaku chuderu a len caka, kedy ju kopne do riti, ked sa objavi novy objav. Teda aspon ja by som takeho nechcela, preto sa ani ja takto v svojom zivote nespravam..cakam od seba aj od svojho partnera lepsie hodnoty

autor
2. nov 2022

@rony2255 vies co, mna to tiez moc netesi, ze sa mi stala takato vec. pisala som ako to bolo. mali sme krizu, tak som zacala komunikovat s muzom cislo 2 (on to inicioval) a zistila som, ze si rozumieme. ale nepoznam ho natolko aby som kvoli nemu ukoncila vztah ale sucasne si nedokazem uplne zakazat komunikaciu s nim.

a ano, hovorila som mu, ze mam priatela s benefitmi a tiez som mu povedala, ze hladam niekoho na dlhodoby vztah, nielen na povyrazenie si.

autor
2. nov 2022

@dadis preco take expresivne vyjadrovanie, ze pasivne sulozi nejaku chuderu?
vsak normalne existuju aj vztahy, ktore su zalozene na naplnenie sexualnych potrieb. mne sa to trosku skomplikovalo, lebo som sa do sucasneho partnera zamilovala na zaciatku, ale kedze on ma pristup taky aky ma, tak u mna nastava zmena a cim sme dlhsie spolu, tym viac ho vnimam ako hlavne sexualneho partnera.

ale my sme hlavne aj velmi dobri kamarati, pozname sa 20 rokov, to tam zohrava rolu. on nie je nejaky hej ty z ulice. a viem, ze aj jemu takyto typ vztahu vyhovuje. travime spolu cas, ale nema voci mne ziadne zavazky. a ani mat nechce.

terezka1947
2. nov 2022

Prečo chces vztah-nevztah?
Radšej sama ako mať toto.