icon

Dilema medzi dvoma mužmi

1. nov 2022

ahojte, som 3 roky po rozvode.

Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.

Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik

Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.

Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.

Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.

Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.

Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).

S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.

Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.

Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.

autor
3. nov 2022

@karolinakr on si vobec nepotrpi na peniaze, rad investuje do kvalitnej stravy, ale inak vobec neriesi. ach jo, asi to proste nebudem riesit a necham vsetko volne plynut a nejako to uz dopadne 😀

dadis
3. nov 2022

Ja by som to volne plynut nenechala. Ved ho nelubis a buducnost to nema. Zbytocne sa blokujes pre inu lasku. Byt sama nie je ziadna tragedia.

autor
3. nov 2022

@dadis som sama zo seba zmatena. lubit ho asi nelubim, bola som donho velmi zamilovana, ale tym ako ma neustale odmietal, tak som nejako ochladla. mas pravdu, ze najlepsie by bolo sa rozist. ale nejako to nedokazem urobit :(

wheel
3. nov 2022

Uz 5 stran pises o tom, ze ho lubis ale aj nelubis, chces sa rozist, ale aj nechces, ten druhy je v pohode, ale vlastne nevies ci je v pohode..Stahovat sa kvoli nikomu nebudes, ale este aj tak nevies kde a kedy chces byvat..

Poradim Ti, sprav si s tym prvym dieta a mas po vsetkych dilemach a budes mat uplne ine problemy. ;)

autor
3. nov 2022

@wheel co Ti poviem, to sme my zeny, nerozhodne 😀 moc to riesim podla mna. proste sa neviem rozhupat k nejakemu razantnemu kroku. ale ako sa poznam, ja sa odhodlam, len potrebujem este cas, este to vo mne uplne nedozrelo to rozhodnutie. a zakladanie diskusii mi pomaha, je to brainstorming v urcitom zmysle.

kym som poziadala o rozvod s ex, tiez som sa rozhupovala vyse roka, ale ked uz som sa rozhodla, uz ma nezastavilo nic.

a s dalsim dietatom nestras prosim Ta, az vtedy by som si poriadne pokaslala zivot.

anita6666
3. nov 2022

Skladník a abstinujuci alkoholik v jednom...topka

sticker
autor
3. nov 2022

@anita6666 ani jeden z tychto faktov nehra rolu pre mna a je prizemne sa zrovna z tohto vysmievat.

Alkoholizmus je choroba. Je to jedna z najtazsich zavislosti. Ma moj obdiv ako to zvlada

katkine_terapie
4. nov 2022

Autorka: to, ze je abstinujuci alkoholik si v predchadzajucej teme nepisala. Takze jeden z dovodov, preco sa chce stretávať iba vtedy, ked to jemu vyhovuje môže byť aj ten, ze az tak celmi neabstinuje.

kassandra25
4. nov 2022

Ty riesis uplne zbytocne nezmysly. Muz c 2 bol za tebou len raz a ty uz sa tu ides s nim aj vydavat.... uz ho poznas ako po 7 mesacnom stykani sa. S tym tvojim platom, ked taky mas, by si mohla mat aj viac zdraveho rozumu. A muz c 1, ved co sa neriadis podla pocitov z neho.....

autor
4. nov 2022

@katkine_terapie to uplne vylucujem. On ma v hlave upratane co sa tyka alkoholu.

autor
4. nov 2022

@kassandra25 bolo koze dobre, sla sa na lad smykat 😀
Riesim to lebo sa citim previnilo voci muzovi 1 a sucasne sa neviem vzdat telefonatov s muzom cislo 2. Myslim ze o par mesiacov sa budem na sebe smiat ze ako som to riesila a prezivala 😀

dadis
4. nov 2022

Ale tebe nie je dobre, preco si to navravas? Keby si bola vo vztahu spokojna, tak sem tu diskusiu nedavas.

ysseba
4. nov 2022

Tak ked som si precitala tvoj komentar, ze sa budes stahovat a idealne k nemu….. 😂 ty v skutocnosti velmi dobre vies co chces. Akoze k nemu by som sa urcite nenastahovala, ale ved skus nahodit temu, ze sa zacinas obzerat po nejakom novom byvani ale nevies este kde, ze si robis prieskum ako je to aj v inych mestach s ponukou a cenami. A uvidis ci sa chyti a navrhne ti, ze by bol rad keby si si nasla byvanie v blizkosti.

autor
4. nov 2022

@dadis ano. nie som vo vztahu spokojna, len stale rozmyslam ci nie je chyba vo mne, ze som az prilis narocna

autor
4. nov 2022

@ysseba to bolo naozaj len zo srandy. momentalne netuzim po spolocnom byvani so ziadnym chlapom. a my si len volame, raz sme sa videli, on by mi nieco take urcite nepovedal, lebo vie, ze tym by prekrocil hranicu. na nieco take sa pozname prilis malo, v takom intenzivnejsom kontakte sme len 3 mesiace - prevazne telefonickom.

je uplne mozne, ze som len poblaznena, vsak ho v skutocnosti vobec nepoznam.

ked sme sa aj bavili na temu stahovania, tak on sam spomenul fakt, ze by som nemala ist prilis daleko od exa, aby mal aj on blizko k detom.
on je vyspely rozumny chlap, netlaci na mna v ziadnom smere, vie si racionalne zvazit pre a proti, rovnako ako ja. takze ani jeden z nas sa nehrnie do nejakeho intenzivneho zblizovania sa, ale na druhu stranu sa ani jeden z nas nevie vzdat spolocneho kontaktu.

do uvahy pripada aj moznost, ze si budeme takto volavat, a pokial sa to neposunie nikam, tak nas to oboch omrzi 🙂

ibrunova
4. nov 2022

Ja by som ti poradila ostať chvíľu sama so sebou.

ysseba
4. nov 2022

V každom vtipe zvykne byť kus pravdy 😉 No ale máš to komplikované veru. Nechaj tomu voľný priebeh. Nie je to situácia taká, že sadnem si, porozmýšľam a tak to bude. Nechaj to tak ako to je a uvidíš čo život prinesie. I keď môj tajný tip je, že život ti časom prinesie muža č. 3, ktorý bude niečo medzi týmito dvoma 😉

hayabusa1337
4. nov 2022

vies comu nerozumiem? si taka slaba ze musis z jednej vetvy preskocit na druhu hned? nevies byt aj sama a preto tahas vlastne toho prveho za nos? vsak ked ti yo s nim nejde ukonci vztah, nie kvoli druhemu proste ho ukonci, ked potom uznas za vhodne to skusit s niekym inym nech sa paci smelo do toho.

autor
4. nov 2022

@ibrunova to by som si poradila aj ja, ale nejako sa neviem odhodlat

sono2
4. nov 2022

Ani jeden a vôbec nie takým štýlom, ako to robíš.
Raz keď som s niekym mam ho rada, netváram dvere druhému.
A ta analýza, jak kedy si rozhodovala pri kúpe vysávača. Ono ľudia sú iný v rôznych situáciách, to si zanalyzuješ dnes a zajtra to je ináč, o mesiac, rok.

autor
4. nov 2022

@ysseba alebo ostanem sama, aj to je moznost 😀

sono2
4. nov 2022

Prepáč, ja byť náročná, alebo ako to o sebe tvrdíš, nezaujal by ma abstinujúci alkoholik a ani váľač pred tv

autor
4. nov 2022

@sono2 nemala som v plane otvarat dvere druhemu. ako som pisala, stalo sa to, ked sme mali krizu a hovorila som si, ze o nic nejde, vsak len pokecame. teraz ma trapi svedomie.
a ano, ja som taky analyticky typ, mam to proste tak, to oplyvnit neviem.

on ma kopu vlastnosti, ktore mi imponuju, inak by som s nim nebola vobec. je velmi dobry clovek, uzasny, nikoho tak dobreho som este nepoznala, len bohuzial, nie je to uplne typ do partnerstva ocividne.
bola som donho velmi zamilovana, on ma cely cas drzal pri zemi, jeho neochota kvoli mne nieco menit sposobuje, ze sa od neho vzdalujem, myslim, ze sa blizime k rozchodu, myslim, ze to citi aj on, ale ani jeden z nas sa nevie odhodlat to razantne ukoncit, kedze uz mame zabehnuty nejaky ten svoj stereotyp.
aj preto sa tak upinam k tomu stahovaniu, na tom sa tento vztah zlomi, bez ohladu na muza cislo 2, s ktorym nemam nic, len ma zaujal, co sa mi uz dlho nestalo, pricom som v kontakte s mnohymi muzmi a aj mi dost nadbiehaju (nieze by som bola taka vynimocna, to proste tak muzi maju 😀 )

atinkaa
4. nov 2022

@autorka precitala som si najma tvoje napisane prispevky a kus ti nepasuju realie, aspon ako to ja citam.
- jednak oboch ich davas do koloniek vyhody, nevyhody, neviem ci by som chcela aby mi niekto vystavil takyto sumar a este online, na jednu stranu skusam zenskym ako ty rozumiet, na druhu, robit uctovne uzavierky vo vztahu mi pride kus necitlive od teba
- pracu specifikovat nechces, plat si mohla rovno napisat, lebo kazdy ak kukne ako statisticky urad vydal vyhlasenie o priemere tak to znasobit vie kde kto, tipla by som ze tiez budes niekde v biznisovom prostredi s tabuleckami len asi nie tak vysoko ako dvojka, asi aj preto k nemu mozes vzhliadat
- o muzovi ktory ma stale jednotku si napisala - ''je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba...ak je toto pravda, tak potom mozno vie, ze nesplna vsetky tie tvoje kriteria v tabulecke a vypustil to, uz sa jednoducho nesnazi. Pisala si, ze si na zaciatku bola zalubena, ale ze to vyprchalo, tym aky je, ale mne pride, ze asi tym aky ste a ake to medzi vami je. Nieco ti totiz nepasuje, on ak je citlivy a empaticky a ma ta precitanu, tak o tom, ze nie je znacka ideal vie a ty mu ublizujes uz len tym ze v tom vztahu si a ze v tom vztahu si neuprimna. Pretoze aktualne sa mas dovod citit previnilo. Vy to asi nemate definovane ze je len na sex, ak by to tak bolo, tak naco ma mat vztah s tvojimi detmi. Plus je to kamarat, ktory ta pozna roky, veky by sa dalo povedat podla cisla, teda vie o tebe a tvojich preferenciach ozaj vela a ak ste spolu a tak nejak sa drzite jeden druheho, tak ani on ani ty nemate sancu na poriadny vztah a v tom mi to pride najzvlastnejsie
- ty dvojku testujes ci je pravdovravny, ale vie on ze prave ides od jednotky po dobrom sexe sice bez kvetu, ale rovno k nemu? ci len on ma byt opravdicky, skutocny, a ty mozes byt v tom za vypocitavu? nejako mi totiz usla pointa a to nechcem byt na teba nijak zla aj ked mi pride fascinujuce ako vlastne znemoznujes vztah normalny 2 chlapom aj sebe a este ti to pride vpohode, na zatial...

Za mna by to chcelo najma uprimnost, chapem ze cosi moze byt aj poza tu na MK, pises ze si sebestacna a co vsetko robis sama, no asi nie si uplne sebestacna, ked potrebujes barskoho vedla len aby si chvilu nebola sama so sebou.

Jednotka vyzera na vztah dobre, podla toho co si precitala, mas rada tabulky, tak si urob a4 plus a a4 minus a spis si len adjektiva, ktore si mu dala tu v diskusii, pride mi, ze len tak nenajdes chlapa, ktory bude pasovat k tebe aj k tvojim detom, pretoze uz nie si sama, nepises kolko deti mas, ani ake myslim ci dievcata/chlapcov, no uz by to nemal byt len tvoj vyber a o tebe, rovnako ako stahovanie (a to ti ani nejdem pisat ako velmi tymito srandickami ovplyvnujes aj ich buduce vztahy).
Ano ma minus, byt abstinujuci alkoholik nie je sranda, nepises ako dlho to zvlada, takto a neviem ci vies, ze tym vsetkym mu nepomahas. Opat mam chut napisat, ze nie ste uprimni k sebe, neviem ci vies ci napr. do spolocnosti nechodi rad aj kvoli tomu, ze sme na slovenskej pode tu je uzus pit vsade a za kazdych okolnosti, byt doma je de facto bezpecie. Ale je to len taka moja prva predstava o tom aj preco moze chciet byt doma.
Druha vec je ano ak je skladnik, opat neviem ake to je, ale myslim ze je to praca viac fyzicky narocna, teda logicky on nebude oddychovat sportom, on sportuje v robote, je teda uplne vporiadku ak doma chce viac pohodlny relax, aj to by slo sklbit, ak by ste spolu komunikovali, rovnako ako peniaze atd. Lenze vy ste ten vztah asi v istom bode vzdali obaja a ktovie kto skor, ale za mna by bolo fer o tom hovorit, ak pre nic ine tak kvoli nemu, nechces mu ublizit pises, no unho ublizenie sa velmi blizi k pitiu alebo aspon riziku a ak si precitas len barsjaky uvod do zavislosti, tak zistis, ze kazde dalsie spadnutie - recidiva bude prenho narocnejsie v zmysle abstinovania, je to ako srubik, ides hlbsie a cas do dalsej recidivy sa skracuje....teda minimalne preto nie je taka sranda ze si s nim a de facto nie si. Lebo asi tak uprimne nemate definovane, ze ste spolu pre sex a ty si medzitym hladas a telefonujes s inym. Ci?
Tiez neviem ci si na to niekedy kukla tak obratene ci by si chcela byt ty na jeho mieste... asi az taka kamaratka nebudes a citlive to nie je ani kus nehnevaj sa.

Dvojka, no nieco na tom chlapovi bude, kym ty by si k nemu chcela vzhliadat tak mna skor zaujalo to tvoje testovanie...je tak na hranici uplne normalna reakcia chlapa co za tebou cestuje tolke km by bola nahnevanie sa, ze ty potrebujes domov a to ani nevedel, ze nepotrebujes, len ho testujes.....ktovie ako velmi citlivy je inak. Pretoze ak by bol tak skvely, uzasny, bajecny, tak by asi nebol rozvedeny. Vetam o tom ze rozvod chcel on by som verila len ciastocne, na rozvod vzdy potrebujes dvoch, obvykle tych, ktori si z nejakeho titulu spolu prestali rozumiet natolko, ze spolu nie su a ak sa skutocne chcel rozist on, tak mu ta jeho story nepasuje hned dvakrat, pretoze kam zrazu sa tak ''rozutekal'' chlapetko take vpohode a galantne az rozpravkovo, kde sa mu naraz stratila trpezlivost k jeho zene?. Ak si precitas par pribehov tyranych zien a zien fungujucich po boku s niekym s narcistickou poruchou osobnosti, tak tam je tych galantnych rozpravkovych pribehov az az a to ta od neho neplanujem odstrasit ani ti nanutit jednotku, skor aj tu bud uprimna, ono sa ti to bude hodit do kazdeho vztahu a zaujimaj sa a pocuvaj aj medzi riadkami ako to s tym rozvodom bolo, pretoze ak je jeho byvala pani manzelka, taka skvela a uzasna az ta to rozhnevalo, ze takou je, tak potom preco nie je dalej pan manzel pri nej. To by ta malo zaujimat, obvykle sa z takej vysky, do akej vzhliadas k tej dvojke pada svizne. Teda na tej dvojke cosi bude ale myslim ze cosi uplne ine ako si myslis ty. Plus je na zoznamke, pevne verim ze neveris, ze si jedina s ktorou sa tam zoznamil, teda druha po manzelke, ci?

Zhrnute podciarknute, k jednotke nie si uprimna z toho co pises ty, neviem ako on ale uz len kvoli kamaratstvu a jeho pitiu by si uprimnost mohla zvazit a nehrat sa. Dvojka tu myslim hrate obaja a je otazne, ako by to opisal niekde on.

Za mna skor ako trojku potrebujes vediet co vlastne chces, pretoze v ziadnom vztahu nenajdes asi to co hladas ak tam vlitnes s tym, ze mam 2 a pol? nasobok priemerneho platu, robim vsetko sama, vlastne ta nepotrebujem....teda skus nejakym uprimnym rozhovorom so sebou sama - a potom postupne s okolim.

autor
4. nov 2022

@hayabusa1337 ano. som taka slaba, ze nedokazem ukoncit tento vztah. pocas tej krizy sme mali k tomu obaja velmi blizko, ale nakoniec sme to nedokazali. ani jeden z nas.

lacibo
4. nov 2022

Tak ked to mate takto navzajom vysporiadane, preco nie..nechala by som to tak ako to je..ale pri sexe by som sa riadne chranila..prilis sa zaoberas vztahmi..to skratka poznas, kto.bude ten pravy..to sa neda nasilu ani naplanovat

autor
4. nov 2022

@atinkaa dakujem Ti za cas, ktory si venovala svojmu prispevku a teda mne.
zhrnula si to velmi dobre.

u dvojky je to presne tak ako pises, rozvedeny chlap - uz to samo o sebe je vykricnikom. s ex nema idealny vztah, ale snazia sa spolu vychadzat kvoli detom. jednym z dovodov rozvodu bolo aj to, ze si nasla ineho. osobne si myslim, ze dvojka je karierista a v skutocnosti nema cas na to, aby budoval vztah. to som mu aj povedala, preto je to stale len v rovine obcasneho telefonovania. a ano, dvojka vie o tom, ze niekoho mam.

a aj u jednotky si to vystihla. ked sme si spolu zacali, tak este pil. cize abstinuje relativne kratko. cize ano, napr u mna zohrava rolu aj to, ze sa bojim, ze ked to seknem zo dna na den, ze ako to zvladne sa s tym vysporiadat. mam ho uprimne rada a nechcem mu ublizit. on vie, ze som sa s niekym stretla, vie aj to, ze nie som v tomto vztahu nevztahu uplne naplnena. napriek tomu to prenho nie je impulzom, aby cokolvek zmenil.
a ano, mozno je to tak, ze sme to obaja tak trochu vzdali a tento vztah uz len dobieha pomaly k svojmu koncu.
mne najviac prekaza na vztahu s jednotkou, ze nemam pocit, ze som unho na prvom mieste. viac som o tom pisala v tej druhej teme. on si travenie volneho casu predstavuje nejako, moja predstava je uplne opacna. pokial chcem byt s nim, tak sa viac menej musim prisposobit jeho predstave. ked po nom chcem, aby on robil nieco, co chcem ja, tak mi 99 krat zo 100 povie, ze on to nechce, ale ze nech kludne idem s niekym inym, ze on bude len rad, ked ja som spokojna. ako keby nechapal, ze ja by som bola najspokojnejsia, keby som mohla ist napr na koncert s nim. on vsak tu ochotu nema. nikdy. na zaciatku som dufala, ze casom sa to mozno zmeni, ze aspon obcas ustupi, ale nevyzera to tak. on radsej bude sam doma sediet pred TV nez aby sa premohol a isiel so mnou.

autor
4. nov 2022

@lacibo beriem HAK poctivo, takze to by malo byt ok v tomto smere, otehotniet by som ozaj nechcela. ano, asi mas pravdu, ze to strasne riesim hlavou a rozumom, ale co si pamatam, vzdy som to mala takto.

atinkaa
4. nov 2022

@autorka a tam by som zacala, rozhovorom do ktoreho sa vam mozno obom uz nechce, presne preto, aby si jednak ochranila jeho - resp. nebola dovod aby do toho opat spadol

aby ste vedeli na com ste, pretoze ty uz nemas 20, teda mozno mas, ale mas k tomu deti, a minimalne pre ne by si mala chciet mat zdravy vztah, taky z ktoreho budu moct ''benefitovat'' aj oni. Davam do uvodzoviek skor len kvoli MK debate, kedze tu sa to vie niekedy zvrhnut, benefitovat myslim uplne zdravo aj tym ze obaja alebo teraz tak labilny trojuholnik ste trojica vzorom...aj ked si myslis, ze nevedia, pretoze ta vidia pisat, vidia ta mozno aj volat, vidia ako sa pritom usmievas alebo aj nie.....vnimaju ta a s jednotkou sa aj stretavaju, teda za mna az tak veeela casu na premyslanie a hranie sa s obomi nemas, pretoze uz v tom nie si sama

pri jednotke ak sa nebojis toho alkoholu, tak to ostatne je riesitelne rozhovorom a pracou na sebe, na vztahu....alebo to vyriesite rozchodom ....vztah by nemal byt len o tom co momentalne vyhovuje tebe, pretoze tento vzor posuvas dalej

Drz sa!

bykaterina
4. nov 2022

Podľa r akcií hneď v statuse Chces 2 muža. Hľadáš len výhovorky na toho c.1. a ospravedlnenie ako ho poslať k vode lebo si uvedomujes že možno aj vďaka tomu padne opäť na dno.
Za mňa ani jeden nie je vhodný 🤷 , základ chvíľkové šťastie na nešťastí druhého, dlho nevydrží