Dilema vo vzťahu
Ahojte, potrebujem radu. S priateľom nám to dosť škrípe vo vzťahu a momentálne sme dosť na hrane. Chcem sa opýtať ohľadom konkrétnej situácie.. priateľ sa na mňa hnevá keď nie sme každý deň spolu, ale aj v takých situáciách keď som napr. chorá. Ja s nim veľmi rada trávim čas a naozaj s nim chcem byť každý deň ale niekedy sa to naozaj nedá. Aspoň to teda nie je vhodné podľa mňa. Ja mam taky názor že ak je jeden z nás chorý tak je lepšie ak tých pár dní poriadne vyležime a preliečime sa ako sa navzajom nakaziť a byť dlhšie chorý. Neviem no, len môj názor, možno sa mýlim ale chcela by som vedieť váš názor.
Nech sa dá liecit. On ta nemiluje, on miluje len svoju tuzbu druheho vlastnit, manipulovat a rozkazovat mu. Zval ten obrovský balvan zo seba.
Ak to medzi vami začalo škrípať uz po mesiaci vzťahu ( a to spolu ani len nebývate) tak sa k sebe proste nehodite, to si musíš uvedomiť ako prvé. Vzťah takto nemá vyzerať. A podľa toho, co o ňom píšeš, sa treba pripraviť na to, ze ten potenciálny rozchod bude riadne peklo sprevadzany neustálym emočným vydieraním..
Ešte raz - nie je to dobrý vzťah. On ťa stále manipuluje a citovo vydiera, plus nepriame vyhrážky - len sa skús so mnou rozísť. Tak strašne ťa miluje, že nie je ochotný ustúpiť ani v takejto hlúposti. To nie je láska. To je citové vydieranie. A mám taký pocit, že zažiješ od neho strašnú nenávisť a hejt a bude sa to snažiť škodiť ako len bude vedieť, ak sa odvážiš ho opustiť.
@liv1 povedala som mu že si myslím že ma nezdravý prístup ku vzťahu, odpovedal že ak sa mu zdá že odopieranie jeden druhého je z mojej strany v poriadku tak je prekvapený. Že sa cíti ponižene keď sa mi toľko doprosoval a stále som ho odmietala. Viete ešte niekedy zo začiatku vzťahu som bola dosť chorá, mala som štyridsiatky horúčky, silný zápal, naozaj som o sebe ani nevedela. Hneval sa na mňa keď som ho nezavolala k sebe a keďže som naozaj nechcela aby to bolo nehnute medzi nami tak som to riešila tak že som ho na ďalší deň volala ku mne večer a ostal aj na noc, s tým že ráno išiel a tak večer znova prišiel počas celého týždňa. Rodicia s tým nesúhlasili, najmä kvôli tomu že si ani neoddychnem keďže mam menšiu jedno lôžkovu posteľ ale tvrdila som že sa cítim lepšie že sa nemajú čoho báť a že miesta mam dosť. No pravdou bolo že som sa ani nevyspala všetko ma bolelo. Dnes som mu to povedala, tvrdil že možno v tom urobil chybu ale nezdá sa mu zle že aj sa teraz cítim trochu lepšie prečo by nemohol pri mne byť... a čo sa týka kamarátok, nemá problém ak by som išla vonku s nimi, len nech ho nezanedbavam. Aby som si každý deň našla naňho čas a aby sa nevyskytovalo že napríklad každý týždeň pôjdem na nejaký celodenný vylet s kamarátkami.
@mikadooo nemyslím si žeby to urobil, už viackrát mi tvrdil že nemám nikdy kvôli nemu toľko plakať. Že aj keby prišlo na rozchod tak on na mňa bude spomínať stále ako na jeho prvú a najväčšiu lásku a nikdy by mi nič zlé neprial. Lebo podľa neho som dobrý človek a ma rad na mne to že som pokojná a nepotrebujem sa predvádzať... on bol zo začiatku trochu iný. Stojím si za tým že je dobrý človek, nie je to zlý muž len ak príde na vzťah, je to o inom. Mam pocit akoby miloval len nejakú predstavu o mne a nie mňa so všetkým čo mám.
Mám toľko čo ty a zažila som si presne to isté čo ty, až na to že mne nedovoľoval nič…on mal problém aj s tým, že som išla k babke pre obed, aby som doniesla domov 🙂 ..rozchod bol veľmi ťažký, bála som sa výjsť aj z domu ale uvidíš, ako sa ti uľaví v ten moment. Určite ti bude chýbať to, že si ho ľúbila..ja už mám nový vzťah a je mi oveľa lepšie…v lete mi ide na 3 mesiace do nemecka s jeho spolužiakom z výšky a jeho bratom robiť.. no čo by robil ten tvoj si neviem predstaviť. Je mi ťa veľmi ľúto, viem čím si prechádzaš. Skús mu radšej napísať, že to takto už nechceš, predpokladám, že keby ste spolu, tak by to bolo hrozné. Povedz mu, že ak sa ti ozve tak zavoláš na neho políciu a všade si ho zablokuj. Potom len uvidíš ako slobodne sa budeš cítiť. ❤️
Chapem. To on si samozrejme neuzna, ze jeho konanie nie je v poriadku. A s tym stretavanim je to aby aby aby. Aby on aby s nim aby jeho… je to trochu ako opicia laska k detom. Mozno by si mal aspon precitat nejaku knihu na tuto temu. A budovat sebavedomie. Moze sa javit ze ho ma dost, ale teda takto chciet mat niekoho uzkostlivo pod kontrolou, nie je dobre. A v 40tkach sa tlacit na posteli? Omg ja sa ani celkom zdrava na jednej posteli nevyspim, nieto ze chora. Ach
Ahoj, ako si to napokon vyriesila?

On je proste chory. Lebo toto zdravy clovek nerobi a nehovori. Dokonca aj keby si bola zdrava ako ryba, kludne mozes chciet byt dva dni sama pre pana. Kamosky ti neobmedzuje? Mozes ist s nimi von bez toho ze by ta kontroloval?