icon

Dokázali by ste odpustiť neveru?

9. aug 2022

Dokázali by ste odpustiť neveru keď sú vo vzťahu deti? S mužom sme spolu 10 rokov a mame zle obdobie. Priznal sa mi že 3 mesiace to ťahá s inou. Dohodli sme sa že to je teda koniec ale vidim na ňom že odkedy mi to povedal a vidí ako moc mi tým ublížil že ma výčitky a že sa chce ešte porozprávať. Neviem ako sa k tomu postaviť, urcite mu to nechcem len tak odpustiť. Ale zaujima ma či poznate niekoho kto to dokázal. Ako potom dopadli vo vzťahu? Podľa mna to už nikdy nebude plne funkčný vzťah alebo sa mozem mýliť? Aky mate názor?

kimivox
9. aug 2022

Ano, pokial si naozaj uvedomil vaznost toho co urobil ...myslim ze nikto nie je idealny a bezchybny clovek...vacsinou bieco nevere predchadza a mozno nebolo nieco vo vasom vztahu ok a teraz to mate moznost obidvaja zmenit a naopak tazke obdobie vas moze vuac zblizit....daj tomu sanxu ak je dobry otec a vidis sama na nom ze to lutuje...mozno bol problem uplne niekde inde...

babulkomale
9. aug 2022

@eskop sorry ale nemalo to vsetko "za to stat" jemu este kym sa s niekym vyspal? To akoze parter ktory nevie neveru tolerovat je ten zly co rozbija rodinu nakoniec, ano? 👀👀👀

sim_icek
9. aug 2022

Ja som odpustila (neboli sme ale manželia). No to bola u mňa už večná paranoja, že ajtak to ťahá aj inde, proste tá dôvera už nikdy nebude rovnaká aj keď sa ti bude neviem ako zaprisahavať. Nakoniec sa to opakovalo a ako som po rokoch rozchodu zistila tak viackrát (s viacerými ženami) než som sa vtedy dozvedela. Čiže nie neveru by som už nikdy neodpustila ani kvôli deťom (mám už manžela aj dieťa). Dlho mi trvalo dôverovať znova mužom aj keď som už mala nového partnera, bola som na začiatku paranoidná, no bezdôvodne.

sono2
9. aug 2022

Nie

eskop
9. aug 2022

@babulkomale no ja to netvrdím.. ale niektorí partneri áno, hodia na Toho druhého, že je to vlastne vína toho druheho..

ivushka14
9. aug 2022

Nemohla by som koly sebe .. koly svojej hrdosti , koly tomu prečo som v nás vzťah verila , koly tomu ze ja som hrala čistú hru , ze sme sa brali pre nejaký sľub ( pre mna keď niečo sľúbim je to fakt dôležité splniť ) nemohla by som znovu cítiť voči tomu človeku opäť to isté , viem ze aj keby som to skúsila vnútorne by má to žralo ako kyselina .. a to mám deti čiže tiež by nebolo ružová záhrada odísť .. ale sla by som .. jedine nie s drámou ale nejakou dohodou skrz deti a podobne ( ak to ide ) ale každá mame inú povahu a sebaúctu .. ja si myslím ze keď chcel niečo naprávať mal to urobiť pred tým .. niesom bez chyby ale toto nie .. všetko alebo nič..
nejde o samotný akt nevery aj keď jasne ze je to hnus ta predstava ale o tu stratenú dôveru, lásku a zahodil vzťah a rodinu proste ..

sissy27
9. aug 2022

@babulkomale super, kde je pointa oddeleného života a formálneho manželstva? 🙄 keď druhý narobí dlhy a ty ako zákonitá manželka budeš splácať? Alebo že veľmi ťažko od neho vymôžeš nejaké financie na domácnosť? Prípadne ak bude dostatočne vychcaný, tak ešte ty jemu budeš platiť výživné? Jemu sa niečo stane a ako formálna manželka sa ešte budem musieť starať? No díky…
Buď odpustím, vyriešim a žijeme spolu ďalej so všetkým čo k tomu patrí, alebo nejde odpustiť tak to ukončíme, načo stáť zaseknutá niekde na polceste?

gumkac19
9. aug 2022

Zažili sme si ešte keď sme spolu chodili, nevera bola v konečnom dôsledku vinou oboch, pomohla nám aj kniha: moje túžby, tvoje túžby - spolu sme ju čítali, diskutovali, urobili v podstate "hrubú čiaru" po tom všetkom a nakoniec sme sa aj vzali a máme super vzťah, dôverujeme si viac než predtým
Čiže dá sa odpustiť nevera, a ďalej fungovať, ale musia to chcieť obe strany

babulkomale
9. aug 2022

@sissy27 aj to sa moze stat, samozrejme.

daniela1911
9. aug 2022

Nezažila som neveru, a som síce človek, ktorý by to stále nosil v hlave (a robilo by to časom dusnú atmosféru doma), ale viem si predstaviť za určitých okolnosti odpustiť neveru.
Ale tvoj muž mal paralelný vzťah… a “teda ste sa dohodli, že je koniec”. Pre mňa toto nie je nevera ale úplný podraz.

simca06022011
10. aug 2022

Ved sa porozpravajte a uvidis co chce povedať. Osobne by som 3m trvajucu neveru neodpustila, pri jednorazovke by som sa mozno zamyslela... Ale to je na tebe ako sa rozhodneš ani jedno rozhodnutie z tých dvoch nie je ľahké a nepochopitelne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vierockamatkova
10. aug 2022

Ani by som to neriešila...ja som mala taký vzťah..a podvádzal stále len to robil sofistikovanejšie...

adelkaa159
10. aug 2022

Ja osobne by som nedokazala, a uz vobec nie 3 mesiace to oni medzi sebou nemali iba že sex. Tak to by som nedokazala z jim ani spat a stale by mi to vrtalo v hlave ..

mimikarol
10. aug 2022

Nevera je pre mňa jednorazovka. Neviem či by som vedela dopustiť. To že má 3 mesiace druhý vzťah by som neodpustila. On sa chodí 3!!! Mesiace kurvit a ty sa doma staráš o rodinu. Mohol by sa potom zo stenou rozprávať a nie somov

slovakboy
10. aug 2022

Ja som to dokázal a bolo to ťažké a hlavne prvé tri mesiace. Nejedol som nespal vyčítal som jej to obviňoval som ju vyzvedal a žiarlil. No zvládli sme to a vzťah sa naopak ešte zlepšil. Odpustil som a zabudol som. Keď skutocne odpustíš a prijmes ho takého aký je a aj seba prijmes taká aká si aj s poškvrneným vzťahom tak ten vzťah bude ešte lepší ako doteraz.

sissy27
10. aug 2022

@elizabet173 pozri, ja som si tiež o niektorých životných situáciách myslela, že "toto by som ja nikdy" - až kým sa mi nestali 😀 rovnako to bolo aj s neverou. Nehovorím, že to bolo ľahké a zo dňa na deň, ale dalo sa. Vzťah síce nakoniec nevydržal, ale príčina bola niekde inde. Samozrejme každý to má inak, a každý si musí zvážiť všetky okolnosti, všetky pre a proti, či to za to stojí alebo nie...
@slovakboy no očividne nezabudol, keď o tom teraz píšeš ;) ale ano, rozumiem, čo si tým chcel povedať.

alkapoiuy
Autor odpoveď zmazal
sagittka
10. aug 2022

@alkapoiuy prečo s ním stále si, keď na to nedokážeš prestať denne myslieť? Možno teba baví ten pocit, že máš teraz navrch, že on je ten čo musí žiť v neistote a tebe to vyhovuje. Inak je to potom veľmi ubíjajúce pre oboch. Ty mu už neveríš, nedávaš mu šancu, on môže urobiť čokolvek, ty si sa rozhodla, že mu veriť nebudeš. Prečo ste spolu??? Toto je priama cesta ako prežiť (ak ostanete spolu) totálne zničený život, budete sa obaja trápiť, až vás to zničí a môže sa to veľmi ľahko odzrkadliť na vašom zdraví

lacibo
10. aug 2022

Ak by si to realne uvedomil, ze to bola chyba, prerusil na 100% kontakt s dotyčnou a vy by ste si to dokazali uprimne vykomunikovať...a mali by ste obaja zaujem ostat spolu ako rodina..tak áno, dokázala..niekedy je spoločny zaujem / deti, rovnake ciele) ovela viac ako zranene EGO..samozrejme lahke by to nebolo..je to ako rana, ktora sa sice casom moze zahojit, ale uz navzdy po nej ostava stopa, jazva..je to.individualne, kazdy pripad je iny...ale urcite by som neodpustila, ak by partner veselo pokracoval v rovnakom style zivota..cize by nemal zaujem o to, aby sa mu to uz nikdy nestalo..cize ak by nebol k tebe 100% uprimny a aj k sebe samemu...len tak sa da obnovit krehka dovera po nevere.. a podvedeny to nikdy nemoze tomu druhemu vyhadzovat na oci..inak to nedaju..vela stastia prajem

sagittka
10. aug 2022

@slovakboy máš môj obdiv, vždy je to o tých dvoch ľuďoch a držím vám veľmi palce.

cucoriedkacucoriedka
10. aug 2022

Hej.dokazala...neveru jednorazovú.....vzťah nie.

lacibo
10. aug 2022

@slovakboy ani necitis, ze sa jej za to musis nejako " pomstit", myslim len podvedome samozrejme..? pytam sa len zo zvedavosti..lebo je to velmi tazke podla mna, obnovit doveru po nevere a byt k sebe na 100% uprimni..ak ste to dali..mas moj obdiv..

cucoriedkacucoriedka
10. aug 2022

@mimikarol presne.moj nazor

anabanana36
Autor odpoveď zmazal
sagittka
10. aug 2022

@lacibo môžem ti odpovedať aj ja? Myšlienky na pomstu, bitku, ublíženie v akejkoľvek forme (žene aj milencovi), hnus, nechuť, odpor, ponižovanie, chuť odísť, niekedy aj reálny odchod na nejaký čas, všetko čo muž cíti je úplne normálne. Prirodzená reakcia na bolesť, zradu, sklamanie a pod.. Tuto končí velká vacsina vztahov.
Ak sa párom podarí túto fázu preklenúť, dovolia emóciám opadnúť a dokážu sa na seba pozrieť, viesť rozhovor a je tam ochota aspoň zistiť prečo sa to stalo, to je už ďaľšia fáza, v ktorej samozrejme nič ešte nie je vyriešené.. Po odhalení nevery vzťah prechádza rôznymi fázami. A je len na tých dvoch ľuďoch, kam sa dopracujú

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jonki
10. aug 2022

Priznal sa ti? Bolo to jeho rozhodnutie alebo ho k priznaniu prinútili okolnosti? A on chce o vas vztah zabojovať? Uribit ciaru, ist dalej? Alebo to riesis len ty? Lebo teda 3 mesacny vztah-je systematické podvádzanie.

slovakboy
10. aug 2022

@lacibo no vtedy som to cítil tak a chcel som sa pomstiť. Ale to by som len zhoršil. Pretože už by sme neriešili len jednu neveru ale dve. A tú jednu by to neodstránilo. Absolútne neodporúčam takéto veci robiť. Pomstu chceš pretože ten partner ta ponizil. Urobil z teba paroháča. Clovek ktoreho máš rad s od ktorého si to nečakal. Pomsta nie je odpustenie. Naopak.
@sissy27 Mýliš sa. Zabudol som na to. Píšem teraz o liečení a nie o zranení. Nepotrebujem na to vôbec myslieť. To ako keby si stále myslela na haváriu pri ktorej si si zlomila nohu. Ja píšem o rehabilitácii a nie o tej havárii. Na tu som dávno zabudol.
@lacibo Dôveru obnovíš úplne. To závisí aj od správania sa partnera. Predpokladám že to je len jednorazovka.

xsuzannex
10. aug 2022

@slovakboy ahoj, musim reagovat.. pises mi uplne z duse, toto co pises by som sa pod to mohla podpisat.. stalo sa mi to iste a ta cesta potom bola tazka.. mozem povedat ze to bolo pre mna to najtazsie obdobie v zivote, schudla som vtedy 15kg co som tiez bola uplne bez zivota, ale ustali sme to.. nie je to sice este na 100%, ale myslim ze sa to casom spravi.. zacali sme komunikovat, dohodli sme sa ze si vzdy povieme pravdu, nech je akokolvek bolestiva.. na tomto znova staviam doveru voci nemu.. narodilo sa nam potom este tretie babo, co bolo tiez nieco, co nas viac spojilo.. bola by som rada, ze by sme si napisali, myslim ze by pomohlo pokecat s niekym co si prezil to iste..