Dovolili by ste rozlúčku so slobodou so striptízom?
Ahoj, jedna sa o voľnú diskusiu. Boli by ste v poriadku s tým keby vás budúci manžel oznámil alebo by ste sa hocijakým iným spôsobom dozvedeli, že bude mať rozlúčku kde bude stript*z? A aj či vnímate rozdiel medzi tým keby idú do baru, kde je milión ľudí alebo keby sú niekde na dome a tam súkromné strip... Iz
@katkazocele
nejde o cenzúru, ale o slušnosť. a ty už prekračuješ hranice.
@lucilaines prijímam😉
@mondolina https://www.instagram.com/reel/CpNtpBTMIuN/?igs... krásne povedané mužom aké aktivity nepatria do vzťahu ale len pre nezadaných 😇
@katkazocele do vztahu patri to, na com sa dvaja ludia vzajomne dohodnu a su s tym ok. Pre mna by napriklad bol neprijatelny clovek, ktory odsudzuje ostatnych a nechutne sa povysuje. To je pre mna naozaj vacsi problem ako nejaky nahodny striptiz na rozlucke so slobodou. Ale tak kazdy mame moralne hodnoty nastavene inak.
Určite áno, nevidím na tom nič zlé, to neznamená keď sa idete brat a teba ľúbi, že sa už nikdy nemôže pozrieť na žiadnu peknú ženu. Ja som mužovi na 40 sama zajednala salón v striptíze obvolala jeho kamošov, ktorý tam s nim šli (sice niektorí nešli, manželky ich nepustili) 😁, ale aj tak ich tam bolo dosť. Doteraz to všetci spomínajú 😁, chytať striptérku nemohli, točila sa okolo tyci, a ze keď išla povrtiet do lona, bol to taký menší stres, lebo bežne chlap nie je na to zvyknutý aby na ňom sedela cudzia zena😁. Vraj vo filmoch to vyzerá lepšie ako to v skutočnosti je. Ale aspoň majú tie svoje mužské reči a môžu sa chváliť kamošom 😉
@andulik Pre mňa je dosť rozdiel sa na chvíľku pozrieť na ulici na ženu a pomyslieť si, že je pekná lebo ona mu neukazuje svoje telo bez oblečenia. a rozdiel si platiť za to, ež sa o niekoho obtiera a ukazuje svoje telo bez oblečenia
autorka a čo tak ukončiť diskusiu tým, že ako to celé vlastne dopadlo? porozprávala si sa s partnerom? ide tam? a čo ty? aký ďalší postup zvolíš? prenesieš sa cez to alebo to bude pre teba znamenať nejakú ranu pod pás?
@panelacikova jednalo sa o voľnú duskusiu 🙂 (nič v zlom) ale keby tak mne by také niečo vadilo, nešla by som formou zákazou príkazou ale rohovorom a asi by som neukončila vzťah ale vadiť by mi to vadilo
aha, ja som to pochopila tak, že sa jedná o teba 🙂
@panelacikova nie, nie dala som voľná 🙂
Mne by to vadilo.
takže prieskum? 😀
@panelacikova voľná diskusia, názory 🙂 a ano dalo by sa to tak nazvať
@valeria_h každej normálnej žene, ktorá ľúbi svojho partnera by to vadilo...
Ja by som ani nechodila s mužom, ktorý by mal potrebu ísť na rozlúčke so slobodou na striptíz...
@katkazocele Dosť trúfalé vyhlásenie, lebo potom tých nenormálnych žien nie je nejako zásadne menej ako normálnych.
Mne by to ozaj nevadilo. Nie kvôli nahote ako takej. Keď vidí môj muž nahú ženu v divadle, nič to so mnou nerobí. Môj manžel by na striptíz nešiel nie preto, že je tam nahota, ale preto že je to gýčové a lacné. Úplne rovnako lacná zábava za akú považujem čítanie ženských románov. Sú čítateľky Vasilkovej alebo Steel nenormálne? Lebo ak by som ja mala spraviť rovnocenné vyhlásenie tomu tvojmu, tak áno, keď má žena doma takúto literatúru alebo filmy, je nenormálna.
@mell27 nápodobne, lebo to veľa vypovedá o danom mužovi aké sú jeho priority, princípy a morálne zásady v živote... Je to znak nevyzretých mužov...
@annm81 Myslím si, že tie ženy ktorým to nevadí, je menšina,lebo nepoznám vážne nikoho kto by skákal od radosti, keď jeho partner namiesto večera stráveného spoločne by si vybral ,, zábavu pri tyči,,.😕
@annm81 ešteže neholdujem takejto literatúre 😀
@katkazocele Ibaže skákanie od radosti sa vcelku líši od významu slova "nevadí". A tiež autorka uviedla situáciu, ktorá má ďaleko od tvojej interpretácie "uprednostní striptérku pred vlastnou ženou ".
@annm81 Tak budem formulovať vetu inak: Z rešpektu voči partnerovi a jeho citom, nikdy by som sa neznížila k takémuto plytkému správaniu ( striptíz, chodiť do spoločnosti polonahá, vypisovanie/flirtovanie s inými mužmi). Takto nikdy neponížim svojho priateľa ktorého ľúbim, lebo viem , že toto moje konanie by mu ublížilo a to predsa nechceme správne? ubližovať tým, ktorých ľúbime😇
@andulik Toto mi rozhodne nepríde ako niečo čím sa chváliť. Skôr mi to príde ako ubohé, trápne a celkovo ako taká primitivna ,,zábava" a keby mi také niečo povie chlap, že (dám len takú situáciu, že bol na stripe párkrát za život) tak by som si pomyslela svoje, i ked by som chcela vedieť prečo tam bol ale ak len ako voľný čas tak určite by išli body dole, pokiaľ to bolo, že dajme tomu 1x 2x kvôli nejakej výnimočnej oslave ale, že on tam ani veľmi ísť nechcel ale tak išiel skôr, že slušnosť tak si pomyslím svoje ale aspoň by som vedela, že by nebol na také veci aj ked tam bol, a celkovo načo keby má chlap mňa si potrebuje PLATIŤ za takéto veci. Lebo ak si za také niekto platí znamená to pre mňa, že je to pre neho niečo špeciálne
autorka, ja si myslím, že 95% chlapov okúsi niečo také počas svojho života. minimálne v mladosti. ale je iné, ak tam ide zo zvedavosti, nie je zadaný a berie to ako "skúsenosť" alebo niečo nové, čo ešte nevidel... a osobne to beriem inak, ak dobre vie, o čo tam ide (lebo tam bol napríklad vtedy, keď mal 20 s partiou kamarátou), ale už má 30, má rodinu, minimálne manželku a napriek tomu toto dobrovoľne absolvuje. ja osobne by som voči takému mužovi značne ochladla. presne preto, čo píše
@katkazocele považovala by som to z jeho strany za totálnu neúctu a nerešpekt voči mne.
@panelacikova dobre ak by tam bol dajme tomu v 20tich a bolo by len raz, že ako si písala zvedavosť , no dobre no,... ale pokiaľ by mal mňa a cítil by potrebu na také chodiť tak....neviem no mne by to vadilo
no áno, veď aj mne. ja by som výrazne ochladla v citoch.... takto to bolo myslené. a už by sa to vo mne, v mojej duši a prežívaní nikdy nenapravilo. ostala by tam jazva.
@panelacikova U mňa tiež, ako neveru by som to asi nebrala ale vadilo by mi to, ja by som za to dala určite body dole. a keby si idem niekoho brať a ako rozlúčku by chcel/mal toto tak neviem...chrobáka v hlave by som mala. a celkovo mi rozlúčky prídu ako divná vec, akože s čím sa lúčim? ked tak niekam zájsť, tak zájdem s kamaratmi na čaj, pizzu alebo mohli by to stráviť obaja spolu tesne pred svadbou, alebo nejaká rodinno kamarátska oslava , dajme tomu grilovačka alebo, že by sa rodina/kamaráti poskladali a dali víkend wellnes alebo niečo také ked už niečo vymýšľať ale ja by som bud isla len tak na čaj/nápoj/pizzu s kamaratkami alebo ja a s NÍM stráviť čas 🙂
mne je tiež smiešne zo slovného spojenia "rozlúčka so slobodou".... mnohé tolerantné ženy sa tu oháňajú tým, aká je to bežná vec (či už ide o stiptérku alebo nie), zároveň tie isté potom neskôr vytknú iným, že "nedajú dýchať" svojim mužom. dosť si to oponuje. tak lúči sa so slobodou a ide do väzenia (manželstva) alebo ostane reálne slobodný (nie v reťaziach), no zároveň si vážiaci manželku a rodinu? ja osobne nechápem, prečo je všeobecne pokladaný vstup do manželstva za stratu slobody (osobnej). nepíšem to teraz v zmysle, že do kolónky u zamestnávateľa píšeme slobodný/ženatý. ale vnútorná osobná sloboda. podľa mňa o žiadnu neprichádza, ak má v pohode ženu a obaja sú stotožnení s nastavenými pravidlami.
Rozlúčky so slobodou boli predmanželskou oslavou v nejakej forme už v 15. storočí, ale divoké party ako ich poznáme teraz prišli až oveľa neskôr.
Tu je zopár faktov:
5. storočie pred Kr. – Sparťania organizovali večierky pre svojich priateľov, ktorí mali pred svadbou. Tento večierok pozostával z prípitku a slávnostnej večere.
6. storočie – Prvý krát sa zaznamenal anglický termín “bachelor” vďaka slobodnému mládencovi Geoffreymu Chaucerovi, ktorého prezývali Bachelor.
1922 – Až v tomto roku sa oficiálne začal používať anglický termín “bachelorette party” pre rozlúčky so slobodou, ktoré už boli organizované zatiaľ najmä pre mužov
Avšak časy sa menia a v 60. rokoch prišla veľká revolúcia, ktorá smerovala k väčšej rovnosti medzi mužmi a ženami. Tieto rozlúčkové párty si teda osvojili aj ženy a otvorili sa obrovské možnosti, ako by taká oslava slobody mohla vyzerať.
Takže dámy rozlúčka so slobodou nie je výmysel dnešnej doby bez ,,morálky,, je to oslava a tradícia. Nič čo by znevazilo vzhah,alebo ho dáko narušilo či ohrozilo. Ak sú jedince čo sa nevedia vypratať do kože tak tým rozlúčka určite nie je spinacom. Ti to spravia aj bez nej.

@ibrunova čo je ťažké na tom pochopiť že vo vzťahu sa nechodí na striptíz? 😕 Nato človek stačí keď použije rozum a svedomie...