icon

Emočná nevera a jej dôsledky na vzťah

kristianbovy
24. jan 2025

Ahojte, zakladam nove vlakno lebo nenasiel som nikde (snad). Som 40rocny muz, svojui manzelku som spoznal 2006, zobrali sme sa 2011. Studoval som pravnicku fakultu a kedze nemam bohatych rodicov/ani kontaktnych ani nikoho zasebou, musel som napredovat sam. Som jednoduchy chalan. Svoju manzelku som si zobral preto, lebo to bola jedina osoba, ktora ma vedela skrpotit a pritahnut. Som dynamicky, temperamentny, hadam teraz uz chlap 🙂. Po vystudovani pravnickej fakluty som nejaky cas nemohol najst adekvatne miesto koncipienta a tak som po viacerych zamestnaniach skoncil v jednej korporatnej firme, kde som si urobil koncipentsku prax. V tom case som zarabal asi 700 eur. Nasledne som sa zacal ucit na adbvokatske skusky. Trva to asi 1 mesiac a bolo to v roku 2013. Pocas tohto obodbia mi manzelka oznamila, ze stale bola na druhom mieste a mame byt a ze ona chce dieta asi tak rok mio tom hovorila.. Na moje vysvetlenie, ze naklady su 550 a ja mam 700 a Ty potrebujes vytaminy osatenie, pockaj urobim skusky vydrz. Pred skuskami vsak prisla s tym, ze NIEKOHO stretla, ze ma motyle v brucho. Na moj apell, ze vyriess to, ja idem urobit skusky bude dobre, urobila to, ze tri mesiace to potiahla. MALA romanik, ona tvrdi, ze bez sexu, kava, kino, koncert, nejaky kolega z prace a bozkavanie.. Od vtedy mame tri deti, prijem stupol o 100x a pani manzelka stale pusta ine informacie. O nu som sa riadne po advokatskych skuskach staral, kompenzoval nedostatok casu, dovolenky, ballet, kino. Simultaltne chodila s kktom. po materskej sa vratila a znova a dokonca pre mojho najmladsieho syna. Vrchol bol vianocny vecierok, ked prisla domov 5.30, hoci mame zaplatene limusin taxiky a vedia ju kedykolvek doniest. Znevazuje moje emocie, na otazky odpoveda "mierne" agresivne a ze o nic nejde. Ale poznate ten pocit ked o nieco ide a druhy vam tvrdi ze o nic nejde, vsak? tak presne toto citim. posledny rok som to nezvladol a ked ona nerespektuje co ma zranuje, tak nebude zo mna dostavat to najlepsie. venujem sa praci, dobremu vinu, kamaratom a na vsetko som sa vydrbal.

co by ste spravili v mojej situacii? vraj uz vsetko povedala, a rozpravat sa s nou normalne neda. emocne plocha .

bystrozraky
24. jan 2025

@kristianbovy Aby si to chápal – podľa toho, ako sa správaš, si ťa nemôže vážiť ako muža. Prečo nemá motýliky z teba? Pozri si v mojom profile video o tom, prečo ľudia, ktorí akceptujú neakceptovateľné správanie partnera, nie sú za toto milovaní. Bude ti to hneď jasné. Samozrejme, že aj ona má na tom svoj nemalý podiel, ale... Prajem veľa šťastia.

januska12323
24. jan 2025

@kristianbovy najebat sa? Chlape však máš rodinu, mohol si robiť kopec vecí, napríklad aj obšťastniť manželku a nie chlastat v krčme.

Každý máte svojich démonov a nabaluju sa ďalší, len mi je ľúto tých detí mohli mať lepších rodičov keby spolu zamakali už pred iks rokmi.

betulinka1
24. jan 2025

@kristianbovy venuj sa detom a sebe, najdi si novu zenu. Jedna vec je sa šmyknúť, druha vec je sa stale kurvit. Sam vies, ze ludia sa nemenia. Robis s ludmi. Pokecaj s kamosom advokátom, co robi rozvody, on tych pribehov zažil stovky a ono sa to vlastne cele opakuje stale dookola, tie iste vzorce vztahov. Skoda, ze si to neukončil na zaciatku, lebo mat palarelne vztahy na začiatkoch je jasným znakom povahy cloveka, ci je to muz alebo zena. Teraz tam mas 3 deti, ak som dobre citala, uz sa to dotkne aj ich.

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@kiki68 dakujem, si velmi empaticka, a citliva. ako pises, "bud si ju velmi chcel" alebo "z rozumu". zial ano velmi chcel. lebo ked milujem milujem na 100, nevidel som to vtedy, neodkomunikovala to priamo, az teraz asi ju skrelo svedomie a dozvedel som sa suvislosti. otovreny vztah nechcem, ja som velmi lojalny. dlho som sa s tak zrelou reakciou ako od Teba nestretol, nie preto ze je v moj prospech, ale analyza v 10 riadkoch s velkou vypovednou hodnotou. Dakujem.

unicornlady
24. jan 2025

Autor, keď si písal, že manželka môže prísť o tretej ráno aj dopitá, či skoksovaná, ale nie s ním.
Tak ty tiež nemáš veľmi úctu k manželke, takto sa o nej vyjadriť, že nech aj opitá či zdrogovaná príde.
Ty ale tiež rád piješ.
Vôbec nechápem, na čom bolo vaše manželstvo založené. Že ty si ju do toho dotlačil?

sofia1979
24. jan 2025

@kristianbovy mne to príde, že ťa žena podvádzala od začiatku je jedno, ako. Hlavne si zrieš či ozaj sú deti tvoje a teda nechápem, ako môžeš žiť s tak rozpoltenou ženou. Môj názor urob stopku a ked6sa jej nepáči od seba máš na vrh zvykla si na štandard no pre teba nemá milého slová to do kedy chceš tak žiť? Bože a právnik

zuzana76
24. jan 2025

@zuzanapjat neverím tiež, že toto píše právnik. Celkovo vyjadrovanie, áno aj chybovosť veľká. Právnik, ktorý celý zivot musí čítať spisy a písať, by určite nemal mať dyslexiu, dysgrafiu a dysortografiu. Mám syna s týmito troma diagnózami a hoci je veľmi inteligentný, určite viem, že pravo a medicina nie. Myslím, že takýto človek by mal problém čítať a rozumieť abstraktným právnickým výrazom a vetam.

zuzanapjat
24. jan 2025

@zuzana76 ja len toľko ti k tomu napíšem... Andrej Danko má tiež právnickú fakultu :D

zuzana76
24. jan 2025

@zuzanapjat tak ale toto je potom advokát rovnakého druhu

zuzana76
24. jan 2025

@zuzanapjat vnímaj jeho vyjadrovanie - 4. Cenová

demodun
24. jan 2025

@zuzanapjat ja mám pocit, že to aj píše Kapitán 🙈

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@zuzana76 jasne kapitan nastrazmajsster a nevim kto. ked vam bude horiet dom pozrite sa ci mate ciste ponozky 🙂

zuzanapjat
24. jan 2025

@zuzana76 staci sa pozriet do politiky. Je tam dost pripadov nasich JUDr.MUDr. a Ing ktori maju vyjadrovanie stvrtej cenovej.... a to este nevystupuju anonymne

kristianbovy
autor
24. jan 2025

@zuzanapjat dakujem, to vacinou hovoria ludia ktorin nic nedokazali, chod krmit sliepky a dat psovi vodu.

zuzanapjat
24. jan 2025

@kristianbovy rozkaz pane... na jednej strane mas ego do výšin, na druhej si emočná troska. Radšej budem vyrovnaná kŕmiť sliepky, než vnútorne rozpadnutá labilná troska. Daj sa dokopy ... skôr ako ti úplne j*bne.

zuzana76
24. jan 2025

@zuzanapjat tak tu si niekto očividne robí srandu a tipnem to na študenta čo má chripkove prázdniny.

zuzanapjat
24. jan 2025

@zuzana76 skôr by som sa obávala, že je to reál, stačí sa pozrieť okolo seba, ako ludom zacina kvalitne...

zuzana76
24. jan 2025

@zuzanapjat tak to sme potom v riadnej …….. kaši, ale veď aj dianie na Slovensku tomu nasvedčuje!

zuzana76
24. jan 2025

Ale úspešný advokát by nemal čas vypisovať takéto hovadiny, začal by vzťah riešiť s odborníkom a s partnerom a nie na MK

fantaghiro21
24. jan 2025

@zuzanapjat myslíš ,že človek ,ktorý trpí paranojou,má psychické problémy, moze mať vyštudovane právo?

Hlavne,ako píše,že finančné si asi kúpiť nič nemohol,tak pravdepodobne ani diplom ako Andrej Danko? Neverím,že má vyštudovane právo...
Už keby aj ,naozaj je právnik,ale s nejakou psychickou poruchou ,čakala by som teda výstup rôzny,ale nie s vulgarizmami...
Ale on miesto toho,aby užíval lieky,sa chodí najebat ...
" kazdy prosim uzna ze 3 deti su narovna vec, nebol som uplne vypnuty, budoval som firmu, snazil pomahat na vsetkych frontoch, je pravda ze vecer som isiel do krcmy sa najebat, ale ked spi tak spi. "

Keď spí ,tak spí . Tak sa idem neja*ať ,či ako?
To chodí do roboty neustále pod vplyvom alkoholu či ako?

fantaghiro21
24. jan 2025

@kristianbovy ťažko sa po tebe číta,píšeš ,že sa chodis večer na*ebat,tak reku či nie si ešte pod vplyvom....keď to máš asi zaužívané ako večerny stereotyp.
Keď žena spí,tak spí....

zuzanapjat
24. jan 2025

@fantaghiro21 je to jedno, či má právo, či má firmu, prachy, prestíž ... vnútorne je to malý chlapec ktorému sa rúti svet, keď si jeho žena vyjde s kamarátom do kina. Takých je veľa "úspešných" podnikateľov, právnikov, riaditeľov zemegule a potom sa vešajú na stromy, alebo robia žene doma peklo.

dharmasanata
24. jan 2025

A gule si kde stratil? ..

fantaghiro21
24. jan 2025

@zuzanapjat no veď práve ...
Je to žial tak.Zhodou okolností,mojej známej frajer bol takýto.
Extrémne si vymýšľal,paranoja ako fungovala na plné obratky.
Neskutočne,za čo ju furt buzeroval, mlatil,lebo vymýšľal si ako ho podvádza.... Kontroloval mobil,ten ju pomaly podozrieval,keď sa omeškala nie 3ale 5 minút na wc ,že má s niekým video sex alebo čo...(Príklad)
Ale ten aspoň vedel napísať súvislú vetu...

zuzanapjat
24. jan 2025

@fantaghiro21 ešte dodam asi tolko, ze dusevne poruchy sa mozu prejavit aj roky po vystudovani cohokolvek. Hlavne ked si v spolocnosti, kde je standard tahat biele ciary. Lebo vsak si to mozu dovolit... (tiez priklad)

demodun
24. jan 2025

@kristianbovy no prepáč, ale ja neviem, či sa tu dá ešte niečo zachrániť. Ona sa od teba emocionálne odpojila už dávno.
Motýle síce vyriešila ako si od nej chcel, ale po svojom.
Ako už ti ktosi napísal, môžete zostať v manželstve ale skôr len ako rodičia alebo potom rozvod. To chceš do nekonečna odpúšťať a tváriť sa, že sa nič nestalo, len bola v kine? Ako si ťa má vážiť, prečo? Lebo jej dávaš peniaze?
A odpusti si, prosím ťa, tie vulgarizmy. Nie sme na ne zvedavé

pralinka25
24. jan 2025

fuha. sem teda chodia rozeho vzdelania socialnych pomerov ale toto je za tie roky co som tu vazne top. ja tomu nerozumiem a to som si niektore veci precitala viac krat. toto je naozaj velmi velmi zle.
okrem toho ze autor nevie citat a pisat (pripustam moze mat nejaku poruchu) je vulgarny a hned ako sa mu nepaci prechadza do utokov a urazok. super. naozaj charakterna postava. ty mas daleko viac problemov ako len krizu v nikdy nefungujucom manzelstve. ved si uz pred rokmi vedel co mas pri sebe. super riesenie urobit si este tri deti do nefunkcneho vztau. chudence deti

a rada? prestan pit. najdi si lepsieho pravnika - rozvodoveho. pories si rozvod, starostlivost o deti, daj si zistit ci su deti tvoje a najdi si psychologa. daj si ivot dokopy lebo je v troskach a si este dost mlady. mozno este mas sancu.

macatt
24. jan 2025

@kristianbovy Mne prídeš ako typický chlap s polámaným egom, ktorému sa nedostáva uznanie, že si urobil karériu popri manželke a deťoch..
Opačne: manželka má 3 deti s chlapom čo bojuje sám so sebou, aj keď má všetko..
Zober deti na týždeň niekam na výlet bez nej, nech si na chvíľu vydýchne a zistíš, že keď sa ani naj*bat človeku nedá popri 3 deťoch aké je ťažké ešte fungovať s ďalšou osobou a komunikovať podľa jeho predstáv..
,,Závidieť,, jej ešte aj Vianočný večierok?!🫣
Rád by si mal ďalšiu asistentku doma🤣 sila!
Spoznali ste sa, keď si nemal nič, ona sa nevezie, ona je rušňovodič☝️
Zrejme si prehliadal signály, teraz buď sa budeš viezť s ňou, alebo vystúpiš..

kiki68
24. jan 2025

@kristianbovy neni zac, potom ona do toho isla z rozumu. Lebo to spravanie tomu dlhodobo nasvedcuje. Preto by som isla racionalne a nie nejak emocionalne riesit dalsie fungovanie rodiny vobec. Je mozne, ze vyjdu najavo jej rozne frustracie. A Tebe odporucam psychologa, lebo inak to neustojis. Tu ide hlavne o deti a ich zazemie. Takych pripadov v opacnom garde je tu vela. Musis dat hlavne seba dokopy, moj dojem je, ze potrebujes pomoc a porozumiet tomu celemu.

fantaghiro21
24. jan 2025

@zuzanapjat ale dysgrafia a dyslexia???t(samozrejme nemusí mať)
Ale samozrejme ,mohol mať nejaký úraz , nervového charakteru,nejaká trauma,stres -vtedy strašne umierajú nervové bunky
Telo sa neurologicky dokáže paralyzovat a človek akoby oblbol
A keďže pije asi ako dúha,moc si s tým nepomáha,práve naopak....