Je možné zaľúbiť sa do toho istého človeka?

13. feb 2023

Sme spolu už 13 rokov,z toho 7 rokov manželia. Posledných 5 rokov to ide s nami dolu vodou. Nezhodneme sa pomaly už v ničom, máme rozdielne názory na život, proste na všetko. Sme úplne rozdielní aj povahovo, proste vo všetkom protiklady. Hádame sa neustále. Kebyže nemáme deti,tak už spolu asi nie sme. Dá sa zachrániť manželstvo? Dávno sme sa veľmi ľúbili ..

marseillefan
13. feb 2023

Počula si o prísloví "nevstúpiš dva krát do tej istej rieky"? Naši predkovia asi vedeli, prečo ho vymysleli. V princípe sa manželstvo zachrániť dá, ale musia chcieť obidvaja. Realita je však taká, že vo väčšine prípadov sa to znova zosype na tých istých problémoch ako pred tým.

nika3136
13. feb 2023

Urcite. Musite vsak obaja chciet. Tiez sme si presli najprv malym 3m rozchodom a potom 2 rocnou krizou. Nasli sme dovody nasich sporov, zacali to menit a pracovat na tom. Teraz mam aj po 8 rokoch obcas pocit, ze som znova zalubena ako kedysi a mam motyliky. Jasne, chvilkove 😄 ale som ocarena. S detmi riesime aj vela problemov, no kriza je nastastie za nami. Drzim palce. Nepremyslali ste nad nejakym vztahovym poradcom alebo manzelskou poradnou?

autor
13. feb 2023

@nika3136 ďakujem za odpoveď, ja som navrhla poradňu, ale manžel nechce o tom počuť 😞

cucoryedka
13. feb 2023

my sme s manzelom 13 rokov spolu, z toho 12 manzelia ... preskakali sme si aj tazsimi obdobiami ... ale ak by nebola laska, dovera, nebolo by to ono ... v tych tazkych chvilach nastupil rozum a vnutorne slova, ktore som si dala "rozhodla sa pre neho" ... bol to boj so sebou samou, s hodnotami, zraneniami ... pre niekoho klise, pre mna preckanie tazkeho hlucheho obdobia ... spatne nelutujem, nevymenim a budem robit vsetko co bude v mojich silach pre moju rodinu ... teraz ked som sa rozhodla vyjst z komfortnej zony a robim mimo domu, a vidim ako sa obetuje pre nas, viem, ze lepsie pred tymi 13 rokmi som si vybrat nemohla ... viem, ze aj to tazke obdobie, kedy som tahala nasu rodinu ja, malo vyznam ... niekedy osve parneri, niekedy spolu, ale v podstate spolu ... ps: sme uplne protiklady, svetonazor rozdielny, rozchadzame sa v mnohych veciach, ale komunikujeme aj vo chvilach, kedy je to tazke, aj ked nevieme co povedat ...

nika3136
13. feb 2023

Uf, tak to nevyzera slavne :/ ak mas este chut a energiu, mozes skusit aspon ty vyhladat psychologicku (nemusi o tom vediet), mozno by ta nasmerovala na iste pochopenie alebo by ti ukazala iny styl komunikacke s manzelom. Pises, ze ste sa velmi lubili, ale teraz mate na vsetko rozdielne nazory. Vytvara to medzi vami neprekonatelne prekazky? Nieco zasadne sa zmenilo?

autor
13. feb 2023

@cucoryedka ďakujem krásne za odpoveď, dávate nádej, že sa to ešte dá zachrániť

autor
13. feb 2023

@nika3136 uvažovala som nad tým,že si nájdem pomoc sama... Ani neviem, ako mám odpovedať na tvoju otázku🤔 začalo to vtedy, keď sa narodilo naše prvé dieťa, nejavil oň záujem, a mňa to strašne štvalo, vkuse som mu hovorila,prečo sa nevenuje dieťaťu, asi ani on sám nevedel, a pred tým chcel on dieťa, viac ako ja.... Čím ďalej, tým viac som sa na neho hnevala, medzitým sme bývali u našich,lebo sme stavali dom, to tiež neprinieslo moc dobra do nášho vzťahu.. potom som sa začala meniť,on tiež.. čím ďalej,tým menej som ho ľúbila... teraz máme okolo domu furt prácu, je lenivý, vkuse ho musím napomínať, čo má spraviť,sám od seba nič, ja som zas akčný typ, ja musím vždy niečo robiť, a nechápem, ako môže len tak si kludne sedieť na zadku,keď máme kopu práce ešte,samo sa to neurobí ...musím prosiť,aby sa venoval deťom, sadne si za počitač, a má sa fajn, proste ho za všetko musím prosiť, a ako hovorím, na všetko máme rozdielny názor, ale úplne na všetko.. a došlo to do takého štádia,že len prežívam, a nie som šťastná... Kvôli deťom by som sa rozvádzať nechcela ..

casavina
14. feb 2023

My sme sa ešte nestihli odľúbiť...spolu 21 rokov a v manželstve 11 rokov... je pekné ak sa aj po rokoch viete spolu smiať a rozumieť si len pohľadom ❤️
Držím palce aby ste opäť našli lásku, ktorá vás kedysi spojila 🍀😘

torrente
14. feb 2023

Mňa by zaujímalo doslova to čo je názov témy. Dá sa znova zalúbiť? V takom zmysle že nerozišli sme sa v zlom, nehádali sme sa, neboli nezhody velké, len to proste išlo do stratena. Raz preto nebol čas, druhýraz pretamto, raz choroba, raz veľa práce a tak nebol už čas stretávať sa a pomaly to išlo do stratena. Je možné aby sa dotyčná znovu zalúbila?

andreatytler
14. feb 2023

Ja by som nehladala nove zalubenie. Aj keby to bolo prijemne, radsej by som hladala pochopenie, respekt, uctu a ochotu robit kompromis. Z tej zalubenosti mne ostala len spomienka ale pre mna velmi dolezita. Tak nejak robi to spoluzitie specialnym, ze s tymto clovekom ma spajali volakedy obrovske city ze mi islo srdce puknut radostou.
Manzelovi nevadi ako teraz zijete? On chce takto pokracovat nadalej?

gelifil
14. feb 2023

@casavina toto je naco taky komentar??,,,,,ma ti zavidiet???ano, zavidi ti.....kazdy chce lasku a partnera, s ktorym si rozumie pohladom

gelifil
14. feb 2023

ak chces, napis mi ip

casavina
14. feb 2023

@gelifil ??? Prosím ??? Si vstala hore zadkom? Nauč sa čítať medzi riadkami...píšem o tom, že za celý čas čo sme spolu nám nikdy nenapadlo hádať sa, robiť si prieky a nenačúvať tomu druhému...o vzťah sa treba starať... mať v ňom veľa porozumenia, lásky, dôvery a byť jednou dušou, hoci sme dvaja...o tomto píšem... Pekný deň ti želám 🙂

andreatytler
14. feb 2023

@casavina Ona je ta co ti zavidi.

modrykonik33
14. feb 2023

Najväčším problémom je, že vzťah sa narodením dieťaťa mení, pred deťmi byva pohoda, čo mnohým chlapov viac vyhovuje.

Ale je to dospelý človek, keď nechce niečo robiť nech nerobí, príkazmi by som na neho nešla, obaja lezte a určite sám pochopí že veci sa neurobia samé a nech deti smerujú svoje požiadavky na otca

saraxyz
14. feb 2023

"...čím ďalej, tým menej som ho lubila...".Autorka ty co chceš vlastne zachraňovať?

madla60
14. feb 2023

Ty nie si jeho mama co ho stale napomina, upozorňuje. Otoc si situáciu na seba, chcela by si tak žiť, chodiť domov, ak by si vedela, že zase budú výčitky. Aj on tam žije a vidí co treba urobiť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
14. feb 2023

Jasne ze je to mozne da sa znovu a znovu len ta laska nesmie nikdy umriet. Mala by si sa viac venovat sebe. Zacni chodit na kurz jazyka tanca alebo jogu nieco co ta bavi a odreaguje. Alebo hocico co mas v lokalnych moznostiach . Muz bude musiet dat pozor na deti bude sa im venovat. A ty budes vzacnejsia. Ked chces zmenu Musis zacat sebou .

babulkomale
14. feb 2023

@marseillefan vacsina ludi toto prislovie chápe uplne nesprávne.

autor
14. feb 2023

Ďakujem vám pekne za odpovede. Ja si myslím,že snažiť sa zachrániť manželstvo je v dnešnej dobe vzácne, ľahšie by bolo sa rozviesť áno, ale ja sa chcem práve tomu predísť, volím si ťažšiu cestu. Práve preto sa pýtam,či sa to niekomu podarilo..

dadis
14. feb 2023

uff neviem. poviem za seba, bola som vo vztahu, kde ma druhy napomina, hneva sa na mna, alebo je ofucany. v tom vztahu som si to neuvedomovala, ale bola som stale v takom vnutornom nepokoji, ci je vsetko v poriadku, ci zase mi nebude nieco vycitat. po rozvode s nim nadych, vydych a pocit uzasnej slobody. nevedela by som uz s takymto clovekom zit. boli to malickosti, nezatvorene dvere, otvorene dvere, prach utrety pred vysavanim, neutrety kut po sprchovani, chybajuci cukor. Nehovorim, ze tvoj muz je dokonaly a chyba je len v tebe. Lebo dokonaly nie je nikto, ani keby mas dalsieho muza, tak najdes na nom 100 chyb. Ale zit s niekym, co sa k tebe sprava tak, ako ty k muzovi, ze ho napominas, hovoris mu, co ma robit - tak taky zivot je peklo. Pokojne ten muz moze byt len sklamany, rezignovany a vyhorety ako ty. Zasla by som k tej psychologicke aj sama a zacala pracovat na sebe, snazila sa vytvorit doma dobru atmosferu, pozerat na muza s respektom alo na rovnocenneho partnera, prejavit mu lasku cinmi. A ked sa nechyti, nezacne fungovat ako dospely muz v partnerstve, tak potom sa rozhodnut.

svetlonos
14. feb 2023

Ano da ale vacsinou vtedy, ked uz ho milujes a urobi nieco alebo povie - a ty ho potom milujes este viac 🙂. Tych 13 rokov je uz dost dlho na to, aby si vedela, ze to zrejme velky zmysel nema.
Nasi sa velmi hadali a ja som si priala ako dieta (11-12) aby sa uz konecne rozviedli, nech je klud. Po case aj teraz spolu vychadzaju dobre, sem tam si pomozu malickostami (jeden da hryby, ovocie, druhy drevo). Kazdy ma ineho partnera uz roky a su spokojni. Ostavat v nefunkcnom vztahu koli detom je utrpenie - hlavne pre tie deti. Ty mozes odist, oni zial az za par rokov.

svetlonos
14. feb 2023

Tak prave citam tvoje komenty autorka. Ty si nevidela na zaciatku, ze ste diametralne odlisni ludia ???
Ty hyperaktivna on kludas. To je na zabitie sa navzajom alebo na infarkt, taka konbinacia! Moja mama je hyperaktivna, ide ma z nej slak trafit ked je u nas nas ma navsteve 🙈 Vzdy jej necham hromadu zehlenia a roboty, pri ktorych musi byt. Uz aj umytie okien je pruser, pretoze aj ked ide nabrat novu vodu, vsimne si nepodstatne sprostosti, ktore “ musi” urobit 🤯 - orelozit nejaku vec o 20 cm dalej a podobne. Aby si sadla kludne do kresla, ze si vypijeme caj a v klude pokecame 2 hodiny? Nonsens! 100 x sa za ten cas postavi, lebo nieco “ musi”.
Ja ta chapem, ze chces mat veci hotove. Ale manzel nie je robot (pocitace a hry by som vyhadzovala zavretym oknom 🤯). Dohodnite sa, ze vam to urobi radsej za prachy niekto iny alebo sa vykasli na to aby bolo vsetko pikobelo.
Ale taketo spoluzitie- pohodak a hyperaktivny je hroza. Ja by som s mojou mamou nebyvala, co by som mala byt eafsej o chlebe a vode. Stale musi noeco tobit ani sefiet nevie bez hompalania noh, cim viac sa odsuvam, tym ide blizsie. No nie!
Bud sa zmierus s tym, ze nikdy nebude muz robit ako a kedy ty chces alebo to skonci. Takto ste obaja nasrani a vysledok ziadny.

macekovam
14. feb 2023

kedze nemate deti skoncila by som.. je na case zacat odznova..ked aj sama..

autor
14. feb 2023

@svetlonos poznám ten prípad, čo hovoríš, taká je moja babka, ani ja by som s ňou nevedela vydržať, ale ja nie som ten extrém, ja si kľudne sadnem, neumývam okná hlava nehlava, atď, len čo treba urobiť,nech je urobené.. babka s dedkom boli taký istý prípad, babka taký extrém,ako tvoja mama, dedko kluďas, aj tak boli v manželstve 50rokov, dedko už zomrel.

autor
14. feb 2023

@macekovam máme dve

marseillefan
14. feb 2023

@babulkomale ok, máš pravdu, použil som zlý príklad....

theabloom
14. feb 2023

Keby ste takýto otvorený rozhovor spravili s manželom. To je dobre, poradiť sa aj inde. Tento status mi znie veľmi úprimne a úprimnosť je dobrá vo vzťahu. Len treba povedta s pokojne, s úctou, a počúvať.

sono2
14. feb 2023

Tak, klasika. My sme 18 a také je to.
To ma každý tak.
Deti, povinnosti, človek je nervózny. Najhoršie, keď si každý robí čo chce, na druhého sa nehľadí.
Manžel na to co hovorí?

macekovam
14. feb 2023

zle som precitala...