Je normálne, ak muž túži po dieťati vo vyššom veku?
Ahojte,
je normálne ak muž po 40, túži po dieťati a tlačí na partnerku, aby ešte mali dieťa? Žena tiež dávno po 40 , má strach z ďalšieho dieťaťa
@kiwi3 Ja plne chápem, že túžba po dieťati sa málokedy riadi racionálnymi výpočtami. Ale tehotenstvo v 45+ je natoľko rizikové, že každý takýto pár by mal zvažovať aj to, že ak žena otehotnie, ľahko to skončí potratom, omnoho pravdepodobnejšie sa dieťa narodí s nejakou vrodenou poruchou, riziko hrozí aj žene samotnej. A tu máme ženu, ktorá sama asi príliš nechce, ale jej muž nalieha - obaja by mali byť uzrozumení s tým, že optimálny čas na dieťa dávno prešvihli, i keď môžu mať šťastie, ale skôr nemusia.
Každý nech si robí ako chce. Myslím,ze @anjelicek26 ma uz pomaly 40 a jej muž cez 60-63? A chcú piate
@miadi suhlasim s tvojimi slovami...
Ja radsej ani nenapisem,lebo ma ukamenuju...
Ja mam totoz ovela starsieho manzela odomna a on ma uz 2 dospelych synov z predchadzajuceho vztahu.
My mame spolu dceru a tiez je oproti nej ale ze riadne stary.a ten vztah,co oni maju by som naozaj kazdemu priala.takze toto fakt nie je o veku
@ikuska27 v 37 som si tiež pripadala stará, v 41 si připadám mladšia ako v 35 🤣 to je taka nová krv do žil to dieta...no ale...
mnohe povedia že ktovie ako o 10 rokov a bla bla...ano moze sa vselico stat...ale naši nas poslednych mali tiez neskor a zvladli to, zvládlo to kopu ludi co poznam tak věřím že to dám aj já 💪🙃
Podľa mňa je to veľmi individuálne. Ja osobne by som nemala. Teraz mám 31 a čakáme tretie (neplánovane) a manžel má 37 a hovorí že človek už vek “neodrbe”, skratka to cíti a ja tak isto. Úplne inak prežívam to tehotenstvo ako keď som mala 24 a 27. A to mám vôbec do 40-ky ešte ďaleko. Ale pre príklad vzťahov, tak nieje to vôbec o veku ale o povahách. Ja mám otca ktorý má 54 (mal ma v 22) a vôbec si nerozumieme. Kamoška má otca ktorý má 71 (mal ju v 40) a majú krásny vzťah. Takže je to o ľuďoch a o ich nadstavení, ako sa dokážu a chcú venovať svojim deťom. Toto je napríklad pre nás s manželom veľmi dôležité, aby sme sa deťom venovali čo najviac a máme s nimi krásny vzťah a ja dúfam že ho taký budeme mať, aj keď budú dospelí. 🙏🏻
@miadi suhlasim, niekto je v 40 tke ako dôchodca, a naopak.
Ono to dosť závisí asi od mentálneho nastavenia, vek zohráva ulohu len do určitej miery. Mame v rodine par, ktorý mal dieťa v 45 a 47 - žena už svoje deti mala dospele, muž vlastne deti nemal. maju dvojičky a realita s deťmi ich celkom preplieskala. A to boli aktivni ľudia, turisti, on športovec. Teraz nevladzu, nestíhajú. Len pre porovnanie, teraz majú deti 10 rokov ako môj starsi syn, ktorý ma v rovnakom veku (55 r) babku. A vidím to aj na mojich rodičoch, že do cca 50 boli mimoriadne aktivni, lyžovali, chodili na túry, stále kdesi, potom sa to nejako zlomilo. Moja mama často povie, že si nevie predstaviť, že by mala malé deti. Vnúčatá si užijú, ale sú radi, ze ideme domov a oni budú mat ten svoj klud. Mna mala mama v 18, tak možno aj to nastavenie je iné, ako keď sa muž rozhodne v 45, že by ešte chcel dieťa… môj muž sa minule tak pozastavil nad tým, že moja mama mala 37 (ako ma on teraz), keď som ho nám dopratala ako mojho prvého vážneho frajera a cisto teoreticky mohla byt vtedy babkou. A my sa na starých rodičov absolútne necítime a myslím, ze ešte dlho nebudeme 😀 Ak sa cíti na otcovstvo po každej stránke a zhodne sa s partnerkou, prečo nie. Vek je cislo, ovela viac podstatná je “hlava”. A ak hovoríme o sirotach - mne zomrel otec, keď mal 28 rokov, ja 4 mesiace. Pre porovnanie, môj dedko oslávil minuly rok 90 a je stále veľmi vitálny. Človek nevie, čo ma v osude napísané, “starobou a úmrtím” by som sa neriadila. Ale mentálnym nastavením rozhodne áno.
Vek ženy je jedným z najvýznamnejších faktorov. Áno, da sa lamentovať nad tým, že sa cíti super v 40r., že silno túžia po bábätku, budú robiť všetko pre dobrý vzťah s dieťaťom, že nie je to o veku ale o nastavení človeka atď. Áno da sa to aj takto brat a ked sa podarí bábätko a všetko je ok aj vzťah...je to úplne super... ALE štatistiky hovoria niečo iné (asi hlavne fyziológia nepustí). Však si prečítajte niečo odborné. Prikladám link:
https://gyncare.sk/c/vek-nie-je-len-cislo-tehot...
A inak ako som bola rodiť 3x do 30r (každého človeka resp.rodičku na oddelení si vážia doktori, ale vraveli mi neraz... také riziko podstupujú tie rodičky po 40... že az nezodpovedné...áno môže sa všetko podariť a byť bezproblémové... no doktori vedia svoje...
Ale určite je to každého vec a berie zato sám zodpovednosť 🙂
@michaela567y Nie vzdy je to otazka veku. Moj otec mal necelych 27, ked som sa narodila. A od puberty si s nim nerozumiem. Ale v 70 sa jasil s vnucatami a moja mama, co ma 70 aktualne, je tiez dost akcna.
Muza mali rodicia pred 40tkou a on si s nimi strasne rozumie a aj vela vladali do dost vysokeho veku.
@autor Je to normalne. Ale chapem zas obavy tej zeny.
@annm81 ja tieto teorie ovladam, nemusíš má poucovat, napriek tomu mám zdravé dieta po 40tke a poznám vela,fakt Vela zien co po 40 maju zdrave dieta...a vela vela takych co to postihnute maju pred 30tkou...p.s.: otehotnela som spontanne, napriek AMH 0.06, endometrioze, zlemu spermiogramu 😉 geneticke testy som mala lepšie jak 20rocne... teoria jedno, prax druhe...🙃 Kto dieta chce, nech sa pokusi ..je to na kazdeho rozhodnutí
Naši susedia, ona 42 a on 68😌 Už je to extrém samozrejme, ale poznám veľa párov, ktorí majú po 40 a deti si užívajú. Akurát teraz sme boli na oslave, kde ocko má 50, maminka 45 a čakajú mimi. Ak mám rozmýšľať čo všetko sa môže a nemôže stať, tak by som bola len doma a čakala. Stať sa môže aj mladším a ak sa Vám to podarí, tak to tak má byť.
My sme tretie mali - ja tesne pred 40 a muz 54
@pink_lady Presne 🙂 Tiež som bola geriatrická rodička a dve hodky po pôrode už som bola v pohode, vitálna, svieža. Odrodené do hodiny od príchodu do pôrodnice.
O 3 týždne privediem na svet zdravého chlapčeka ,ktorého sme počali prirodzenou cestou a plánované
Ja budem mať 42 a manžel 45 je to naše 4 dieťatko ❤️🙏
A kto si čo mysli mi je ukradnuté
Každého osobná vec
Ak niekto chce mat deti a citi sa na ne v 40+ tak nech ich ma. 40 v dnesnej dobr nie je to iste ako pred 30-40 rokmi. Poznam strasne vela zien aj muzov co koli x motivom mali deti az ked boli blizsie k 40 aleboaj mali 40+ a su medzi nimi taki co to zvladaju bravurne a taki co im to ide tazsie ale zvycajne ti ludia co mali deti v starsom veku uz vedia do coho idu, maju iny klud, nerozhadze ich to ze dieta nurobi nieco na povel a nejde podla tabuliek. Kazdy vek ma nieco do seba. A ze tym detom nepojdu qni na stuzkovu- vela z nas nema na 100%, ze k tej stuzkovej nasim detom dojdeme aj ked rodime v mladsom veku
Ahoj ja som mala v 42 ke sa narodil ,Dlho sa nam nedarilo,5 rokov sa nam nedarilo a muz mal 49,vsetko ok,vsetko zvladame a maly je uplne zdravy,tehotenstvo super

Môj muž ma 44 a teda o ďalšom dietati ani počuť. A popravde ani ja, a nešla by som do toho ani keby neviem ako tlačil. Zena ho musí vynosiť porodiť, následne všetky tie prebdene noci a zas cely kolotoč od začiatku…ak sa na to pani vyššie necíti nie je fér ju do toho tlačiť, pretože to gro bude na jej pleciach. A popravde napr. my s mužom sa tešíme, kedy detiska odrastu a konečne budeme mať viac priestoru a času jeden pre druhého. Proste už takú pohodu, keďže nám moc nemá kto pomôcť s deťmi a my dvaja spolu ako pár trávime mali času.