Je skutočne ten pravý?
Ahojte, mám takú malu dilemu pri výbere partnera. Začala som sa stretávať s jedným chalanom. Už dlhšiu dobu ma neskutočne priťahoval a veľmi sa mi páčil a keď som zistila že aj ja jemu fakt to bola veľká chémia. Čo sa týka príťažlivosti, chémie a dokonalého intímneho spojenia, tam nie je čo vytknúť, myslím že to som nikdy ani nezažila, niečo také silné... ALE... Síce medzi nami už sú nejaké city, nejaký čas sa stretávame (2-3 mesiace) začínam hodnotiť aj iné veci... Možno ma odsudite, ale mám 27 rokov a už nechcem s nikým strácať čas.
💸 Prvá vec čo sa mi na ňom nepáči je jeho hospodárenie s peniazmi. Neraz mi povedal že je na mizine, že žije z výplaty do výplaty, že na nič extra nemá peniaze. Keď sme šli niekam na výlet tak ubytovanie som platila ja, stravu, vstup do wellnesu, aj keď sme šli len do kaviarne, vždy som platila ja. Nemám s tým problém, ale samozrejme ja si poctivo šetrím peniaze na ťažšie časy a dovolenky a tychto par mesiacov s ním, som teda ani ja už nič neušetrila lebo som vždy ťahala za dvoch. Nehovoriac o tom že presne viem koľko zarába (to isté čo ja) nakoľko robíme v jednej firme. Dokonca tým že on byva u mamy, ma menšie vydaje na byvanie ako ja... Ja vlastne ani nechápem ako môže dať mame 150€ na bývanie a jeho 900€ výplata mu je málo, tak málo že ledva vyzije... Keď mu poviem že si môže skúsiť variť, tak mi povie že si radšej objedná obed za 8€ ako variť, lebo to o nič viac neušetrí a ešte aj strávi veľa času pri tom... pričom ja si varím a viem že sa to skutočne omnoho viac oplati, na stavu miniem 120€ mesacne... Takže vlastne viem že veľa financií dá do stravovanania a do auta, keďže všade chodí autom...
Ja som zvyknutá si šetriť na výlety, dovolenky, v lete idem vždy k moru a nevadí mi dat 900€ pre seba na dovolenku niekam letecky all in, proste celý rok ťažko pracujem... Rada si užívam leto a všetko stojí peniaze, každý výlet... Bojím sa že s ním sa len budem strachovať o peniaze. A ako bonus chce ísť žiť do väčšieho mesta kde nájom pre 1 osobu je minimálne 300€ a zárobky si rovnaké nakoľko chce robiť v tej istej firme a aj sme si to prezistili v práci. Náhodou ostane PN a to už ozaj som zažila že ostal úplne na nule pár dní pred vyplatou...
• a to ani nehovorím o plánovaní rodiny napríklad...
Druhá vec je jeho zdravie. Okrem slabej imunity, vďaka ktorej marodí skoro každý mesiac ma trápi skôr jeho psychické zdravie. Má diagnózu panicej ataky (uzkosti a panika) a socialej uzkosti z ľudí. Má to diagnostikovane asi rok, berie aj antidepresíva 1-2x za deň. Zdôveril sa mi že preto sa s ním rozišla expriateľka (vraj chcela žiť normálny život). Mava uzkosti v práci, medzi ľuďmi, je skôr introvert (ja som extrovert). Keď sa otuka a spozná ľudí je to lepšie ale všeobecne mu robí problém neznáme prostredie. Istý čas nevedel ani prejsť do obchodu, niekedy je problém ísť do kina, do kaviarne, radšej je so mnou len v aute alebo v súkromí vo dvojici, nerad je medzi veľa ľuďmi, no ja to naopak vyhladavam a mam to rada, mam rada ísť večer do mesta medzi ľudí, baviť sa a podobne...
Jeho najbližší kamarát o ňom vždy tvrdil že je to najlenivejsi človek akého pozná a že on je vždy rád skôr sam a utápa sa vo svojích depkach, že sa aj stalo že sa na niekoľko mesiacov od všetkých odrezal a nikto o ňom ani nepočul...
Ale na druhú stranu je veľmi láskavý a prejavuje mi naozaj krásne lásku, je presne ako ja, že sa rad prituli, obijme, hovorí so mnou o všetkom otvorene... Mam ho naozaj rada, je to dobrý človek a neskutočne sexy a strašne nám to klape v intimnej sfere...
Myslíte si že som hlúpa keď uvažujem či je skutočne pre mňa ten pravý? Z dlhodobého hľadiska? 🤔
Myslíte si že som hlúpa keď uvažujem či je ale skutočne pre mňa ten pravý? Z dlhodobého hľadiska?
@patricia255 chemia je super, je dolezita ale tak intenzivna ako vy prezivate aktualne nebude vzdy. Tiez ked som s mojim priatelom len randila a boli sme spolu parkrat do tyzdna to bola chemia ze aj “Chemko” by bledlo zavisťou. Potom sme začali spolu zit a uz sa na seba nevrhame pri kazdom pohlade. Tak ako zamilovanost, tak aj chemia troška opadne.
Alebo moznost cislo 2. Uzivaj si chemiu a hladaj popritom muza do zivota.
@jj298
@falbala132
@maxalla
No ja som naozaj tiež bola tohoto názoru že proste nesúhlasím a týmto jeho financovaním, ale vážne jediná kamoška mi dookola radila že to je v pohode, pričom som jej všetko toto hovorila
Potrebovala som aj od niekoho ineho počuť názor, aj keď fóra nie sú idealnym miestom, zas vidím že sa tu zdieľa jeden a ten istý názor.
V práci mam aj kolegov, ktorí si z tejto výplaty našetria aj chodia na dovolenky s frajerkami... Viem že sa to dá
Samozrejme aj rozbiť celu výplatu sa dá... To je jednoduchšie ako rozmýšľať a hospodáriť...
Viem že aj to sa človek musí naučiť a časom sa to dá, ale mna osobne to nikto neučil, proste som taká bola a hlavne keď niekoho poznám par mesiacov príde mi hlúposť chcieť ho hneď učiť hospodáriť s peniazmi, keď on tvrdí že aj kredit do mobilu je veľa peňazí....
Je to nepochopiteľné aby mlademu človeku nestačilo mesačne 900€... A samozrejme som sa aj obvala toho že berie tie antidepresíva, pretože viem že keď ich týždeň nebral mal ťažkosti a silné úzkosti... To mi je skutočne ľúto, diagnózu si nikto nevybra, ale su to silné lieky a berie ich od mladého veku a nemôže ich len tak vysadiť....
On si akože uvedomuje že je príťažlivý pre ženy (vyzorom) a vie že je aj dobrý v posteli, vie ako na ženu, je pritulny a taký mojkač a fakt si myslí že to asi stačí... Akože možno keď mal 17-18 rokov to pre jeho frajerky stačilo, keď sme sa na nič iné nepozerali.... Tiež som bola taká istá, že som prachy kedysi neriešila... Lebo som bola na strednej a nezarabala ani
Ale teraz sa už na potencialnych partnerov pozerám inak, podľa mňa toto je dosť závažné... Ja nepotrebujem milionára, ani nemam rada keď je žena závislá od chlapa, ale tiež sa mi páči keď chlap občas zaplatí alebo ma niekam vezme... Samozrejme s jeho socialnou fobiou kedy sa aj vyhyba ľuďom by mohli byť niektoré veci otázne aj keby na ne boli peniaze....
Veď len objednať si v kaviarni je preňho vyslovene vyzva, pretože ma ten stres z nových ľudí a noveho prostredia... Viem že tu by to bol beh na dlhé trate...
Ďakujem za váš pohľad.
Ja sa asi pohnem ďalej, mám čo ponúknuť si myslím a radšej nájdem niekoho, kto bude viac ako len pekná tvárička... Pretože áno, to sa okuka a časom vyprchá ten wow efekt
@patricia255 ,,Nehovoriac o tom že chce ísť žiť sam do iného mesta kde nájom bude viac ako u mamy ale výplata rovnaká... Niekedy nechápem že ako to chce zvládnuť zrazu platiť... "
No tak, že to budeš platiť ty. Utekaj od neho.
Ešte si s ním zasúlož, nech máš na čo spomínať a hľadaj niekoho pre život. Ten bude vždy rad, ze uspokojí len svoje potreby. 👿
@patricia255 maš aj na viac ! Tento ta stiahne ku dnu..Najdi si šetriveho, ambiciozneho, rozumneho ktory ta bude inšpirovat - potiahne.Spravite si VŠ, začnete podnikať, robit karieru, navzajom povzbudzovat a v 30ke už budeš mat celkom slušne našliapnute žiť v hojnosti! Ty na to maš, ale všetko to pochovaš tymto bezstarostnym lajdakom rozhadzovačnym, ktoreho budeš musiet ťahať z bryndy..Ked chceš uspech v živote, obklopuj sa uspešnymi ĺuďmi..Sex neni všetko, aj ini muži môžu byt dobri v posteli a zodpovedni .A čo ma uplne dorazilo, že ty nad nim uvažuješ ako nad tym pravym..Tak hadam tolko rozumu maš, že budeš mat s nim v živote viac problemov ako pohody..Maš misionarsky komplex, nikdy som nechapala ženy, čo sa davaju do kopy s väzňami, gemblermi, narkomanmi, priživnikmi, bitkarmi - toto su odpisane existencie u mňa, a môže byť aj zo zlata..A preto sa okolo mna cely život ani nekrutili ani ma neoslovovali, asi citili, že tadialto vlak neprejde..Kdežto ty taka šikovna, zodpovedna na svoj vek vôbec uvažuješ o takejto existencii ako o tom " pravom"..by ma zaujímalo, čo na to tvoja mama hovorí...
Dajme tomu, žeby si ostala s tymto ( laska je slepa) potom ti radim najst si pracu za 2500, lebo financovat 2 ludi z 900 eur a platiť drahy najom je, že si riadny bič na seba upletieš.V našej brane platia 700 za dvojizbak.To je Bratislava sice, ale i tak sa mi to zda dost.Kolko potom pytaju za 3 izbák
Rob, ako mysliš, ale keby som bola tvoja mama, tak ti poviem, že robiš hovadinu
2x si prečitaj, čo som ti napísala a potom mi napiš, čo si o tom myslíš
@patricia255 no len ty si to kamoške mala povedať v opačnom garde. Ono ak je rovnaká a frajer ju dotuje tak samozrejme nebude hovoriť, že to je zlé. Skús sa jej spýtať, ako by sa k tomu postavila, ak by ona musela chlapovi dávať peniaze na všetko.
Inak, mas 23 a ty 27 rokov. Nasla si si miesto chlapa chlapca v detskej izbe, ktory bohviekedy a ci vobec vyrastie. Muzsko-zenske vztahy preto funguju naopak, on trochu starsi, aby bol on, co ma nasetrene a nieco v praci za sebou. U vas dvoch si to ty. Uz tu si spravila prvu chybu. Vekovy rozdiel.
Stale marodi, je povazovany za lenivca, depky, slaba praca, rodicom lezie na nervy,... A ano. Ludia, co sa prilis nepredru v praci, su znami prejavmi lasky, romantiky... Maju na to cas, energiu a aj si potrebuju naklonit a priputat toho, co ich dotuje a taha dopredu. A keby si sama ten vztah nepovazovala za problemovy, tak tu o nom nepises. Asi potrebujes nazor sirsieho okolia, ktore rozhodnutie je spravne.
@karolinakr
No ja mám vysokú a dokonca teraz popri práci na plnom úväzku aj extrene študujem, čiže si platím aj ročne školné a venujem sa sebe, aby som mala aj iné možnosti ešte v živote, lebo kým som mladá tak ešte vládzem aj študovať aj mať čas na iné veci...
No jediné čo som doteraz počúvala bolo, že všetko sa dá naučiť a že aj keď je mladší tak by sa to mohol naučiť. Len samozrejme to aj treba chcieť. Mne by bolo tiež pohodlnejšie si objednať donášku jedla ako chodiť na nákupy a variť, ale je to neporovnateľne lacnejšie
Hlavne on túto myšlienku aj zavrhne skôr ako to skúsi - len mi povie že to sa mu neoplatí, aj tak moc neušetrí... Nenapadne som túto tému 3x nasadila za ten čas čo sa poznáme a vždy mal svoj názor a nebol ochotný to ani skúšať...
Ale keď mi niekoľko krát po sebe otvorene povedal, že tento mesiac nemá peniaze lebo bol týždeň PN alebo platil poistku za auto alebo niečo iné... Tak som si uvedomila že on má vlastne nonstop nulu na účte týždeň pred výplatou. Ale aj tak chcel ísť niekam na víkend s tým že on to teraz nemôže financovať a ja hlupa, som povedala že to zatiahnem lebo som sa tešila na čas strávený spoločne...
Ale viem že od kedy u nás pracuje nebýva každý mesiac PN a nemá absolútne žiadne úspory... Nemyslím si že by si vedel odložiť 50€ za mesiac a nie to ešte viac...
Lenže potom mi to príde že s ním si veľa zábavy a života asi neužijem... Lebo na nič nebudú peniaze a bohužiaľ všetko je o peniazoch, každý výlet, každé posedenie v kaviarni, kino...
Ja nerada sedím doma, rada chodím von s priateľmi, na výlety, dovolenky... Vždy keď sa dá... A mam na to vyhradené peniaze a nikdy neriešim či na to budem mať, pretože na to mám hocikedy....
@sashabb kamoška je toho názoru že chlap má platiť, jej frajer jej musí kúpiť aj oblečenie v obchode, posiela jej peniaze aj na kaderníčku keď jej výplata nestačí... Ale keď radí mne, tak mi len povie že sa to ten "môj" chlap musí naučiť... Akože ona sama nie je schopná sa to naučiť ale dáva mi rady ako sa to dá naučiť... Preto som sa rozhodla počuť aj iný názor ako jej...
Pretože úprimne naučiť niekoho hospodáriť je dosť problém a ja sa tu po pár mesiacoch randenia nechcem nikomu starať o účet a vydaje... Keď jediné jeho vydaje si nájomné čo platíme všetci.. ale rozfláka zvyšok...
@patricia255 Drahá autorka, vykašli sa na neho potom !!!! ty ako extrovert predsa nebudeš šťastná s človekom so sociálnou fóbiou. Teraz som si spomenula, že máme vo vzdialenej rodine človeka asi s touto fóbiou a nikde s manželom nechodí. O čom je potom taký vzťah? Užívaj si, máš sa tešiť zo života. Verím , že nájdeš toho pravého - si mladá. Nie sme v stredoveku, že každá žena musí byť hneď vydatá. Nechcela by som sa toľko prispôsobovať. Je iné sa prispôsobiť rodine - deťom, uťahovať opasky na výdaje pre deti a domácnosť. Na mňa je však silná káva - myslieť za druhého či bude mať dosť peňazí, či keď pôjdeme von či nechytí nejaký atak, či si sadne s mojimi priateľmi alebo či ho budem 2 hodiny presviedčať , aby som nou išiel niekam - to sa dá tolerovať len určitý čas kým sama z neho nedostaneš pokazené nálady. Nič ťa k nemu nezaväzuje, nemáte deti, spoločné bývanie ( na toto pozor), vykopni ho zo života a budeš si žiť ako kráľovná !!!!.
@patricia255 čooo? ty maš výšku, študuješ dalšiu a ešte rozmýšĺaš nad tymto ako tým pravým? tak to ťa obdivujem..on je úplne mimo tvoju ligu, ale že úplne...dobry v posteli ok môže byt tvoj milenec, ale ako manžela by som ho rodičom nepredstavovala a sa čudujem, že vôbec nad takym čímsi si vôbec uvažovala
My sme mali spolužiačku, ta bola cici rici a dobre si to uvedomovala, muži si aj úraz privodili, ked sa za ňou otáčali a ešte bola múdra, ťažku technicku školu študovala na samé jednotky..Ona bola panna, lebo každeho odpinkala, nikto pre ňu nebol dosť dobrý a nakoniec nám predstavila svoju lásku, chalaňa čo prepadol a neviem či mu nehrozil vyhadzov zo školy s rapavou tvárou, nejakeho kulturistu a s tým sa vodila za ručičky..Niekedy tymto najlepšim babam sa zatemní mozog a držia sa hesla - protiklady sa priťahuju a najlepšia si vyberie najhoršieho..😅👍🏆
vymenit frajera aj kamosku 🙂
pozri, ked ta tak bavi sex a 'city' s nim, tak fajn, vsak si to uzivaj dalej, ale stopni to financovanie.. neboj, on odide aj sam, nebudes sa ty s nim musiet rozchadzat 🙂 a mas vyriesene.. uz si s tym nelam hlavu 🙂
inak az v buducnosti narazis na niekoho, kto ti tiez bude v niecom nevyhovovat a musela by si ratat s tym, ze sa nieco musi naucit a v niecom sa zmenit, radim ti - nechod do toho.. toto je dost blby zaklad pre vztah.. je to vlastne macka vo vreci.. lebo ty nemozes tusit, ci sa to ten clovek nauci, ci sa zmeni, ci to bude vobec chciet a ci je to vobec pre neho dobre.. a mas po funkcnosti vo vztahu..
tuna by si napr. s 'prerabanim' partnera urcite neuspela.. lebo on ma ocividne ine priority, ako ty.. marne by si ho ucila setrit, ked on si potrebuje uzivat.. on sa ani nema ucit setrit, on sa musi naucit viac zarabat.. keby si ho ucila varit si doma, miesto kupovania donasky, tak ho vlastne tahas niekam, kde on ani nema byt.. takze opatrne s tym perabanim druhych
@karolinakr no ja som sem pôvodne písala preto lebo som chcela počuť názor iných ľudí. Lebo vidím že som sa namotala naňho skôr ako som ho lepšie spoznala a zrazu som nevedela čo robiť.
Myslela som že mi sem napíšete názory že s tým máte skúsenosti a že sa chlap časom naučí hospodáriť napríklad alebo podobne...
Ja si uvedomujem že ja omnoho viac ponukam. Samozrejme dokonala nie som, ale aj on mi tvrdí že preňho som úplne že super top žena... Tak samozrejme keď sa on o mňa starať nemusí a niekedy mam fakt pocit, ešte ja sa ešte budem starať aj oňho. Zlakla som sa lebo stále riešil tue peniaze a bez hanby mi hovoril že je na mizine... Ja som si vtedy v duchu hovorila, že či sa zamýšľa nad tým že by ma toto mohlo odradiť... Predsa žiadne dievča toto asi nechce počúvať na začiatku... To nikoho nenalaka k tomu človeku
Fakt je že ma pobluznil, proste krasavec, vysoký, nádherný že odpadavam keď ho vidím a ten sex... No koniec, dokonalý.... Ale akože ak to nemá mať budúcnosť tak určite sa ho vzdám celého a zrejme prídem oňho aj ako o človeka...
Ja sex bez citov neviem a on tiež nie... Iba by som sa zbytočne naňho ďalej motala, lebo by bol pri mne, tulil si ma, bozkaval a zas nechcem nikoho ťahať za nos ..
Áno môžem mu povedať na rovinu ako to vidím s jeho hospodárenim, ale to si myslím že mužské ego neznesie ... Veľakrát som sa skúšala mu nepriamo pomôcť s tým aby viac ušetril, nemal záujem... Určite to nebude tak že sa presťahuje do väčšieho mesta, bude platiť viac za najom a zrazu si ušetrí 200€ mesačne... To asi skôr niekto vynajde liek na rakovinu...
Akože dosť ste mi mile žienky otvorili oči a konečne mi niekto otvorene povedal takyto nazor... Nie len moja kamoška ktorá si ho obhajovala ako keby bol dokonalý a stále chce aby som sa ho držala...
I keď už fakt neviem prečo by som to mala chcieť...
@patricia255 teraz ma napadol jeden priklad. Boli sme v kaderníctve/ 3 zeny - skvele sme sa bavili. Do toho prišiel asi manžel kaderníčky a úplne bez hanby je povedal aby mu dala 150 €. My sme sa tvárili, že to teda nepočujeme. A ona mu oponovala, že potrebuje na výdavok pre zákazníčky a ten idiot jej povedal - že ved som Ti hovoril že ich potrebujem. Asi to nechcela naťahovať tak mu tie peniaze dala. Zábava bola hneď pokazená/ potom som sa dozvedela,, že on vôbec nepracuje. V práci mám kolegyňu, ktorá je finančným ťahúňom- živí rodinu. Jej manžel je pracovitý,ale nezarobí veľa. Peniaze má rozpočítané na deň/ + posiela manželovi na nejaké výdaje.Je z toho dosť unavená. Stále hovorí, že keby mi ten môj aspoň kvety kúpil. Nepotrebuješ chlapa, aby na tebe parazitoval. Chápem, že je to asi tažké keď je tam chémia a dobrý sex. Nemusíš s ním ostať - život je krásny, nájdeš lepšieho.
@lutam12 no tak toto vôbec, to je posledné čo by som v živote chcela. Nepotrebujem nikoho kto ma bude živiť ale chcem aby sme si boli aspoň rovnocenní... Hlavne v tejto dobe sa už treba pozerať asi aj na istoty ktoré daná osoba ponúka...
Byvanie, nájmy, emergie, potraviny, dovolenky... Všetko ide hore a je nedostupnejsie a platy ostávajú na rovnakom...
Mam ešte šťastie že mám prácu akú mam a viem si ešte aj odložiť... Ale je pravda že veľa ľudí čo poznám si nevedia šetriť a nejde vždy len o to že majú rodiny... Proste vidím že rozflakaju všetko, musia mat Tommy Hilfiger aj nohavičky....
Ja si radšej odložím na zábavu, na horšie časy, tiež mam svoj vek a chcem aj plánovať časom nejakú budúcnosť a nejde to tak že mám každý mesiac nulu na účte...
To nie je žiadna budúcnosť...
A druhá vec, fakt kto vie aké prekážky by prinieslo jeho psychické zdravie... Možno má aj depresie, neviem... Ale teda jeho známy to tak niekedy hovoria... Že on bol vždy samotár a fakt keď sa aj zamyslím tak s nikým z práce sa nestretáva v osobnom živote... Aj keď si rozumejú ako kamaráti, nikoho nikam nezavolá... Možno je fakt taký že sa vyhýba ľuďom kvôli tej fóbií...
No asi ulet to bol fajn, ale dlhodobo by to mohlo byť viac len trápenie pre mňa... Tiež nemam záujem nikoho meniť a starať sa oňho... Mám svojich starostí a povinností dosť...
@patricia255 pre mňa by bol nespolahlivy. Ak nie je schopný pracovať s peniazmi, tak je to na prd. Taktiež ak nedokáže zarobiť viac ako ty, pretože keď ostaneš na rodičáku, bude treba aby doniesol peňazí viac ako teraz.
Čo sa týka zdravia, no pre mňa psychické problémy by boli asi zóna kam by som nešla. Prídu deti, nespanie, stres a namiesto pomoci sa muž zrúti a skončí na psychiatrii alebo zdrhne a bude mať depku....... Asi by som si to 2x premyslela, či spojím svoj život navždy s takou osobou.
@terry658 no veru preto aj premýšľam 🥺
Mladý co vyziera rodicov, si našiel ľahko dostupnú rozhodnozku, ktorú môže využívať. Tahaj to ďalej, ved je pekný a aj ta pomojka.

@jsbb on 600 určite nepreje. Teda reálne možno preje, ale určite nie svojich. Však kúpi frajerka, vyžerie rodičov...až potom prídu na rad wafle za svoje...
@patricia255 pošli ho do riti, je to typická vyžírka. Keď potrebuješ chémiu, kúp si puellu