Je v poriadku mať vysoké nároky na partnera?
Do akého veku je v poriadku mať vysoké nároky na partnera? Tak aby človek nakoniec nezostal sám?
Jasne, chapem... Tak vieš... My sme s manželkou nikdy nemali problem s financiami... teda nieže by sme mali na rozhadzovanie furt, ale keď sme sa dali dokopy, ja som bol ubohy študent fyziky a chemie a ona mala part-time job. Takže mi ešte aj cigy kupovala. A ja som dostal od oca 20€ na tyždeň, z toho 6€ stal vlak tam a späť (žiadne vlaky zadarmo vtedy neboli) a za dačo trebalo aj kuriť... Čiže prvych par rokov vzťahu ma živila ona. POtom som začal robiť, tak to bolo zhruba vyrovnane... až jak som šiel na freelancing, tak vtedy sa začali prachy tak trošku sypať (samé od seba) no a teraz sme na tom celkom dobre. Akože zlate kľučky tu nemame, ale dosť je uspech, že v 31 nemam hypo (vyplatil som ju minuly rok). Na dovolenky nechodime, manželka sa bojí mora, ona chce na hory a ja zas posledné, čo chcem, je na dovolenke sa dakde mordovať po kopcoch :D TAkže sme doma, prerabame ešte exterier v dome, čo je tiež dosť finančna muka... Teraz aktualne napr. som 400€ v minuse, ale pred týždňom som bol dvetisíc v pluse... no a tak. Nejdeme sa zabiť. Ja by som mohol pracovať 16 hodín denne a zarabať 10 tisíc, ale radšej venujem čas rodine, manželke, deťom... 🙂 Ako hovorím, každý máme nejaké to "svoje". Nejaké svoje priority. Pre niekoho je priorita ísť na dovolenku lepšiu ako sused, aby sa mohol vyťahovať. My tieto veci neriešime, kto kde ide... a kto má jaké auto. :D Všetko bude postupne... Hlavne je, že ju milujem a ona mňa a že máme dva krásne plody.
nenechat sa ovplyvnit okolim znizovat naroky na chlapa len preto ze cas plynie... naroky si vytvorit vzhladom k tomu cco vo vztahu dokazes dat ty sama, vyberat urcite treba sak nebudes predsa zit s niekym kto ti nevyhovuje len preto aby si nebola nejaky cas sama 🙂
Vedieť aká som, ako konám hlavne v neštandardných situáciách a prečo tak konám. Do hĺbky. Poznať dostatočne svoju povahu, priority, hodnoty. Ja som napríklad zistila až vo vyššom veku ako výber partnera a môj život ovplyvňuje môj vzťah s otcom a to čo som videla doma, vzťah mojich rodičov jeden k druhému a ku mne. Sú to také podvedomé programy, ktoré keď si zvedomíš, tak Ti to ovplyvní pohľad na partnerstvo a seba samého. Inak konáš, inak sa rozhoduješ....
@thirstymonk to chcem aj ja. Nepotrebujem aby mal vlastny byt, drahé auto a podobne. Ani žiadne drahé rande ci dovolenky. Len chcem to čo som vyššie písala a aby ma bral tak že ma chce ako ženu do života, že si ma váži🙂
Si náročná taký chlapi veľmi nie sú na vzhľade až tak nezáleží záleží co ma v srdci a či je pracovití to je najdôležitejšie aby tá vedel uživiť počas rodičovskej dovolenky a vermi veľa peňazí k tomu netreba a časom zistíš že netreba luxus ,drahé dovolenky veľa peňazí stačia maličkosti ale hlavne spokojnosť a úsmev a smiech a radosť
Ved ale to co ty žiadas nie sú kritériá to je úplný základ na okruh ľudí s ktorými sa stretávame. Však ty len chceš aby nebol alkoholik, fajčiar , rasista a mal normálny job. Je logické, že žena ktorá má svoje vlastné finančné zabezpečenie nebude s chlapom co ma dlhý a hra automaty.
Nie neznižuj z toho a co sa týka veku aj do smrti 😄
Autorka rozumne píšeš a máš podľa mňa normálne nároky, nič extra. Myslím si, že ked stretnes toho, ktorý ta zaujme, tak zlavis aj so svojich nárokov, ak by mu niečo málo chýbalo. Napríklad môj muž je úplne mojho typu fyzicky aký som mala ale už ked sme spolu začali tak ma pritahoval a samozrejme, že ma fyzicky priťahuje aj po rokoch. Čiže ak sa napríklad rozhoduješ podľa nejakej fotky, tak skús dať tomu aspoň jedno - dve stretnutia, lebo energia z človeka môže byť osobne úplne iná. Nič iné ti neostáva ako hladat a skusať a randit. Iba jednu malú radu, nehovor si čo nechceš aby partner robil ale hovor si, čo chceš aby partner mal (myslím vlastnosti) aký bol a ako vyzeral, zameraj sa na to čo chceš. Čiže to otoč na pozitivnu predstavu. A čo sa týka majetkovej rovnováhy, to je zase podľa mňa dosť podstatné, lebo ak si zvyknutá na nejaký štandard vo svojom živote, pre tvoju spokojnosť je dôležité aby si ho mala dodržaný aj v momente, ak budes na materskej a rodičovskej. Čiže zo svojich životných štandardov nie je dobré ustupovať, pretože to neprinesie nič dobré. Prajem ti aby si si našla partnera pri ktorom sa budeš cítiť ako kráľovná.
@lakebabe
@cukorfalat už som počula, že mam až príliš vysoké kritériá.. ale asi sú len vysoke na mužov mojej vekovej kategórie alebo neviem..
To je super. A koľko máš teda rokov?
Nemáš a chlap, ktorý ta chce o takom niečom presvedcit ich zjavne nespĺňa. Keď som bola po 30 tke nejaký čas sama a povedala som svoje kritériá pred kolegyňou označila ma za zlatokopku. Len preto ze som povedala, že očakávam ze muž po 40 tke ma mat svoje bývanie a normálnu robotu. Väčšinou to tak vidia ženy, ktoré majú doma úplne zúfalstvo a nevedia si predstaviť mat čosi lepšie.
Takže za mňa radšej sama v kľude do smrti ako s niekym s kým si spokojná na polovicu
@thirstymonk 25
Tak je síce pravda, že v 25 už som mal prvé dieťa... ale nie je to ešte až také hrozné. Plno ľudí a už aj na dedinách dnes žije život pomalšie. Je normálne, že máš 40 a malé dieťa... Takže ešte to nie je až také hrozné. Hľadaj a nájdeš ;)
@cukorfalat
@chodec15 striedať partnerov nemám záujem, ak mi bude niekto sedieť a bude to so mnou myslieť vážne a nebudú to len reči, tak vtedy sa dám s niekym dokopy.
Momentálne sa okolo mocu muži, ktorí si myslia ze mať sex na 3.stretnuti je už neskoro. Najskor sex a počas sexu sa s človekom zalubis + potom zistíš časom aký je..
Vsetky naroky co si vymenovala su uplny zaklad... potom si pridala "aby na mna netlacil"... tam je mozno skryte nejake "tajomstvo"... rozved co znamena ten dovetok. Ostatne je taky zaklad 🙂
@zic netlacil so sexom napríklad. Najskor potrebujem človeka spoznať, veriť mu a až potom sa mu cela oddať. Ako som písala vyššie, niektorí muži majú v hlave vsugerovane, že dat na 3.stretnuti je už neskoro. Popíšeme si mesiac a to 3.stretnutie už sex. Ja musím človeku dôverovať a sex pre mňa nie je len tak nejaká činnosť, ktorú budem praktizovat s niekym lebo mam chut..
Podľa mňa nemáš vôbec vysoké nároky, mám omnoho vyššie a ak nenájdem muža, ktorý do toho zapasuje, tak nemám problém zostať radšej sama ako nešťastná vo vzťahu 🙂 ak sa okolo teba motajú muži, ktorí ti nevyhovujú, skus zmeniť prostredie.
@domini404 aké máš ty nároky?
Nikdy by ma nenapadlo že to čo uvadzas sú vysoké nároky.. z takých nárokov ako píšeš by som nikdy nezlavila (teda z fajčenia by som jedine zlavila, pretože to síce rada nemám ale neprekáža mi to bytostne) a nemyslím si že sú vysoké.. taký má byť normálny muž a teda ja neviem či mám šťastie ale väčšina mužov čo sú v mojom okolí sú úplne normálni, ktorí by tvoje nároky spĺňali.. len teda nepoznám asi žiadneho nezadaneho.. tým chcem povedať či nemáš.proste len nešťastie na to kým sa obklopujes..
Vlastný byt, auto, finančne zabezpečený (predošlého partnera škrelo, keď som zarábala viac a robil mi scény, ďakujem neprosím uz), empatický, musí sa vedieť o mňa q domacnost postarať, musí ovládať a dobrovoľne aj robiť domáce práce, musí vedieť variť základné jedlá, rád cestuje, nie je rodinne založený (teda nechce si ma okamžite zobrať a mať dieťa), musíme si sadnúť v politických témach (pretože ďalšieho, ktorý bude ospevovať kotlebu fakt nezvadnem), musí byť medzi nami chémia a vášeň. Čo sa týka výzoru, musí mať vlasy, nepáčia sa mi holohlaví 😅 zelené oči majú u mňa okamžitú zelenú (všetci, s ktorými som doteraz chodila mali 😊), vyšší ako ja (sama som vyššia), buď má alebo chce mať raz psa, cez to tiež vlak nejde, pretože som psíčkar. Žiadny sukničkár, vernosť je u mňa dôležitá, keďže sama mám túto hodnotu vysoko. A je toho ešte kopec, na čo si nespomeniem 😀
Nikdy by som neznížila svoje požiadavky aj za cenu že budem sama, lepšie sám ako s niekým koho považuješ v podstate za kkta 😀
@domini404 Keď sa nad tým zamyslím, tak polovicu veci som nenapísala.. ale to asi preto, že všetci tie vlastnosti mali 😀😀
V kazdom veku je vhodne mat naroky a nepodliezat latku len preto, ze nechces ostat sama. Lepsie sama ako s nejakym blbcom, ktory je len na to aby bol
@chodec15 o to ide, ze o sex po mesiaci a 5.stretnuti nie je až taký záujem. Chcú mať normálnu, vyrovnanú ženu ktorá nemala veľa sexuálnych partnerov, ale na takú sa im so sexom čakať nechce čiže vlastne si protirecia.
@chodec15 nepotrebujem niekoho, kto nevie akceptovať že len tak niekomu nevleziem do postele a chudáčik musí čakať a spoznávať ma aka som ako žena.
Vysoke naroky su podla mna napr. aby mal prijem minimalne pat litrov mesacne, platil mi neviem co vsetko mozne, vyzeral ako model, robil v tej a tej sfere a podobne. To co si vymenovala ziadne vysoke naroky nie su. Ak by som si mala vyberat medzi nejakym ochlastom a nevychovancom, tak radsej ostanem do konca zivota sama.

To su zakladne naroky na chlapa. Urcite by som neznizovala. Precitaj si diskusie, ktore su tu kazdy den, kde mamicky znizili kriteria a maju hlavne dieta a uz sa nepohnu dalej..