Keď žena miluje viac ako muž: Ako na to reagovať?
Potrebujem si precitat nezainteresovane pohlady na moj vztah….som z neho dost frustrovana, a neviem racionalne rozmyslat. S muzom som 5 rokov v manzelstve plus 5 rokov sme predtym spolu chodili. Mame teraz dve male deti. A mne nejako zacina az teraz dopinat (teraz = asi rok nad tym uvazujem), ze ja nie som pre neho ta prva volba v zivote. Minimalne raz dotyzdna sa mi vynori nejaka situacia z minulosti, ktoru som v stave zalubenosti nejako prehliadala… Muz je skvely, vtipny, o deti sa stara, v domacnosti pomoze, ….len ide o to, ze toto by robil pre kazdeho. Jednoducho ma taku povahu, ze vie vychadzat s vacsinou ludi, ked treba pomoct pomoze, je zabavny v spolocnosti a ja sa necitim pri nom nijako specialne. Sme niekde vonku s kamaratmi, objedna drink kazdemu….ale mna sa prvej nikdy neopyta, co si prajem….ale ide vzdy od kamaratov, na svadbe pri cepceni som ho prosila, aby stal na urcenom mieste…ale on bol v bare s kamaratmi a hucal v nalade cely cas. Pri zavrecnom tancovani, ked hrali nase oblubene pesnicky som nemohla byt, ale on si to ani nevsimol (nebol opity), ked sme sa poznali asi tri mesiace sme boli na party a som ho nadranom prosila nech ideme domov a on sedel s kamaratom na gauci a kukali na baby ako tancuju az iny kamarat mu povedal, nech ma berie prec (mne bolo dost zle). Viem, tychto par prihod znie smiesne ale ja mam milion situacii, kedy som ja bola na tej druhej kolaji. Ked sa spolu rozpravame, tak je to skor rozhovor o nom, a ked ja sa zacnem jemu s niecim zdoverovat, vzdy to otoci na neho. Ja sa nemam s kym uplne o tom poradit, preto tu vypisujem na MK:(. Ale je mi tazko… Viem, ze ja niesom uplne jeho typ zeny a obvas mi da najavo nejake veci, malokedy ma pochvali, objatie si musim vynutit…povie ze ma lubi, ked mu to povoem ja. Ked sa ja pptrebujem vyrozpravat, alebo pocut nejake upokojenie…tak si to radsej nejako spracujem sama, lebo on bohuzial uz nie je moja opora (neviem ci niekedy vobec bol). Viac krat som sa s nim snazila rozpravat, ostal ticho alebo povedal, ze ho to mrzi a to bolo vsetko. Neviem co dalej robit….mozno je to takto aj v inych partnerstvach, mozno som len precitlivena…a mozno je to cele na figu. Nemyslim, ze nase manzelstvo je v troskach, lebo fungujeme a vieme sa aj zasmiat. Ale viem, ze ja nie som ta jednotka v jeho zivote….on v mojom zivote je.
@kubo654 😂…a takto sa riesia problemy, vymenou partnera.
nič si z toho nerob, ja ked som zamilovana, tiež mam skleneny pohľad, ktory ked opadne, vidi realitu uplne inak
niekedy svadba so ženou je druha voľba..ta, o ktoru stal mu dala kopačky, našla si ineho, alebo mu velku lasku neopätovala, tak si musel vziať tu, ktora ho chcela..no a potom z toho vznikaju take očakavania, že on sa k tebe bude spravat ako k the ONE, pritom možeš byť len nahražka a tie city z neho nevydoluješ, i keby si bola aka krasna, dobra v posteli, alebo šikovna
dobra sprava je, že je dobry a ukažkovy otec, tak niečo treba vyšpekulovať, aby si aj ty dostala to svoje
Ked chces ty s nim riesit problemy, tak ich neriesi, ale on svoje by chcel riesit, cize este ste nedosli do fazy, ze by ste sa vobec nebavili, cize zachranit by to este mohlo ist, spravte si spolocny vylet.
Dievča zložila si si ružové okuliare a vytriezvela začínaš žiť v realite manželstvo je o tom som s mojim 25 r +3 pred svadbou poznáš ho aký je má dobré aj zlé vlastnosti pokial ťa dokáže ešte rozosmiať viac krát ako rozplakať nerieš hlúposti môj muž tiež je stredobodom vesmíru a všetko sa točí okolo neho a jeho potrieb a detí najdi si niečo čo ťa.baví práca,koníčky,hocičo a zbytočne sa nad tým nezamýšlaj chlapa zmeniť nedokážeš bez toho aby to chcel sám on
@alexis617 Dakujem….znie to povzbudivo🙂
Dakujem vsetkym za spravy a Vase nazory.
@hankab ano, podoba je zrejma 😃 ale nesedelo uplne vsetko lebo narodeniny, meniny to si davam pozor, aby som nezabudla.. A tie ho prave moc netrapia, kebyze aj neoslavujeme ale ktovie, lebo my sme uz dlho spolu a veci sa menia casom. A podobne reci poznam tiez 🙄
Napíš si jeho pozitívne aj jeho negatívne vlastnosti a podľa toho čo ti vyjde začni sa na neho pozerať. Niekedy treba chlapa aj usmerniť. Keď vieš , že ide objednávať...predbehni ho. Je jednoducho chmulo, možno to ani nie je o tom či tá má na prvom mieste
..ale skôr o tom, že nevidel správny vzor doma. Hlavne negeneralizuj! On sa správa aj v iných prípadoch podobne...nie každý prípad je rovnaky. Môže mať iný koreň pôvodu. Nedomyslaj si. Keď to povie, že ho to mrzí, že to takto vnímaš...tak to je ešte dobrý prípad. Mohol by ťa jednoducho odbiť a ešte zaútočiť.
Skús hladat co máte spoločné a to rozvíjať, vaše pozitívne pocity budú rásť a prerastať do ďalších sfér.
Len sa nelutuj a nevyčítaj mu to, nevynucuj si prvé miesto. Buď aktívna ty a neocakavaj manželovi správanie podľa vlastných vzorcov. Život nie je krížovka, ktorú ty manželovi pripravis a on ju musí správne vypísať.
Keď bol taký aj pred tým, tak sa niečo v Tebe zmenilo. Takže to môžeš zasa zmeniť len Ty. Nikto iný. Problém je asi komunikácia. Sám Ti povedal, že ho to mrzí, že to tak vnímaš. To znamená, že niečo vnímaš inak ako to on cíti a myslí. Domýšlaš si. A keď ho miluješ, tak proste tie negatívne veci prehliadaš. Takže je celkom možné, že Ti len vadí to, že vlastne Ty ho už neľúbiš tak "viac" ako doteraz. Už si možno zaujala ,,jeho level lásky" a to Ti začalo vadiť. Potom ju diskutabilné kto ľúbi teraz viac. On Ťa ľúbil aj keď videl Tvoje nedostatky. Ty ich vidíš na ňom len teraz. Ľúbiš ho aj s nimi???
Najprv sa zdalo ze hladas problem kde nie je v malickostiach no ten uvodny koment je Asi len špicka ladovca . Veta tvojho muza ze sa hanbi ze mà chudsie stehno ako ty …. Wow .. a ze x krat ti vravel ze sa mas prezliect namalovat ucesat .., to Nebolo žartom. Hrozne . Moj muz nie je ziadny romantik z Piltchsrovej Romanu .. ( a tie som ani necitila) ale ked som sa raz v 9m teho zobudila opuchnuta strapata hrošica ledva dychajuca ratajuca dni do TP spavajuca v jeho tricku . S pocitom ze som matoha ., sa na mna usmial a povedal ze som najkrajsia zena aku kedy stretol . A to je skupi na komplimenty 😆ale laska je aj o tom obcas citit co ten druhy potrebuje. A mam pocit ze u vas toto z jeho strany chyba . Cit voci tebe . Nie je medzi vami blizkost . Milujuci muz Mozno nevnima polku toho co mu zena povie .. ale vie ako sa kedy citi . Vie ked sa hneva vie ked je smutna staci jeden pohlad .. tvoj muz Akoby nevedel nevnimal je tam taka neviditelna stena medzi vami. Kazdy si zije svoj zivot vedla seba a nieco tam chyba . Neviem ti poradit co stym . Laska tam bud je alebo nie je . Ci jej je dost ci malo musis vediet ty posudit. Ci ti staci . Mozes hladat stastie v sebe pestovat lasku k sebe . Zacat zit viac Podla svojich predstav ( bez ohladu nanho) hladat co ta robi stastnou . Co ti dodava sebavedomie. Mozno staci ked zmenis pristup sama k sebe a zmeni ho aj on . Chyba ti jeho zaujem ? Nehladaj ho unho . Daj si ho sama . Staraj sa viac o seba svoje stastie . Dopraj si co sa len da .
@miadi vau, velmi dobre si to napisala….dakujem Ti, za povzbudivy kometar. Udrela si na strunu.
Ja ti celkom rozumiem, mám opačne. Manželka sa správa ku mne podobne ako opisuješ ty tvojho manžela. Ja chápem že tá láska a zaľúbenosť nebude ako na začiatku, ale tu ide aj o tú úctu k sebe a rešpekt. A ja presne cítim z nej, že iní sú pre ňu viac ako ja. Ja nie som na 1. mieste už dávno. S manželkou sme spolu tento rok 20 rokov s toho sme manželia 14 rokov.
Ahoj, akurát zajtra idem na túto tému točiť podcast. Keď budem vedieť, kedy bude vonku, napíšem Ti to sem. Pozri zatiaľ par príspevkov, ktoré som písala za posledný mesiac na IG https://www.instagram.com/barbora_bali/ na tému narcista. Píšem v opačnom garde, o ženách, ale to isté platí aj na mužov. Totiž, pozastavila som sa na bode, že keď sa mu zveruješ s problémom, obráti debatu a prenesie pozornosť na seba. Ak je to systematické a nájdeš aj iné znaky, možno je narcis. Ak nie, možno sa len cíti ako slon v porceláne a nevie konštruktívne viesť debaty. Možno ma prejav lásky v skutkoch, zatiaľ čo T potrebuješ ubezpecenia. Potrebovali by sme vedieť viac detailov 🩷🫶

@janickacrazy jasne, ze som mu povedala…velakrat, aj v klude, aj s humorom…aj s krikom….odpoved bola, ze to tak nie je, alebo ze ho to mrzi ze to tak vnimam…alebo ostal ticho (to robi asi najcastejsie). Ja sa snazim komuninovat….co najviac otvorene (tom sa uz naucila, ze musim presbe hovorit a nie cez naznaky), ale nikam to nevedie.