icon

Kedy spolu začať žiť v jednej domácnosti?

littlefiona
8. feb 2023

Ahojte žienky, zaujímalo by ma po akom dlhom čase ste vo vzťahu začali spolu s partnerom žiť v jednej domácnosti, kedy prišlo to rozhodnutie. Či to bolo spontánne rozhodnutie, alebo ste to spoločne riešili. Či ste sa sťahovali za partnerom do iného mesta, alebo on za vami, ako ste riešili potom svoju prácu, zázemie, ktoré ste mali vo svojom meste. Ďakujem za odpovede a vaše skúsenosti.

Strana
z3
1mimka18
9. feb 2023

Po pol roku. Bývame spolu už dva roky a máme krásneho 4mesacneho synčeka 💙 a sme z rovnakého mesta čiže sme to neriešili.

lenka1993
9. feb 2023

Sme spolu cca 3 mesiace a momentálne je už viac u mna ako doma 😀

euka210
9. feb 2023

@littlefiona po svadbe,cca po 2r vztahu. Manzel vtedy nevedel vo velkych mestach blizko mna najst pracu kvoli krize, nakoniec nasiel "doma", tak sme hladali byvanie v jeho kraji, vedeli sme, ze chceme hned deti, takze aby on mal pracu bol zaklad. Po par rokoch sme sli k svokrovcom na dedinu, on sa v bytovke dost nudil 🤭

elementissa
9. feb 2023

Od prvého dňa vzťahu ;) najskôr sa ku mne manžel nasackoval načierno do intrakovej izby, po mesiaci som sa presťahovala do podnájmu, čo bol presne oproti jeho paneláku a tak to vyplynulo, že sme boli stále u mňa v podnájme, k rodičom sme sa prišli sem tam ukázať cez víkend. Po dvoch mesiacoch sme naplánovali svadbu, zarezervovali sálu. Po roku a pol (dovtedy sme čakali na sálu) sme mali svadbu, medzi tým sme kúpili vlastný byt a bolo okolo neho veľa tahanic a vybavovaciek, rekonštrukcii. Pôvodne som sa tam mala ja presťahovať už mesiac pred svadbou, lebo mi akurát skončila zmluva, ale nestihlo sa to s prerabkami, takže sme boli do svadby mesiac u svokrovcov v manželovej detskej izbe a po svadbe ešte 3 týždne, kým nám zaviedli elektrinu a dokončili kuchyňu a kúpeľňu. My sme ale jeden z tých párov, čo sú naozaj dve polovice toho istého celku. My sme stále spolu. Máme spoločnú pracovňu, robíme v rovnakej firme, na rovnakom oddelení, máme rovnaký vkus, rovnaké návyky. Niektorí známi mi hovorili, že počas korony chytali ponorku z partnerov, lebo s nimi museli byť 24/7. My takto fungujeme odjakživa a vždy nám to vyhovovalo. Napriek tomu máme každý aj svoje vlastné záľuby a nijako sa neobmedzujeme navzájom. Ešte okrem nás poznám 3 takéto páry, našich blízkych priateľov, čo to takto majú celý život a tiež majú deti a tiež sa prestriedali na MD, RD, pri deťoch sú obaja na striedačku alebo aj naraz a tiež rovnako ako my začali spolu žiť v internátnej izbe a potom sa to postupne preklapalo. Okrem toho, všetky tieto páry majú rovnaké zamestnanie, pracujú v rovnakej spoločnosti, na veľmi podobných miestach a riešia spolu úplne všetko. A rovnako ako my si nedokážu predstaviť, ako niekto môže chytať ponorku zo svojho životného partnera. Veď sme si ich vybrali, aby sme s nimi strávili celý život 🙂 🙂 🙂 a som toho názoru, že čím rýchlejšie sa prejde zo sporadického stretávania sa na reálne spolužitie, tým lepšie. Hneď si partneri vedia overiť, či sa im spolu dobre žije alebo nie.

bora0123
9. feb 2023

@littlefiona mne dal muz kluce po dvoch tyzdnoch randenia 😂 nam ale bolo hned od prveho dna jasne ze patrime k sebe, byvame spolu doteraz, uz mame po svadbe a mame dve deticky 💕

jenny257
9. feb 2023

Prvýkrát asi po pol roku , potom sme sa presťahovali do väčšieho. Druhýkrát dva roky a na tretíkrát nikam nejdem a nikoho si už ku mne nenastahujem 😀

marca12
9. feb 2023

@littlefiona najlepsie je,ked to tak citis. Je on je ten spravny a pocitas s nim na cely zivot. Neuznavam byvanie na skusku. Bud navzdy alebo vobec.

evelynka86
9. feb 2023

@qwert87 to ste sa kazdy vecer rozlucili a rozisli domov?

qwert87
9. feb 2023

@evelynka86 áno.

evelynka86
9. feb 2023

@qwert87 klobuk dolu 🙂 mne sa vacsinou z vyhriatej postele uz vyliezt nechcelo 😊

tilly
9. feb 2023

Po roku, mala som 19. Po piatich sme sa brali a mali deti. Spolu sme vyše 22 rokov, väčšinu môjho života.

qwert87
9. feb 2023

@evelynka86 mám veľmi prísneho otca a nedovolil nikomu z deti, aby ich frajeri prespali u nás pred svadbou. A aby sme my prespávali u svojich frajerov. Stará škola ešte, museli sme to rešpektovať. Ale keď som išla sem - tam "akože" na víkend s kamoškou tak sme si to vynahradili 😉.

tilly
9. feb 2023

@bora0123 mne jeden tiež dal hneď kľúče, že aby som mu navarila a upratala, kým príde domov 🤣🤭. Mala som 18 🤣, takže som sa mu na to vykašľala

adriana151
9. feb 2023

My po mesiaci. V meste v ktorom som ja bývala on mal prácu sme si našli podnájom, po pol roku keď to všetko klapalo sme kúpili dom. Teraz 8rokov spolu 5 manželia. Nič by som neurobila inak

any_soj
9. feb 2023

@littlefiona ak chces, aby vzťah vydržal dlhodobo, tak štatisticky je lepšie až po svadbe 🙂 Je to zaujímavé a je na to dosť štúdií - predmanželske spolubyvanie zvyšuje riziko rozvodu.

adriana151
9. feb 2023

@elementissa tak tu je další pár. My s mužom to iste okrem tej internátnej izby rovno podnájom.

kayyaa
9. feb 2023

My az po svadbe, cize po 1,5roku chodenia.
A uz 16 rokov stastne spolu nazivame😊.

normalna75
10. feb 2023

@littlefiona až po svadbe😉

miselka007
10. feb 2023

My sme spolu zacali byvat po 2mesiacoch. Rohodli sme sa zo dna na den 😁 Najprv sme byvali 2roky v podnajme a potom sme uz isli do svojho kde sme doteraz a spolu uz 13 rokov a manzelia pomali 9 rokov. My sme to tak nejak od zaciatku obaja citili, ze patrime k sebe tak sme nemali nad cim rozmyslat 😊 Pracu sme nemenili lebo sme ostali v BA a nikam sa nestahovali. Ostali sme aj v mestskej casti kde sme obaja vyrastali.

Strana
z3