icon

Kto mal prvý sex až po svadbe?

18. aug 2023

Je tu niekto kto mal prvý sex až po svadbe? “Oplatilo” sa čakať? Popr čakali by ste?

mandzula
19. aug 2023

@zltalienka ja sa ti vyjadrim k tomu nesuladu hned pri prvom sexe - ten clovek vobec nevedel udrzat tempo, bol ako po zasahu prudom, boli to len nahodne nekoordinovane pohyby plus ma doslova zalial jeho hormonalne pachnuci pot. To bola pre mna jasna stopka. Podotykam, ze bezne sa tak hrozne nepotil, to tempo fakt nemas ako zistit, fakt si neviem predstavit, ako by som sa ho na to v ramci nejakych debat mala pytat.

zltalienka
19. aug 2023

@mandzula ďakujem. Aspoň niekto sa vyjadril. Predpokladám že to nebol tvoj prvý...a asi ani jeho po prvý krát.

mandzula
19. aug 2023

@zltalienka nie, nebol prvy a ani ja jeho prva.

hendikep
19. aug 2023

@mandzula
@jj298 tymi ktori to odomna ocakavali myslim takych ktori ma aj pritahovali lebo som bola zalubena… ale viem ze by som to olutovala po “ vytriezveni “ z tej lasky …nemyslim nahodnych okoloiducich :D

majusik1304
19. aug 2023

No vidím, že sme tu vo veľkej menšine aspoň, čo som trochu diskusiu začiatok prečítala. Ja a môj manžel sme počkali, a darovali sa jeden druhému až po svadbe. A oplatilo sa, nedokážem si to predstaviť pred......sme spolu veľmi šťastný, neboli sme "čakaním" o nič ukrátení. Odporúčam 🙂...pre info, chodili sme spolu tri roky. Keď sa chce všetko sa dá, ak ťa tak veeeeeelmi ľúbi tvoj priateľ autorka, tak rád na Teba počká. Ak Ťa chce len využiť a použiť, nebude sa mu chcieť čakať.... Skús mu povedať, že sa mu Chceš dať až po svadbe a uvidíš reakciu..... 😉. Držím palce!

majusik1304
19. aug 2023

A ešte na margo toho, či to bude fungovať hneď na prvý krát alebo X ty krát perfektne atď.... počula som veľmi pekné prirovnanie, milovanie je ako 4- ručka na klavíri, niekedy sa stane že stretnú sa dvaja, ktorí skladbu vedia hneď zahrať na prvý krát bez chyby, ale väčšinou si to potrebujú nacvičiť, zladiť sa atď....

mandzula
19. aug 2023

@majusik1304 a aky bol bol rozdiel vo vasom sucasnom stasti, keby ste spolu boli spali uz pred svadbou - napriklad mesiac, den, dva? Pytam sa uplne vazne, chcem sa priblizit k pochopeniu zmyslania tych, ktori sa takto rozhodli.

mandzula
19. aug 2023

@hendikep ja som vztahy s muzmi, z ktorymi som spala, ukoncila bez akehokolvek olutovania sexu, pretoze som len robila to, co som v dany moment povazovala za spravne a prijemne. Laska k nim odisla, zazitok a skusenost ostali.

erikavesela
19. aug 2023

@hipuska to myslis ako vtip, ze?..uz len vidim sa o sex.praktikach rozpravat pred secom a potom cakat na svadbu, to je ine scifi...a navyse, casto sex po svadbe ide ruka v ruke s fanatickymi veriacimi a teda neviem si takychto, v mojich ociach polutovaniahodnych ludi, predstavit sa o tom rozpravat

smajliica
19. aug 2023

@erikavesela v prvom rade vďaka, si polichotila 😂 v druhom rade, asi do tej kategorie spadám aj ja, keďže sme čakali a o sexe sme sa rozprávali aj pred manželstvom aj v manželstve a aj s veľa inými pármi a vôbec s tým nemám problém 😊

ziarifka
19. aug 2023

@mandzula pre mňa to čakanie, že fakt až po svadbe a nie deň pred ňou, bolo čisto z duchovného hľadiska. Ako môžem žiadať požehnanie od Boha, keď ho neposlúcham? Pred manželstvom mám obrovský rešpekt. Je tam toľko premenných, ktoré nemám vo svojich rukách (choroby, nehody, manžel...). Môj muž je ateista. A ja som ho pri prvom prejavenom zaujme poslala do hája s tým, že ja túžim po kresťanskom manželstve, takže nech ide hľadať inde, lebo v tomto kompromisy nerobím. On zostal, že ide do toho. Že chce manželstvo na celý život a bude to teda po mojom. A aj teraz, keď riešime ťažké situácie, tak mi povie, nech to vyriešime po kresťansky, lebo že zatiaľ sa to stále ukázalo ako najlepšie riešenie.

Avšak viera je dar. A kto vieru nemá, žije najlepšie ako vie. Úplne rozumiem, že bez viery nie je dôvod čakať do svadby. Svokrovci sú tiež ateisti, chodili spolu 5 rokov, manželmi sú 33 rokov a majú ešte krajšie manželstvo ako moji rodičia, ktorí čakali do svadby.

erikavesela
19. aug 2023

@smajliica nemas za co...😉

maja22
19. aug 2023

@lavender94
@jj298 odpoviem naraz obidvom. A vlastne aj dalsim, niektore otazky sa tu opakuju. My sme s muzom spolu chodili 5 rokov. Prvy rok sme spolu chodili ako kamarati, drzali sme sa sice za ruky pri prechadzkach, avsak inych "dotykov" max mamickovska pusa na celo. Nehrnuli sme sa do telesnych prejavov, v podstate sme sa otukavali, ci si budeme rozumiet (19-20 rocni). Po roku sme sa bozkali tak "ozajstne", ale to sme si velmi rychlo uvedomili, aky je to spustac telesnych reakcii. Tak sme sa tomu tiez vyhybali, ked sa dalo. Po dvoch rokoch to bolo coraz tazsie, tak sme zacali planovat svadbu. A ano, bolo to tazke. Raz to stopol jeden, inokedy druhy, podla toho, kto bol v tej chvili "silnejsi" (duchom). Ale obaja sme veriaci. Mali sme vyssi ciel. Viac sa ucit milovat Boha a byt mu poslusni. Ucili sme sa sebaovladaniu, lebo je potrebne aj v manzelstve. Riadime sa prirodzenymi metodami planovaneho rodicovstva a tam je zdrzanlivost potrebna. Obaja sme si navzajom prvou vaznou znamostou, nemame v podstate s kym porovnavat, nemame spomienky na ziadne ine osoby a je nam spolu dobre. O sexe a o tom, ako si predstavujeme intimny zivot, sme sa zhruba porozpravali (napr. ze ziadna antikoncepcia, ale ppr). Neviem, preco clovek, ktory sa drzi desatora, je oznacovany za fanatika. Aj ten, kto nekradne, je fanatik? Aj ten, kto nezabija inych ludi, je fanatik? Ci len ten, kto respektuje sieste a deviate prikazanie? Taketo skatulkovanie nemam rada. Veriaci clovek vie, ze Desatoro mame respektovat v jeho celistvosti a uplnosti a ak sa toho drzi, je normalny, nie fanatik.

mandzula
20. aug 2023

@maja22 ako neveriaca k tomu desatoro - spomenula si nezabijes, nepokradnes - tomu rozumiem, tak to ma v hlave nastavene aj normalny neveriaci clovek, pretoze vie, ze tym ublizuje inemu (plus netreba, samozrejme, zabudat na mozny trestnopravny postih). Dobrovolnym sexom (po 15. roku, samozrejme), vsak neublizujeme nikomu, preto som sa ako neveriaca aspon nemusela roky oberat o pekne a prirodzene veci a bat sa partnera pobozkat. Samozrejme vsak akceptujem (ale nerozumiem, to si zas nebudeme klamat🙂), ze niekto to chce mat inak.

maja22
20. aug 2023

@mandzula ja chapem, ze ako neveriaca nerozumies, ale veriaci by rozumiet mal. Avsak preto sa aj medzi veriacimi rozmahaju nazory, ze sex mimo manzelstva je "v pohode", lebo sami veriaci rozumiet nechcu. A potom sa tu siria nazory, ze ti, ktori porusuju desatoro, su vlastne normalne a ti, ktori sa ho drzia, tak su fanaticki. Lenze desatoro je dane od Boha a kazde jedno upozornenie ma dany a plny vyznam a svoju vaznost. To, ze niektore body citime vo svojom svedomi ovela prirodzenejsie a dokonca ich mame osetrene aj pravnym poriadkom dokazuje, ze su iste normy, ktore su nam dane a treba ich respektovat. Aj 6. a 9. prikazanie su na to, aby nas chranili, podobne ako nepokradnes a nezabijes. Len tu sa ta ochrana deje nielen vo fyzickej rovine, ale i dusevnej a duchovnej. To je ta nadstavba, ktorej by mali veriaci rozumiet, ale na to treba ist pri studiu vlastneho nabozenstva do hlbky a neklzat sa len po povrchu. Lenze mnohi veriaci si myslia, ze si celozivotne vystacia s vedomostami, ktore mali ako tretiaci pri prvom sv. prijimani a viac sa nevzdelavaju a tak nechapu a neziju podla desatora...

terezka1947
20. aug 2023

Ono sa to ťažko vysvetľuje. Napr.ja som zo začiatku tiež vnútorné bojovala s tým,čo je na milovaní s milovaným chlapcom zle,načo počkať, čakať.....postupne,ako chlapci prichádzali a odchádzali som pochopila a bola som rada,že som vydržala.
V prvom rade je to duchovná,náboženská zalezitist. Ale predmanželský čistotu prežíva aj mnohé neveriacich.
V druhom rade je to trošku aj o našom šťastí,hovorí sa,že desatoro chráni šťastie človeka,keď sa nás tým človek zamysli,naozaj chráni cloveka pred ním samým.
Istým spôsobom je to taký predvyber partnera do vzťahu s tým,že rešpektujeme obaja nejakú spoločnú filozofiu. Či už veriaci,či neveriaci. Učíme sa rešpektu a aj trošku sebaovládaniu. A zároveň sa istým spôsobom chránime od zbytočných komplikácií na konci vzťahu.
Lebo mne sa ľahšie zo vzťahov odchádzalo ako zalubenej,než napr.mojim kamarátkam,čo už mnohé spolu po pár mesiacoch bývali. Mňa to bolelo,poplakala som si a išla ďalej. Stačilo sa rozhovorom rozísť.
Kamarátky riešili častokrát ťažké problémy,vzťahové, osobnostné a aj keď zvažovali rozchod,vždy to bolo o tim-mame byt,som tehotná,máme hypotéku,atď,atď...
Pritom ich manželstvo spolu nedržali. Nemuseli trpieť nevery svojich priateľov,či psychické násilie.
Dokonca sú mnohé v manželstvách,kto.yzatvaraki po rokoch kvôli deťom a všetko toto preniesli dobrovoľne do manželstva a teraz sa idú rozvádzať. Alebo ďalej ticho trpia vo vzťahoch,ako družky. Načo?
Je veľa dôvodov,prečo si tu čistotu vo vzťahu udržať. Lebo nevieme,kt.vztah už bude ten správny.
A aj v iných oblastiach.
No musíme si tiež povedať,že všetko je o ľuďoch.
Preto neodsudzujem ľudí,kt.sa majú radi a sú dlhé roky spolu,hoci ako priatelia zatiaľ.
Ale rozhodne predmanželska čistota si výsmech nezaslúži. Kto sa ju snažil udržať,vie čo mu dala a vie,že to ľahké nebolo.
A je trošku smiešny argument,že všetky takéto vzťahy skončili na sexe....a že je smiesne a o ničom sa o sexe iba rozprávať,že to nič nedáva.
Nezažili ste,neviete. Môžme polemizovať,môžme si tu obhajovať každý svoje,to je v poriadku,je to diskusia.
Vysmievať sa z toho je dosť nešťastné 😉
Každý,čo to zažil vie,čo to jeho vzťahu dalo. A dovolím si skromne napísať,že nevzali určite nič.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
20. aug 2023

Myslím že je to na každého slobodnom rozhodnutí. Ak sa dvaja uprimne milujú a priťahujú sa aj silno sexuálne, a ak považujú čistotu za dôležitú pre ich vzťah, tak je to skvelé a krásne takto vydržať. Samozrejme že je tam riziko nesúladu, ale riziká sú vždy, že po svadbe niečo nebude fungovať. Poznám pár ktorý hneď po svadbe mal hrozne problémy so sexom museli sa rozviesť. Podozrivé mi ale bolo už pred tým že spolu spia v jednej posteli niekoľko rokov a bez sexu? A potom poznám viac párov, ktoré sa vzali panic a pannou sex až po svadbe a krásne im to fungovalo. Jeden pár mal mierne problémy sa zladiť ale zladili sa a sú šťastní aj v tomto smere. Proste každý je iný každý ma iné potreby a predstavy. Niekedy odsudzovali ľudí za to že to robia pred svadbou. Teraz mám pocit že odsudzujú ľudí za to že to nerobia pred svadbou. Je to každého osobná vec a nemali by sme im to komentovať. Môžme ale o tom diskutovať a hovorit o rizikách a benefitoch aj jedneho aj druhého spôsobu intimity. Dvaja mladi zdraví a nadrzani ludia si budu v sexe rozumieť bez ohľadu na to či si dajú bobrika zdržanlivosti alebo nie. Netreba ani robiť tragédiu ak nevydrží niekto a dva dni pred svadbou si vrzne. No a čo? Askéza je tu pre nás lebo my pre ňu? Sloboda.

aurora33
20. aug 2023

@majusik1304 ,,Skús mu povedať, že sa mu Chceš dať až po svadbe a uvidíš reakciu..... 😉.” Tak toto mi znie akokeby žena sama zo seba robila tovar: dám sa ti až po svadbe.
Po pravde kebyže mi toto povie muž, ktorý sa mi páči tak sa nezdrzim smiechu. Naozaj. Ved ak niekoho lubim tak s ním jednoducho chcem byt a nebudem čakať do nejakého dátumu. Aj tu už písala jedna pani ako po dvoch rokoch chodenia sa spolu ani poriadne nebozkavali a vyhýbali sa bozkom a bolo ťažké vydržať tak začali rýchlo plánovať svadbu. Bez urážky ale toto je naozaj smiešne.

rozkvet1
20. aug 2023

Mňa by veľmi zaujímalo aké su benefity toho čakať až do svadby. Len mi tu nehovorte o nejakej čistote prosím vás. Ľudia ktorí to robia pre čistotu by sex radšej ani mať nemali ani po tej svadbe, lebo čakať na dáky papier aby ste mohli spolu spávať. Fuu. A pritom svadbou sa nič nemení, ľúbili ste sa aj predtým takže nebol dôvod nemať sex.

slovakboy
20. aug 2023

@rozkvet1 sú to ľudia ktorí nepovažujú svadbu za dáky papier a svadbu za dáky dátum. Benefitom je to že si užijú aj fázu spoznávania sa a túžby a iné formy lásky. Ani jeden z párov ktoré poznám to nelutujú okrem tých ktorí nesexovali lebo jeden partner vlastne ani nevedel sexovať.

ajko2011
20. aug 2023

Určite by som nečakala

hugger
20. aug 2023

Je v poriadku rozhodnut sa mat prvykrat spolu sex po prvom rande, po svadbe alebo pockat na Halleyho kometu. Dolezite vsak je nepreskocit fazu intimneho spoznavania sa predtym ako urobite skutocne vazne rozhodnutie. A to nie je slub vernosti pred bohom ani spolocna hypoteka.

Odlozte plodenie potomka aspon o rok, aby ak sa k sebe nahodou nehodite, ste vy dvaja boli jedini kto za vase rozhodnutie bude znasat dosledky.

michaela329
20. aug 2023

Poznám také páry obvykle z náboženských dovodov. Poznám aj 2 také "staré dievky" - nenašli takých chlapov a obrali sa o možnosť byť vo vzťahoch aj keď priateľov mali. Z tych zobratych to ženy ľutujú, teraz po 15-20 rokoch si uvedomili, že im niektoré možnosti ušli. Obvykle svojich mužov lubia, ale zivot je len jeden a vekom to na človeka asi dolahne. Jeden pár sa rozviedol.
Ja nevidím dôvod čakať, ak je to naozaj láska, moji rodičia tiež nečakali a sú spolu 39 rokov a šťastní.

maranta_leuconeura
20. aug 2023

@terezka1947 nestastne manzelstva z ktorych nemozu odist maju aj veriaci. Mnoho z nich radsej zotrvava v nefunkcnom manzelstve lebo rozviest sa nemozu ,,pred Bohom". Neveriaci ludia viac pozeraju na svoje aktualne stastie, kedze neveria tomu, ze za utrpenie na zemi ich caka nejaky raj v nebi.

terezka1947
20. aug 2023

@maranta_leuconeura je to tak,nešťastné manželstva majú aj neveriaci. Nikto netvrdí,že nie.
Ale ani vo veriacich manželstvách nikto nenúti manželov nezmyselne trpieť.

terezka1947
20. aug 2023

@michaela329 moji rodičia čakali a tiež prežili šťastné manželstvo.
Nerozumiem tým útokom.
Chcete vysvetlenie,prečo ľudia do manželstva čakajú.
A zosmiesnujete manželstva tých,kt.vam tvrdia,že manželstvo majú krásne,hoci nič a nikoho neskúšali.
Veď šťastné manželstvo záleží od mnohých veci,nikto tu z veriacich -cakajucich,netvrdil,že jediné šťastné manželstvo môže vzniknúť iba u veriacich,čo čakajú.
Ale rešpekt si hádam zaslúži každý názor a obdiv každé pekne a dlhoročné manželstvo.
Bohužiaľ,napriek tomu,že ľudia spolu žijú už aj pred manželstvom nezaručuje,že k rozvodu nepríde.
Čiže z čoho sa ideme vysmievať,či čo obdivovať?
Ti,čo prežívame krásne manželstvo sa z neho môžme tešiť a tí,čo ho neprežili, neprežívaju-tym im to môžme priať,aby ho zažili.
@rozkvet1

maranta_leuconeura
20. aug 2023

@terezka1947 jasne, ze nuti, hanba sa rozviest, strach z Boha, co povedia ludia a pod ;) pokial viem na cirkevny rozvod existuju dovody a tie nie su v style ,,uz sme si nerozumeli, neboli sme spolu stastni" co je mimochodom dost legitimny dovod na rozvod v neveriacej spolocnosti

janickacrazy
20. aug 2023

@maranta_leuconeura presne tak, poznám také manželstvo, absolútne už roky nefunguje, nespavaju spolu vyše 10 rokov, vôbec spolu nikam nechodia, deti dávno dospelé, ale nerozvedu sa, lebo sú veriaci a čo by ľudia povedali 🙄

beronsche
20. aug 2023

Ma prekvapuje, ake mate mnohi doverne informacie o sex. zivote vasich znamych (a to hned viacerych parov..), ci dokonca rodicov..
Som nachylna si mysliet, ze su to vsetko viac vase predpoklady, ako realna vedomosti. Lebo sex.problemy v manzelskom zivote nie je nieco, s cim sa zdoveruje znamym.
Cize, to ze neviete, ze ma par problemy, neznamena to automaticky, ze ich nema, a aj ked pri stretnuti posobia, ze su uplne v poriadku, za dverami spalne sa vselico moze diat.. (moze, nemusi)
Tu naozaj moze kazdy hovorit len sam za seba.

A tiez mi pride uplne od veci povazovat sex.zivot pred svadbou za nejake potupne "skusanie" partnera.... To potom akakolvek spolocna aktivita pocas chodenia moze byt oznacena uplne rovnako.
Sexualita je nasa prirodzena sucast a ak sa niekto rozhodne , z akehokolvek dovodu, ju potlacat, je to jeho vec. Ale nie je preto o nic lepsi (ako maju mnohi tendenciu si mysliet...) , ci horsi.

Autorka - ked sa to pytas, vnutorne presvedcena o spravnosti svojho rozhodnutia nebudes...