Má muž vždy dobýjať ženu?
co si o tom myslite?? ja neznasam stereotypy cize
@10zabka ved aj citam ze ten autocorrect mi chce nieco asi naznacit 😆😆😆
a ty si ho neposlúchla 😀
Lepsie ak sa muz snazi o zenu ako ked zena uhana chlapa 😅
Ja som stara skola, vzdy by mal zaujem vychadzat od muza. Mne to pride smiesne, ako niektore zeny silou mocou uhanaju akychkolvek chlapov, lebo proste nie je zaujem.
@autorka v dnešnej dobe by som to rozhodne nenazvala stereotypom ale prirodzenou preferenciou. Dnes sú ženy bežne dominantné a máme viac submisívnych mužov. Keď sa tieto dva elementy spoja, vzniká situácia, kde žena robí prvé kroky, preberá iniciatívu lebo to obom vyhovuje. Mňa vyslovene nevzrušujú submisívni muži a preto by som nikdy nezačínala vzťah s niekym, kto prirodzene nevie/nechce prebrať iniciatívu. Osobne si neviem predstaviť dobýjať muža tak, ako oni dobýjajú nás. Ale to preferujem ja, príde mi to prirodzené.
Ja rada prenechám túto možnosť mužom. Mne to lichotí omnoho viac, akoby som ja mala uháňať nejakého chlapa.
neznížila by som sa aby som chlapa uháňala ja - alebo dobýjala.
Podľa mňa záleží čo si kto predstaví pod pojmom dobýjať/uháňať, lebo podľa mňa by toto nemal robiť nikto 😅 a flirt by mal byť vždy obojstranný, len má na to každé pohlavie iné spôsoby
@lindous 🙏 Konečne niekto, mne sa až chlpy ježia, keď si predstavím, že ma niekto vytrvalo dobýja 😅 veď buď mám záujem aj ja a opätujem ho, alebo nemám a to znamená jednoznačnú stopku.
Akože nemusí vždy muž "dobýjať" ženu, ale v tom prípade žena by nemala očakávať, že taký muž bude vo vzťahu a celkovo v ich živote nejako iniciatívny. Niekedy kombinácia vlastností, ktorá pomáha vzniku vzťahu, samotnému vzťahu škodí.
Viď. tuto: http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/se...
Ja poznam niekolko uspesnych vztahov, kde vyvinula iniciativu zena. Nemusi to byt vzdy len tak, ze chlap, ktory vaha urobit prvy krok, je celkovo nejaky neschopny tutmak. Aj chlapi mozu mat za sebou rozne zle skusenosti alebo traumy. V jednom z pripadov, o ktorych hovorim, mal napriklad muz traumaticke detstvo a dospievanie a velmi zly priklad v manzelstve svojich rodicov. V druhom zase chlapa jeho prva naozajstna laska podviedla s jeho najlepsim kamaratom a celkovo nejako prestal verit ludom, nielen zenam. Iniciativa spravnej zeny (nie vtieranie a uhananie!) pomohla a z tychto muzov sa stali dobri a oddani partneri.
Áno, muž má dobýjať ženu a má byť muž ten ,,samec,, vo vzťahu. Aspoň ja to tak mám... Ale su páry ktoré to majú vo vzťahu opačne, žena prebera mužskú rolu a opačne a ak im to tak vyhovuje, samozrejme je to v poriadku.
Pamatam si ze buduceho exmanzela som zbalila ja. Uz sme dlhsie po sebe pokukovali a opytala som sa ho:
A nechces moje cislo?
A on: ja uz ho mam.
A ja: tak co nevolas?
😀
Teraz mam noveho partnera, kde som tiez na zaciatku vyvinula iniciativu ja, ale prvu pusu dal on mne.
Takze samozrejme mi lichoti, ked ma muz bali, ale na druhu stranu, ked sa mi niekto paci, tak to davam najavo pomerne ostentativne 😀
@soldi čo nevoláš... 🙂
@deti95060810 nevolal, lebo bol pracovne vytazeny 😀 no co, mala som 19 a bola som velmi prostoreka 🤣
Varovanim mi vsak malo byt to, ze moje cislo mal od svojej sestry, ktora iniciativne sla a zhanala ho v mojej praci.
Zažila som, že jedna žena v práci doslova uhanala jedného chlapa, dávala sa ním voziť z práce domov, potom už aj ráno do práce, spoločné obedy.... on mne raz vyslovene povedal, že ju vôbec nechce, ale akonáhle mu napísala, tak utekal 🤦♀️
Neviem nejako som to nepochopila....
Nie, zena nema dobyjat. Odmietnuta zena je nieco este viac trapnejsie ako odmietnuty muz. Ale moze prva vyvinut iniciativu, aby muz dostal informaciu, ze sa jej paci a ju moze, ci ma dobyjat.
Ano ma. Je lovec. Ak nevyvinie ziadnu aktivitu, nezsluzi si "korist". Ja by som pasivneho chlapa nechcela.
Ja som si toho svojho musela uhnat, lebo ten kym by sa rozhybal, tak sa aj ladovce na severnom pole roztopia. 😄

keď, tak dobýjať 🙂 Keby ťa dobíjal, to by bolo na trestné oznámenie 😉