Mám priateľovi povedať o včerajšej akcii?
ahojte včera som bola na jednej akcii, trocha sme si vypili, bola som v nálade. No všetci muži ma tam obchytkávali za zadok, prsia…Jeden sa ma snazil pobozkať, no bol gay ale bol dosť opitý. Hovorila som im nech prestanú opakovane. Mam priateľa 1eok a neviem či mu to mam povedať alebo nie, citim sa vinná že som sa viac nebránila len som bola pripitá.Mam mu to povedať? Bol tam ešte jeden muž ktorý sa ku mne stále tulil, držal ma rukou okolo ramien a nebrala som to ako nič hrozné vtedy ale ked aa na to spatne pozriem citim sa ako keby som urobila niečo zlé.
Jasne ze mu to povedz, aby s tebou nestracal cas
Rozmyslam, ako vrlmi by som musela byt pripita, aby som nechala "vsetkych na akcii", aby ma chytali za rit a prsia 🤔 ale myslim, ze tolko som este jakziv nevypila, aby sa to mohlo stat...
Asi si ešte veľmi mladá. Rada chodíš na párty, alkohol, zábava, spoznávať ludi.. to čo sa ti včera stalo ber ako varovný signál aby si sa už vyprdla na takéto akcie. Keď prídeš sama bez chlapa, vypijes si, tak si automaticky brana ako potencionalna korisť, naviac este ak si mila, priateľská, submisivna... Ženy ta tu hneď urážajú, ale podľa mňa si sa len bála že budeš za "drama queen", ak by si robila scénu zakaždým keď sa tá niekto dotkne. Keď ta osloví cudzí chalan na party tak je to 99percent preto lebo sa mu páčiš a nie preto že jednorozce, duha a všetci sme priatelia. Ďalšia vec je- ak by si sa držala pri svojej partií, tak by za tebou cudzi nechodili, ale asi si tam bola sama za seba. Priateľovi nič nehovor, dôležité je že si sa poucila a pochopila že na takýchto akciách sama nemáš čo robiť, teda pokiaľ nevyhladavas mužskú pozornosť. Ale ak sa bojis ze sa to dozvie od niekoho iného tak mu len oznam, že už na takéto párty chodíš nebudeš, lebo si sa necítila komfortne, ľudia ta brali ako single a chceli sa zoznamovat.
"ahojte včera som bol na jednej akcii, trocha sme si vypili, bol som v nálade. No všetky ženy ma tam obchytkávali za zadok,...Jedna sa ma snazila pobozkať, no bola lesbička ale bola dosť opitá. Hovoril som im nech prestanú opakovane. Mam priateľku 1 rok a neviem či jej to mam povedať alebo nie, citim sa vinný že som sa viac nebránil lebo som bol pripitý. Mam jej to povedať? Bola tam ešte jedna žena ktorá sa ku mne stále tulila, držala ma rukou okolo ramien. Nebral som to ako nič hrozné vtedy ale ked sa na to spatne pozriem citim sa ako keby som urobil niečo zlé."
Chcela by si takéto niečo od priateľa počuť?
Akože áno, bola chyba tak veľa piť, ale nikto do budúcnosti nevidí a predpokladá, že ľudia sa budú správať ako ľudia, nia ako nadržané orangutany. A čo je horšie, ísť na nejakú akciu trochu viac si vypiť, alebo chytať ženu bez povolenia za prsia a zadok. Lebo sa mi zdá, že dosť veľa ľudí tu rieši nesprávny problém.
Ak niekto nerozumie slovu "nie" alebo "prestaň", to je jeho chyba. Sebaobrana je právo, nie povinnosť a dosť často môže mať aj nepekné následky. Navyše opití ľudia dokážu byť nepredvídateľní, a ak sa jedná o chlapa, ktorý je silnejší než ona...
Prečo tu niektorí ľudia predpokladajú že jej priateľ si o nej bude myslieť, že je kurva a pošle ju do určitých miest, je mimo môjho chápania. To akože máte takých milujúcich partnerov, ktorí by vás poslali kade ľahšie, za to, že vás obchytkávali cudzí chlapi? Alebo si myslíte, že ste o niečo lepšie lebo na takéto akcie nechodíte a ak pijete, tak len na rodinných oslavách?
Problém nie je s autorkou, ale s tým, že niektorí chlapi sa nedokážu správať. Nepáči sa mi takýto svet kde žena musí so sebou ťahať svojho partnera, alebo inú dôveryhodnú osobu ako tieň, pre garanciu 100% bezpečnosti, ale kým sa zmení bolo by dobré spraviť krok dopredu minimálne tým, že nebudeme obviňovali obete.
Ano, povedz priatelovi o vcerajsej akcii.
Podla mna nic z toho co si opisala nie je normalne. Neviem si taku akciu ani predstavit. Ale je mozne ze pre niekoho je to bezna a normalna vec. Zda sa z toto je normalne pre teba. Teraz musis zistit ci je toto normalne aj pre tvojho priatela. Vela stastia.
Bola si znásilnená sama sebou. Cítiš sa tak lebo sa k tebe neúctivé správali a ty si nič neurobila. Ak by boli násilní tak sa dá povedať že ťa znásilnili ale oni boli len drzí a ty si nechcela vyzerať ako krava pred nimi tak si m to dovolila a teraz vyzeráš tak pred sebou. Nič hrozne sa nestalo. Aj ja sa tak neraz cítim keď sa niekym dať na niečo nahovoriť čo sám nechcem. Dotieraví poisťovaci alebo obchodník čo ti predá draho vec ktorú vôbec nechceš lebo ťa ukecal. To je presne ten pocit. Pocit zneužitia. Nauč sa vážiť si samu seba mat sa rada a vedieť byt asertívna. Terazto nechaj tak priateľovi to Nehovor ale ak si s nikým nič nemala môžeš mu povedať že boli dotieravi. Urobi s tým ale niečo? Nič sa nedozvie a ak by aj vždy môžeš sa rozplakať potom.. teraz to nes sama a nezaťažuje tým jeho. Stráv to. Sama s nimi si si to navarili nedávaj to jesť priateľovi. Nabudúce už budeš vedieť reagovať. A ešte niečo: neobvinuj sa. Máš právo robiť chyby. Prijmi sa aj s tým čo sa stalo a maj sa rada. Opakuj si to. Ti chlapi sú chudáci. Pochytali si koláčik ktorý nejedli. Ponížili sami seba pred tebou a nemusíš nijako na to reagovať. Ani sa im mstiť. Čím menej na to budeš myslieť tým bude ti lepšie. Venuj sa sebe a priateľovi. Oni ti ešte chodia po rozume trápi ťa to ale vedome tie myšlienky púšťaj k vode a nerýp sa v nich. Postupne ich bude menej až zabudnes. A neboj sa priateľovi nemáš žiadnu povinnosť niečo hovorit. Ani keby si bola na smrteľnej posteli. Nie si vinná. Odpusti si.Ak si veriacavyspovedsj sa a Boh ti už dávno odpustil. Proste chyby sa robia. Buď rada že to nemá nasledky a chod ďalej.
@cosmic_origin Prepáč, ale môže za to. Nemôže možno za to, že to urobil ten prvý. Ale potom mala nasledovať jej prudká reakcia, po ktorej by si to už nedovolil ani on, ani nikto iný. Ale ona písala, že to robili všetci. No jasné, keď videli, že môžu. Že ona si to nechá.
Jejda....jasneee....všetko mu povedz🤣🤣🤣🤣🤣
Hned prvému ktorý by ma lapil za ric,by som jeho palec na ruke vykrutila k laktu...cize ku cickom by sa nedostal,a bol by to signal aj pre ostatnych,ze "pouze koukat" ... Ty si musela byt dost opitá,alebo stracas zábrany ked si vypijes.
Keď nevieš piť Nepi. Nie je to ospravedlnenie 😉
Osobne by som mu nevravela nic. No je to ponaucenie, ze ak sa nevies dostatocne branit a povedat proste dost, tak by si sa mala takymto akciam vyhybat a pre istotu ani nepit
Hlavne prestaň chlastať žena.
Problem vidim v tom, ze nevies byt asertivna a dat najavo razne nie. Taketo spravanie voci tebe je neakceptovatelne. Vypit si mozes, ale nauc sa mat rada, nauc sa kedy uz druhy vstupuju do tvojich hranic, nauc sa sebalaske.
Zas sa tu zišiel výkvet koníka. Evidentne sa všetky poctivky nikdy neopili a nikto sa ich ani nedotkol. 🤦🏻♀️ Nehovor mu to, zbytočne mu pôjdu paranoje v hlave a naštrbíš medzi vami dôveru. Ale určite by som osobne neliezla von v takej čisto mužskej spoločnosti a neopila sa ako doga medzi nadržanými chlapmi. Vieš, ono je to potom aj tak trochu predvídateľné, že takáto situácia môže nastať, máš aspoň poučenie do budúcna. Mimochodom zrejme si sa bránila dostatočne, keďže si neskončila u žiadneho doma, ak ťa to teda poteší. 🤷🏻♀️😄
@monka105 coze by nie, ale ked sa mi to nepaci viem povedat nie alebo sa inak branit...
Chvalis sa?

@monka105 dobreeee👍😉
@pribinak ahoj pribinak, zatajovat takuto vec sa neoplati, moju partnerku pobozkal v klube jej byvalý nabijac aj ked to nechela (dufam), keby mi to nepovedala a zistim to tak by som nas vztah pravdepodobne ukoncil

Za to, že ťa obťažovali opití chlapi nemôžeš. Lepšie je to priateľovi povedať, aby si zistila, či to nie je idiot, ktorý považuje morálne zlyhanie iných ľudí za tvoju chybu, pripadne zakazovať ti kamkoľvek v budúcnosti ísť. Ak je normálny empatický človek, pochopí to.