Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
Povedať. Raz na to príde. Pravda vždy vide najavo, nikdy nevieš ako kedy ale ver že sa to stane
Tak toto si mu už daaaavno mala povedať
.....už teraz je to podľa mňa nahnute v tvoj neprospech viac ,ako pred 3mi rokmi.
riskujes, ze ak mu to povies,tak on to v hneve roztrubi dalej...a to sa mozes rovno aj odstahovat,kedze ludia budu na teba hnusni /vsak aj tu vidis,ako primitivne ta nazvali spinavou kurvou/...navyse ti to bude pri nejakej hadke vzdy vyhadzovat na oci...vacsina chlapov by toto neustala,hoci v minulosti ktoviekoho pretrtkali a v com vsetkom mali penis... a sem tam nieco cmajznu-ale aj tak sa budu citit viac nez ty...lenze ak nepovies-nahoda je blbec...my tvojho chlapa nepozname...ak si myslis, ze je hoci len mala sanca, ze by to niekomu povedal-tak mlc !...a radsej sa nevydavaj..pockaj kym si budes ista, ze by to vedel stravit,ked mu to konecne povies...ved sa nemusite hned brat...a ty za ten cas mozes zistovat ako by na take reagoval,akoby reagoval na tvoje preslapy..a mozes si ho predpripravit na ten moment, ze by si mu to raz povedala /hoci vela ludi ma kostlivcov,ale mlcia, lebo si to sami pred sbeou obhajuju alebo nechcu priznat,mozno aj on/...vela rodicov vysokoskolacok by bolo sokovanych,cim si ich dcerenky privyrabaju....ja sama som mala na vyske take spoluziacky-a nikto by to na nich nepovedal,keby ich videl...nevydaj sa napospas posudzovaniu a odsudzovaniu..toto by mal fakt vediet len jediny muz v tvojom zivote,ktory sa ukaze ako ten pravy,ktoremu ale kvoli priznaniu a jeho odpusteniu nebudes vydana na podradnejsie postavenie vo vasom vztahu...nikto iny...a ak by to aj vedel,hoci aj od druhych,aj tak nema pravo ta ponizovat...su horsie veci nez sex za peniaze...vela zien to tak ma-ale volaju to manzelstvo...
@alessavandervelden priznal 😃povedal “ k@va je to , Ja ji znam Ja s ni žiju!
zacni mu doma citat modreho kona, ze pocuj co som objavila...len tie viac sokujuce diskusie a potom prejdi na tuto diskusiu a uvidis ako zareaguje ...hned sa dozvies ci mu to chces alebo nechces povedat
zalezi co je to za kostlivca a ako by sa zmenil vas vztah keby ten kostlivec vyliezol. Nevidim dovod riesit s chlapom veci pred nim, davno vyriesene, zabudnute.. neviem aky kostlivec by bol taky zaujimavy.. ak niekde nemam tajne dieta, ktore sa moze vynorit, neriesim. Neriesila a nevravela by som mu ani o pocte milencov, ani o private, ani o ziadnych mimi trestnych cinoch z mladosti. skor by som to zhrnula, ze som mala divoku mladost a ziadny anjelik som nebola a koniec. A nejde len o to co by povedal on, ale moze byt horsie ak sa to dozvie okolie, co ak to vezme zle sa dozvie, ked budete mat konflikt akykolvek toto na teba bude vytahovat stale. Nepovedala by som to a ani by som to neprezentovala stylom, robilka som stetku na private, ale slusnejsie, parkrat som bola na private a bla bla ak by sa to prevalilo (o com pochybujem)
Inak by som to brala ako premlcane :D co bolo bolo.. koniec. Chlapovi ked vravis pocet milencov tak minimalne deleno dvoma.. lebo urcite to raz vytiahne ak ma "charakter" 🙂
No Neviem ci je riesenie len prepnut tv kanal ked pojde na vianoce pretty woman v tv 📺 ten hotel vo filme realne exkstuje a za tu izbu pytaju mega palky 😄lebo fanusikovia filmu si tam chodia splnit fantasy sen spievat falosne vo vani s penou a Walkman na usiach.😀
@simca06022011 a muži si davaju krát desať
@karolinakr ano a potom sa pytame po tom vykone, ze co tak asi s tymi zenami robili ?? :DDD alebo pre toto ich musel tolko menit ?? nie je nad to, tieto pocty uplne vynechat, neriesit a zit pritomnostou.
len jedna vec...vo vypise to nebudes mat...ale v odpise ti to bude svietit do konca zivota..takze podla toho sa zariad
Zas dvojaký meter na koňovi. V téme, kde sa žena dozvedela, že muž spával so švagrinou pred ich vzťahom, radia prerušiť kontakt so švagrinou, zlý zlý manžel, ako to, že to zatajili. Pritom ani nešlo o nič tak závažné. Nehovoriac tie reči ako švagriná hnusná vymenila brata za brata. A tú zrazu tolerantné ženy, zatĺkať zatĺkať prostitúciu a väzbu. Otras. Každý robíme chyby, ale treba niesť aj následky napr takéto. Pre mňa to je hrozné zatajiť takú vec a nedať druhému šancu, či to prijme alebo nie. Je to nefér.
Ako chlap by som to nechcel vediet. Naco?
Urobte si filmovy marathon . Pozriete Pretty Woman a Monster. Zla sprava zazila si nieco podobne .. dobra sprava bolo to skor ako Julia nez Charlize., pozriete orange is new black a the shawshank redemption. A tam ti moze sadnut Tim Robbins ..
@amaro ja mam uplne rovnaky pohlad aj na tu otazku na temu svagrinej.
@alessavandervelden
@miadi Ja jej v prvom príspevku sama radím, aby zvážila pre a proti, teda ani náhodou ju nehuckám zatĺkať. Len nahlas uvažujem, že cui bono?
Komu tým prospeje? Sebe? Ona to nevníma ako tlak, odpustila si, berie to ako uzavretú kapitolu. Jemu? Zničí mu všetko. Už to nerobí, keď ho stretla, už to nerobila. S ním to nemá vlastne nič spoločné. Takže zničené dva životy, len pre nejakú úprimnosť, ktorá je vlastne zbytočná, lebo to robila, kým nebol v jej živote.
Autorka, druhá vec je, ak ste veriaci a chcete sa brať v kostole, je to dôvod na anuláciu.
A vôbec mi nie je sympatické, s akým nadhľadom o tom píšeš, evidentne je pravdou to, čo sa pošuškáva, že teda v Bratislave si študentky veľmi rady zarábajú týmto spôsobom. A je ich čoraz viac.
A teda vyššie máte aj chlapský názor. Že teda toto by ozaj vedieť nechcel.
Napíšem to tak, že ťa najprv ta niekto donútil , oklamal , prinútil , tak, potom je tam trauma , čo si následne robila potom , je ovplyvnené aj daným nátlakom a prinútením …to sa následne deje vnútorne je komplikované : možno stratila si svoju hodnotu ? Tak to na truc použijem vo svoj prospech ? Každý z nás má rôzne stratégie na vysporiadanie sa s traumou a nie všetky su správne a zdravé . Po tom donútení , si asi nemala žiadnu pomoc .
Čiže hanbiť sa zneužitie aspoň to prvé ? ten privat , čo bolo ďalej bolo jasne ovplyvnené aj tým donútením , zranenim .To by mal s tebou psychoterapeut hlbšie riešiť .alebo sa skúsiť s ním poradiť. Zasa, kto vie do hĺbky o tom všetkom , len ty sama . Aké sú ľudské voľby po traume , rôzne , ty si snáď už pochopila určitý proces , čo si zažila.
Druhá vec je , že ľudia sa berú so všetkým všudy , akí sú, neberieme si dokonale verzie seba , ale reálne, kto sme .
Napr. zatajenie môže byt dôvodom anulácie/ neplatnosti cirkevného sobáša . Ta voľba tých ľudí musí byt slobodná , musíš vedieť , čo robia , koho si berú .
Asi by som nechcela vziať si dokonalú verziu muža , formu ,masku . Ale človeka , ktorý to proste pochopí a príjme ma, pozname sa hlbšie.
Alebo mozno skúšať rôzne situácie , pýtať sa správne otázky , pomôže možno niekto , kto ta navedie . Psychológ, psychoterapeut . Osobne by som sa poradila aj s kňazom , ktorý má vzdelanie , niektorí aj psychologické , aj skúsenosti a vedia tiež poradiť aj z ich videnia, . A tiež pomôcť k tomu uzdraveniu trošku aj z inej ešte strany , keď si veriaca.
Aj toto mne trošku príde ako prekračovanie pravidiel, keď si bola trestaná, to nie je asi dobre tiež pre tvoju osobnosť . Mala by si naozaj žiť “čisto” . To obídenie pravidiel ťa môže hodiť spät aj vnútorne . Paradoxne . Ľudia , ktori prekračujú určite pravidlá , to veľa o človeku hovorí , aj keď ludia tomu bežne neprikladajú váhu . Ale sú to dôležité signály . Minulosť už nezmeníš, ale túto aktuálnu voľbu áno, či bude čistá alebo nie.
ľudia naozaj nemusia vedieť , prečo a ako za akych okolnosti si niečo také neskôr robila, nútil , nenútil, obviňovať sa dookola . Ani asi manžel nepotrebuje podrobnosti, ale fakt , ktorý tam je a stal sa , ktorou súčasťou si ty . Ale to musí skôr s tebou robiť psychoterapeut. Ako s tým , čo ďalej ako hovoriť jasne a stručne …
Urcite povedat. Ma pravo to vediet. Su to zavazne skutocnosti. Uprimne,byt chlapom,prostitutku,aj ked byvalu,by som si vziat nechcela,aj keby sme si vo vsetkom rozumeli. Toto je pre mna neakceptovatelne "povolanie", aj odsudenie za trestny cin.
@drahomirrra Keby to brala ako uzavretu kapitolu tak ju ani vo sne nenapadne pytat sa tu. Ani len anonymne by ju to nezaujimalo . Vybrala by si neriesit to nikdy hotovo.,
@miadi Asi máš pravdu....aj keď píše, že to tak berie.
Skus si to polozit opacne...bola by si rada ak by ti toto zatajil tvoj chlap pred svadbou? Ze chodil do bordelu ze bol pasak nejakym kurvickam v bare a potom na private, a bol v base.....teraz sa pozri do zrkadla a tak si odpovedaj...
@lubkavargova1 no takeho by som poslala kade ľahšie sa priznám, toto zrovna neni moja šálka kávy, pasák z basy, brrr
Toto je veľmi ťažké povedať, čo by bolo lepšie... Mňa však skôr iné napadlo...ak mu to povie a on sa s ňou rozíde,kde má autorka záruku, že to ten chlap neroztrubi dalej? Netušíme ako by jej chlap na toto reagoval,ale je tu aj riziko, že sa pekne naštve a bude o nej vyhlasovať, že je k*rva. A to by mna na jej mieste pekne naštvalo,hlavne keď spravila za všetkým hrubú čiaru. Ludia vedia byť všelijakí...
AUTORKA,ja si netrúfnem radiť ti, čo by bolo lepšie. Bude to hop alebo trop. V oboch prípadoch je riziko...ak zamlčíš minulosť,je tu šanca, že ťa dobehne raz. Ak sa priznáš, je tu šanca, že ste skončili. Ide o to,s ktorou možnosťou vieš žiť. Každopádne držím palce nech už sa rozhodneš akokoľvek
@karolinakr preco, ved ukoncil VS a je ukazkovy pracant v IT....toto hlavne nech ona si da v hlave do poriadku, ju este stale tazi minulost a mysli si, ze ak sa prizna, tak vsetku zodovednost hodi na jeho plecia a ked sa rozidu, tak "juj ten hnusak, co ma nepodrzal a nestal pri mne"...ale nema snad aj muz pravo na vyber vhodnej partnerky do zivota???
@drahomirrra vobec by sa k tomu nevracala ani by sa nepytala nazor druhych ludi. Moze byt uplne fake tema ze si robi Niekto prieskum ako na to reaguje dav. Alebo ju zoziera svedomie. Lebo cloveku sa ulavy ked svoje tajomstvo povie., Keby mala istotu ze ju neodsudi davno by mu to povedala. A zas uplnu istotu ze sa to raz nedozvie od druhych nema. Niekto si ju moze pamatat a stretnut ju ci z basy ci zakaznik ., Ved si pozri FB . Ja som z Ba a raz davno som kukla spolocnych znamych na fb co som v realite nemala tusenia ze ti ludia sa mozu poznat. Trebars spoloziak zo strednej bol kamos s mojim bratrancom z druheho kolena . Atd . Ludia z roznych kutov mesta prepojeni ..je to jedna velka dedina. Svet je maly. Ja som raz stretla kanadana co trenuje Svk hokejistov u nas v kanade a Moja mama ho 2x stretla v tatrach 😀
Ked mu to budes chciet povedat, tak mu nehovor, ze si bola prostitutka alebo k@rva, ale platena spolocnicka uspesnych podnikatelov💁♀️
To je ako ked sekretarky hovoria, ze su HR-, PR- alebo marketingove managerky🤭
@oliolijanka 😂

Toto chlap nikdy nepredýcha, neodpustí. Otázka je, či chceš rozchod hneď teraz alebo až keď by na to nebodaj prišiel. Takéto a počet partnerov sa nehovorí. Čo bolo, bolo