Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
autorka - no vidíš ako náhodne si sa to ty dozvedela, tak sa aj on môže náhodne na pive od nejaké ho rozvedeného kamaráta, slobodného kolegu dozviedieť - tá tvoja žena mi je povedomá, myslím, že som bol u nej na priváte kedysi.
ty maš hranice dost posunute, o šokujucich veciach hovoríš s kĺudom Angličana, akoby si bola rano v potravinach pre mlieko..mne to, že niekto porušil zakon ako prkotina nepride.....preto hovorim, že takeho človeka by som vedla seba nechcela.. každy ma inak nastavené
Iba v prípade, že je politicky väzeň sa ráta 😅👍
Nooo...ťažko povedať či mu toto povedať....ale na druhej strane...chceš riskovať, že sa to dozvie od niekoho iného? ...
@autorka Dávaj si veľký pozor, co kde povieš a napíšeš. Aj túto správu o priateľovi v danej krajine by som radšej zmazala. Nikdy nevies, kto ťa môže identifikovať.
Len všeobecne ma napadnú témy ktoré by sa mohli preháňať hlavou muža:
1. Ako táto skúsenosť ovplyvnila jej postoj k fyzickej intimite a jej názor na mužov? Mala nejaké traumatické zážitky ktoré ju natrvalo zranili? Bude mužov doživotne vnímať ako nadržané prasce a ovplyvní to aj jej postoj ku mne? Potom všetkom čo zažila bude ju baviť obyčajný sex so mnou?
2. Kto boli klienti? Boli úspešnejší, krajší, milší? Štatistika nepustí, ak ja mam priemerného tak 50% vtákov ktorých zažila boli väčší (sorry za takú povrchnú tému, muži sú jednoduché tvory). Poskytovala im služby ktoré so mnou nebude chcieť robiť?
To ako by som sa s tým vyrovnal by veľmi záviselo od toho aký vzťah máme. Skôr sa prikláňam k tomu že by som o tom chcel vedieť ale žiadne detaily. A potreboval by som veľa uisťovania že som vo všetkých ohľadoch lepší, aj keby v tom malo byť trocha klamstva. Ale to sa vlastne týka všetkých mužov, nielen tých čo majú za partnerku bývalú prostitútku 😏
@grof_monte_christo veru v dnešnej dobe , preto sa čudujem aké si je istá, že sa to nikto nedozvie. Na tom nete nie je až taká anonymita ako si človek myslí.
@ibatanecnica Veru nie je. Mne sa na MK podarilo na základe ich príbehov identifikovať už zopár ľudí.
@grof_monte_christo To je ináč veľmi dobrý argument, idem aj ja zmazať svoj príspevok.
@hugger A čo si mal presne na mysli poď súčasným nastavením partnera autorky? Podľa mňa s ňou plánuje rodinu, deti, keď ju požiadal o ruku.
@katkami123 aké sú to stránky s AI že ti nájdu aj zmazané fotky?
@miadi nie nerozumiem, prečo by som mala vyhrabať zahrabane. Nikomu som neublížila. A ani ona nie. Ten chlapec by musel mať nesmiernu empatiu, emocnu inteligenciu, aby sa dokázal do nej vcítiť, aby ju pochopil prečo robila to, čo robila. Ak žije normálny život, ak jej minulosť nezasahuje do prítomnosti napr návštevami psychoterapii kvôli tomu a podobne, nevidím absolútne žiadny zmysel vyťahovať takéto veci. A ona musela už úplne spáliť mosty za minulostou keď žije takto usporiadaný život.
V diskusiách s tebou tak často súhlasím ale teraz teda nie 🙂
@zooeynka Napríklad v štýle: Sú tu veci na ktoré nie som hrdá ale považujem za dôležité aby si ich vedel kým sa zoberieme, dlho som hľadala spôsob ako ti to povedať. V mladosti som mala búrlivé obdobie a spravila dva zlé rozhodnutia. Nikdy som o tom nikomu nepovedala a však považujem za dôležité aby si to vedel ak so mnou chceš stráviť zvyšok života. Okradla som človeka ale vstúpila som si do svedomia a všetko napravila, veľmi to ľutujem. Vyspala som sa s pár chlapmi za peniaze, netrvalo to dlho a nebolo ich veľa. Veľmi sa za to hanbím, keby môžem vrátiť čas určite to zmením. Uvedomila som si že to čo robím je zlé a rozhodla sa začať odznova. Dokončila som si vysokú školu, zamestnala sa, spoznala teba proste som sa rozhodla začať od znova a minulosť nechať minulosťou. Ale aj napriek tomu ti to hovorím lebo ak máme ísť do manželstva a tvoriť rodinu chcem byť k tebe stopercentne úprimná.
Určite to chlap zoberie lepšie ako keď mu to o pár rokov cudzí človek šplechne do tváre.
Dôvodov na to aby muž požiadal ženu o ruku sú desiatky, nie všetky naozaj môžu reprezentovať neochvejnú vôľu stráviť spolu zvyšok životov.
Ľudia sa berú aj z nudy, v dôsledku tlaku okolia, lebo všetci kamoši sú už ženatí, lebo chceme usporiť náklady na bývanie... Len autorka vie ako ten vzťah naozaj vyzerá a koľko by zniesol.
Autorka ja by som mu to nehovorila. Ak mu to povies, bude to koniec. Chlapi velmi tazko rozdychavaju ze ich laska robila prostitutku, o to viac ze ta povazuje za uplnu slusacku.
A ak by to aj koniec nebol, uz navzdy sa bude na teba pozerat inak a uz nikdy nebude vas vztah taky aky predtym.
Co sa tyka tej kradeze..tu by som mozno trosku pouvazovala, neviem. Ciste hypoteticky, keby ste si napriklad chceli adoptovat dieta (priklad, aj ked nikdy nevies ci budete moct mat vlastne), vtedy sa ziada ODPIS registra trestov (nie vypis) a v odpisrle vidno vsetky zapisy, aj tie zahladene.
Alebo keby mal kamosa policajta, vie to o tebe zistit. Alebo keby si chcela ist pracovat do nejakej statnej spravy, ti vyziadaju odpis a ty o tom ani nevies.
@tamitamitami to zrovna....a on jej to pri kazdej druhej hadke splechne do tvare, ved co ty chces ty si chrapala s chlapmi pre peniaze. A sme doma. On sa moze v ramci zamilovanosti tvarit ze to prekusne a zostanu spolu, ale garantujem ze mu to bude lezat v hlave navzdy a vytiahne to podla potreby kedy sa mu to bude hodit. Chlapi su jesitni. A autorka co? Ma sa mu ospravedlnovat za nieco co sa ho nijako netyka? Toto su veci, ktore on ako muz nepotrebuje vediet, nedialo sa to pocas ich vztahu, bic ho do toho nie je. Autorka sa dobre rozhodla mlcat. Len by sebe nakakala na hlavu a jemu dala tromf do ruk, ktory mu este aj ublizil a bude ho zozierat.
@joannita presne takéto ,,náhody,, som mala na mysli. Zrazu ani nevie odkiaľ, vynoria sa informácie o minulosti. ľudia zabúdajú, že niekedy sa vyžadujú Odpisy, kde je všetko. Nič nie je úplne zmazané
@zooeynka a možno jej povie, nevadí, veď ja som teiž občas platil za sex ale nie veľakrát 😂
@tamitamitami Hm, snažila si sa to napísať mierne, ale podľa mňa ho aj takto podaná informácia zloží. Lebo tie fakty tam proste sú. A on sa bude určite pýtať ďalej, ako to bolo.
@ibatanecnica a takato informacia tiez nie je pre autorku dolezita a nemusi ju vediet ;)
@zooeynka nuž, pre mňa by bola. Už len kvôli chorobám,
Niekore damy tu by boli velmi sokovane, kolko ich kamosiek, susied, kolegyn, alebo spoluziacok robi alebo robilo prostitutky.
A este viac by boli sokovane, keby zistili, kto su klienti tych prostitutok.
Otazka do plena, co je horsie?
a) tvoj muz v minulosti robil gigola
b) tvoj muz chodi do bordelu. Teraz. Pocas vasho vztahu.
Stavim sa ze vsetky dali moznost b)
Myslis ze ti to tvoj manzel prezradi? Nebud smiesna.
@ibatanecnica Na toto majú chlapi úplne, ale že úplne iný meter. To, že by si on zaplatil za sex, v jeho očiach nie je ani zďaleka také, ako keď si ona zarábala, ako prostitútka. Navyše, to, keby on platil za sex, je porovnateľné s tým, keby ona tiež platila nejakému gigolovi. Je rozdiel byť zákazník a byť "poskytovateľ".
@ibatanecnica tak asi s nim uz spava cize informacia o prip.chorobach by uz bola oneskorena a zbytocna....
@zooeynka ale nespoliehala by som sa na to, že to v budúcnosti nespraví znova
@h2 z jeho pohľadu áno, z môjho nie.
@ibatanecnica aaaale....co kto spravi v buducnosti je vo hviezdach. Aj mnisky sukaju s fararmi a nemali to v plane....