icon

Mám priateľovi prezradiť minulosť?

25. jan 2024

Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?

miadi
25. jan 2024

@grof_monte_christo mala mu to povedat uz po par mesiacoch vztahu. Aby to bolo fer. Bolo by to ine Keby bola otvorena. Dovera sa buduje a takymto zamlcanim sa straca.

grof_monte_christo
25. jan 2024

@miadi Obávam sa, že keby autorka išla s pravdou von po pár mesiacoch vzťahu, tak by bola po pár rozchodoch taká frustrovaná, že by sa napokon rozhodla to ďalšiemu potenciálnemu partnerovi radšej zatajiť. Musela by mať sakra šťastie na zrelého muža. Ale aká je úspešnosť, že by takého aj stretla?

karolinakr
25. jan 2024

niekto tu dal stranku na nejake spoločničky, tak som si ju pozrela, vysoke štihle baby s dlhymi vlasmi, rovno na molo, ako modelky..prostitutka nemusi byt len bezdomovkyna pri ceste, možno by sme boli prekvapeni, ludia o kt. by to nikto nikdy nepovedal, susedka, hocikto to može byť

miadi
25. jan 2024

@grof_monte_christo ked mu to povie teraz a da mu sancu dalej ju milovat aj s info o minulosti ., tak mà len 1 dovod ho stratit ze to nerozdycha .. ked to zisti po svadbe budu problemy 2 ., jedna jej minulost a 2 fakt ze mu pred svadbou nedala sancu rozhodnut sa ci ju chce . Su ludia co su schopny predychat akokolvek minulost no nepredychaju neuprimnost vo vztahu.

lilyianka
25. jan 2024

Ja som skôr sa to,aby sú to nehovorila. Ako píšeš sama, nemal by sa to dozvedieť,i keď náhoda môže byť sviňa. Ale tiež sa dá všetko ututlať. Pretože kto by o tomto povedal tvojmu budúcemu mužovi? Nejaký chlap,teda klient co s tebou spal? Nemyslím! A ak by ,má dôkaz? Vždy môžeš povedať,že je to len ohrdnuty chlap,kt. si odmietla.
(Tak a teraz do mna)

anketkarka
25. jan 2024

Už dávno si mu to mala povedať. Teraz by som určite celú pravdu nepovedala. Možno by som mu povedala, že si mala minulosť, ktorú veľmi ľutuješ, ale že sa čas nedá vrátiť späť, že Ťa to veľmi poznačilo a chceš na to zabudnúť, lebo si už staršia a múdrejšia. Takto mu dáš do budúcna šancu, že ak sa to niekedy dozvie, tak nebude až tak v šoku. Keď by sa to dozvie a ostane s Tebou, tak vieš určite, že Ťa miluje. Ale aká je šanca, že ostane s Tebou pri celej pravde a vyhrá láska? Asi veľmi veľmi malá. Však si prečítaj tému ako vzalo manželku to, že jej manžel za slobodna bol zo švagrinou. Tvoje tajomstvo je teda ešte závažnejšie a dvojito...Takže aj jeho reakcia by mohla byť dvojnasob horšia.

lilyianka
25. jan 2024

A ešte jedna dôležitá poznámka. Z tvojho písania mi príde,že mu to skôr povedať nechceš. Tak daj na svoje pocity a rob si podľa seba. Každá ti tu môžeme radiť niečo iné. Vidíš 90% je za to,aby si to povedala. Ale len ty sama vieš k čomu môže prísť, aké následky to môže mať

grof_monte_christo
25. jan 2024

@miadi Netrestala by som seba ani priateľa za svoju minulosť viac, ako je nutné. Súhlasím s názorom anketkarky, ze celá pravda sa ani povedať nedá. Toľko úprimnosti by nevydržal asi žiadny vzťah, ani po pár mesiacoch ani pár rokoch.

janickacrazy
25. jan 2024

Poznám ženu, ktorá zatajila, že bola na potrat v mladosti svojmu mužovi. Zistil to po 15 rokoch vzťahu náhodou v pôrodnici. Celkom ho to zobralo. Mali krízu, ale zostali spolu.

miadi
25. jan 2024

@karolinakr Ved to je jasne pisala ze robila na private nie pri dialnici pri slovnafte. 😉

majlo1234
25. jan 2024

Mna napriklad na celom pribehu sokuje, ze sa to cele dialo v BA, a ze za tie roky si sa s tymi ludmi nestretla, aj ked tu zijes. Ja kazdy druhy tyzden s trochou nadsadzky stretnem kolegu hoc spred desat rokov-na plavarni, v nakupaku, na poste, v restike…proste bratislava je mala, to ma le utvrdzuje v tom, ze nepovedat mu to obnasa obrovske riziko odhalenia od tretej strany. I ked si neviem(mozno zase naivne) predstavit dospeleho cloveka, ktory by dosiel za muzom s takou informaciou.
Za mna jw to uzavreta kapitola, ako vravis, prostitucia mldych vysokoskolacok je dost rozsirena, proste si tak bezne zarabaju. Aj bez platenia vysokoskolaci trtosia hore dole, j to vonec tragicky nevidim. Kradez, to uz je pre mna horsie, ale urcite sa aj ta da vysvetlit. Ja by som to proste povedala

katkami123
25. jan 2024

Ty si bola drogovo závislá? Keď tá prostitúcia a krádež?

katkami123
25. jan 2024

@h2 tiež mi napadli drogy.

katkami123
25. jan 2024

A na nete ta raz nemôže vypátrať? Dnes sú rôzne stránky, kde ťa umelá inteligencia vyhľadá na základe tvojich čŕt tváre do sekundy a všetky tvoje foto, ktoré na nete máš. Skúšala som to a normálne mi to našlo ešte aj moje staré fotky na nete ešte z môjho prvého účtu na fb, ktorý som ešte pred rokmi zmazala, nechápem odkiaľ to vysnorila. Ale fakt, čo je raz na nete, to tam ostane navždy. Aby raz “zo srandy” neskúsil niekedy podobnú appku, technológie napredujú čoraz viac a na mieste ho vyvráti.

wig
25. jan 2024

A čo ostatné "kolegyne", povedali to svojim manželom, partnerom? Ktovie? Myslím, že nie a ani ja by som to napríklad nechcel vedieť. Asi by si mala zvoliť menšie zlo a zamlčať to.

zorana999
25. jan 2024

Nepovedat. Už navždy sa na teba bude pozerať inak. Všetci si nesieme nejaký kríž. Myslíš, že on nemá žiadny? Žiješ normálny usporiadaný život.
Minulosť treba zakopat a nechať ju tak.
Mam väčších kostlivcov ako ty a dnes šťastné manželstvo....bez vyťahovania minulosti 🙂

miadi
26. jan 2024

@zorana999 vacsich? Co si niekoho zabila ? Stastne manzelstvo mas len Kym sa ti kostlivci nevyhrabu von na svetlo , Potom Daj vediet ci este stale mas stastne manzelstvo. Toto je trochu extrem nema kazdy takyto “ križ.” Ako si to nazvala. Niekto mà ze si spara v nose a zje svoje šušne .. kriminalnu skusenost nema kazdy, Ale ked sa 3roky hrala na velku slusacku pannu Orleansku bez chybnu .. tak ten šok z toho ako zila ake hluposti robila ,moze byt priliz velky. Nepovedat je to pekne zbabele a sebecke. Ale urcite vyhodne pre cloveka co si vzdy len chce kryt chrbat. A neveri ze si po tom vsetkom zasluzi lasku aj napriek minulosti.

zooeynka
26. jan 2024

@miadi tato "pravda"ale nikomu nic dobre neprinesie. Muzovi to urcite ublizi a preco kybel jej vlastnych sraciek z minulosti, ktore daaavno nie su aktualne, vyliat priamo na muza??? To ma komu pomoct? Kto bude po zosteni tejto pravdy stastnejsi? Ani autorka, ani muz a este to moze(v ramci urazenosti)roztrubit dalej. A toto ma autorka dobrovolne podstupit? Ved by bola uplne sprosta keby vytahovala nieco, co uz nie je aktualne, potrebne a prospesne vytahovat.

tamitamitami
26. jan 2024

@zooeynka A keď sa to manžel dozvie o 5 rokov keď už doma budú mať 2 deti? Ak teraz sňou kvôli tomu nebude chcieť ostať, tak s veľkou pravdepodobnosťou to tak bude aj keď sa to dozvie neskôr.
Keď mu to povie teraz ovplyvní to iba jeho a ju. Keď sa to stane o pár rokov keď budú mať deti dotkne sa to už aj ich.

Tiež nie som zástanca aby prišla a povedala mu narovinu toto všetko. Ale určite by mu mala tieto informácie podať minimálne formou polopravdy. Aby teda manžel nebol v budúcnosti za debila keď mu jeho kolega (kamarát, známy) povie že jeho žena robila k*rvu a on bol jej klient.

Nechápem takéto sebecké ženy ktoré sú ochotné pokaziť život partnerovi tým že mu budú klamať, nepovedia o takýchto zásadných veciach. Sú úplne vpohode stým že tým môžu pokaziť život aj jemu.

autor
26. jan 2024

Ďakujem všetkým za názory, pravdupovediac, nečakala som toľko reakcií. Rozhodla som sa, že o tom priateľovi nepoviem, keďže tieto udalosti z minulosti nemajú vôbec žiaden vplyv na náš vzťah i na mňa samotnú - som s tým absolútne vyrovnaná. Riziko odhalenia mojej minulosti je minimálne a len v hypotetickej rovine. Po gynekologickej stránke som 100% zdravá. Sobáš chceme mať civilní, keďže sme ateisti, takže jeho anulovanie cirkevným súdom nehrozí. Po vyhodnotení všetkých pre a proti som sa teda definitívne rozhodla takto a v auguste sa berieme🥰

afterdark
26. jan 2024

Dpč len si daj pozor aby si časom nemala v skrini celý cintorín. Som sa zložil od smiechu pod stôl čo to sem ľudia dokážu napísať.. 😂😂😂

karolinakr
26. jan 2024

Ja by som asi tiež nepovedala s tou prostituciou, ale keby muž sa priznal, že bol v base, to by mi velmi vadilo, ja mam vsetkych basmanov za vrahov a potencionalne nebezpečnych, neviem aky svaty by musel byť, aby som to prekusla..Po pravde si to neviem ani predstaviť

zooeynka
26. jan 2024

@tamitamitami ako sa da polopravdou povedat ze robila stetku? 🙂 Rozhodla sa mudro nic nepovedat. Ak on o x rokov po pripadnom zisteni minulosti opusti rodinu a znici funkcne manzelsto tak by bol debil. Nepotrebuje to vediet, nijak ho to v sucasnosti neovplyvnuje a do jej minulosti ho nic nie je.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
26. jan 2024

hm..🤔

hugger
26. jan 2024

@maranta_leuconeura @grof_monte_christo

Autorka, súčasné nastavenie tvojho partnera je dôležité, napíš viac: to požiadanie o ruku je výsledkom nudy a rutiny alebo s tebou skutočne vážne plánuje rodinu a budúcnosť?

hugger
26. jan 2024

Ešte jedna dôležitá vec: ak by si sa v budúcnosti, zajtra alebo o 10 rokov dostala do situácie že hrozí prezradenie (stretla si klienta, vydiera ta kolegyňa, ...) je dôležité aby si ich predbehla a dozvedel sa to od teba.

Snáď to už bude v čase kedy to budeš mat v sebe dostatočne spracované a váš vzťah bude stáť na pevných základoch. Dovtedy tie pevné základy buduj.

ibatanecnica
26. jan 2024

autorka - Aj keď si o tom myslím svoje, konečné rozhodnutie je len a len na tebe. Ale pravda si vždy nájde tú svoju cestu a hlavne vtedy, keď to už človek nečaká a kde by to ani nečakal. TAk dovtedy, snáď ako to píše hugger, bude váš vzťah stáť na pevných základoch a veľmi to s ním neotrasie.

demodun
26. jan 2024

@hugger daj aj tvor názor. Ako by si reagoval ty?