Mám vyššie libido ako môj partner. Je to normálne?
Som žena (28) vo vzťahu už cca 10 rokov a je tu jedna vec, ktorá ma dlhodobo trápi.
Všade okolo seba – na internete, v memečkách, diskusiách aj medzi známymi – stále vidím ten stereotyp, že muži chcú sex stále a ženy skôr nie, vyhovárajú sa, bolí ich hlava atď. Lenže u mňa je to úplne naopak.
Mám pocit, že mám vyššie libido ako môj partner. Myslím na sex častejšie, chcem ho viac a aj celkovo mám väčšiu chuť skúšať nové veci. On je skôr spokojný s oveľa menšou frekvenciou a často mám pocit, že som to ja, kto musí iniciovať.
Práve kvôli týmto stereotypom sa cítim zvláštne, akoby so mnou nebolo niečo v poriadku. Už mi napadlo aj to, či nie som nejaká „nymfomanka“ alebo úplná výnimka.
Má to niekto podobne? Hlavne ženy – stalo sa vám, že máte väčšiu chuť na sex ako váš partner? Ako to riešite a je to podľa vás bežnejšie, než sa zdá?
Budem rada za vaše skúsenosti a názory.
@anonym_autor No, u nas je to presne ako u vás. Ja vzdy ovela viac chuti na sex a intimitu a fyzicno ako moj muz. Zial, moje sebavedomie nenormalne za tie roky utrpelo. A teda, tu v diskusiach sa objavuje sem tam tema ze zena chce viac ako muz. Ale co mam kamosky tak som jedina s takymto muzom. U jednej chce muz kazdy den ona by pristala aj raz za mesiac, jedna ma raz za tyzden a asi tam je to takto obojstranne, dalsia ma 1 za 2-3 tyzdne...tam je obojstranne plus minus takyto zaujem. Ale vsetko su to pary s 3-4 detmi. Aj my mame 3 deti. cize kopec povinností (to len pre upresnenie, ze urcite je to ine u ludi ktorí majú na hlave len seba samých). Tak ja ti neviem.
@anonym_941be8 dôležitá je snaha, vedieť odpustiť, chcieť rozvíjať...
Cítiš ze aj on sa snaží? Vyskúšaj byť niekedy nedobytná , chlapov to vie nakopnúť...
@maxxim inak zaujímavé, že automaticky predpokladáš, že on je na vine 😀 Ale áno, je
Tak do 30-tky cca bol sex každý deň. Niekedy 2x.
Ak sme šli večer len spat, bolo mi to až divne.
Potom to libido klesalo 🙂

Je to úplne normálne. V určitom veku sa žena reštartuje a chlap ju dobieha... ideálne, keď sa zladia. Chce to čas a trpezlivosť. Oboch strán.