Mám vyššie libido ako môj partner. Je to normálne?
Som žena (28) vo vzťahu už cca 10 rokov a je tu jedna vec, ktorá ma dlhodobo trápi.
Všade okolo seba – na internete, v memečkách, diskusiách aj medzi známymi – stále vidím ten stereotyp, že muži chcú sex stále a ženy skôr nie, vyhovárajú sa, bolí ich hlava atď. Lenže u mňa je to úplne naopak.
Mám pocit, že mám vyššie libido ako môj partner. Myslím na sex častejšie, chcem ho viac a aj celkovo mám väčšiu chuť skúšať nové veci. On je skôr spokojný s oveľa menšou frekvenciou a často mám pocit, že som to ja, kto musí iniciovať.
Práve kvôli týmto stereotypom sa cítim zvláštne, akoby so mnou nebolo niečo v poriadku. Už mi napadlo aj to, či nie som nejaká „nymfomanka“ alebo úplná výnimka.
Má to niekto podobne? Hlavne ženy – stalo sa vám, že máte väčšiu chuť na sex ako váš partner? Ako to riešite a je to podľa vás bežnejšie, než sa zdá?
Budem rada za vaše skúsenosti a názory.
@anonym_autor No, u nas je to presne ako u vás. Ja vzdy ovela viac chuti na sex a intimitu a fyzicno ako moj muz. Zial, moje sebavedomie nenormalne za tie roky utrpelo. A teda, tu v diskusiach sa objavuje sem tam tema ze zena chce viac ako muz. Ale co mam kamosky tak som jedina s takymto muzom. U jednej chce muz kazdy den ona by pristala aj raz za mesiac, jedna ma raz za tyzden a asi tam je to takto obojstranne, dalsia ma 1 za 2-3 tyzdne...tam je obojstranne plus minus takyto zaujem. Ale vsetko su to pary s 3-4 detmi. Aj my mame 3 deti. cize kopec povinností (to len pre upresnenie, ze urcite je to ine u ludi ktorí majú na hlave len seba samých). Tak ja ti neviem.
@anonym_941be8 dôležitá je snaha, vedieť odpustiť, chcieť rozvíjať...
Cítiš ze aj on sa snaží? Vyskúšaj byť niekedy nedobytná , chlapov to vie nakopnúť...
@maxxim inak zaujímavé, že automaticky predpokladáš, že on je na vine 😀 Ale áno, je
Tak do 30-tky cca bol sex každý deň. Niekedy 2x.
Ak sme šli večer len spat, bolo mi to až divne.
Potom to libido klesalo 🙂
@anonym_941be8 tak či tak by som potom smeroval otázku ku Tebe😀
Ale, vieš ako sa u nás hovorí? Za rozbitým vzťahom sú vždy dvaja. Ako žena tak aj svokra😁😁😁
@maxxim 😀 dobre sa u vás vraví. No ale keby si sa spýtal môjho muža, kto má vinu na našich problémoch, povedal by, že on. On sa k tomu priznáva.
@anonym_941be8 to že má sebareflexiu je úctihodné, alebo ty máš pravdu a on pokoj?😊
@maxxim ma sebareflexiu 😀
@anonym_941be8 to sú mi veci.😊.
Tak teda má na to aby sa u žienky polepšil😊😁??
@maxxim hádam áno 😀
@anonym_941be8 gratulujem k vnútornému presvedčeniu🙂😀
@maxxim ďakujem 😀 presvedčenie je polovica úspechu 😀
@anonym_941be8 prosím. Len niekedy je nebezpečné, zamilovať sa do svojej ilúzie..🙂🙂
@maxxim ale tak vidím pokrok. Nie je to este to, čo si predstavujem, ale pracujeme na tom
@anonym_941be8 ako poznám ženy, tak to nebude nikdy 😀😀ale snaha sa cení🙂
@maxxim 😀
Pekný víkend a nech sa nesie v znamení pohody, dobrej nálady, zmierenia a .... to čo žena očakáva😊
Pekný víkend a nech sa nesie v znamení pohody, dobrej nálady, zmierenia a .... to čo žena očakáva😊
@maxxim neviem, komu želáš, ale aj Tebe prajem
@anonym_941be8 želám ho Tebe, a aby si ešte mala s mužom trpezlivosť, lebo ja som netrpezlivý😊😊
@maxxim ja som zasa trpezlivý a vytrvalý človek. Keby som nebola, tak už spolu nie sme.
@maxxim ja som zasa trpezlivý a vytrvalý človek. Keby som nebola, tak už spolu nie sme.
@anonym_941be8 trpezlivosť ruže prináša😊,tak sa to hovorí...
Ale, je rozdiel byť trpezlivý pokial sa jedná o samého seba...o svoje ciele.,, vedome vieš že smeruješ tam, kde je tvoje očakávanie v závislosti od tvojích činov a myslenia......., keď vietor Ťa unáša ...a máš byť trpezlivá v očakávaní , že to dobré príde z druhej ,, strany" je ako hra o jednej neznámej..... no tu zároveň platí že byť nenahraditelný znamená byť jedinečný".. potom vytrvalosť presvedčenia o tom druhom má zmysel.
@maxxim včera mi kúpil koženú kabelku, hneď sa všetko zlepšilo 😀 (samozrejme srandujem). Ale pracujeme na vzťahu , aspoň sa o to snažíme, tak hádam to prinesie ovocie
@maxxim včera mi kúpil koženú kabelku, hneď sa všetko zlepšilo 😀 (samozrejme srandujem). Ale pracujeme na vzťahu , aspoň sa o to snažíme, tak hádam to prinesie ovocie
@anonym_941be8 😁😁....kabelka vždy poteší🥰
Určite že snaha prináša ovocie... pokial je to o budovaní vzťahov, tak o tom nepochybujem a držím palce aby ste si našli ku sebe cestu blízkosti, preukazovali si vzájomnú úctu, lásku a napriek všetkím pochybám, milovali sa.... A ako vieš, všetko by malo v našom živote smerovať k dobru...
Lebo kde je dobro, tam je láska, tam je prameň vytrvalosti a za všetkím je Boh.
Budem rád ak mi napíšeš, že sa vaše vzťahy zlepšili a delíte sa o krásne okamihy spoločne pre život toho druhého.🥰
,, milovať znamená, - žiť život toho, koho miluješ...
@anonym_941be8 😁😁....kabelka vždy poteší🥰
Určite že snaha prináša ovocie... pokial je to o budovaní vzťahov, tak o tom nepochybujem a držím palce aby ste si našli ku sebe cestu blízkosti, preukazovali si vzájomnú úctu, lásku a napriek všetkím pochybám, milovali sa.... A ako vieš, všetko by malo v našom živote smerovať k dobru...
Lebo kde je dobro, tam je láska, tam je prameň vytrvalosti a za všetkím je Boh.
Budem rád ak mi napíšeš, že sa vaše vzťahy zlepšili a delíte sa o krásne okamihy spoločne pre život toho druhého.🥰
,, milovať znamená, - žiť život toho, koho miluješ...
@maxxim ďakujem. Ja ti prajem tiež všetko dobré 😊
@anonym_941be8 ahoj, ako sa vám darí? 🙂
@maxxim ahoj, je to o niečo lepšie. Neviem, či sa ešte zlepší na tú úroveň, ako to bolo na začiatku.
@anonym_941be8 aj ste zobraty? Bývate spolu?
@maxxim nie sme manželia, ale bývame spolu. Asi po polroku od zoznámenia sme začali spolu bývať.