Mám zostať navždy sám?
Zdravím, potreboval by som poradiť. Mám 25 rokov (ten rok to už bude 26) a nikdy som nemal frajerku a donedávna ani sex. Za to, že som bol donedávna panic som sa pred každým hanbil a to hlavne pred mojimi kamarátmi, pretože oni neraz hovorili o svojich sexuálnych skúsenostiach a kvôli tomu som sa vždy pri nich cítil menejcenný a ako taký trkvas. Z toho dôvodu som si objednal prostitútku a prvý raz sa to stalo a mal som po tom lepšiu náladu. Spravil som to aj druhý krát no objednal som si inú ženu. Rozmýšľal som aj, že nikdy frajerku ani nechcem, dokonca, že sa nechcem ani nikdy oženiť a budem chodiť iba za prostitútkami. Vysvetlím aj prečo. Kamaráti neraz hovoria o konkrétnych ženách čo vyvádzajú, teda ako podvádzajú svojich partnerov, ako sexujú s kadekým a podobne. Jednoducho z toho dôvodu neverím ženám a keď nejakú peknú stretnem, či už v meste, kaviarni, posilňovni tak sa snažím na nich nezazerať (toto by chcela každá krásavica aby sme len zazerali). Vadilo by mi keby som so svojou partnerkou niekde sedel a nejaký chlap čo s ňou sexoval niekde na chate by povedal ostatným "Aha tú som dzi.al dva roky dozadu". Podľa mňa ženy (jasné, že najmä mladé) vedia dobre využiť, sú neverné a keď zistia, že o nich má nejaký iný lepší chlap záujem bezcharakterne svojho partnera opustia alebo s tým lepším budú podvádzať. Nehovoriac o tom aké sú keď sa opijú. Ženy len nechcú ostať samé a hľadajú si toho najlepšieho, ktorý ich chce. Začínal som byť mizogýn (niektoré dievčatá mám aj tak predsa rád), ale nechcem byť hnusný celkovo na ženy, pretože pracujem v kaviarni a dokonca aj pekné slečny mi nechali sprepitné (čo si vždy treba vážiť). Niekedy ale uvažujem či fakt niekoho nechcem. Ale sám viem, že momentálne ako nejaký čašník a barman nezbalím žiadnu dobre vyzerajúcu dámu, pretože som pre nich len odpad. Každá by chcela skôr nejakého vysoko postaveného muža v nejakej firme a podobne. A aj keby som nejakú mal tak by som bol už paranoidný, že má podvádza. Popri tom jak ja pracujem dvanástky tak ona to robí s druhým. Už sa neraz stalo, že nejaký chlap milučký nosil žene kvety, všetko jej kupoval a podobne a ona sexovala s iným/i. Keď ste milý tak ste u žien len debilko. Odpustiť neveru by bol dôkaz, že som ten milučký debilko. Snažím sa ženy nevšímať a byť taký istý ku každému.
Mám sa posnažiť niekedy nájsť nejakú ženu ? Ale keď ja fakt neviem či by som jej dôveroval. Alebo ostať pri tých prostitútkach a neviazať sa ?
@pralinka25 Ahá, takže najprv by som mal stráviť 20 rokov v otrasných vzťahoch, aby zo mňa mohli tie ženy vycucať čo najviac a až potom sa môžem sťažovať? Nie, nie som príliš mladý aby som mohol hocičo hodnotiť. Skúsenosti mladých ľudí sú absolútne validné, hlavne keď je ich nie pár, ale desiatky, z ktorých každý jeden zažil to isté. Neviem koľko máš rokov, ale podľa mňa to ty nechceš pochopiť, že dnes pre mladých mužov neexistuje absolútne žiadna motivácia prečo ísť do vzťahu, okrem ako som už povedal, založenia si rodiny. Ale ja nie som ochotný celý život stráviť v otrasnom vzťahu len kvôli tomu, aby som prispel deťmi do ďalšej generácie. A rovnako to cíti veľká časť mladých mužov.
Keby si ty išla na nejaké mužské fórum a začala by si čítať príspevky mladých chalanov, veľmi podobnými skúsenosťami a postojmi sa to tam len hemží. Prečo asi? Lebo všetci máme otrasné skúsenosti so ženami. Takto to dakedy nebolo. V mojom veku boli moji rodičia už zosobášený, už dokonca som pomaly išiel na svet. Kde toto dnes vidíš? Štatistikami sa dá klamať nevzdelaným ľuďom veľmi jednoducho, ale keď sa človek sám pozrie na čísla a uvedomí si, čo znamenajú, nájde tam pravdu. A čísla hovoria, že muži už ženy do dlhodobých partnerstiev nechcú, dokým sa ženy nespamätajú a nezačnú byť také, aké boli pred 30 rokmi.
Najradšej by som bol, keby som sa narodil tých 30 rokov dozadu, no nestalo sa. Narodil som sa do tejto paródie spoločnosti, ktorá gaslightuje všetkých mužov, aby priam zadarmo odovzdávali ženám svoje úsilie, majetky a mentálne zdravie, pričom na nás kričia, že sme toxický a musíme sa preučiť, aby sme boli ovládateľný, zraniteľný a neškodný.
Idú zlé časy. Pozri sa okolo seba, ako lídri EU a najväčších európskych krajín sa kamarátia s Čínskou vládou a povedz mi, či si naozaj nemyslíš, že tu tým najvyššie ide o absolútnu kontrolu. Myslíš si, že totalitný štát zhodia ženy, alebo femboyi? Asi ťažko.
@feda44 u nas chcel napriklad dieta skor a viac muz ako ja.
inak mnoho ludi ma nespravnu definiciu lasky. a preto je aj vela rozchodov lebo ked vyprcha prvotna zamilovanost a vasen ludia si myslia ze je to koniec.
v skutocnosti existuje "50 odtienov lasky" "skoro ako 50 odtienov sedej" 😀
laska sa rokmi meni. nie neznamena ze je mensia slabsia atd. je len ina. a laska nie je len cit ale aj vedome rozhodnutie. emocie sa menia, ich intenzita, zafarbenie prezivanie. menia sa s tvojim vekom, hormonalnymi hladinami, inymi chemickymi procesmi v tvojom mozgu a aj okolnostami. inak prezivas lasku ked mas 25 inak ked mas 70.
podla vsetkeho ludia sa zlaknu toho prerodu kedy sa zo zamilovanosti ma stat nieco ine. ako keby si mysleli ze to zrazu nestaci. laska je vseobecny nazov ale v skutocnosti v sebe zahrna obrovske mnozstvo aspektov vratane dovery, ucty, vasne, naklonnosti atd. je toho vela. urcite k tomuto existuje aj literatura.
podla mna zbytocne si vykonstruovavas rozne scenare ktore sa vobec nemusia naplnit. ja chapem preco to robis (chces sa akoby pripravit na mozne rizika aby ta to nechytilo nepripraveneho) lenze tak to nefunguje. neda sa na to pripravit. ak ta situacia aj nastane zvacsa su procesy tvojho premyslania a prezivania uplne ine ako si si myslel ze budu.
vies ked budete na vztahu pracovat obaja bude fungovat.
vela ludi to necha ist samospaom a on potom naozaj spadne. byt vo vztahu je celozivotna makacka. v dobrom.
preto ti hovorim ze je velmi dolezite to aky si vo vnutri. preto musis teraz na sebe popracovat aj zvnutra.
vztah je o vzajomnom davani si a prisposobovani sa.
a vztah, nie len partnersky, je o zrkadleni. dostava sa ti to, co odovzdavas. aj v priatelstvach a medzi kolegami je to tak.
@ravador hladas asi tu zenu na nespravnych miestach. Doba sa meni, to je pravda, vela dievcat je totalnr mimo, ale aj vela chlapcov. Kam sa vytratila zenskost/muzskost? Pisem o oboch pohlaviach, lebo je to tak. Zeny zabudaju byt zenami, ale aj muzi muzmi. Miesto poriadnych chlapov nam tu zacinaju pobehovat bezpohlavny exoti 🤷 Ale vies, ako sa hovori. Aky dopyt, taka ponuka. Zeny sa menia na kacice a chlapi na cuda. Nrchap moj koment povrchne, lebo tato zmena sa sice prejavi v prvom rade na vzhlade, ale s tym samozrejme suvisia aj hodnoty, ktore dnes mlada generacia vyznava. Necitala som diskusiu, tak neviem, ci si pisal, kolko mas rokov. Ale co ja poznam zeny nad 30, zvacsa maju uz celkom dobre nastavene hodnoty v zivote a urcite im nejde len o to, aby muza vyuzili. Na jednej strane pises, ze sa ti nepaci, ze by muz mal zenu zivit, na druhej by si chcel zenu, ktora sa prejavi v celej svojej zenskosti. Ale zena, ak ma ostat zenou, jemnou, zranitelnou, potrebuje muza - ochrancu, hlavu rodiny, ktory sa dokaze o nu a o deti postarat. Tym samozrejme nemyslim, ze ma jazdit na luxusnom aute a zfleku kupit bungalov na pisknutie.
@ravador o totalite co to viem. jednu som uz zazila.
nikto ti nekaze zit v otrasnom vztahu. uz som pisala ze vztahy sa zrkadlia. co odovzdavas to dostanes.
skusenosti mladeho cloveka mozu byt validne ale nie v tomto. to co citas niekde na forach je len pohlad jedneho cloveka na vec do ktorej ty nevidis. osobna skusenost je nieco uplne ine. tu ti odpocute veci nenahradia.
ty nevies co ten clovek odovzdaval ani nevies preco mal zlu skusenost.
navyse ludia si niekedy vyberaju neustale podla zlych vzorcov. ci uz odpozorovanych z rodiny alebo celkovo letia na zle typy.
stereotypy sa stale opakuju. niekto si neustale vybera ten isty typ a vzdy to skonci rovnako zle. zeny alkoholikov si casto zas vyberu alkoholika ked sa im podari zo vztahu vymanit. chlap co ho zenska podviedla je nachylny vybrat si znovu typ charakteru takeho isteho. skratka ludi pritahuje urcity typ spravania a to sa potom cykli.
ved nikto ti nekaze niekoho mat. je kopec ludi ktori ziju sami. to je v pohode. nikto ti vztah predsa nenatiska. zhlboka dychaj a uzivaj si svoje rozhodnutia.
ludia sa dnes nechcu prisposobovat a to je cela vec. ani ty sa nechces prisposobovat. lenze ked sa nikto neprisposobi vztah nemoze fungovat. dvaja egocentrici nikdy nemozu spolu fungovat to nejde. akykolvek vztah je o prisposobovani sa.
mas podla tvojich slov vela znamych. mas aj skutocnych priatelov. takych naozaj blizkych ktori su s tebou trebars od detstva? to su totiz vztahy do ktorych tiez treba vela investovat.
@lindusss2016 ma 23 a zjedol vsetku mudrost sveta, vsetko videl, vsetko zazil vsetko vie a ma v tom jasno. skoda plytvat energiou. nenavidi akekolvek mensiny vratane zien, gayov uz tu boli spomenuti aj cernosi a ine skupiny... v jeho prispevekoch o ktorych sa vyjadruje ze len zneuzivaju system a system chrani len ich na ukor statneho perfektneho dokonale bieleho chlapa europana. nemusis citat celu diskusiu ale jeho prispevky si precitat mozes. nastastie ich tu az tak vela nie je. a utvoris si obraz sama.
@pralinka25 "skusenosti mladeho cloveka mozu byt validne ale nie v tomto."
To znie ako: "Tvoj názor môže byť validný iba v tých veciach, v ktorých to ja uznám za vhodné (teda iba v tých, v ktorých so mnou súhlasíš)."
A ako som povedal predtým, každý jeden z mojich kamarátov, najbližších, či aj tých menej blízkych, má rovnakú skúsenosť. Nie len tisíce mladých mužov na internete, ale aj v reálnom živote. To ty ignoruješ realitu, lebo "predsa my ženy nemôžme byť na vine".
@ravador nie nechapes stale. tu nejde o to v com s tebou suhlasim alebo nie. ja s tebou pravdepodobne nesuhlasim v nicom. ja hovorim ze k vztahu by si sa mal vyjadrovat na zaklade osobnej skusenosti, pretoze skusenost ktoru ti predostrie kamos nie je objektivna. je len z jeho pohladu a ty do celej veci nevidis. len pocujes co ti on povie. to co on vlozil do vztahu nevidis.
to je ako keby som ja povedala na zaklade toho ze kamoska sa mi vyplace ako ju podviedol muz a nechal ju doma s tromi malymi detmi a siel za 20 rocnou milenkou ze vsetci chlapi su hajzli co podvadzaju a opustaju zeny s detmi. tiez nebudem hovorit ze kazdy chlap je alkac len preto ze suseda mala takeho muza co sa upil na smrt.
bohuzial muzi a zeny si v tomto nemaju moc co vycitat. medzi oboma pohlaviami su skveli aj otrasni ludia. ale kedze ty odovzdavas negativitu a opovrhovanie nic ine sa ti ani nemoze vratit spat. a sam vidis ze to tak je. a kedze ludia si k sebe hladaju podobne typy je dost pravdepodobne ze mas priatelov rovnako ladenych ako si ty sam kedze si rozumiete. je mala sanca ze by to boli uplne ini ludia s diametralne odlisnymi hodnotami. tak mas odpoved preco maju vsetci podobnu skusenost.
rozmyslam tak kedy ma mlady chlap v tvojom veku cas studovat svetove statistiky vztahov a toho co kto chce alebo nie. v tvojom veku ma taketo kraviny vobec nezaujimali pretoze som zila totalne hekticky blaznivy zivot plny dobrodruzstiev kamosov kamosiek a frajerov a uzivali sme si zivot a nestudovali podrbane statistiky o tom ako chlapi vo svete nechcu zeny lebo .... vole to fakt toto citas a drzis si v hlave? moj ty boze je mi ta luto. chod na koncert, kup si motorku a prejdi s nou svet. vysplahaj sa niekam na skalu a pozri si svet z nadhladu. odtrhni sa trosku od IT cka a tvojej zubozenej zakomplexovanej reality a vypusti paru aj testosteron.
urob nieco co presahuje tvoje terajsie limity. nie zivot nie je len o kariere, investiciach a obchodu medzi pohlaviami. to ty by si chcel vsetko ako na zlatom podnose. zenu ktora sa ti odda a podda o ktoru nemusis bojovat ani sa snazit. ktora tu proste len bude. ved chlapi boli vzdy lovci co si ulovili alebo vybojovali to mali. ty to nevies tak si to ospavedlnujes tymi srackami co pises. nema to s tebou ziadnu cenu ale ja sa fakt bavim. si strasne smiesny a vtipny a uz som sa davno tak nepobavila. ale je to mozno vekom ze to tak uz vnimam. aj ty raz dospejes hadam. kez by si sa potom k tymto tvojim prispevkom vratil a pochopil ako strasne mimo si bol.
@lindusss2016 "Ale zena, ak ma ostat zenou, jemnou, zranitelnou, potrebuje muza - ochrancu, hlavu rodiny, ktory sa dokaze o nu a o deti postarat."
Celý čas tu píšem o tom, ako by som chcel ženu, ktorá by zostala doma a starala sa o domácnosť a deti. Už dosť dlhú dobu viem čo chcem a robím kroky na to, aby som to mohol dosiahnuť. Starám sa o seba, svoje zdravie o svoju finančnú situáciu, aby som mohol byť tá skala, ktorú žena potrebuje aby mohla byť ženou.
Kde je teda problém? Také ženy už neexistujú. Nie v mojom veku. Takých čo by ostali doma je plno, ale nie preto, aby si mohli užívať a rozvíjať svoju ženskosť, ale aby len vyciciavali. Nechcú byť jemné a zraniteľné. Chcú byť boss bitches čo dostanú všetko zadarmo na striebornom podnose.
A nie, nebudem čakať do 30 kým si panička uvedomí čo chce. Keď ma nechcela na jej vrchole, ja ju nechcem na tom mojom.
@pralinka25 uz som tak zbezne precitala, napriek tomu si neutvaram nazor na zaklade zopar prispevkov na konovi, neprinalezi mi sudit nikoho. A v neposlednom rade nebudem svojim prilievanim do ohna zivit jeho negativny nazor na zeny 🙂
@ravador zelam ti, aby si stretol zenu, ktora zmeni nielen tvoj zivot, ale aj tvoj pohlad a to v dobrom. Staci, ak uveris, ze niekde taka je. Myslienka ma velku silu, ak sa naprogramujes tak, ze vsetky zeny su zle, tak naozaj budu. Vysli do sveta pozitivnu myslienku, uvidis, ze sa ti to vrati.
@ravador Zmenila sa cela spolocnost a nemyslim si, ze zeny su vinne. Mam 42 rokov a aj moji rodicia zili podobne ako my dnes. Moj otec bol stavbar, mama pracovala v 70. rokoch vo vypoctovom stredisku (ano, ani vtedy nepracovali na IT len muzi). Mama vedela nemecky, a hned po revolucii nastupila do riadiacej funkcie. My sme uz boli s bratom na druhom stupni ZS. Starala sa o nas mamina rovnako ako ine mamy, vela s ocinom vo volnom case venovali zahradkarceniu. Ocino popri praci chodil do zahrady, doma sa zapajal. Boli sme uplne bezna rodina. Ja to mam doma rovnako, mam dobru pracu, no deti som nikdy nezanedbavala. Mam doma cisto (neplatim si upratovanie), periem, zehlim, varim, peciem, s detmi vylety, sport a pod. Bezna mama. No som rozvedena. Moj muz si zacal v praci s kolegynou, nase manzelstvo to neunieslo. Ok, stava sa. ALE - tym, ze mam pracu, viem zit dalej bez muza bez vacsich komplikacii. Ak by som bola na nom zavisla, starala sa len o rodinu, tak co by so mnou teraz bolo? Ostali by sme ako rodina, lebo inak by sa nedalo? Cela spolocnost je teraz velmi egoisticky orientovana, pozera len na to, ze co mne prinesie stastie. Nie len zeny. Ani muzi ani zeny si vztahy nevazia, preto obe strany musia byt pripravene ist dalej. A ze muzi netuzia po vztahoch? Aj pred 20r sa maloktory 25r muz chcel zenit, boli asi viac vo vztahoch, lebo nebol jednoduchy sex taky pristupny ako zacal byt v dobe pokecu a vysperkoval sa do jednoduchej dokonalosti v casoch tinderu a badoo. Muzi v tomto veku chcu len sex. Aj s rozgajdanymi 40tnickami, ak by som pouzila tvoj vulgarny slovnik.
@ravador prepac, necitala som to. Tak potom klobuk dolu a ver, ze take zeny existuju, mozno by si mal hladat v inych komunitach (napr.v skupinach zameranych na sebestacnost, permakulturu, duchovny rozvoj). Z mojho pohladu je zas malo chlapov, ktori toto ponukaju. Ale moj pohlad moze byt skresleni, kedze ja nikoho nehladam 😃
A kde je teda problem? Neviem, nepoznam ta, tazko takto na dialku hadat, ale z tychto tvojich par slov sa mozem len domnievat, ze si to sam blokujes tym negativnym nastavenim. Tak, ako su zeny vinne za to, ako sa k nim muz sprava, rovnako jr vinny aj muz za to, ako sa k nemu spravaju zeny. V skratke: kazdy sme sam za seba zodpovedny a kazdy si mozeme za to, kam sa nas zivot ubera.
@feda44 neraz som rozmyslala, kde by som si v dnesnej dobe hladala partnera. Chapem tvoju frustraciu, ale ver, ze zivot nie je o tom, kolkokrat si koho prefikol. Normalny clovek nema dokonca potrebu sa tym chvalit, takze mas smolu, ze si obklopeny alfasamcami, co ta v podstate dohnali k tomu, aby si si zaplatil kurvu na to, aby si sa nehanbil, ze si panic. Kasli na okolie, chyba nie je v tebe, svet je taky, aky si ho popisal, ludia sa zameriavaju na obal, nie na to, co je vo vnutri. Takze urcite sa nenahli do vztahu len kvoli tomu, aby si niekoho mal. Ja verim, ze najdes nejaku spriaznenu dusu.
@feda44 Existuje mnoho subfór, ktoré môžeš definovať ako "mužské fórum", aj keď niečo ako koník pre mužov asi neexistuje. Problém je, že väčšinou po nejakom čase tieto fóra admini stránok vymažú a zostatok používateľov, ktorí veľmi chcú posúvať konverzácie ďalej, sú nútený vytvárať fóra na viac a viac radikálnych stránkach, pretože to sú jediné miesta, ktoré nie sú absolútne nepriateľské a netolerantné voči mužským problémom. Neodporúčam ísť na také fóra ak hľadáš rady do života, ale je rozumné vidieť čo sa deje, keď celá spoločnosť sa otočí chrbtom a aktívne ničí svojich mladých mužov.
@lindusss2016 Každý je zodpovedný za svoj život, ale niektoré veci sú prosto mimo dosahu jednotlivca. Náhodný Rus čo žije v Moskve nie je zodpovedný za vojnu na Ukrajine. Náhodný Číňan, čo žije v nejakom ich ťažko vysloviteľnom meste nie je zodpovedný za to, že žije v apartmáne, ktorý ma 15 štvorcových metrov a pracuje 12 hodín denne. Rovnako ako my nie sme zodpovedný za to, že generácie pred nami zostrojili systém, ktorý hovorí mladým ženám, že majú byť boss bitches, že byť za sporákom je prejav podvolenia sa opresívnemu patriarchátu a že radšej si majú ísť vopchať do úst aspoň 10 rôznych penisov za mesiac, lebo to znamená, že sú silné a nezávislé.
Ja s tým nič neurobím. Môžem sa maximálne pripraviť na to, ak náhodou príde tá jemná a zraniteľná žena, aby som bol čo najlepším možným partnerom a mal čo najväčšiu šancu ju zaujať. Ale som zmierený s tým, že nepríde. A ja teda nemám ochotu vydať úsilie na to, aby som ju išiel hľadať. To by bolo ako hľadať nie že ihlu v kope sena, ale jednu tupú ihlu v kope miliónov ostrých ihiel. Každú musím zdvihnúť a vyskúšať sa pichnúť do prsta. Toto po chvíli prestane baviť aj toho najodhodlanejšieho človeka.
@ravador do istej mieri suhlasim, ale ak ideme do hlbky, to, co zijem dnes, je suborom mojich predošlých rozhodnuti. Samozrejme, ze nahodny Rus nie je zodpovedny za vojnu na Ukrajine, ved ta vojna nie je jeho zivot. Ale je zodpovedny za to, aky ma vztah, sku ma pracu, kde zije a s kym, pretoze on sa niekedy v minulosti pre tie kroky rozhodol sam. A v druhej polke si si odpovedal sam, ano presne tak, ty sa mozes pripravit, ak pride a byt jej skvelym partnerom a presne to je ta tvoja volba. Na svoj vek si nastaveny velmi fajn, ale z tvojich slov ide hnev a negativizmus. Ked pochopis, ze aj tvoje myslienky utvaraju realitu a naucis sa to ovladat, bude sa ti zit lahsie. Kazdopadne drzim ti palce, mas este pred sebou dlhu cestu, ale aspon si uz vykrocil.
@lindusss2016 Áno, život, ktorý žiješ, je súborom tvojich doterajších rozhodnutí. Ale tie isté rozhodnutia by si nemohla urobiť, kebyže žiješ napríklad v Číne a to sa snažím vysvetliť. Je to ako keď hráš kartovú hru. Nemáš ako ovplyvniť aké karty dostaneš do ruky. Takže tvoja zodpovednosť spočíva v tom, naložiť s kartami, ktoré máš, najlepšie ako môžeš. Niektoré rozhodnutia nie som schopný urobiť, pretože naša spoločnosť mi ich neponúka ako možnosť. A skôr než nejaký mudrlant povie niečo v štýle: "Tak sa odsťahuj inde." opustiť celú moju rodinu mi príde absolútne nefér. Je moja zodpovednosť postarať sa o mojich rodičov teraz, keď som samostatný, pretože oni sa o mňa starali celé tie roky, kedy som nebol.
@feda44
Prečítaj si tuto knihu, tam tieto všetky tvoje otázky veľmi dobre rozoberá manželský terapeut, ktorý má prax cez 20 rokov. Rozoberá tam, prečo sa ľudia rozvádzajú, podvádzajú aj prípady z praxe. Aj ako na vzťahoch pracovať, aby vydržali.
@ravador ano, je to tak, ako pises. Mozes hrat len s takymi kartami, ake dostanes, ale stale mas moznost, aj na SVK ak sa ti nrpaci system, vystup z neho, da sa vsetko, ked sa hladaju moznosti. No kazdopadne to sme uz uplne odbocili od temy 🙂
@katkami123 ano take nieco som mala na mysli ked som mu pisala o literature len som si nevedela spomenut na nazov, uz to tu dievcata v inych temach radili viac krat. 🙂 super
@dadis on ti neodpovie na tu otazku co by s tebou bolo keby si bola len zienka domaca a muz urobil hento. uz to tu bolo viac krat a tuto temu uplne ignoruje. pretoze toto mu je uplne u riti co by s takou zenou bolo. vlastne podla jeho slov by mu mozno mala tolerovat vsetko drzat hubu a krok a byt dobra a ticha zena a dopriat mu
@pralinka25 ja len dodam, ze to, ze ma zena muzovu podporu a stsrostlivost, nemusi automaticky znamenat, ze je vyslovene zienka domaca. Ja mam muza, ktory sa o mna (nas) postara, podporuje ma vo vsetkom, co si vymyslim. Vdaka nemu teraz mozem mat pracu svojich snov, pri ktorej odrobim 40-45 hod mesacne, mam plat o nieco lepsi ako zeny v kancloch v nasom meste pri tych istych hodinach za tyzden. Vdaka tomu, ze nesedim 8 hod denne v praci, dokazem zabezpecit vsetko okolo domacnosti a to deti rozvazat, skola, skolka, kruzky, nakupy, zahrada a este som sa tento rok dala aj na skolu. Ono ten pohlad na zienku domacu je dost skresleny, lebo ja som roky vlastne bola v domacnosti, ale urcite som nestala pri sporaku, naopak mi to dalo slobodu, moznost rozvijat sa, vdaka comu dnes svoju pracu mozem vykonavat s radostou, zaroven mam cas na deti, domacnost, svoj rozvoj a aj svoje konicky. No za tym vsetkym stoja roky podpory mojho manzela. A aj ked teraz zarabam, muz plati hypoteku, energie, stravu a auto, teda vsetky tie povinne naklady.
@pralinka25 "tak ja priznavam ze matika nie je uplne moja najsilnejsia stranka. ale je to mozne ked ti narodky vychadzali nejako tesne so zaciatkom a koncom. to je fuk.
tak ukrajinci to mohli mat nejako ulahcene. aj to je jedno. nepodcenuj sa.
u nas studovali na STU madari (nic proti nim) ale teda tiez po slovensky skoro nic nerozumeli a presli. tak neviem. tiez mi to bolo zahadou."
Nepodceňujem sa ale keď sme mali učivo na VŠ zo SŠ tak tá úroveň nebola vysoká :D A k tomu, že u nás prechádzajú cudzinci bez znalostí nášho rodného (zároveň krásneho) jazyka k tomu poviem len, že naše školstvo nestojí za veľa. Možno len Univerzita Komenského má ako takú úroveň.
@lindusss2016 ja ti rozumiem. mam tiez takeho muza co by sa pre rodinu rozkrajal. mozem si dovolit byt tri roky na materskej a viac krat mi navrhol ze mozem zostat doma aj dlhsie. medzi materskymi som aj vdaka nemu mohla tiez robit len na polovicny uvazok.
podporujeme sa ale vzajomne. zacinali sme nas vztah tak ze ja som mala vlastny byt a lepsie platenu pracu. on mal len velke sny a ambicie. vdaka mojej podpore sa on mohol venovat kariere a ja som sa zas vdaka jeho podpore mohla venovat svojmu. je to obsirne neda sa to takto v skratke
ale tu konkretne ide o nieco ine.
chodim na toto forum dlhe roky vlastne od uplne prveho dna zalozenia. predtym som chodila na moju svadbu. neviem ani spocitat kolko zien doplatilo na tuto muzovu laskavost. nechali sa nim zivit. vosli do vztahu kde nic nepriniesli lebo o vsetko sa bol ochotny postarat manzel. nemuseli pracovat lebo ... a v drvivej vacsine ked si pan manzel nasiel bokovku zeny mali mega velky problem. tych tem tu je take extremne mnozstvo az sa z toho cloveku chce plakat. a to mnoho z tych zien zilo vo viere ze ich vztah je idealny. preto ako idu roky stale viac mladych zien toto riziko nechce. uvedomuju si do akeho problemu by sa dostali. je to povedomim. kedysi to tak nebolo. hlavne na malych dedinach zeny boli nutene strpiet alkoholikov tyranov ignorantov lebo rozvod by bol hanba a potupa. dnes uz toto zazivat nemusime. same matky ucia dcery aby boli samostatne aby nemuseli byt nutene zit s clovekom ktory ich bije, podvadza, ignoruje, pije ......
viem ze je to o vybere ale niekedy sa ten clovek tak prejavi alebo zmeni aj po 20 rokoch. aj takato tema tu nedavno bola. poznam dve uzivatelky ktorych manzel sa zmenil po dlhych rokoch a za kratsi koniec ostali tahat zeny.
preto sa dnesne dievcata snazia byt samostatne a nechcu byt "vydane na pospas" manzelovi tym ze by zostali v domacnosti. ja musim povedat ze sa mam pri muzovi ako prasa v zite. ale zas na oplatku on dobre vie co vo mne ma. pretoze uz neraz sme presli roznymi skuskami zivota pri ktorych som ho podrzala alebo doslova zachranila. a aj napriek tomu ze by som mohla zostat doma neurobim to. nie preto, ze by som mu neverila. ale sama na sebe som zazila aky to bol sok ked vazne ochorel a zrazu co. mohlo to skoncit kadejako.
kolegyni tak z minuty na minutu zomrel manzel pri nehode. keby bola v domacosti je v riti. tu nejde len o neveru, alebo ze chlap opusti rodinu. su tu tri uzivatelky ktore maju spolocny osud a to ten ze ich manzelia dostali v 30 rokoch tazky infarkt. z toho jeden to neprezil a dalsi dvaja su odkazani na starostlivost manzelky. to je brutus sok pre celu rodinu. zena v domacnosti ma o problem navyse. je tolko situacii ktore mozu nastat. a toto som sa mu snazila vysvetlit ale neuspesne. smrt, invadlidita, dlhodoba praceneschopnost, tazka choroba, milenka, prestanu si rozumiet .... cokolvek. zena by sa nemala spoliehat len na muza. pretoze ak sa nieco stane a nema perfektnu rodinu tak je v totalnom haji. bola si niekedy v azylovom dome? ja ano. nie ubytovana ale pomahala som tym zenam. vacsina z nich isla do vztahu zamilovana a v dobrej viere. tie osudy to je nieco hrozne. ja som uz stara raketa prezila, pocula a videla som toho tolko z povahy mojho zamestnania ....
naprik tomu myslim pozitivne a aj ked som za zivot videla kopec tyranov alkoholikov, kurevnikov stale si myslim ze existuju dobri chlapi lebo jedneho mam doma. a medzi kamosmi mam takych tiez. mam take decka aj v rodine co maju 20 rokov a su to skveli ludia. ja to nevidim tak negativne ako tito dvaja hchlapci co tu pisu. chcela som im to povedat ale neda sa ked nechcu. co uz. dostala som dopoved ze dnesni ludia....
ja si myslim ze ludia boli napriec historiou stale rovnaki. dobi aj zli, mudri aj hlupi, sikovny aj nesikovni ... je to preto ze mam oci otvorene. pracovala som aj v romove dochodcov pocuvala tie storky. niekedy som nestacila oci otvarat. a nie neklamali. pocuvala som aj vlastnych starich rodicov.
doba sa meni ale charakter ludi zas az tak nie. len su ine prilezitosti. ale stale to je o tom kde sa nachadzas.
ked lovis v bare nemozes ocakavat tie iste hodnoty ako ked ides do nejakeho nabozenskeh spolocenstva. a to som sa im snazila povedat.
vies ravador nemieni vynalozit usilie taku hladat nuz co k tomu dodat. mam krsna ma 19 rokov nesmiene sikovna baba to je. vie tri jazyky, je mila, zlata, studuje, hra na husle, mas sa nou o com bavit napriek tomu ze je odomna o polovicu mladsia. kazde leto chodi dobrovolnicit. robi animatorku pre decka a ma kamosky a kamosov a su podobni. vacsinu z nich poznam. ma surodencov su podobni len maju ine konicky. ale vsetko su to pohodovi mladi ludia. takze nie nie su vsetci mladi skazeni ako sa tu tito dvaja chalani snazia retlacit. poznam tie decka cely zivot. poznam aj ich spoluziakov lebo su z jednej oblasti. ja verim ze su aj taki ako opisuju tito dvaja. aj za mojej doby sme boli vselijaki. lenze ako hovorim je to aj o tom co vysielas, co ponukas to dostavas. ludia ta zrkadlia. pritahujes si k sebe podobneho cloveka. ked maju negativne nadstavenie tak to dostavaju spat.
@senta_sofia "neraz som rozmyslala, kde by som si v dnesnej dobe hladala partnera. Chapem tvoju frustraciu, ale ver, ze zivot nie je o tom, kolkokrat si koho prefikol. Normalny clovek nema dokonca potrebu sa tym chvalit, takze mas smolu, ze si obklopeny alfasamcami, co ta v podstate dohnali k tomu, aby si si zaplatil kurvu na to, aby si sa nehanbil, ze si panic. Kasli na okolie, chyba nie je v tebe, svet je taky, aky si ho popisal, ludia sa zameriavaju na obal, nie na to, co je vo vnutri. Takze urcite sa nenahli do vztahu len kvoli tomu, aby si niekoho mal. Ja verim, ze najdes nejaku spriaznenu dusu."
Ďakujem pekne za podporu. Ono si myslím, že celkovo keď niekto povie dneska, že má napríklad 30 rokov a je panic tak sa to považuje za divné. Chcel som to skúsiť a stihnúť do 30. Som mladý jednoducho mám na to chuť a viem, že pozeranie porna môže aj pekne poškodiť môj sexuálny život.
@katkami123 Ďakujem pekne možno ju skúsim ;)
@feda44 ta kniha je aj na uloz to v PDF ak by si chcel

Inak mimo tému, ale neregistrujem na mk asi ani jeden ženský nick, ktorý by bol nejak vyhranený proti mužom, ale vždy sa tu nájde aspoň jeden chlap, ktorý má ale že úplne chorý názor na ženy a vzťahy. Keď nie pomstiteľ, tak dodo alebo ice, keď na nich už nikto nereaguje tak príde feda a ten, ktorého nick sa nepíše. Niekedy už mi to tu pripadá fakt ako práca adminov.