Manžel ľutuje, že má so mnou deti a hnusím sa mu

3. apr 2024

Sme v celkom obyčajná rodina s 3 deťmi. Presťahovali sme sa z maličkeho 2 izbáku( vtedy sme mali 2 deti) s projektom na dom, do malého 3 izbaku.Neplánovane som otehotnela,tak sme stavbu na neurčito odložili a dočasne kúpili ten malý trojizbový byt v meste,kde mala byt aj vystavba domu. Žili sme úplne normálne. Výlety s detmi do prírody, občas dovolenka. Sem tam normálna hádka. Ale postupom času som si vsimla,že manžel nechce riešiť našu ďalšiu bytovú otázku. Vždy keď som načala tú tému,tak reagoval prudko hádkou. Časom som sa zmierila,že ok manžel nie je typ do domu ale určite potrebujeme väčší byt. Veď aj tento sme kupovali iba dočasne, kým postavíme dom. Tak po čase ako som nastúpila z materskej do práce a väčšie bývanie sa zdalo reálnejšie. Manžel zarobí dobre a na miestne pomery zarobim dobre i ja. Táto otázka bola u nás na pretrase ale iba z mojej iniciatívy. On sa odmietal o tom baviť. Vraj mám byť spokojná, s tým čo máme.Naposledy keď som sa už rozplakala, že som to chcela inak pre nás a a on sa opäť odmietal sa so mnou o tom baviť, úplne vybuchol. Povedal mi,že ľutuje, že má so mnou deti, že sa mu hnusím (toto až kričal), a že mám ísť jebať s niekým iným, kto mi ten dom postaví. Vraj ja som ho odrezala od rodiny ( svokra mi dávala veľmi zabrať, musela som tam prestať chodiť, jemu s deťmi som nikdy nebránila). Vraj je to preto, lebo má pi...manzelku. Vraj som nenažraná a neviem sa tešiť ani z malého bytu. A vraj bude lepšie ak konečne vypadnem. Som v šoku až sa trasiem.
Nedokážem na neho ani pozrieť. Som rozhodnutá od neho odísť.

gribka1
3. apr 2024

Keď je frustrovaný a nešťastný, tak takéto reči mohol použiť, aby ti ublížil. Z toho mála čo píšeš sa nedá určiť kde máte problém. Určite tam bol a asi nevypovedaný. Všimla si si, že by sa správal či spával s tebou s hnusom? Ľúbiš ho? Aspoň tu vidno, že aj keď svokra strašná, ale pre neho to je stále mama.

lb1984
3. apr 2024

Že nelutoval a si sa mu nehnusila keď s tebou tie deti robil. Kde vy ženy na tak psychicky labilnych chlapov chodíte. Nič to buď poslať muža liečiť sa aby vedel zvládať problémové situacie + manželská poradňa, alebo sa zbaliť a ísť si po svojom osobne ja absolútne ale ze absolútne netuším ako by som mu tie slová odpustila .....

ajajaj00
3. apr 2024

utekaj od neho s detmi ako dokaze toto jeden chlap?fuk vobec si ta nezasluzi drzim palce

thirstymonk
3. apr 2024

Toto by som ja v zivote nepovedal nieze manzelke, ale ani cudzej zene!!! Je to hovado. A je na tebe ako sa rozhodnes, ale taketo reci ja osobne radim medzi "neodpustitelne"... Rozpravat sa pravdepodobne nebude chciet. Je to urcite mamickin ciciak. Treba mu pripomenut, ze za zenu si vzal teba a nie mamicku. Vernost a lasku prisahal tebe, nie mamicke. Ak nepomoze - dovi dopo.

angela85
3. apr 2024

Ja som tiež názoru,že netreba to hneď vzdávať. Možno je to pre neho veľký tlak ten dom,či nový byt,ze je to pre neho omnoho väčší problém ako pre teba. A možno je problém niekde inde. Môže to byť jeho mama... Ja som si tiež až časom našla cestu k svokre a tiež ta snaha bola kvôli mužovi,lebo mu na jeho máme veľmi záležalo.

sevrin
3. apr 2024

Je ešte pravdepodobnosť, že nejakí "moc dobrí kamaráti" mu čosi natrepali do prašiny alebo sa mu pritrafila nejaká bokovka. Mne to pripadá dosť rýchly obrat na to, že toto všetko ti povedal zrazu po toľkých rokoch.

thirstymonk
3. apr 2024

@sevrin aj to je jedna z odpovedi

maminkadeticiek
3. apr 2024

@ajajaj00 A vies ty co si asi tak pocne zena sama s 3 detmi?Kde pojde ked sa rozuteka tak ako jej radis?Urcite sa to da riesit aj rozvaznejsie.Tam musia byt ine veci neporiesene.

thirstymonk
3. apr 2024

@maminkadeticiek vravi ze zaraba obstojne a typek bude platit vyzivne... 😇

ibatanecnica
3. apr 2024

@lb1984 pravdepodobne je problém niekde inde a už dosť dlho. A toto bola taká ,,čerešnička,, na torte. Či je naozaj problémv svokre, mužovi alebo v jeho manželke, z tohto ťažko usúdiť ale bude tam kopa nazbieraných a neriešených problémov.

maminkadeticiek
3. apr 2024

Autorka postavit dom je tak ale tak narocne,ze si to tazko predstavit,kym nezazijes.My to zazivame a mame 2 deti.To je taky tlak na rodinu,manzelstvo,vztahy,financie,cas,ze ak by ho len tato predstava desila,ani sa mi necudujem.Dost mozne vsak,ze je v tom ina zena.Na to sa priprav.Ak chces pracovat na vasom manzelstve an dom by som sa teraz vykaslala,nerealne.

maminkadeticiek
3. apr 2024

InaK poznam rodinu,kde boli tiez deti a zena videla kamosky vokol v domoch a ona v byte.Tak robila tlaky a tlaky a tuzila po dome,hoci na to neboli ani peniaze,ani stabilny vztah,ani zrucnosti manzela az su dnes uz v rozvodovom konani.Samozrejme aj tam sa nakumulovali aj ine problemy,ale aj takto koncia tlaky a tuzby.

thirstymonk
3. apr 2024

@maminkadeticiek zas az take hrozne to byt nemusi, ked obidvaja dobre zarabaju a zaplatia firmu, tak za 8-9 mesiacov byvaju. Hypo k tomu je samozrejmost a nie je to problem.
Pozri sa, ked som mal 23, kupil som prvy dom. Totalna rekonstrukcia, co je este horsie, lebo ti ostane kvantum sutiny. V 24 svadba, v 25 prve dieta, v 28 druhe dieta. Asi neexistuje taky blbec, ktory by v 29 ten dom predal a kupil druhy dom v povodnom stave a znova ho prerabal 🤣🤣🤣 ale presne to som urobil. A sme tu stastni. Manzelka s detmi 5 mesiacov byvala u svokry, ja som byval tu na stavbe (65km daleko) so svokrom a robili sme jak draci od siestej rana do deviatej vecer. Za 5 mesiacov kompletne sme to prerobili. Manzelka nas chodila s detmi a svokrou pozerat kazdu sobotu a kazdy statny sviatok. Prachy sme mali z predaja prveho domu, takze som si len dopozical 5k od mojho otca. Dnes mam 31 a sme bez hypo, stastni v malebnej dedinke. Ale! Chceli sme to obaja a boli sme ochotni kvoli tomu podstupit urcite obete, ustupky a pod.

dzulli1980
3. apr 2024

Ono v teoretickej rovine vyzerá veľmi jednoducho zostať sama ť s troma deťmi ... ja Tvojho muža neobhajujem, no keby do mňa furt ktosi hustil to isté, tiež by mi prdli nervy ... možno by si sa naozaj mohla tešiť aj z mála ... lebo dnes máš, zajtra mať nemusíš ... život sa v okamihu dokáže zvrtnúť ... všetko je o kompromisoch, komunikácii, rešpekte, v partnerstve to platí dvojnásobne.

dadka1997
3. apr 2024

By som sa ho spytala, že keď ste si robili deti si sa mu nehnusila ? Toto povedať ufff :( smutné..
Z toho čo si napísala, je ťažké niečo vydedukovať, ale asi pravdepodobne až moc tlačíš na to, aby sa isiel stavať som, a príde mu to od teba nevďačné ... ale vo vašom vzťahu ako píšu hore to uz bola kvapka všetkého, aby muž vybuchol a toto je problem, že sa nekomunikuje..ale za toto sa netreba hneď rozvádzať ..

maminkadeticiek
3. apr 2024

@thirstymonk A teraz tu o cervenej ciapocke.

kamatopo
3. apr 2024

Počuť o sebe to čo si si vypočula ty tak to je silná káva. Ak tvoj muž pociťuje tlaky a s niečím nesúhlasí má sa vyjadriť slušne. Poslať ťa ešte k tomu ,,jeb...s druhým, ktorý ten dom postaví ,, je konečná. To čo sa v ňom nahromadilo. To u koho dostal rozumy??? Veď toto normálny chlap ani v hádke nevypluje zo seba. Nielenže ste sa pohadali, ale už máte iný pohľad na budúcnosť. Teraz je na tebe s čím sa zmieriš. No u mňa by si môj muž veľmi dlho žehlil tie slová čo mu vyšli z huby. Plánovali ste spoločne a namotal ťa na dom a teraz zrazu výbuchuje🤦.

thirstymonk
3. apr 2024

@maminkadeticiek to je realita, neviem preco si myslis, ze by som klamal. Ked clovek nema kilave ruky, taku malickost ako prerobit dom v pohode zvladne.

doriiis
3. apr 2024

Ono mať tri deti je zahul už sám o sebe.Do toho chcieť stavať barak,starosti o deti,každodenný život a o manželstvo je ďalší zahul.A možno ma toho všetkého pán manžel už plné zuby.Mozno ste otázku bývania mali riešiť už skôr a nie s troma deckami na krku a možno ste mali ostať pri dvoch deťoch.Niekedy do života a do plánovania budúcnosti treba zapojiť aj mozog a nielen city

jumama
3. apr 2024

Nemalo to byt tak, ze svokra ma velky barak a mohli ste "bez roboty" byvat tam? Toto by vysvetlovalo jeho ukrivdeny nedospely postoj. Som presvedcena, ze v hadke ludia vypovedia vselico, hlavne ak je za tym nejaka potlacena emocia, on je zrejme pod tlakom z oboch stran - mama hudie svoje a ty tiez. Slova su slova, daju sa odpustit, ak je ochota si to vysvetlit, ak je ochota toho druheho pochopit. On teba, ale aj ty jeho. Ak nemate pomoc svokry, mate aspon pomoc tvojich rodicov? Lebo inak si viem predstavit, ze deti, kym vyrastu, vam daju zabrat, ze nemate na seba ako partneri vela casu. Nie ak rodicia, ako partneri. Len tak si niekam spolu ist a mysliet jeden na druheho. Potom staci, ze mu zalichoti kolegyna v praci a ozije v nom tuzba po niecom, co doma nema. Po porozumeni, po obdive....

colsami
3. apr 2024

Predpokladam ze manzel vybuchol, ale asi to bola iba spicka ladovca. Mate tri deti, obaja robite, ale ako vyzera vas vztah posledne mesiace ci roky? Nezabudli ste nan, nezijete uz len ako spolubyvajuci? Mas na chlapa cas aj ako manzelka? Je Tvoj muz celkovo spokojny clovek, zijete svoje sny, ci len lietate?
Len Ty vies popravde odpovede na tieto otazky... Nevidela by som to ako koniec sveta, len ako rupnute nervy, a to je vzdy toho pod pokrievkou viac z oboch stran.

Drzim palce nech si to v pokoji, s odstupom casu a realne zhodnotite, aby lepsie bolo.

galioska
3. apr 2024

naco ti ten idiot urobil dalsie decko ako on j.be ked to nevie vytiahnut? neschopak a ty hlupa, mala si dat antikoncepciu

nicole45
3. apr 2024

Necchem ťa strašiť ani nič…. Ale pes začne na teba štekať a zúriť keď ho začne iná ruka kŕmiť. Takto muž sa zmení keď podvádza a niekde inde mu niekto dvíha ego…. Ako verím, že to nemusí byt takto, ale hovorí sa to presne takto… ja by som skôr zistila či nemá bojovou. Ver mi bude to ľutovať , lebo teraz sa môže zdať všetko krásne ale vždy prídu v každopádne vzťahu problémy a je hnusne ak mu to stojí za to prísť o rodinu… nezaslúži si ta ai toto robí. A tebe Radim… nedaj sa… keď sa nechce rozprávať ako normálny chlap a riešiť veci tak budis. Možno je aj naňho toho veľa… ale ma o tom hovoriť s tebou!!! A nie vybuchnut a za toto čo povedal by mal doniesť kyticu a prosiť o odpustenie … ja by som dala ultimátum či sa chce vôbec snažiť… buď sa porzpravate, alebo manželská poradňa alebo koniec. A ak mu to bude jedno naozaj v tom niečo bude..

som_realistka
3. apr 2024

Autorka píše, že sa zmierila stým, že muž nie je typ na dom, ale väčší byť potrebujú, z jeho reakcie je veľká pravdepodobnosť ze ma niekoho iného. Po takom výstupe to budú ťažko zliepat, určite je potrebná pomoc odborníka, nie ze iba žena sklapne a odpustí pre dobro rodiny, obaja musia nájsť príčinu a pracovať na vzťahu. Otázne je ci chcú obaja. A k tomu rozvodu. Bývanie maku spoločne, autorka píše, že zarába slušne a muž nadpriemerne, takže výživné platiť bude a s jeho prístupom o striedačku záujem mat nebude, i keď v tomto prípade by som mu ju dopriala, sú to aj jeho deti.

ajajaj00
3. apr 2024

@maminkadeticiek ako jej radim?tak nech si zacne vazit samu seba tak nikdy nic fungovat nemoze..zit v domacnosti s muzom co mi povie ze nech vypadnem..a co ti deti?ty si myslis ze to v domacnosti neni citi?dusnu atmosferu?ak ma syna co vidi?ze takto to bezne funguje?ked odide tak ma sancu dat este detom novu sancu na lepsi zivot lebo takyto muz si ju ani ich spolocne deti nezasluzi...a ano takto jej radim

thirstymonk
3. apr 2024

Ženy, už to konečne pochopte, že deti a rodina nie sú dôvodom na to, aby ste zatínali zuby a roky rokúce trpeli v domácnosti s debilom. Prachy má, bude platiť výživné. Nech sa vráti mamke k sukni, keď je psychicky na úrovni pubertiaka... A ty s troma deťmi? No a čo. Mám takých žien v okolí niekoľko (hoci jednej manžel zomrel), dokonca aj so štyroma deťmi a sú šťastnejší všetci, vrátane deti... Nedávam návod na rozvod, ale nechať zo seba robiť slúžku a nechať sa urážať psychicky nedospelým imágom... to nie je tvoja povinnosť.

dominika2221
3. apr 2024

Tiež si skôr myslím že je to na neho priveľky tlak. Život býva občas aj takýto bohužiaľ. Nechala by som dom teraz tak, vykrical ti to určite od zlosti a snáď ho to mrzí. Nechaj veci teraz tak a počkaj čo bude ďalej ako sa bude správať a tak a potom sa ďalej rozhodni, utiecť zo vzťahu je to najľahšie najťažšie je zostať a veci riešiť, ak nebude mať záujem s tebou byť bude ti samej lepšie, čas ukáže, pokoj a kľud sú v živote veľmi dôležité aj pre deti.

katkami123
3. apr 2024

Že si ho odstrihla od rodiny. Ja odpadnem. A blbeček sa načo ženil? Pri oltári nedával pozor, keď kňaz hovoril :” Preto opustí človek otca a matku a pripojí sa k svojej manželke a budú dvaja jedno telo. 6 Mt 19, 6 A tak už nie sú dvaja, ale jedno telo. Čo teda Boh spojil, človek nech nerozlučuje.“
Či to bola len pre neho formalita a on je jedno s jeho msmičkou? Ja nechápem, načo sa takí nezrelí jedinci ženia, zakladajú si rodiny, keď mentálne sú niekde na úrovni 12-ročného dieťaťa. No jasne, že nezvláda takéto situácie, keď mentálne nie je dospelý človek.

A za priveľký tlak považujem tam, cez hranice, chlapov na Ukrajine, kde zúri vojna, musia nechať rodinu a ísť bojovať do zbraňou v ruke a nevedia, či prežijú druhy deň. Nie kúpu väčšieho bytu, ty Kks.

barborachors
3. apr 2024

určite od neho neodides, to su len take reci. On ta odprosi a budete zasa spolu. Asi si ho v minulosti niečim ojebabrala alebo tak, ked ti toto vykrical. Hneva sa na teba a veľmi. A len ty vieš preco. A ked ti toto v zlosti vykrical, s najväčšou pravdepodobnosťou je to aj pravda. Muzi neradi priznávajú emócie ale uz toho asi bolo na neho vela. A tri deti, no hm co teraz, kam sa s nimi podejes? Mas tolko penazi? Asi nie. Tak robim si len tolko deti kolko zvladnem uzivit a to aj v pripade kretena muza, ked ma oserka...

moonlight1210
3. apr 2024

Toto moze byt, ze ta uz nema rad a uz v jeho buducich planoch nefigurujes. Takze zaviazat sa s tebou k hypoteke, ci dlhodobemu uveru je to posledne, co by sa mu hodilo.
Kludne mozno planuje rozvod, len mozno chcel pockat, kym najmladsie bude este viac samostatnejsie. Tvoj sustavny natlak na dom ho vsak nuti vylozit karty na stol skor.
(Plus, je tu moznost, ze tu buducnost uz planuje s inou konkretnou zenou. Nemusi to tak byt, ale vzdy je to dalsia moznost.)

Tu uz neurobis nic, len sa zacni zaujimat, ake su tvoje dalsie moznosti, lebo ste s manzelstvom na konci.

Druha moznost je, ze vekom spohodlnel a fakt sa mu do nicoho uz nechce (dom je naozaj kopec starosti a prace s prestavbou a rozhodne kopec dozivotnych nutnosti s udrzbou.).
Takze ten vybuch a skarede slova bola iba pretavena frustracia z toho, co si on nechce nahlas priznat. No tvoj sustavny natlak ho nuti tomu stale celit.
Takze miesto: som lenivy, uz sa mi nic nechce, chcem mat klud, chcem sa len bavit, mat volny cas a nic neriesit, radsej povie to, co citi: ty za to mozes, ty mi otravujes zivot a branis byt pohodlny, zavadzias mojej lenivosti a este sa kvoli tomu citim aj zle, neznasam ta za to, nenavidim, ze to kvoli tebe o sebe viem, potrebujem ta dostat z mojho zivota prec, aby si mi v tom nezavadzala a nebranila. Co povedane nahlas potom znie: si (pip-pip-pip), zmizni z mojho zivota, chod za inym, hnusis sa mi, vypadni.
Podobne, ako ked ti zavisly clovek povycituje a skaredo vynada za cokolvek, len nechce nahlas priznat, a to ani sebe, ze neznesie, ak ho odrezes od jeho davky. Tak to hra na vsetko mozne, je az zakerny, len aby si k tej davke urobil volnu cestu.

Tu je to nadejnejsie. Mozes skusit kompromis - dalsi, ovela vacsi byt. S tym by mozno suhlasil. Lebo to je len otrava so stahovanim.