Manžel na mňa zaútočil
Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
Utratit😁
autorka: ak večne ustupuje len jeden, to potom nie je vzťah, ale despotizmus... veď ak majú dvaja ľudia v sebe kúštik empatie, tak dokážu pochopiť toho druhého a ustúpiť. Ak tvoj muž nikdy neustúpi, potom nemá žiadnu empatiu a neváži si ťa. To, čo máš doma, potom nie je dobré...
Odlhiadnut od toho vsetkeho, ak mate pravidla (do dnesneho dna) platne, ze dieta je pri stole, tak je tato cela situacia absurdna...ty si prisla unavena po celom dni a rupli ti nervy a to iste aj jemu, kedze pre neho nepochopitelne presadzovat nejake vynimky, lebo "akurat vyvetrane"... zatial vonku nemrzne fakt neviem aka teplota v tej kuchyni bola kazdopadne... kedze bol s dietatom cely den - asi to vyhodnotil, ze na umretie po zdravotnej stranke nie je... hlavne, ze ides tri krat s tanierom proti rodinnym pravidlam a proti nemu chlap nikdy nebude znasat dobre... pochybujem, ze si vobec uvedomil, ako ta silno v tych nervoch za tu ruku chytil, ci si normalna s tym ist zasa...
Kasli na to, normalne si zajtra sadnite a vysvetlite svoj pohlad na vec, ze vynimky pri vynimocnych situaciach su normalna vec a tej obyvacke aj keby tam rozmrvi cely toast sa absolutne nic nestane, lebo sa to povysava. Pripomen mu, ze on je v obyvacke tiez a ty s toho dramy nerobis. Aj ked dieta a dospely pri jedeni spravi dost rozdielny bordel (dlhorocna skusenost, mame doma rovnake pravidla, ani v izbach, ani na sedacke sa proste neje).
Ako je to u vas doma musis vediet len ty sama... a zariadit sa podla toho...s par riadkov sa tazko hodnoti cela situacia a vsetky jej aspekty...
Povedala som mu, ze ho v spálni nechcem, lebo ho tu ozaj nechcem, toto prehnal.
Mne sa normalne rozum zastavuje ake dristy sa riesia v urcitych rodinach. Mna by len zaujimalo co by vacsina ludi co baziruje na takychto hlupostiach robila, ked by mala vazne chore dieta ci clena domacnosti. Cit a empatia nula bodov.
Keby sa dieta povracalo v posteli kde sa to nerobi tak co urobi, prizabije ho????
Urcite by si mala ist za muzom ked sa situacia ukludni a povedat mu, ze to co spravil je neprijatelne a nebude sa to opakovat.
@vajanika27 lenže naše dieťa je ťzp! On velmi dobre vie, co je to trpieť, ze nikdy v živote nebude to dieťa úplne zdravé. A ano, to ze sa mi dcera dogrcala ori chorobe do postele mi vyhadzuje na oči ešte pol roka po tom. Akokeby som sa tam vygrcala ja naschvál
@kittykat22 lenže to je to, co mna najviac trapi, ze ja mu neverím, ze to viac neurobí.ja mu chcem dať také zadosťučinenie, ze na to ani len nepomysli
Tak mi to teda prosím vysvetli - doteraz si ho milovala? Prečo? Je skvelý otec, nosí ťa na rukách, máte úžasný sex, alebo prečo?
Prečo s ním žiješ?
Na základe tej hadavosti akú tu predvádzaš je jasné iba jedno. Tomu svojmu si nedala vyžrať absolútne nič.
Agresivitu, ktorú on uplatnil na teba si ty vybíjaš na fóre.
Máš to super doma zariadené.
Ja zas nechapem preco ty robis vsetko a on nic? Preco nezvadi hocičo? Rezne a varene zrmiaky dnad zvladne uplne kazdy... Ale kazda takaz9 zrma o konfliktr je o tom, ze zena lieta ako handra a este povie, ze mu aj caj uvari no koniec toto.. A ked vies, ze neznasa jwdennie v obyvacke no mohla aj v posteli zjest.. Aj v ttej kuchyni ved nie je sibir.. Ozaj vyhrotena situacia z toho, ze vseeeetko len ty a on ma este malo
Neviem ti poradiť. Ale určite to prehnal. Pravidlá platia keď sa dohodnete obaja a nie čo on určí. Vzťah je o kompromisoch. Drž sa dúfam, že to vyriešite 🍀
@zmrzlinka2021 Muži sa neradi cítia ako debilovia, ale predpokladám, keď majú oni horúčku, tak radi by privítali aj oni jedlo do postele.
@ckocka ano, milovala aj napriek jeho chybám. Ale vzdy som si myslela, ze si ma váži presne koli tomu, ze viem tolerovat tu jeho despoticku povahu. No tymto jeho vystupom mi ukazal, ze ma ma za rohozku, nič iné....
Bože, fakt neviem ako mám na toto slušne odpovedať. Ja nie som ten správny človek čo ti može poradiť.
@iffushka som velmi nastvana. Vyzrat som mu to dala, ale asi nie tak sko by som chcela. To, ze za nim teraz pojdem bufe ešte horsie, lebo sa neviem kontrolovat. Chcem sa ukludnit, ale nejde to
Podľa mňa je dosť od veci už len pravidlo, že v obývačke sa neje. Akože prečo? Aby som sa ešte nemohla najesť vo vlastnej obývačke, alebo deti, však to je choré 😅 A ešte sa doprosovať mužovi, aby sme pre chorú dcéru spravili raz výnimku, s jedným toastom 🤦🏻♀ Smutné a vtipné zároveň.
@kitycat nie, sibir tam veruze nebol. Ja ale davam mega pozor na dcéru, nerobím to z rozkoše.
Vy ste zo seba naozaj unavení podľa mňa. Obaja frustrovaní, ty unavená z prace a on nahnevaný na svet možno kvôli dcérke, keď vravíš, že je ŤZP a muž na opatrovaku. Nemohli by ste sa prehodiť? Alebo nech si on nájde aspoň nejakú malú brigádu na čas kým je dcérka v škole, na také štyri hodiny môže. Aj sa zvýši rodinný rozpočet aj chlap trochu zresetuje hlavu. A môžno, neviem ako zle na tom dcérka je, či dokáže byť bez vás, ale ak áno, dala by som ju na víkend k babke a urobte si program pre seba.
Plus teda nepochopím, že on je teda doma prečo neporobí domáce práce nejaké? Aspoň navariť, alebo domáce úlohy s malou.. Okupes a dáš spať ty. Však to je čistý nonsens že chlap je doma na opatrovaku a nevie si urobiť nič. Tak sa vymeňte. Ostaň doma a on do práce.
Nuž ja také správanie netolerujem. Dovidenia. Tichá domácnosť 3 mesiace, nebavila by som s ním vôbec,neprala, nevarila,nezehlila,neupratovala...konec.
U mňa by neprešiel a na tanieri by to mal ďalšie 2 roky. Neznasam takéto spravanie.
@maxi2 dakujem, budeme musieť, aj keď úprimne mne sa koli sebe ani nechce.
Moja, nieje prirodzene, aby otec opatroval ztp dcéru dlhodobo... Výšupní ho do roboty a zase bud s nou ty... Druhé dieťa nieje v plane? Teda keď si dáte nervy do poriadku, nie aby ste šibovali s kojencom ako s tanierom.
V prvom rade prestať mu robiť slúžku nič mu nevar,žiadny sex nič..A ak zaútočil raz,nebude mať problem ani druhy krát,tretí atď,atď... takže pripravovať sa na rozchod...len na margo...väčšina chlapov je taká..Len niekto sa prejaví skor,niekto neskor
@ahhola prečo by nebolo prirodzene, ze otec oparuje ztp dceru? ved je rovnaky rodic ako matka.
žena konečne si úžasná nenechaj si od debila diktovať že čo máš robiť. On ked žerie v obývačke vtedy dobre vy nemôžte .Najbližšie by si mu do gagora mala napchať tu pochutinu čo bude zrať na gauči. Mňe keby stlačil ruku ja v ten večer by skončil v nemocnici. Raz by sa opovážil nejaký chlap mi niečo urobiť. Konečne jedna normálna žena čo sa nenechá mužom týrať , šikanovať. biť, vydierať a poslúchať ako pes. Nikdy sa nedaj.
No ja neviem, nech je ti nastavene akokolvek, choré dieťa si nechám jest hocikde, rovnako ako sj ja ked chcem jest na gauči, budem jest na gauči. Zima nezima. Nosit tanier hore dole... Uplne trápne. Ty mas jeho rozkazy rešpektovať, nemáš dráždiť a on si bude dupkat a ešte ta strkať a co ja viem co... Ukludnit sa a vydiskutivat, doma sa ma kazdy citit fajn a naozaj to ze choré dieťa zje neddn chleba v obývačke estr nikoho nezabilo...
žiješ s debilom, tak si na to alebo zvykneš, alebo to ukončíš, inú možnosť nemáš, on sa nezmení. Máš to ťažké s chorým dieťaťom a on ti to ešte výrazne sťažuje
@autorka
Ak mal vzdy despoticku povahu, tak len tak to nezmeni, pretoze on vzdy taky bol a ty si ho akceptovala prijimala a isla si s nim do zalozenia si rodiny.
Jedine mu neustale opakovat, ze ta toto spravanie rani, a ublizuje ti. Take ze ticha domacnost, nestarat sa o rodinu a neviem co este ho len utvrdi v tom, ze si posahana...
Normalne zacat priamo komunikovat vsetko s nim, ale nedavam tomu sance.

@marseillefan ano,ale co v pripade, ze skoro stále ustupuje iba jeden?? Ja mam tiez hranicu a veru že pohar trpezlivosti pretiekol. Nebavi ma vecne mu ustupovať