Manžel na mňa zaútočil
Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
Predpokladam, ze ak robil v zahranici a ty si bola doma s ztp dietatom, tak je citlivejsi na byt, aj zariadenie viac nez ty, kedze nan musel zarobit a kupoval ho asi on. Netreba z neho hned robit manipulatora, despotu a nasilnika. Chytil ju v nervoch silnejsie za ruku, niektorym ludom sa hned robia modriny. Ani ju neudrel, ani nic a uz ju posielate na policiu. Dlho zili od seba, teraz si na seba nevedia zvyknut. A mozno si ani nezvyknu. Obaja su zvyknuti si spravit po svojom.
@evamarek77 nahrávka sa pri súde neberie ako dôkaz
@liljana to myslíš vážne, čo si napísala? Povedz, že nie
@liljana pre taketo zeny ako ty si tyrane a manipulovane zeny myslia, ze su na vine ony. Nie! To spravanie nebolo a nie je v poriadku! Neospravedlnujte nasilie! Fyzicke ani psychicke! Lebo toto zdaleka nie je len o chytenej ruke. Toto mas doma? Takto sa k tebe muz sprava? Alebo ty k nemu? Ze si vo vlastnom byte nemozes robit co chces a potrebujes? Myslis si, ze toto je standard? No nie je ani nahodou.
Autorka: Baby ti dobre radia. Potrebujes o tom zaznam, kludne s tym chod k dr. A pri nejakych hadkach alebo despotickom spravani si ho nahraj. To je uplne jedno ci to niekde pouzite ako dokaz je, alebo nie je..
@elizabet173 @liv1 Snazim sa o objektivny pohlad a nevytvarat hned hranicne situacie. Keby mala policia zasahovat vzdy, ked sa dvaja zacnu natahovat o tanier, tak budu stat pred dverami vsade. Autorka sa moze hocikedy zobrat a ist prec, ak by bol nasilnik.
Predstav si, ze mas svoj byt snov, pekne zariadeny. Pracovala si na nom 10-20 rokov. Davas si na to pozor, zvyknuta jedavat za stolom. Teraz pride partner, co do toho nedal asi ani tuk, a ide na gauci cipsy, gulas,... Ked ho poprosis, aby jedol normalne za stolom, aby bol bordel iba v kuchyni a obyvacka vyzerala dobre, tak sa zacne s tebou natahovat, ze on za stolom jest nebude. Ak by mal on na teba volat policiu, lebo mu je odoprete vyzierat v obyvacke na gauci, tak mu sama zbalis kufre. Ano, zvyraznena situacia, bolo tam chore dieta, je to trosku ine, nechytajme sa za slova. To je iba na ilustraciu.
Pracujem iba s tym, co tu odznelo. Neviem, co vsetko dalsie je medzi nimi...
To je zase konik rulez. Kvoli vsetkemu rozvod a volat policiu.
@liljana ako ty vies kolko kto coho dal kam? Ked on pracoval, ona sa starala o dieta. To je praca 24/7 ale bohuzial neplatena! Respektive velmi mizivo co nepokryje nic. Tak sa mohol starat on a ona mohla pracovat, potom by bola ona generalom v byte? Nie je to tak, ze spoluzitie vytvaraju dvaja nejakymi dohodami s ktorymi suhlasia obaja? Ak je niekto dlhsie s dietatom, nema na nic pravo? A nenapisala som ja ani rozvod ani policia. Ale zaznam u doktora. Uz sa despoticky ten chlap sprava dost dlho na to, aby s tym zacala nieco robit.
A ak mi na niecom velmi zalezi, pekne poprosim a snazim sa slusne dohodnut, aby sa to respektovalo. Ale tiez som ochotna ustupit. Tu vsak robi kompromisy len jedna strana
No neviem, či by som čakala, pokiaľ sa to zopakuje a nedostane ešte väčší amok. Všetky prídavky, ktoré poberá on sa dajú jednoducho prepísať na teba. Osobne by som šla k rodičom
@liljana, autorka sa smajlíkom "hnevá" na to, že oni slúžia veciam a nie naopak. Takže to nebude jej predstava, že sa v obývačke neje ale jeho. V domácnosti podľa príspevkov nerobí nič, takže ani obývačku nebude pulirovat a mat pocit, že niekto kazí jeho prácu. Možno je to tak naučený z domu a možno len rad buzeruje. Ale ani jedno z toho by som neakceptovala a už vôbec tým neospravedlnovala fyzicky atak.
@liljana co, ak davala peniaze do byvania aj ona co mala nasetrene pred dietatom?ved nie kazda zena pride s holym zadkom.A, keby aj to zarobil on...to mu dava pravo sa takto spravat ja som zarobil, tak budes posluchat?
Autorka asi si toho dnes v noci vela nenaspala...
Ja by som sa s takym muzom denne hadala nezniesla by som jeho urcene pravidla, pedantnost a pod...v tomto som po mame som velmi hakliva na to, aby mi niekto diktoval.Ale pravdepodobne by som nesla za jeho rodinou s najvacsou pravdepodobnostou Ti nedaju za pravdu asi vztahy nic moc podla toho co pises.K lekarovi asi nepojdes...aj, ked dobre by som si to premyslela.Vela zien nejde, lebo ich lekarka pozna, hanbia sa a pod...ale raz nikdy nevies kedy Ti to moze pomoct a toto by ho mohlo vystrasit, aby sa kontroloval s nikdy sa to neopakovalo, lebo si dala hranice, ze to riesis a nepaci sa Ti to a beries to do vlastnych ruk.Na policii s nim pokecaju daju pokutu.
Moja kamaratka to zacala riesit trocha neskoro, ale velmi ju to oslobodilo a urcite, ak by vratila cas isla by skor...nemuselo to vyeskalovat do horsich veci.
Tvoj muz bol asi zvyknuty, ze si vsetko robila ty asi aj robis...a on oddychuje dcera chodi doobeda do skoly a on oddychuje.Kazda mama je nervozna, ked ma dieta chore, muz aj, ked povie, ze oddychuje mozno zle znasa, ze je doma?neviem...mozno zle znasa zdr.stav dcery a pod
Ale spravila by som to iste co ty napochodovala by som tam s tym tanierom a trvala si na svojom.Dieta nema 2 roky, aby trusilo a pod.existuju tacky.A, ked natrusi tak sa uprace.Obidvaja ste pod tlakom a staci mala nezhoda a je dusno, ale prestrelil to.Mozno nie ste zvyknuti zit po rokoch spolu...Vas vztah nie je dobry to asi vies...panko doobeda oddychuje varit nech nevari, ale moze robit ine veci.Neviem co by som robila, ale bola by ticha domacnost ospravedlnit sa Ti neospravedlni, lebo povie, ze ty si pochybila, ak je zasadovy nikdy si neprizna chybu.
@liljana autorka nepise, ze by to bol jeho dom. Mozno on viac zarobil, ona bola doma so ztp dietatom. Zato si ma on pravo stanovovat nejake pravidla v “jeho” dome? Druha vec je, ze vyzeraju dost nekompatibilne, ja s manzelom, ked vypenime, do hodiny max to zhasne, ale teda nikto sa nesnazi byt nadradeny. Nech je to akokolvek, fyzicky atak by som netolerovala nikdy, toto mu musi dat riadne vyzrat, nech by ho akokolvek provokovala.
@ropucha6 Tu teraz nejde o to, cie to je a o BSM. Ale ze ked na nieco dlho pracujes (v zahranici), dlho setris, tesis sa, tak si na to viac davas pozor a mas k tomu iny vztah, ako ked to iba "dostanes" od niekoho na podnose. Lebo vies, ze toto je asi vrchol v zivote bezneho cloveka. Ze dalsi byt a dalsie zariadenie uz asi tak rychlo, alebo vobec nebudu. Ten kto na nieco nerobil, pre toho je to iba obycajna vec, ktora sa da hocikedy nahradit.
@liljana u nich je slovne dusno uz asi dlho.Ak to prehliadne o tyzden to moze byt znova.Kazdy potrebuje hranice uz to prestrelil.Odist k rodicom...ved ma pracu, dieta skolu nie je to take jednoduche.Isla by som k lekarke a oznamila to.A viac by som trvala na tom, ze nie je pes, aby posluchala jeho maniere.Ak mu vadi kvapka nech ju utrie.Potrebuje si nieco dokazovat a takych muzov neznasam..hlavne, ze on moze jest na gauci.Mozno vobec nejde o to, ze si veci vazi, lebo zarobil...ale o ten pocit nadradenosti.A z celeho jej prispevku mam taky pocit.Ze on v rodine udava smer ako vsetko bude...este ma zaujala jeho praca...to bude teraz roky na opatrovatelskom ake ma plany preco nejde aspom niekam pracovat vyventiluje sa a nebude bazirovat na hlupostiach.Aj tak doma nic nerobi a nie je to dobre byt dlhodobo doma
@luccija Moj nazor je, ze casom pojdu pravdepodobne od seba. Vyhovoval im zivot na dialku. On tam, posielal peniaze, ona doma. Vratil sa, za tie roky su ini ludia, su si ako cudzi a maju krizu. Hadka o tanier je iba jedna z veci, ktorym sa to prejavuje. Len mi pride uletene kvoli hadke a drzaniu za ruku v hadke, kde nikto nechcel ustupit, volat policiu.
@liljana a preco predbiehame?kto uz chce koho vystahovat?potrebuje stopku, ze toto bolo prilis.Zasadovy jesitny chlap nebude s nou diskutovat kto ustupi asi razi teoriu povedal som a hotovo.Moj muz by ustupil, lebo nema rad konflikty mavol by rukou, ze ked dcera natrusi nech si to upraceme.
Mne napríklad príde divné nejesť v obývačke. Ale musím súhlasiť s viacerými názormi tu, že takto nefunguje zdravý vzťah.
Jezkovi voci, my mame prevadzkovy bordel stale a svet sa nezruti, je nas 5 a budeme siesti za chvilku, v kuchyni sa nepomestime. Jedalensky stol mame v obyvacke, takze jedavame tam. A ked je dieta chore, tak mu dam napit na gauci, v posteli, aj zahryznut nieco. Vsak to poriadim, ak sa natrusi. To dieta ma aky pocit z toho? Mohla kludne byt unavena, boliet ju hlava, ja ked som chora, ani vyliezt z postele nevladzem. Ale decko ma byt nastupene ako vojak za kazdych okolnosti? Kde je empatia k dietatu, kde je prejav vludnosti a lasky?
A tie komenty, ako je citlivy na byt a zariadenie v nom. Ale ze on si "zerie" hluposti v obyvacke, to si citala
@liljana ??? Pre neho jeho vlastne pravidla neplatia? A to nie je ZTP a chory. Ale ZTP dieta, navyse chore, bude buzerovat. Ani neupratuje on. Jeden sendvic nezasvini obyvacku, ako keby dala jest jogurt alebo polievku 12 mesacnemu dietatu predsa.
Ale bude sa tu obhajovat despota, no fakt uzas...☹
No na mna by takto zautocil len raz, to si proste nesmie dovolit, aj keby sa neviem co dialo. Neverim, ze to bola len nahoda, alebo ze sa to nezopakuje. Ak je raz takeho niecoho chlap schopny, tak je to len otazka casu, kedy to zopakuje
@liljana mne nemusis hovorit, co je to, na nieco zarobit. Ja som si na vsetko zarobila sama 🙂 za to sa nenecham buzerovat muzom na opatrovatelskom, kto nic neuprace a urobi takuto dramu z jedenia toastu v obzvacke ztp a chorym dietatom. suhlasim s tebou len v tom, ze by som to tiez neriesila cez policiu, ale k doktorovi by som sla, nech mam dokaz na pripadny rozvod az pohar trpezlivosti pretecie.
K jeho mame ti velmi neodporucam sa ist stazovat. My sme tak utekali k babke
( k otcovej mame ), ked otec robil v noci cirkus a stale si zastala syna. Len to vsetko prekruti proti tebe, hlavne ak maju taky vztah aky popisujes.
V kazdon pripade ti drzim palce!
Na jednej strane chapem jeho aj teba. On chcel aby sa jedlo tam kde sa jedava. Ty si cgcela aby nebola v zine. Zial spravili ste obaja hlupost a ibaja rovnakym dielom pretoze ste ani jeden neustupili a este ste dovolili aby sa na to pozeralo dieta. Ak by som bola na tvojom mieste a priorita by bolo pre mna nakrmit dieta a nie hadat sa, bud by som ho slusne ziadala zavriet okno a ist jest do kuchyni o cosi neskor a ak by ani s tym nesuhlasil, zobrala by som dieta inde, napriklad do izby spalni tam by som mu to dala. Potom kedby dieta zaspi by mal nastupit rozhovor a nie riesit pred dietatom
@zuzzinka lenže jeho otec by si ma určite zastal, on stále hovori ako s nim mozem žiť. Nech mu naloží aj otec, nech sa hanbí