icon

Manželské povinnosti

13. apr 2022

Viem, že je to individuálne, ale baby, ktoré máte malé deti, ako často máte sex? Najlepšie tie, ktoré ich máte viac?
Ja mám 3 deti, sú ešte malé (5,3,1). Najmladšie spi v noci už dlhodobo zle. Non-stop som v pohybe od rána od 6 kedy vstáva prvé až do večera kedy ísť spať. A začína nočná, lebo novou sa to nedá ani nazvať. Na detí som viac menej sama, lebo muž je v práci, po práci chodí po fuškach, alebo robí okolo domu, alebo si len tak rieši svoje veci. Všetko čo chcem riešiť, pomôcť ja, je druhoradé alebo nepodstatné. Jeho hlavnou úlohou podľa neho je zabezpečiť rodinu. Ostatné má byť na žene- deti, domácnosť,nákupy. Niekedy ho deti ani nevidia. Teraz sú deti ešte aj choré všetky tri, takže neviem čo skôr, keďže nechodia do škôlky, v noci odsavam sople, dávam lieky od teploty. Bývame v dome, tak aj nad zakurenim aby som myslela, to chodím so všetkými 3 do pivnice. No moja otázka. Ako si pri tomto všetko plniť manželské povinnosti? Ja nevládzem a nemám na to ani pomyslenie. Večer sa teším jedine tak na posteľ. No môj manžel zastava názor, že žena má vždy vyhovieť. Ja som rada keď sa premožem tak 3-4x za mesiac, nech je pokoj. Ja som už tak veľmi vyčerpaná, že keby mi niekto ponúkol týždenný pobyt kde by som len spala, idem aj zajtra. Ako zostať pri týchto povinnostiach aj manželkou? Mám pocit že len dávam a nič nedostávam.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
selest
13. apr 2022

@zoro9836 o akej pomste. Ked som vycerpana lebo robim vsetko tak snad mi manzel pomoze aby sme mali obaja chut. Nie sa bude ohanat ze som zena a mam to pretrpiet. To nieje manzel to je blb..lenze ako ona pise on nechce lebo jemu toto rozdelenie uloh vyhovuje.

andulka220989
13. apr 2022

Skúste sa s mužom dohodnúť na opatrovateľke aspoň 2x za mesiac hoc len na hodinku. Ja zasa chápem, že muž nemá čas pomáhať okolo domácnosti atď. keď s práce chodí do "práce". No samozrejme veta, že žena musí vždy vyhovieť je riadna p*čovina. Milovanie má byť o dvoch ! Nech ťa najprv pomasíruje, urobí náladu a potom aj to milovanie bude o inom. Možno časom si zvyknete na oddych od detí obidvaja a častejšie. Inak 5 a 3 ročné chodia do škôlky zrejme, či ? Muž pracuje len na rannú ? Ono čo ti poviem. Všetko sa dá ak chcú obe strany. Aj on by mohol občas pomôcť tebe s domácnosťou a deťmi a aj ty by si mala možno častejšie chuť. Ide to jedno s jedným dokopy. Manželstvo je o kompromisoch. A to kúrite drevom ? Aj to by som poriešila ak sa dá inak. Nech máte o starosť menej.

liljana
13. apr 2022

Tri male deti, praca, fusky, dom. Nabrali ste si na seba privela naraz. Ty sa stazujes, ze sa staras o deti a domacnost, on ma dve prace a starost o dom. Zit vedla seba a nemat sex, smerujete k tomu, ze budete casom vedla seba fungovat ako dvaja znami. V niecom treba ubrat. Vo fuskach, v dokladnosti v domacnosti.

54tinka54
13. apr 2022

@zoro9836 autorka píše že jej muž je v práci, alebo na fuškách alebo si len tak rieši svoje veci.. a ona si kedy má riešiť svoje veci?! Aha, nikdy, pretože pri tak malych deťoch je asi rada že sa stihne počas dňa najesť a postarať sa o chod domácnosti.. a nie to ešte aby mala chuť na pravidelný sex.. prepáč, ale toto je absolútne nevyvážený vzťah a deľba úloh, o tom, že deti pomaly ani nevidia svojho otca ani nehovorím.. čiže chyba nie je v nej, ale v manželovi!

Autorka: nie, nie si povinná vyhovieť manželovi kedy si on zmyslí.. nech ti začne viac pomáhať a potom môže očakávať nejakú zmenu aj on. Nečudujem sa ti, že pri takomto fungovaní nemáš energiu na sex.

sense
13. apr 2022

@zoro9836 lenže to musia obe strany dodržiavať nielen požadovať
Teba by to bavilo keby vidíš na manželke ze len drží a čaká kedy sa vyprazdnil? Lebo môjho nie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dzulli1980
13. apr 2022

Hovädo ... zapriahni ho do roboty aj v domácnosti, hneď ho chuť prejde.

autor
13. apr 2022
autor
13. apr 2022

@zoro9836 pozeráš sa na to z chlapského uhla pohľadu. Ja nemám problém mať s manželom sex, milovať sa. Ale z povinnosti? Veď to ma byť o oboch. Nerobí fušky pretože musí, a sme na tom biedne. Máme slušnú rezervu, už keď sme sa brali mala som našetrenú peknú sumu (v 10000soch €), tak aj keď som na RD, nie som ten tip ženy, ktorá sa nechá živiť manželom, ak máš na myslí toto, že chudák maka lebo jeho žena sedí doma na riti. On to jednoduvho robí, lebo ho čas s nami nebaví. Deti plaču, stále niečo chcú, veď jasné, ešte sú maličke.

autor
13. apr 2022

@ajka0207 no stará sa tak, že keď ich občas okupe, tak povie -okupal som Ti deti, nakúpi - nákupil som Ti..... Áno, je to ten starý typ školy, že ani môj otec to nerobil nebudem ani ja. Škoda že som to nevidela ešte pred svadbou. Ďalšie dieťa už nebude, som sa dala sterilizovať po poslednom pôrode. Ja svoje deti milujem, neľutujem ani jedno, rozkrajala by som sa pre ne. Ale v manželstve som si to takto nepredstavovala

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nwnw
13. apr 2022

Nakupil som "Ti"??? On nejedava doma? Deti nie su jeho? Sa ho spytaj.
Aby sa mu za xy rokov nestalo, ze na neho budu deti kaslat, ked on kasle na ne. Mozno si v starobe spomenie, ked mu jedno z deti, ak vobec raz za mesiac pride pomoct s okupanim a este splechne do tvare "nakupil som Ti".

h2
13. apr 2022

@zoro9836 To ale vôbec nie je o pomste, že ona mu nedá, lebo on nespravil, čo chcela. Tu ide o to, že ona je tak vyčerpaná, že na sex nemá ani pomyslenie. A navyše k tomu predstava, že on to vyžaduje a ona by mala, ako dobrá manželka, vyhovieť, čiže sex je len ďalšia v dlhom rade povinností. To by prešla chuť každého.

sense
13. apr 2022

Lenže on takýto musel byť aj pred manželstvom, nie až po troch deťoch . A len si to nechcela vidieť.... Alebo aj sa riadila myšlienkou: žena si myslí, ze chlap sa sobášom zmení,.. A chlap si myslí, že žena sa nezmení...

nikpa
13. apr 2022

Máš byť aj manželka ale nie slúžka a podložka, ktorá priskoči ked si on povie a hlavne bez jeho neohľadu na to, ako ty makas 24/7. No nepomôžes mi tak máš večer smolu. Pretože bohužiaľ, padám od únavy dole papuľu. Toto mu treba vysvetliť. A riadila by som sa podľa toho čo si o ňom napísala... ,,Všetko čo chcem riešiť, pomôcť ja, je druhoradé alebo nepodstatné,, keď on sa takto k tebe stavia k tvojim potrebám, treba mu nastaviť zrkadlo, nech vie aké to je. Osrala by som ho, zjednodušene napisane a nie si ešte lámala hlavu ako mu vyhovieť.

miadi
13. apr 2022

Ja to uplne nechapem stym kurenim v pivnici.,to je nejaky mega stary dom? Ked je taky macher nech zakuri rano on.. alebo da spravit modernejsie kurenie.AC ze mas doma kus. … uz vies to ti nemusim hovorit. Ked nekojis Tak si naplanuj ( pises ze mas €) na vikend nejaky pobyt v spa zo zlavy dna trebars .. on nech je s detmi a ty si oddychnes. Vysvetli mu ze si na pokraji zrutenia a ked nechce aby ta doviezli v kazajke tak nech ti laskavo vyde v ustrety a potom Mozno aj sex bude.. a mal by vela zmenit co nerobi doma ..

annamalaga
13. apr 2022

Nuž ja si myslím, že takýto bol stále , takého chlapa preberú už asi iba rozvodové papiere. Možno ani to nie.

tramtada31
13. apr 2022

Hrozny život máš. Píšeš, že máš uspory, tak si najmy na 3 mesiace opatrovatelku, čo bude aj upratovat a ty sa zregenerujes. Môj muž sa nepretrhne, väčšinou ani nevloží tanier do umývačky, ale pomoze aspoň povysavat, umyt dlážku, vyniesť smeti, umyt varnu dosku, s deckami ide von. keď poviem, že idem na 4 hodinove stretko, tak dá na decka pozor.

mandarinka555
14. apr 2022

Mňa len udivuje, že to všetko, čo popisuješ, si musela vidieť už pri prvom dieťati, nepomôže ti, uteká radšej na fušku, lebo deti revú a furt niečo chcú, ty musíš "držať", lebo on má plné gule....prečo ste mali ešte ďalšie deti ? Veď si musela predpokladať, aká je to drina byť na všetko sama s jedným dieťaťom, takže s troma si to rovno hodím 👎

mamamasama
14. apr 2022

@zoro9836 ty budeš asi tiež dobrý kus 🐂... Ľutujem ženy, čo si zobrali chlapov ako si ty...a hlavne takých, čo chodia obsmrdať na mamičkovské fórum a dávať "rady"...

elizabet173
14. apr 2022

nechápem, prečo máš s mužom, ktorý má takéto predpotopné názory tri deti rýchlo za sebou. Veď si videla už pri prvom, že si na deti a domácnosť sama. Starať sa ešte aj o kúrenie? A mužovi vyhovieť? To sa kde zasekol? V ktorom storočí? Už si ho nechala niekedy so všetkými tromi deťmi celý deň samého? Aký by bol večer žhavý do sexu? Určite si to nikdy neurobila ani pri jednom. Tak najvyšší čas to zrealizovať teraz, nechať mu aspoň dve staršie a odísť aspoň na celú sobotu. Je pekné, že vás chce zabezpečiť, ale kde je čas strávený s deťmi, s tebou a deťmi ako rodina? Aký vzťah bude mať raz k deťom, keď ich ani nevidí? Kto sa bude starať o deti a domácnosť, keď ty nastúpiš do práce? Či tebe pribudne ešte práca k tomu, čo robíš teraz? A jemu zrejme časom milenka, lebo ty nebudeš stíhať. Zabezpeč si kvalitnú antikoncepciu a spýtaj sa ho, ako si rozdelíte povinnosti okolo detí a domácnosti, lebo sa chceš vrátiť do práce. A neboj sa dupnúť si, mala si to urobiť už dávno. U nás sa frekvencia v intímnom živote narodením dieťaťa nijako nezmenila. Áno, mala som len jedno a bývali sme v paneláku, to je podstatný rozdiel. Ale stavali sme dom, chodila som od roka dieťaťa do práce a popri tom do školy, takže až taký veget som nemala. Lenže na všetko sme boli dvaja - na dieťa, na domácnosť, na stavbu.

ajka0207
14. apr 2022

My máme deti v skoro rovnakom veku. Ja si robím školu a manžel teda pomáha riadne, okrem toho má dve roboty, takže je rovnako vyflusany ako ja.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
14. apr 2022

@zoro9836 takýto chlap nikdy nepristupi na to, aby trebárs si zaplatili niekoho na pomoc v domácnosti, či pestunku pre deti na par hodín. Nie kvôli peniazom, ale kvôli tomu ze je presvedčený ze žena to "proste ma zvládnuť"
Hotovo, to je taka výchova, sama autorka píše, že aj on bol tak naučený, že jeho otec nič neobil v domácnosti, tak ani on. To je pohľad ľudí spred 100 rokov, že muž orie a žena doma udržuje oheň.
Celý styl, ako píše, o tom svedčí (okupal som Ti deti, nakúpil som Ti) teda on nevníma ze tie deti a domácnost sú aj jeho úloha.
Muz nemá čo pomáhať. Muž má normálne sa zapájať do prac a povinnosti doma lebo je to aj jeho domácnosť, aj jeho deti. Teda nie ze "pomáham tebe s deťmi" ale podielam sa na výchove našich detí.
Je rozdiel robiť 8 hodín v robote, prísť domov a ísť si ľahnúť na gauč, alebo v noci pekne spat a, ťahať 24/7,lebo deti sa nedajú na noc vypnúť.

heleninamama
14. apr 2022

Samozrejme, ženy zastávajú ženu a nadávajú na chlapa - ako vždy. 😂 No ja neviem - tri deti za sebou s tak malými vekovými rozdielmi... To určite nechcel chlap (nepoznám takého, ktorý by po tomto túžil), ale určite to takto chcela žena a nejako ho do toho dotlačila/presvedčila. Pripadne napíše, že minimálne jedno dieťa bolo neplánované a potrat samozrejme neuznáva. A teraz sa sťažuje, lebo deti rastú a zistila, že to je nad jej sily ustrážiť ich a venovať sa im.
Ale ak je pravda, že má peniaze - radím upratovačku aspoň 1x týždenne a občas niekoho k deťom a oddýchnuť si. Hádky nemajú zmysel. Chlap sa určite nezmenil a nezmení sa ani po treťom dieťati.

mrva
Autor odpoveď zmazal
jelka21
14. apr 2022

Nech si vezme 2 dni dovolenku, a ce dni sa stara o deti a domacnost, aby vedel co to je....a potom nech sa vyjadri, ci ma energiu naviac... Sa ty si urob dovolenku od deti a oddychuj. Chyba bola nezapajat manzela do všetkého v domacnosti....