icon

Manželské povinnosti

13. apr 2022

Viem, že je to individuálne, ale baby, ktoré máte malé deti, ako často máte sex? Najlepšie tie, ktoré ich máte viac?
Ja mám 3 deti, sú ešte malé (5,3,1). Najmladšie spi v noci už dlhodobo zle. Non-stop som v pohybe od rána od 6 kedy vstáva prvé až do večera kedy ísť spať. A začína nočná, lebo novou sa to nedá ani nazvať. Na detí som viac menej sama, lebo muž je v práci, po práci chodí po fuškach, alebo robí okolo domu, alebo si len tak rieši svoje veci. Všetko čo chcem riešiť, pomôcť ja, je druhoradé alebo nepodstatné. Jeho hlavnou úlohou podľa neho je zabezpečiť rodinu. Ostatné má byť na žene- deti, domácnosť,nákupy. Niekedy ho deti ani nevidia. Teraz sú deti ešte aj choré všetky tri, takže neviem čo skôr, keďže nechodia do škôlky, v noci odsavam sople, dávam lieky od teploty. Bývame v dome, tak aj nad zakurenim aby som myslela, to chodím so všetkými 3 do pivnice. No moja otázka. Ako si pri tomto všetko plniť manželské povinnosti? Ja nevládzem a nemám na to ani pomyslenie. Večer sa teším jedine tak na posteľ. No môj manžel zastava názor, že žena má vždy vyhovieť. Ja som rada keď sa premožem tak 3-4x za mesiac, nech je pokoj. Ja som už tak veľmi vyčerpaná, že keby mi niekto ponúkol týždenný pobyt kde by som len spala, idem aj zajtra. Ako zostať pri týchto povinnostiach aj manželkou? Mám pocit že len dávam a nič nedostávam.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
15. apr 2022

No tak okaslat ho nemusiš, podla toho co pises, stara sa o zabezpecenie na rozdiel od niekt.ktory len napc a hrach lezia, na druhej strane on si ma hladat milenku lebo mas 3 deti a padaš nahubu? To je velmi sebecke Najlepsie ta pochopi tak, ze sa tyzden bude on starat o 3 deti a pochopi, preco nevladzeš..Hranice zeny sa nemozu donekonecna posuvat pre blaho chlapa...Ak mate peniaze ja by som to riesila vypomocou v domacnosti, zaplatit si niekoho kto ti pomoze a odbremeni ta čiastočne.Nevidim v tom problem
Ak si to muž neželá, a tvrdošijne odmieta, nech ostane bez sexu a bodka.
Kompromis maju hladat obaja pre spoločne dobro...

ls85
15. apr 2022

@zoro9836 hej, hej…

bluehorsee
15. apr 2022

@zoro9836 my sa napríklad s mužom často bavíme aj o príbehoch tu na MK. Diskutujeme o nich, bavíme sa o tom ako by sme riešili problém keby sme sa ocitli v podobnej situácii a nakoniec si povieme ze sme radi, že si vieme všetko vydiskutovať a o všetkom sa na rovinu porozprávať. A hlavne, že aj keď občas aj nám tečú nervy a všetko sa na nás sype, máme sa celkom dobre a veľa ľudí žije možno v krajsom dome, či majú vyšší rozpočet ale u nás vládne kľud a sme všetci spokojní.

autor
15. apr 2022

@karolinakr my peniaze máme, nerobi to preto že nemáme čo do úst. Aj teraz máme na účte slušnú rezervu. On vôbec nemusí robiť fušky, stačí že by chodil len do práce. On to robí preto, lebo ho to pri nás nebaví, hneď z deti znervóznie, hučí po nich. Obťažuje ho každá jedna povinnosť okolo nich. Pri prácach okolo domu mu vždy pomáham, aj pri Tom dreve, ešte sa nestalo, že by sám dával drevo do pivnice a ja pozerala z okna. Jedine keď som bola čerstvo po pôrode (šestonedelie) a bála som som sa že si ublizim. Dvor kosim len ja. Nie je to o tom že on chudák chodí do práce, aby som ja mohla sedieť 6ty rok na md. Moja materská bola vyššia ako jeho mzda, keďže som mala maximálnu. Nikdy som mu to nehovorila.

autor
15. apr 2022

@bluehorsee záhradka a pečenie je len moje hobby? Robím to hlavne kvôli deťom. Staršie dieťa má potravinovu alergiu, pečivo môže len domáce. Sadim v záhradke aby mali domácu zeleninu, jahody. Hneď od prvých prikrmov. Aj muž to tak chcel. Áno odreagujem sa tam, že nerobím len okolo deti ale je to na úkor môjho času. Buď keď poobede mladšie spia a staršia je na tablete alebo sa motka pri mne. Alebo večer v lete keď už spia idem do záhrady. Nikto mi ich pri tom nestrazi. Musím so to vždy dopredu naplánovať a rozvrhnúť svoj cas. Svokru nemám, rodičia bývajú ďaleko. Robím to z lásky pre rodinu, ak pre muža. Vždy ma nachystany obed do práce, keď ma sviatok nikdy nezabudnem. A on naposeldy? Bolo to po Tom ako som sa s ním rozprávala, že už takto nevládzem si kradnúť každú minútu pre seba , či mi nemôže viac pomôcť. A nekúpil mi nič. Keď som sa ho spýtala čo zabudol , tak povedal že keby som si zaslúžila tak by som dostala. To ma veľmi zabolelo. Možno môj jazyk lásky nie je sex, ale starostlivosť o neho a rodinu. Áno som doma 6 rokov, ale nemôžem povedať že by som ich premrhala na kavičkách, zabíjaní času zatiaľ kým môj muž chodí do práce

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bluehorsee
15. apr 2022

To mi je ĺúto ze sa k vám tak správa. Ako som to už spomenula vyššie, nikto z nás nevie co doma prežívate a komentujeme len na základe nejakých okrajových informácií. Chápem vašu frustráciu ale nechápem reakcie niektorých žien ktoré vášho manžela dobre ze nie ukamenovali. A práve preto
som napisala aj to, či je za tým vasim pôvodným príspevkom len to ze vám fyzicky nepomáha alebo sú za tým aj iné krivdy a sex s nim je pre vás naozaj trápenie. Je pochopitelne ze ak vám človek nedáva najavo ze ste prenho krásna a dôležitá nielen ako slúžka tak ze s nim nemáte chuť sa ani poriadne baviť.
Pre niekoho je záhradka a pečenie relax, pre niekoho súčasť starostlivosti o rodinu, nemusíte sa na mna pre to hned hnevať. On to tak ale môže vnímať ze hrabkanie v záhrade je pre vás oddych.
Ak opomenieme ostatné veci ktoré sme tu všetci popísali a zameriame sa len na vašu otázku ohľadom intímneho života... Zamyslite sa ci vo vašej situácii v akej ste, so všetkým čo prežívate a my o tom prd vieme, či by ste bola radšej keby vám dal vás muž "pokoj" a na sex si našiel milenku. Bola by ste kľudnejšia?viete ono je veľmi ťažko hľadať rady na fóre kde vám bude písať xy žien s rôznymi osudmi, každá mame doma niečo iné. A kým je pre niekoho sex 3x do mesiaca veľa, pre nieho je 3x za týždeň malo.
Ste obdivuhodná žena ze sa staráte o rodinu a popri tom sa snažíte vyriešiť aj váš problém, ale nazvyme to pravým menom, problém nie je pomáhanie v domácnosti ale manzelska kríza ktorú prežívate. A prosím vás neurazte sa za tieto moje slová lebo ich nemyslím v zlom. Pozerám sa na vas len na základe informácií ktoré ste tu sama napisala a ako nestranný človek vám hovorím ako vnímam vás dvoch z oboch pohľadov. Vy ste frustrovana lebo od manžela nedostávate zhola nič co by vás uspokojilo, (pochopenie, neha a podobne-pretože taky človek ste, citlivá žena a toto vnímate ako to co vás dokáže uspokojit) cítite sa na všetko sama a do sexu s nim sa vám potom vôbec nechce a keď aj tak nasilu. Na druhej strane je ale vás manžel ktorý má tiež nejaké pocity a uvažovanie. Ze pracuje chodí na fušky a co ja viem co este.. A ze za to počúva len sťažnosti a nemá ani sex. Uňho sú zas prvoradé základné priority. Zabezpečiť rodinu a za to mat doma kľud a pravidelný sex. Prenho je toto normálne, že on sa stará o jedno a vy o druhé. U oboch z vás sa všetky tie krivdy hromadia a nech sa na mna nahnevate vy alebo ostatné ženy tak raz ta pokrývka z hrnca vyletí a vykypí všetko von.

karolinakr
15. apr 2022

Ked si zaslužiš, kupi ti darček? Sadni sa za pc otvor si tabulku napiš každu 1vec čo robiš pre rodinu, vytlač a daj mu ten papier A4 na narodeniny obaleny mašlou To nie, že ta zabolelo ty musiš aj buchnut päsťou po stole občas a nie len plakať do vankúša potajme...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
madeline1
15. apr 2022

Víac nech pomáha, budeš menej unavená.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
makova333
15. apr 2022

@bluehorsee jemine tolko manipulacie v jednom prispevku (16.34)

miadi
15. apr 2022

Ty. Si urobila chybu.. radsej si mala mrhat cas na kavickach vecer alebo cez vikend .. ty si zo seba urobila uplneho otroka domacnosti a tvoj muz nemusi nic . Nechapem ako mate 3deti ked on je z nich nervozny a Nechce snimi nic robit .. ( to nie je vycitka ale Asi aj 2 s takym otcom je viac ako dost ) on je Asi tip ze Mozno s jedinacikom by bolo vse ok on spokojny a ty by si mala energiu na sex atd. Ja len nechapem naco si robit 3 deti s chlapom co nema zaujem sa im venovat. Mozno to 1 by malo ako tak otca. Takto to vyzera ze budu bez otca vsetky 3. Ale to je uz jedno… ty sekas travnik kuris robis “ vsetko” veci okolo domu on nemusi nic. Keby si “ stracala cas na kavicke” tak by bol nuteny byt s detmi aj nieco urobit . $ mate kopec ale zivot na 💩??? Tak si hnet zajtra hladaj pani na strazenie.. a šup niekde relaxovat. Ty sama sebe nedoprajes nic a cudujes sa ze on ti nedopraje? Ty Musis dat seba na prve miesto ! Ked sa das na posledne tak aj on ta tam ma . Ja som si vsimla cim je zena lepsia a len dava a dava..Tym je to horsie . $ mas tak ich investuj do automatickeho kurenia. A do seba ! Muz ti nepomaha s detmi ? Zaplat pani a chod . Na masaz na kavu do kina s kamoskou. Travnik nech pokosi muz . Prestan kaslat na seba a zacni trochu kaslat na veci co by mohol robit on. Potom Mozno budes vzacnejsia a zrazu zisti ze aj darcek si zasluzis nie len k sviatku ale hocikedy. Prestan sa chovat ako sluzka rohozka zacni zit viac ako zena ktorou si bola ked ste sa stretli. A Mozno sa aj on zacne chovat ako ten chlap do ktoreho si sa zalubila. On si je tebou moc isty ., mate 3 deti a ty len doma sekas travnik a kuris v pivnici. Popoluska je trt .

aurora33
15. apr 2022

Keď to všetko robíš z lásky k deťom, tak z lásky k nim sa začni venovať aj sebe. Takto im lEn dávaš príklad, že žena nie je nič len obyčajna rohožka. Pretože podľa toho čo píšeš nič viac nie si.

karolinakr
15. apr 2022

Totoby som zas nehrotila, že rohožka...Moja mama robila vsetko, otec nič a bola celkom papula...To by si otec nedovolil jej povedat, ze jej darček nekupi ..musel..Ja to vidim takto - možno si mila, citliva, laskava, trebalo by trošku drapky vystrčit..Kup si sama..altanok naprikla 😁 nakvačši darček, aky uvidíš

jaskolka
15. apr 2022

Keby mi muž povedal, že "dostala by si darček, keby si si zaslúžila" tak by pri otázke ci bude sex, dostal odpoveď "keby si sú zaslúžil, tak by sex bol"
To kde sme došli?
Aby som ja kurila? Ja kosila trávnik? Komplet starala sa o domácnosť a on co?
Urobila si zo seba dobrovoľnú slúžku, otroka a ešte si vďačná za omrvinky "že on robí a chodi na fusky"
No logicky, keď je žena na materskej, tak muž robí. Co ešte by si chcela robiť? Nie náhodou utekať na par hodín do roboty, aby pánko nemusel už vôbec nic?
Kokos, bila by som takých chlapov
Ale občas aj ženy by si zaslúžili trichu preplieskat za takýto prístup.

karolinakr
15. apr 2022

Tvoj muž ma divne reakcie pravdu povediac, to s tym darčekom by som urcite nestrpela a ty tam ešte makaš 24/7 a on si dovoli toto povedať...Evidentne si nevaži, čo pre rodinu robiš..

aurora33
15. apr 2022

@karolinakr žena, ktorá sa sama stará o tri malé deti, vari perie, kosí, kúri, chlap je radšej na fuskach akoby mal tráviť čas s rodinou a ani len darček jej nekúpi lebo si ,,nezaslúži". Ako takú ženu pomenovať? Prinajlepšom rohožka, slúžka, no obyčajná chudera. A je mi jej úprimne ľúto.

lenkakravcova
15. apr 2022

@autorka
Odporúčam knihu Asertivita v manželstve. Sú tam veľmi dobre príklady kríž, podobne tej vašej z pohľadu oboch manželov, psychológa, pomoci a poradenstva v manželstve. 99% v manželstvách stojí na nedostatočnej komunikácii (kedy manžel nevie co prežíva manželka a manželka nerozumie manželovym pocitom = napr odmietanie sexu aj kvôli vyčerpanosti, berú muži častokrát ako odmietanie ich samotných a dôkaz toho, že ich žena neľúbi).

lenkakravcova
15. apr 2022

@zoro9836 Tu nič nikomu nevysvetlíš... Väčšina žien, ktoré tu chodia sú ženy, ktoré majú 1 dieťa (a starostlivosť o viac a domácnosť berú ako týranie a 24/7 prácu).
Ja mam dve deti, domácnosť, obchod, a aj tak mam kopu času na vypisovanie a diskusie.. 😂 Takže reálne si neviem predstaviť ako niekto nestíha ani deti a domácnosť bez toho zvyšku. Väčšinou keď som také počúvala, tká to bolo od žien co pre sedia pol dna pred telkou, alebo od žien ktoré sú perfekcionistky (3* denne umyť podlahy, výlete burinky na záhrade do poslednej poslednej).

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
miadi
15. apr 2022

Je sice mile ze sa venujes zahradke ( tiez nechapem ako to robis az ked deti spia ? V noci po tme? Ved by ste to mohli s detmi cez den v ramci zabavu poriesit. Ty si si toho nakladla moc a vsetky tie malchernosti ani nestoja za to. Nemas energiu uz na nic .. mohli by ste s muzom cez vikend skocit niekde na farmu a kupit bio domace ovocie a zeleninu popri tom si urobit vylet v okoli a byt spolu ako rodina. Tvoje deti ten rozdiel ze Mali par domacich jahod z tvojho dvora nebudu moc citit ci kupis inde organicke.. ale to ked sa rozvediete citit budu. Treba trochu prehodnotit priority. Ty si len mama a hospodinka. Uz nie si zena a manzelka. On je hnusny ale tiez mà Asi svoje dovody. Je frustrovany ze ty radsej vecer polievas zahradu Akoby si ho pustila do svojej. Obaja utekate od casu spolu straveneho ako rodina . Ako partneri. Nemozes cakat ze on zo dna na den sa zmeni a bude mily. Ale ty mozes zacat tu zmenu. Od seba. X sposobmi ako si ulahcit zivot. Ist von medzi ludi bez deti . Ty potrebujes psychicky sa dat do podiadku aby si mala chut na sex lebo zas nejaka olympiada to nie je. A aby si mala nanho chut .. to netreba len zmenu z jeho strany ale aj tu psychohygienu pre teba. Takze najprv sa zacni venovat viac sebe . A vsetko sa zacne menit k lepsiemu. Mna to nezsujima ze on je proti opateovatelkam ( Aj Ja osobne tiez-nepotrebujem ale ty ano) a ked sa mu nepaci nech necha brigadu a nech sa venuje detom domacnosti.

sidon
Autor odpoveď zmazal
ls85
15. apr 2022

@lenkakravcova ja osobne nepresedim ani pol dna pred telkou a nie som ani perfekcionalista. Poznam vela zien, co maju jedno dieta a nemaju 5 minut pre seba. Preco? Su lenive? Ako mozes sudit? Poznas pojem „narocne dieta“ ? Mozes mat jackpot a mat deti, ktore ti dospeju a ani nevies ako a potom su tu deti narocne. Jedlo len po stojacky za staleho pestovania, wc len s hlasnym protestom, polozit a nech ho sa chvilu zahrat? Nie, pekne musis robit program. Cez den spanok len za staleho vozenia v kociku, v noci x krat hore, ze sa sama seba pytas, ci sa opalti ist spat. Este stale mas pocit, ze sedim pred tv? Ale zas si hovorim, je to len faza. Moje dieta milujem najviac na svete a aj to sa zlepsi. Potrebuje ma teraz a jedina moja praca je sa o neho postarat a dat mu lasku. A nie, nenaucila som si ho tak, nie nechem ho nechat plakat a nie, nemam doma armadu pomocnikov. Tak prosim nesud, lebo sama raz mozes byt sudena. Krasne svitaky prajem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ls85
15. apr 2022

@zoro9836 a myslis, ze sa s mamou neradim? Jasne, ze ano, ale vychovavat dieta musia rodicia a nie stari rodicia. Ja stale hovorim, kto nezazil narocne dieta, neuveri. Prvych 5 mesiacov na mne „byval“, sadnut sa nedalo, len chodit, chodit, byt v pohybe. Su deticky co maju reflux, silne koliky, to su rodicia tak k.o., ze sa tesis, ked mozes roztrhane 4 hodinky v noci pospat. Prvy rok vie byt narocny a hlavne ked mas spominane kolky, ci reflux, ak mas smolu tak oboje. Ked ti skoncia koliky, pridu zuby, co mi uz mama poradi? Vydrzat to musim ja, ide jeden zub po druhom, ked uz clovek mysli, ze ju klud, tak to je len ticho pred burklu (dalsim zubom) nestazujem sa, hovorim, milujem svoje dieta najviac na svete, zivot by som za neho dala, ale chut na intimnosti fakt nemam pri tomto tempe. A tetaz mi poradis, dat na chvilu dieta mame. No, od 7 mesiaca zacina separcna uzkost, takze ked ma drobcek nevidi spusti taky plac, ze sa az zachadza a to tiez teda ako matka neznesiem.

aurora33
15. apr 2022

@ls85 môj mal tiež koliky a od mala málinko spí. Od roka a pol som musela zabudnúť na denný spánok. Od dvoch rokov mu pribudol súrodenec, ale zase až tak nejako ťažko som to neznášala ako ty. Manžel ti pomáha?