icon

Manželské povinnosti

13. apr 2022

Viem, že je to individuálne, ale baby, ktoré máte malé deti, ako často máte sex? Najlepšie tie, ktoré ich máte viac?
Ja mám 3 deti, sú ešte malé (5,3,1). Najmladšie spi v noci už dlhodobo zle. Non-stop som v pohybe od rána od 6 kedy vstáva prvé až do večera kedy ísť spať. A začína nočná, lebo novou sa to nedá ani nazvať. Na detí som viac menej sama, lebo muž je v práci, po práci chodí po fuškach, alebo robí okolo domu, alebo si len tak rieši svoje veci. Všetko čo chcem riešiť, pomôcť ja, je druhoradé alebo nepodstatné. Jeho hlavnou úlohou podľa neho je zabezpečiť rodinu. Ostatné má byť na žene- deti, domácnosť,nákupy. Niekedy ho deti ani nevidia. Teraz sú deti ešte aj choré všetky tri, takže neviem čo skôr, keďže nechodia do škôlky, v noci odsavam sople, dávam lieky od teploty. Bývame v dome, tak aj nad zakurenim aby som myslela, to chodím so všetkými 3 do pivnice. No moja otázka. Ako si pri tomto všetko plniť manželské povinnosti? Ja nevládzem a nemám na to ani pomyslenie. Večer sa teším jedine tak na posteľ. No môj manžel zastava názor, že žena má vždy vyhovieť. Ja som rada keď sa premožem tak 3-4x za mesiac, nech je pokoj. Ja som už tak veľmi vyčerpaná, že keby mi niekto ponúkol týždenný pobyt kde by som len spala, idem aj zajtra. Ako zostať pri týchto povinnostiach aj manželkou? Mám pocit že len dávam a nič nedostávam.

ls85
15. apr 2022

@aurora33 tu nejde len o koliky, ci spanok. Fakt radim nastudovat terim „ narocne dieta“. Manzel pomaha, mohol by ale aj viac…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
aurora33
15. apr 2022

@ls85 to je nejaka diagnóza?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
aurora33
15. apr 2022

@ls85 ďakujem krásne za info. Dosť veci tam sedí aj na to moje najstaršie a niečo aj na mladšie. Ale nie všetko našťastie :D Hlavne teda ten ne/spánok a potreba dotyku a blízkosti.
Držím palce nech naň máš dosť energie 🙂
Môj má teraz 8 rokov a ako sa naučil čítať tak ho často nájdem v izbe s knižkou v ruke. Keď mal desať mesiacov a ani neobsedel v kociari tak som neverila že niekedy ho nájdem sedieť :D a je to tu 🙂

miadi
15. apr 2022

@aurora33 nie to je kazde druhe babo co nechce papat nechce spat vie revat ako tyger mà vzdor od 1roka .. Proste tvrdohlavec 😃

ls85
15. apr 2022

@aurora33 za malicko, na nas sedi takmer vsetko🙂 ale nevadi, sme dake zeny/ matky. Existuje väcsia laska na svete ako laska matky k dietatu? Aj ked mam niekedy pocit, ze uz fakt nevladzem idem dalej a sama sa cudujem, kde beriem tu silu o ktorej som ani netusila.

ls85
15. apr 2022

@zoro9836 chcem byt v prvom rade dobra matka, mudra, rozvazna, trpezliva a dat svoju babätku lasku ktoru tak potrebuje. Ved kto mu ju ma dat ked nie rodicia? Je to uzasny bozi zazrak a ja tu budem vzdy pre neho, neboj aj manzel si pride na svoje, ale budem uprimna, je to ine ako pred tym, fakt sa musim niekedy aj ja premahat, aby som vladala. Kazdy jeden mesiac mam od porodu daky zdravotny problem, vacsinou silne bolesti chrbtice, niekedy az neopisatelna bolest. Fakt ked sa clovek pohnut nevie, tak nema chut na romantiku vo dvojici

andulka220989
15. apr 2022

Ak sa dá skúste poriešiť inú škôlku. Aby v tomto storočí škôlka neakceptovala potravinové alergie či dokonca domácu stravu? Určite ti prospeje keď budú 2 staršie deti v škôlke dlhšie. Držím palce a hlavne hoď reč s mužom. My ti tu môžeme radiť čokoľvek. No to čo urobíte je na vás dvoch.

miadi
15. apr 2022

@ls85 na bolesti chrbtice su cviky masaz aj elektro liecba. Ak mas problem treba to riesit,

zina234
15. apr 2022

@zoro9836 ty len dufaj ze tvoja žena nikdy nepríde na to ako tu kotkodakas na ženskom fóre tieto perly, ako nejaká slepica. Hanbila by som sa za takého muža, nestratil si sa v orientácii náhodou?

lenkakravcova
15. apr 2022

@ls85 Vieš čo, z vlastných skúseností: pri jednom dieťati som mala oveľa menej času než pri dvoch.
Často je to totiž tak ze, ako si to nastavíš, tak máš. Ja som pri prvom mala menej času len preto ze som si nevedela čas pre rozdeliť. Nevedela som dieťaťu určiť hranice. Nevedela som zo začiatku ako ho naučiť aby sa hralo samé len tká vedľa mňa.
Teraz pri druhom je to už v porovnaní s prvým malina. Dcéra má 1,5r, hra sa sama, momentálne začínam s odplienkovanim. Hra sa popri tom, čo ja robím domáce práce. Vedľa mňa na sedačke alebo posteli, alebo mi nosí veci, metlu, ťahá šnúru z vysávača atď. Učí sa pomáhať. Syn, 4rocny si sám upratuje izbu, aj povysáva si.. Nosia mi prádlo pri vesani. Niečo porobim sama, niečo mi pomôžu už aj deti aj keď sú takto maličké..
Ta separácna úzkosť, na to ti viem poradiť len jedno = nosič. 4 mesiace som tak aj syna aj dcéru nosila popri domácich prácach na sebe. Fungovalo to. Skús.

Ja som reagovala hlavne na tie rady ze naložiť manželovi. Rady ktoré manželstvo privedú do hrobu. Manželstvo ma byt o porozumení. Tu zjavne chyba. Obojstranne. On jej nepomáha, vôbec ani cez víkend. Ona odmieta sex. Ona si myslí že ju nemiluje keď všetok ona robí, on si to isté mysli kvôli odmietajú sexu. Proste začarovaný kruhm. Dokiaľ toto nevyriešia, oba tie problémy, tak sa nepohnu..

54tinka54
15. apr 2022

@ls85 zbytočne to vysvetľuješ ľuďom (hlavne chlapovi 😀) keď zjavne náročné dieťa nezažili… ja ťa chápem, mám jedno také doma 🙂
Kto nezažil/nezažije, nepochopí…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ls85
15. apr 2022

@miadi neni cas, zatial musia stacit lieky na bolest

ls85
15. apr 2022

@54tinka54 dakujem za pochopenie 🙏🏻🙂

miadi
15. apr 2022

@ls85 Neni cas ? Vies co takym pristupom skodis len sama sebe. 7m babo zas tak narocne nie je pockaj Ked bude vacsie. Mam skusenost s narocnym dietatom 7rokov 😊deti mam dve ale cas si najdem na co chcem. Cvicit mozes aj doma. Lieky proti bolesti problem neriesia Iba ti pomahaju zabudnut ze problem mas . Ale je to tvoj zivot je jednoduchsie povedat si ze nie je cas..

makova333
16. apr 2022

@lenkakravcova prosim ta vysvetlis mi toto? "99% v manželstvách stojí na nedostatočnej komunikácii" 99% manzelstiev ma nedostatocnu komunikaciu? To cislo mas z nejakeho vyskumu?

autor
16. apr 2022

@lenkakravcova vie koľkokrát som sa s manželom o tom rozprávala? Nespočetne veľakrát. Naposledy deň predtým ako chcel zasa sex na povel, keď ja som už ledva klipkala očami a na druhý deň keď som mala narodeniny, mi povedal že by som aj niečo dostala keby som do zaslúžila. On je práveže z tých chlapov ktorí sa neradi rozprávajú. Koľkokrát mi povie, keď sa s ním chcem rozprávať, že už stačí, už ho boli hlava. A to nielen o tomto našom probléme. Takže naozaj tu treba urobiť ražný krok, upustit od mojich nárokov mať vždy upratané, všetko podrobené,anzela prestať obsluhovať. Na chvíľu oddist, najmladšiu nekojim, tak naozaj rozmýšľam odfotiť na víkend kdesi sa vyspať, zaplatit si hotel a ísť. Fakt mi niektoré príspevky otvorili oči a doslova ma prefackali.

aurora33
16. apr 2022

Kde si toho svojho krásavca našla? Či, stavím sa, ako je to tu už zvykom ,, kým neprišli deti tak bol úplne iný"?

ls85
16. apr 2022

@miadi ty to vies urcite lepsie posudit ako ja 🙂

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
16. apr 2022

@makova333 Precitaj si tu knihu Asertivita v partnerstve. 99% z tých, ktorí prišli do manželskej poradne, mali problém komunikačný. Nedokázali sa pochopiť ani keď sa hodiny rozprávali.
@autorka Rozprávať sa a porozumieť si sú dve veľmi odlišné pojmy. On síce rozpráva a chce sa rozprávať ale totálne ta nechápe. Nežije sa do tvojej situácie. To je problém. Pozerá sa na to len zo svojho hľadiska. Skus tu knihu. Skutočne vám to pomôže. Skuste si to spolu čítať. Nám v manželstve dosť pomohla. Už len prvý príbeh ktorý je tam rozpísané nám ukázal plno chýb, ktoré sme pri vzájomnej komunikácii robili (a tiež rozprávali sme sa dosť, ale nerozumeli sme sa dosť).

makova333
16. apr 2022

@lenkakravcova ja ako psycholog to naozaj na 99% neodhadujem. "Nedokázali sa pochopiť ani keď sa hodiny rozprávali." Ale toto vobec nemusi byt problem komunikacny. Ak sa s niekym hodiny rozpravam a nechapeme sa, problemom nebude samotna komunikacia, problem bude osobnostna vybava jedneho z nich alebo oboch.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
makova333
16. apr 2022

@zoro9836 jeden milujuci empaticky partner (je jedno ci muzalebo zena) nikdy nepovie druhemu, ze darcek k sviatku si treba zasluzit. To nie je o tom, ze sa nechapu alebo si neveria co ten druhy citi, to je o tom, ze ten, kto toto povie, ma manzelku za absolutne nic. Za nic, ktore mu ma sluzit a starat sa o jeho potreby.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
makova333
16. apr 2022

@zoro9836 nepisem zaujato, iba nepisem tak, ako by sa ti to pacilo (preto som pisala muz alebo zena). K tomu preco to povedal, sa vyjadrovat na rozdiel od teba nebudem, lebo na to treba trosku viac ako anonymnu internetovu diskusiu a velakrat je dovod irelevantny. K comu sa vyjadrit viem a aj som to napisala, ze milujuci partner sa takto nesprava (nie, ani keby nemal sex rok). Je to nieco akoby si povedal, ked muz zenu udrie/zenu podvadza atd., ze nevieme ci mal dostatok sexu, ci nemal takyto vzorec spravania doma, ci zena nespravila nieco co bolo pricinou... Spravanie hulvata (muz/zena) do vztahu nepatri.