Nechce náš vzťah posunúť
Ahojte mám rok a pol priateľa,je mladsi o 5 rokov ja 35 on 30.milujeme sa vzájomne je úžasný ale nechce náš vzťah posunúť ďalej,vyhovuje mu iba randenie,výlety ,párty a tak dookola.Vacsunu času trávi u mňa mám byť, dobrú prácu ale niečo tomu chýba,párkrát som mu to naznačila že to chcem posunúť a on že teraz je finančne trošku horšie a že neskôr .Inak je úplne super spoľahlivý,zodpovedný dáva mu veľa lásky ale stačí to? Pár krát sme mali aj hádku ale ja sa.neviem.hnevat keďže je skvelý len dokedy čakať??
Mala som priateľa 7 rokov, prenadherný vzťah, dodnes taká tá priateľská láska. Starí sme boli rovnako, od 18 do 25. Rozišla som sa, na všetko mal čas. Ja mám manžela, deti, krásnu rodinu a on je sám hľadajúci asi sám seba, stále má čas a to má 42 rokov. A to dokonale vyzerajúci, top vzdelanie, vynikajúca práca, hviezdny zárobok... Čas ti ide, nemrhaj, držím palce
Ja si nemyslím, že vek hrá vždy rolu. Mali sme to podobne. Avšak ja 25 on 19:D skoro 20. Sme spolu vyše 5rokov, máme dcéru, staviame dom…. Len ja som si ho hneď nasťahovala ku sebe , aby som vedela, či to má zmysel, lebo presne hľadala som už čosi iné a prišiel on… v živote by má nenapadlo, že ostaneme spolu, pretože na začiatku sme to mali dosť podobne. Aj som sa čosi potrápila, ale v konečnom dôsledku je to aj výhoda “mať mladsieho:D” Jediný rozdiel bol, že síce sme robili blbosti , ruka hore atď, ale priority sme mali rovnaké. On vždy chcel do 30 vlastný dom, deti, rodinu. A pomaličky si to plníme 🙂
no ja by som si sla vysetrit AMH (ovarialnu rezervu) ku gynekologivi aby si aspon vedela na com si a ci mas este tolko casu cakat… to ze tu sa niekomu podarilo plodit v 37-45 rokoch vobec nemusi byt standart a tvoj pripad… dnes je velmi vela zien co v 35 uz maju mizerny pocet vajicok a velmi nizku sancu na splodenie… ak sa k tomu prida muz s menej kvalitnym spermiogramom, moze to byt beh na dlhe trate…
mozno by ti tato vedomost o hodnote Amh dala trosku odpoved kolko mas asi casu cakat
Treba vztah posunut dalej koli tvojmu veku a moznosti mat deti, ale nesla by som do svadby.
Dalsi krok co by som urobila by bolo spolocne byvanie a spolocne financie. To by bol veky test pred svadbou na 6 mesiacov. Nemusite mat hned spolocny ucet, ale dohodnite sa na spolocnom zdielani vydajov a nasla by som aj spolocne byvanie, aby ste boli obaja na rovnkej urovni, lebo v TVOJOM byte sa vzdy bude citit ako host alebo ako prizivnik.
Ak to nebude klapat, tak nemas co riesit.
No a co ti bráni ten šmyk? Šmyk myk, posunies si sama. Nebudes ani prva, ani posledná. Kolké také poznám, sama k nim nepatrím. Potom sám bude drzat s tebou zivot, tempo, neni princ na bielom koni, ze sám od seba a co sa tu do teba navazaju s jeho platom, kolkych takych poznam, kde zena ma vyssi prijem, pripadne zena si vydupkala ist spolu byvat, starsia, a potom svadbu a su spolu, lebo majmon porobi, co zena chce, ako zena rozmysla...., kolki su taki, ze su cely zivot ako velke decko...., a navyse, aj pri snazeni, tehotna ostat nemusis, aj tak co ti je urcene, to bude, co ti urcene nie je, to mat nebudes, aj ked sa na hlavu postavis a mury, steny rozrazis. Ak to tak citis, urob smyk myk, mozno bábo príde. A upps, co to, ved , ako sa to stalo, ( povedzme si, kto mal ochranu podla predpisov, nikdy nemohol byt tehotny, budes jedna z nich, budes sa cudovat, nebudes za zlú). Vsetko dobré, nemyslim si, ze je to stratené, mozes ho dostat tam, kde budes chciet, ale aj tak ti bude pridelené iba to, čo máš mať. Iba toho, koho máš mať, iba to, čo máš mať. Nie je čoho sa báť, ty rob iba to, čo cítiš a ked sa tu do teba navážajú, pritom priority máš iné, ver tomu, ze také tu samy zle dopadnú a raz dostanú samé takého, čo zarobí menej, o tom vzťah nie je.
Taketo veci sa nenaznacuju,ale normalne vyrozpravaju. Porozpravajte sa a spolu sa posunte dalej. Mozno ta na vianoce prekvapi prstenom a ked nie,musis mu dat na vyber. No mna by stval taky chlap,s ktorym prirodzene nejde vztah a ja musim vyckavat na nejake dalsie kroky. Aj ked rok a pol chodenia na spoznanie sa je malo. Tebe tikaju hodiny,tak sa ponahlas. On to tak mozno nevidi a nechce sa ponahlat.
@kassandra25 ty jej radis urobit si ups dieta ? fakt ?A tvarit sa prekvapena? Aby nebola ona prekvapena ako rychlo ju posle na potrat alebo zbali zubnu kefku a uz ostane u rodicov.Super rada ako sa stat single matkou. Ona potrebuje najprv nějaké istoty v tom vztahu ze vobec on chce s nou zit a mat snou raz idealne coskoro dieta. Ona nechce byt single mama ci mat dieta bez otca ktory by nemal s dietatom vztah. Chce rodinu. Preco by si mala svoje šance pokazit tlacenim na pilu ? Bud to bude mat s nim alebo s inym no dobrovolne nie takymto trikom pod uroven. Si na omyle prave take smyk myk zeny co si chcu vynutit vztah dietatom su tie co nakoniec ostavaju same.
@miadi v praxi vidim vela pripadov, kde takto páru ostavaju spolu ako rodina, maju mozno aj skor ci neskor svadbu. To, co ty pises, je ukazkovy clanok. Zivot v praxi nie je vzdy ukazkovy. To, ako by sa zachoval pánko, by autorka uvidela. Nemas vestecku gulu.
Pred 4 rokmi som sa rozišla presne, ale presne s jedným úžasným dokonalým mladým mužom. Mladší odo mňa o 5 rokov. Nebývali sme spolu, ale trávil čas so mnou v mojom byte, býval u rodičov. Chodili sme na výlety, dovolenky, rozumeli sme si úplne na 100%, žiadne hádky, harmónia doma aj v posteli aj vonku. Po roku a pol takého naťahovania hovorím, že nás vzťah stagnuje, posunme sa. Poďme spolu žiť, plánovať. Týždne hádok a plaču a prosenia. Rozišli sme sa. Naozaj len kvôli tejto jedinej veci. Mala som 37 rokov.
Teraz mam 41, 2 ročne dieťa, super muža, staviame dom, bude aj svadba.
Moja, ked nezavries jedny dvere, neotvoria sa ti ďalšie
@kassandra25 ale ty ju mas ze ? Vsetko bude fajn . On bude super otec .. Myslim ze o zivote viem viac ako ty. Aj ked o tebe nic neviem ale niekedy staci par slov. . . Dieta nie je lepidlo na vztah . Velmi zla rada co si jej dala a v praxi dost naivna. Asi si velmi mlada a ja uz stara Lebo tie pary co ty vidis ze takto vznikli a ostavaju ako rodina Ja naopak poznam ze sa vsetky skor ci neskor rozpadli, Tak Snad autorka mà svoju hlavu ze ked jej Niekto povie “ skoč !” Tak neskoci Lebo mà pud sebazachovy. Urobit si dieta s chlapom co dieta nechce a este zije u rodicov. 🤦♀️
Ja som zažila podobnú situáciu to že on sa v 30 také nechce usadiť je úplne normálne . Aj ja som mala partnera boli sme spolu 7 rokov a presne ako ty píšeš .... No ja dom chcela deti a vek 30 ak chces deti je v tvojom prípade najvyšší čas sa o Tom porozprávať a nik ti nezaručí že otehotnieš hneď a čas plynie.
Nebudem tu vypisovať litánie o tom všetkom. Len toľko že ja som sa snim rozišla. Dnes mám 2 synov a on je vo vzťahu tak dlho do svojou priateľkou ako ja z manželom len stým rozdielom že on nie je ženatý ani nemá deti.
Jedine čo ti viem poradiť je narovinu sa snim porozprávaj že jednoducho mi ženy keď chceme deti tak si nemôžeme počkať ďalších 10 rokov a ty sama sa rozhodni čo chces aj napriek tomu aký máte úžasný vzťah.
Pretože máš svoj vek a ak by ste sa rozišli tak aj na nový zvťah treba dozrieť kým budete mať spolu deti .
V 30 nechce rodinu vela muzov,mozu byt este nezreli... tazko ho k tomu dokopes,ak to tak neciti
Máš 35 krasny vek.
Pokiaľ sa mlady nechce nikam pohnut pohni sa ty .Nech ti vzťah s ním neni ako kotva v prístave .Isto to nebude jednoduche rozisť sa no uvidis ak mu na tebe ozaj zaleži neneha ta odyst a posunie sa dalej ak nie tak to bol pekne steaveny rok a sup hľadať niekoho na lepši a vaznejši vzťah 😉
Ahoj Autorka, nechcem Ti davat nevyziadane rady, lebo to sa ani neda takto "od stola". Urobila by som toto: neviem, kedy najblizsie spolu budete q ci bude s Tebou na Vianoce, ale pocas sviatkov (vtedy je viac kludu, mate dovolenku, nemusis byt v strese, ze budes mat v praci vyplakane oci (v pripade, ze by ste sa rozisli).
1) otvor s nim temu a povedz na rovinu, ze tuzis po rodine a ze Ta uz nenaplna takyto zivot
2) ja by som sa ho nepytala, ci si so mniu mieni zalozit rodinu, ale by som rozhovor smerovala, ze ho lubis a je ti s nim dobre, ale lubis aj seba a uz nechces byt zacyklena. Je jasne, ze ak bude mat zaujem, vie co treba robit. Ty sa mu nevnucuj pytam, ci si s tebou raci alebo neraci zalozit rodinu.
3) viem, ze pre teba peniaze nie su problem (byt je irelevantny, ked ho mas ty, dufam aspon 3izbovy), ale ak mas hypo a on plat 1000v hrobom a ostanes na materskej, tak to citit budete. ak vam to bude vychadzat aspon od vyplaty k vyplate, da sa aj to prezit.
4) zistila by som si jeho predstavy o spolocnom fungovani s manzelkou (aka je jeho predstava), lebo tu clovek na MK cital vseliake kuriozity napr, ze manzel posiela celu vyplati svojej mame, kedze byva vo viacgeneracnom dome a pod... alebo kde by chcel zit s rodinou a pod.
5) neboj sa pytat na prakticke veci
6) este je otazka, ci vies, ze in je to prave orechove, alebo by si ho len orechoveho chcela vidiet, lebo takyto vek vie uz zenu celkom vyplasit.
7) ja som dostala za slibodna jednu radu od knaza, ze ako zistim, ci som stretla toho praveho: ze nebudem premyslat, ci si ho vziat alebo nie, ale ze budel letiet id stastia a istotu k oltaru. (mozem len potvrdit tieto slova a tuto skusku spravnosti).
@marca12 vieš čo aj ja mám taký pocit s tým prsteňom,ale či to bude úprimne? Lebo minule keď som mu to vravela že to možno smeruje k rozchodu pre môj čas tak bol tak smutný a zostresovany že on rozchod vôbec nechce a nezvládne či ten prsteň nebude len aby si ma poistil.uvidim ale po Tom čo tu čítam vydržím ešte pár mesiacov a budem myslieť aj na seba aj keď ho neskutočne ľúbim
Uvažovala si nad tým, ako by si sa cítila, keby si čítala od svojho partnera niekde v diskusii že uvažuje, alebo sa poobzeráva po iných, ktoré by mu viac vyhovovali?
@miadi mila miadi, ja si velmi cenim v kazdej jednej diskusii tvoje prispevky, ale myslela som to tak, autorka vykresluje celkom dobre a pekne dotycného. Ich vztahy nie su narusene, rozvratene, len dotycny este teraz nechce riesit vaznu vec. Autorka uz by áno. Niekedy sa da pouxit aj risk. Kto neriskuje, nemá. Ale tiez musi citit, ze aj moze. A ano, zeny, co poznam, su takto spolu páry. Niekde je muz aj ten menej rozhodný, nechá sa tahat. Takisto, autorkin partner moze pristupit k nejakej veci, moze suhlasit este , rozmyslí si to. Zelajme jej vsetko dobre s nim, ona sa pekne vyjadruje o nom. Mala som kolegynu, kde chlapec tiez nic, k nicomu, vsetko naplanovala ona, vybudovala, ale su spolu. Uz asi 13 rokov.
@ianovec áno je to nefér
30tnik, ktorý žije u rodičov. Keď má chuť sexovať, tak je u teba. Na co by sa snažil kúpiť vlastnú nehnuteľnost, keď full servis ma u maminy a dálsi u teba. Más veľmi nízke nároky na životného partnera, prípadne otca tvojich detí...
Tak toto som mala presne. A vieš ako som dopadla? Starám sa o jeho dieťa sama a opustil ma v tehotenstve. Tiež bol zodpovedný, milý, spoľahlivý, všetko možné a tiež som si myslela, že sme sa milovali. Ale len z mojej strany. Kým som mu neoznámila, že čakám bábo a on sa zbalil z môjho bytu a odišiel, vraj nie je pripravený. A doteraz sama párty, kurvy, vyletiky atď.. momentálne sa sudime.. o malého žiaden záujem a to už ma rok a pol. Po čase som zistila, že ma vlastne len využíval.. mala som dobrú prácu, život, všetko, a on sa len viezol.. nikdy nič nezaplatil, neprispel. A teraz? Serie na vlastnú krv
@babo561 tak to mi je fakt ľúto,neviem akoby sa zachoval môj je dosť veriaci a keď otehotnela frajerka jeho kamoša a chcela si to vziať tak sa nad tým pohorsival mesiac...no ale ako by sa zachoval už ničomu neverim
ja by som mu dala take miesto v zivote ako on dava tebe, teda vyleticky, stretavanie, nic zavazneho neslubovat. povedat mu, ze mam ta rada, ale teraz potrebujem nieco viac, budem sa s tebou stretavat, ale budem mat program aj s inymi ludmi. chcela by som stretnut niekoho kto mi naplni vsetky potreby. A TO NAOZAJ DODRZUJ! necakaj na telefonaty od neho, daj si co najviac programu s inymi ludmi. mozes sa s nim vidiet, ale chce nezavazny vztah, tak to respektuj, mas s nim "nezavazny vzat" , aj mu mozes povedat, ze chces sa stretavat aj s inymi. a potom uvidis. ak naozaj ta ma rad, nebude sa chciet delit s inymi. ak naozaj chce nezavazny vztah, ostane to len nezavazny vztah. ak ta to bude zranovat, po case zrusis aj nezavazny vztah... takych mozes mat!! ale mozno sa to otoci, ze mu to prestane vyhovovat, ked nezavazny vztah vlastne znamena ze nie je u teba na prvom mieste.
@denkatn vieš ja tak neviem ja buď som s niekým alebo nie,nič medzi...aj keď viem čo myslíš ale ja ho naozaj ľúbim
Veľmi ťažká otázka, neverím, že na ňu existuje správna odpoveď! Radšej si kúsnem do jazyka, aby som ti zle neporadila, ale to čo píšu ostatné, že ma menší plat ako ty, a že nemá na krku hypotéku, a to z neho robí podradného muža nehodného do vzťahu, tak z toho mi je fyzicky zle. Potom sa čudujeme, keď o nás muži vravia, že chceme len prachy, asi majú pravdu, lebo tak sa tu dosť žien prezentuje 😢
Riešila som niečo podobne pred siestimi rokmi. My sme teraz spolu, dcerka ma 1,5. Podľa mna je dôležité si to nejako konkretizovať, čo podľa neho znamená, že finančne nie je na tom dobre, ako by to vyzeralo, keby máte dieťa, aké problémy by mohli nastať, ako by ste ich riešili,čo pre neho znamená byt na tom finančne dobre, čo pre to robí a chce robiť, ci by ste sa chceli aj viat.. ? Takto budeš mat presnejšiu predstavu o ňom, o jeho plánoch, viac informácii a možnosti, čo a ako riešiť a ako sa rozhodnúť.
Len tak zahodiť vzťah by som nechcela, ale pokial nenájdete spoločnú dohodu, riešenie, ktoré vyhovuje obom, tak by som tiež nestrácala čas.
No vstúpiť do manželstva, založiť rodinu je zodpovednosť, toto rozhodnutie dozrieva ako v ženách, tak aj v mužoch. Treba to chápať, no on by mal zas chápať i to, že teba tlači čas. Uvidis, aké budú jeho reakcie, ci to pochopenie u neho nájdeš.
Autorka, myslím že najlepšie to napísala a zhrnula @nancy171
Chlap ktorý má o ženu záujem s ňou chce byť nonstop, žiadne 5 dní s ňou a 2 dni u rodičov, chlap ktorý sa chce naozaj usadiť nebude rozmýšľať každú voľnú chvíľu nad párty, výletmi a podobne. Samozrejme sú jedinci ktorí by aj chceli ale zároveň sú veľkými deťmi za ktorých treba stále rozhodovať a stáť im za zadkom. Už ty sama musíš vedieť či je aj ten tvoj taký.
A ak ti pod hrozbou rozchodu donesie prsteň, dokážeš ho v kľude a spokojnosti prijať? Keď vieš že k tomu rozhodnutiu si ho donútila sama pod hrozbou rozchodu?
Nech sa rozhodne sám, či a v akom časovom rozmedzí by si vedel predstaviť založiť rodinu. A podľa toho sa rozhodni. Len aby ti nepovedal že do 2 rokov len aby mal nateraz pokoj a potom budeš opäť toto isté riešiť v 37 rokoch.
Držím palce
Rok a pol vzťahu je príliš krátko na to, aby si s niekým človek zakladal rodinu. Ty si sa zobudila dosť neskoro a rychlo chces uhnat chlapa a keďže ti bijú biologické hodiny tak rýchlo tlačíš na pílu. Prepáč, ale mala si sa zobudiť pred piatimi šiestimi rokmi a stavať na kvalitnom vzťahu. Nie teraz, zato, že ti súri čas, tak chceš rýchlo do toho kopnúť. Tvoj partner je ešte mladý, ani sa mu nečudujem, že vôbec nepomýšľa na zakladanie rodiny. Potom si si asi nemala hľadať mladšieho partnera. Len prosím ťa neurob tak, ako ti tu niektoré radia najprimitívnejši spôsob zo všetkých -že sa nechas naschvál oplodniť. To môže urobiť naozaj len úplný primitív, zufalec, človek čo nemá škrupule, hanby a charakter. Chudak chlap ako k tomu ako príde? Tebe by sa niečo také páčilo, keby ti chlap spravil?
Ja by som ultimata nedavala. Ak si nie je isty, co chce- zdrhne. A ak ta chce, ta ho to ultimatum moze tak odradit, ze tiez radsej zdrhne… skor pomalicky navrhnut spolocne byvanie, ved aj tak ste vacsinu casu spolu. A postupne robit dalsie kroky.

Môžeme sa opýtať čo si ty robila do 35? Lebo to je tiež mega čas...