icon

Nechce náš vzťah posunúť

20. dec 2022

Ahojte mám rok a pol priateľa,je mladsi o 5 rokov ja 35 on 30.milujeme sa vzájomne je úžasný ale nechce náš vzťah posunúť ďalej,vyhovuje mu iba randenie,výlety ,párty a tak dookola.Vacsunu času trávi u mňa mám byť, dobrú prácu ale niečo tomu chýba,párkrát som mu to naznačila že to chcem posunúť a on že teraz je finančne trošku horšie a že neskôr .Inak je úplne super spoľahlivý,zodpovedný dáva mu veľa lásky ale stačí to? Pár krát sme mali aj hádku ale ja sa.neviem.hnevat keďže je skvelý len dokedy čakať??

zuzudrnda
20. dec 2022

Keď muž chce vzťah, urobí pre to všetko. Ak chce rodinu a chýbajú peniaze,opäť urobí všetko,aby toto nebol problém. Kto chce-hlada možnosti,kto nie,hľadá dôvody. Rok a pol je dosť na ujasnenie si smerovania. Bolo by od neho fér,aby prezradil bez výhovoriek jeho vízie. Prvé dieťa som mala pred 37,druhé v 40. Dieťa sa dá splodiť aj po polročnej známosti,ale musia chcieť obaja to isté. Si zabezpečená a cítim,že jemu je takto dobre. Len tebe nie a ty si dôležitá,pre seba najdôležitejšia. Porozprávajte sa na Vianoce,do hĺbky,pri víne,v pokoji...

miadi
20. dec 2022

Tych 5dni v tyzdni co je u teba .. to je pondelok- piatok ? A na vikend je doma u rodicov ? Ci ako ?

deti95060810
20. dec 2022

on ťa nechce stratiť? no len aby ťa nevymenil keď spozná niekoho iného - inú...😉
tieto drísty sú už otrepané...

autor
20. dec 2022

@miadi víkendy spolu plus 3 _4 dni cez týždeň

ninka297
Odpoveď bola odstránená
jaond19
20. dec 2022

Je zodpovedny a travi cas u teba v byte, vylety, zabava,party.... ? A v com tkvie ta zodpovednost? Chovas si velké dieta jemu tento stav kludne moze vyhovovat dalsich 10 rokov.... nema dovod svoj bezstarostny zivot narusat zavazkami.... toto chce velmi vazny a uprimny rozhovor, nech to povie narovinu a nenatahuje cas a nevyhovara sa na peniaze. Chlap ma vzdy lepsie moznosti zarobit AK chce.

autor
20. dec 2022

@jaond19 tak rozhovor bol vyjadril sa že chce byť somnou aj že chce deti len momentálne nie

miadi
20. dec 2022

Tak Bud realista . Nie je moc iste ci by vedel uzivit rodinu a momentalne ju ani zakladat nechce . Jasne ze synovec babo je nunu zlate prenho Ved nie je jeho nemusi byt zanho zodpovedny. Mà potrebu party kamosi .. a ty chces dieta . Tu to vyzera ze ked ho aj dokopes k dietatu .. budes snim sama doma vo svojom byte a on bude este zurkovat a opijat ta recami ze ta nechce stratit. A Mozno ani od rodicov neodide aby sa po zurke mohol v klude vyspat..

syslik81
20. dec 2022

dava ti na najom,robi nakup mozes sa nanho spolahnut ked by si bola na tom zle? je u teba 5 dni v tyzdni a bolo by hlupe aby si ty vsetko tahala a on sa viezol .. ak to nerobi nieje vyzrely a uz vobec nie gentleman do zivota ...

jaond19
20. dec 2022

"Momentalne nie" by bolo fajn lepsie zadefinovat..... ci je to buduci rok nie, alebo najblizsich 5rokov nie... pre zaciatok by som mu ale prestala robit komfort u seba doma. Aby si videla ako sa k tomu postaví.
Zije v situacii, ktora ho nenuti skutocne dospiet a riesit dospele veci.

autor
20. dec 2022

@syslik81 jasné platí skoro všetko

autor
20. dec 2022

@jaond19 ja mu komfort nerobím on nakupuje a vari

autor
20. dec 2022

@jaond19 že to necháme na osud ale presne nepovedal ale po novom roku to s ním preberem

syslik81
20. dec 2022

ved posunut sa neznamena hned rodinu ... ale mozete spolu zacat byvat ... aj to je krok vpred ..ked je u teba aj tak vacsinu tyzdna tak ? by som si uz buchla po stole-niesi najmladsia a najst partnera do zivota trva ... a cakat na niekoho kto sa nevie ani rozhybat i ked vie ako ti na tom zalezi ...

elenka74
20. dec 2022

Prečo ti nenavrhne spoločné bývanie alebo ty si mu to navrhla? Mne to pripadá, akoby ťa využíval. Takto mu to náramne vyhovuje, žiadna zodpovednosť, starosť, len si užíva pri tebe alebo pri maminke.

janetinka27
20. dec 2022

"davas mu vela lasky" a zrejme mu to vyhovuje. keby si mu toho tolko nedavala, mozno by sa musel posnazit. takto nema dovod.

morgane1975
20. dec 2022

Však priority sa zmenia keď bude dostávať rodicak a partner bude lietať po party. Potom napíše nový príspevok a budeme radiť ako vyžiť z materskej keď partner len na koníčky míňa 🤣🤣

ivangeline
20. dec 2022

No bolo by fajn sa spolu porozpravat o buducnosti a jeho,tvojich planoch a ci viete spravit spolocne plany.

bluka2
20. dec 2022

Však mu na rovinu povedz, že tvoja situácia je taká, že jeho čakanie pre teba znamená nižšie šance na deti, ktoré by si chcela. Zariad sa podľa reakcie. Ja by som nečakala, ale tak mám aj kamarátku, ktorej chlap sa po 9 rokoch rozhýbal a bolo aj dieťa aj svadba, takže všetko je možné. Nikto ti nepovie, ako to môže dopadnúť u vás, ale ty to možno cítiš. Myslíš, že ta s tým "nie teraz" naťahuje alebo to hovorí tak, že by fakt chcel tak o rok?
Inak ide aj o tvoj biologicky vek, teda ak vyzeráš na 30 máš zrejme viac času ako keď vyzeráš na 40

hopsadobrandejsa
20. dec 2022

Ja sa teda za odbornika nepovazujem, ale klast ultimata v partnerskom vztahu mi nepride vhodne nezavisle od toho ci ti tykaju biologicke hodiny alebo nie. Vztahy su o kompromisoch...

"vyhovuje mu iba randenie,výlety ,párty a tak dookola"

Precitaj si vlastne riadky a mozno najdes odpoved u samej seba. Vylety a obcasne party su v poriadku, kazdy potrebuje z casu nacas vypnut. Tvrdis, ze je zodpovedny ale zatial si sa vyjadrila len velmi strucne co ta zodpovednost konkretne obnasa.

Zije u rodicov, nema vlastne byvanie, rad flamuje a uziva si.....to neznie ako clovek ktory je pripraveny na vazny vztah a deti. Netvrdim, ze casom nebude ale v sucasnosti chcete od zivota ine veci. Mozno bude pripraveny o 5 rokov no otazka znie ci si ochotna cakat do 40-tky.

Pises, ze mu vyhovuje "iba" randenie a vylety.....zrejme si si odpovedala sama.

Momentalne mu zavazky velmi nevonaju. Randenie nie je taky velky zavazok ako manzelstvo a prispievanie rodicom nakupmi ci najmom nie je tak velky zavazok ako vlastny byt ci dom zatazeny hypotekou nehovoriac o udrzbe ktoru si byt ci dom vyzaduju.

Ak by mal vlastnu nehnutelnost na hypo tak by to aspon preukazalo, ze nema velky problem s dlhodobymi zavazkami, ale moj osobny nazor je, ze sa nachadzate v rozlicnych etapach zivota.

Mas len dve alternativy:

1. rozist sa a najst si niekoho kto chce to iste od zivota co aj ty
2. nadalej cakat na neho dufajuc, ze dospeje a zalozite si rodinu

Stale jestvuje riziko, ze si to casom rozmysli a najde si mladsiu. Ty napokon ostanes sama a v snahe zalozit si rodinu budes rychlo zhanat nejakeho chlapa a skoncis s nejakym hlupakom.

minarova22
20. dec 2022

Ahoj.. My s mužom sme boli 9r. pokiaľ sme si nepovedali, ze je čas na rodinu. Vtedy som mala ja 30r. a muž 36r....Tiez okolo 30tky nebol naklonený byt ešte otcom(ale to ani ja mamou v 24ke)...je úžasný otec, úžasný manžel a je veľmi zodpovedný 🙂 Takze to je rôzne. Chodíte 1,5r spolu-co tiež nieje moc(podľa mňa) a si staršia od neho. Ale chápem, ze už máš vek na rodinu 🙂 A to, ze býva u rodičov, z neho ešte nerobí nezodpovedného. Treba kompromis 💕

luccija
20. dec 2022

30 r chlap môže začať túžiť po svojom dieťati aj v 37r, 40 tke aj neskôr.Ty máš čas, ale nie veľa
Myslím, že u Vás bude ten vekový rozdiel problem.
ak začneš tlačiť, že budúci rok ..môže sa zľaknúť, alebo to bude brať ako vydieranie.Alebo privoli nech si spokojná a bude žiť taký život ako teraz, alebo všetko klapne a budete šťastní nikdy človek nevie ..
Ty máš vo vzťahu navrch máš svoj byt, on ide k rodičom áno navarí, ale ty si mentálne už inde.
Ja by som nečakala také neutrálne odpovede chcem dieťa, ale neskôr môže byť čakanie na roky a, ak by si sa s ním rozišla, kým niekoho spoznas...skrátka ty tu tahas za kratší koniec jemu nič nechýba, berie čo sa mu núka.Mal by už dospiet, prevziať zodpovednosť a porozmýšľať čo chce dalej

simona76
20. dec 2022

pozor na to..aby život neutiekol medzi prstami a panko si za nejaky cas povie,vies co chcem sice rodinu ale nie s tebou a doví dopo...lebo toto presne tam smeruje... sa obavam.. ludia do 2 rokov musia vedet ci chcu ostat spolu...ostatne su uz len trapne psychohry ....

gab1sol
20. dec 2022

On chce ešte voľný vzťah, ale ty tiež nejdeš správnym smerom - chceš sa posunúť ďalej, lebo dieťa. To ti len tvoje hodiny bijú… A potom čo? On naďalej bude chodiť k tebe len 5 dni v týždni? Bude bývať u rodičov? V prvom rade si vyjasnite toto - začnite spolu bývať, fungovať ako pár, nie ako dvaja cudzí, čo spolu len randia. Lebo to teraz robíte…

kolecko11
20. dec 2022

Určite môže byt fajn, skvelý, ale podľa mna je medzi Vami problém vo vekovom rozdiele. On ma LEN 30…u chlapov je to skutočne LEN ! On je ešte chalan, ty už si žena. Je úplne normálne že dnešní muži v 30ke ešte ani nepomyslaju nad rodinou. Ja si nemyslím že je to dôvod na rozchod, to by zas bolo plytké z tvojej strany, hlavne ak si rozumiete, sedíte v spoločných otázkach. Neviem kolko rokov ste spolu. Normálne si s ním v klude a s rozvahou sadni, povedz mu, že si si vedomá vekového rozdielu a že máte iné potreby. Ale potrebuješ od neho pocut aké sú plány, ako a či vidí spoločnú budúcnosť. Nečakaj, že to urobí on - nikdy. Ja som mojho chlapa uhanala k detom, tiež bol stále čas…a keď sme mali prvé babo, voľnú neho hotový, cely šťastný chcel druhé a s odstupom času mi povedal, že bol hlupák že to stále odďaľoval, lebo sa mu stala ta najkrajšia vec v živote. Dnes sme spolu 12rokov a mame 2 deti. Je skvelý partner aj otec.

dadka_bb
20. dec 2022

Rok a pol je kratko. Kriza a 99% rozchodov sa odohrava na 2 roky. Tak este polroka pockaj a rozidete sa.

maminkasisa
20. dec 2022
tianna
20. dec 2022

Problém je že keď on bude chcieť mať deti je dosť možné že si už bude musieť nájsť inú lebo s tebou to už nepôjde.. ja by som už nečakala veľmi.. sesternica takto zabila najlepšie roky s jedným mužom.. nakoniec sa rozišli, do roka a pol bola svadba aj 1. dieťa.. mala takmer 36, teraz má 3 deti, najmladšie sa jej narodilo v 41. Keby ostala s dotyčným pánom detí sa nedočká.. a zrejme ani svadby.

leskovael
20. dec 2022

Momentálne deti nechce, znamená v skratke že možno raz hej, ale je to zatiaľ ďaleká budúcnosť a takto mu to zatiaľ vyhovuje.. Jasne že "raz" deti chce, to ale nečakaj že bude do roka či dvoch... A nieje natom nič zlé, nieje povinný mať dieťa. Akurát ty máš vek, kde taketo tempo už nieje bohviečo a dieťa chceš... Takže pre mňa (na tvojom mieste) by to bol maximálne neprespektivny vzťah a ukončila by som ho. Ono keď sa stretnú dvaja vyzretí ľudia ktorí vedia čo od života chcú tak to tempo ide raketovo rýchlo a stíhajú do roka dieťa aj svadbu 😉 Tu to jednoducho nieje ono a ty to vieš, len si stále nahováraš niečo, čo nieje pravda.

laska86
20. dec 2022

Kde je ked nieje stebou??