icon

Nedostatok dotyku

hugger
16. máj 2023

Zrelý muž, na konci 20 ročného vzťahu. Ďalší vážny vzťah určite hľadať budem ale neponáhľam sa, lebo chcem dôsledne nechať zahojiť všetky negatívne pocity.

Problém ktorý však potrebujem riešiť už teraz je extrémny nedostatok platonického dotyku.

Obraciam sa na toto fórum s prosbou o radu: Ako by ste vnímali profil na nejakej online zoznamke ktorý by ponúkal platonické objatia?

Niečo v zmysle:
Ponúkam objatie ženám 40+ ktorým chýba platonicky dotyk
1. stretneme sa na bezpečnom verejnom mieste (napríklad nákupné centrum)
2. ak chceme nadviažeme kontakt zodpovedaním si otázky napríklad z tohto zoznamu
https://psychoblog.sk/ako-klast-otvorene-otazky/
3. Ak to bude obom vyhovovať objímeme sa

Čo by vás presvedčilo? Čo by vás odstrašilo? Čo napísať aby som nevyzeral ako impotent? Sex je pre mňa dôležitý ale mám to v hlave tak že je to súčasť dlhodobého vzťahu kde partneri sú výlučne len jeden pre toho druhého. Je možné, že niektoré z týchto stretnutí neskôr vyústi do vážneho vzťahu a chcem aby bolo zrejmé že som zdravý muž so zdravými mužskými prioritami. Čo napísať a čo nepísať aby som nevyzeral ako uchylák?

Alebo je ten nápad s online zoznamkou celé zle a mal by som uvažovať nad nejakými inými riešeniami? Akými? Existujú vôbec ženy ktorým chýba dotyk?

Je nejaké iné fórum kde by sa dal získať názor inteligentných a dospelých žien?

Vďaka za každú radu.

madeline1
16. máj 2023

ono nie je zle povedat, ze ti chyba objatie, ale to nie je nic co nechyba osobe, ktora sa s tebou stretne. za slovnym spojenim objatie sa nechape sex. ak ti ale chyba vyslovene sex a hladas si sex, ak sa na to niekto chyti, nenajdes zenu kvalit, ale ani ty nemas zjavne kvality. ak hladas spolocnost, tak bez toho planovaneho prejavu v profile. skus si nechat poradit, trochu sebareflexie.

hugger
autor
17. máj 2023

@madeline1 nehladam sex. Moja predstava bola ze hladam zenu ktorej chyba objatie rovnako ako mne. Toto forum je moj pokus nechat si poradit ako na to, a chapem se moj pristup v uvodnom prispevku nemusi byt idealny. Vacsinaodporucani ktore dostavam vsak je ze priamost nie je cesta, treba slubit vztah, skusit tanec alebo ponuknut lekciu jazyka a mozno dostanes to co hladas ako vedlajsi produkt 😊. Skutocnym vysledkom vsak je ze by som tym zenam klamal o skutocnom dovode stretnutia a pravdeporobne ani pre mna ten prinos nebude taky ako som cakal. Ale dakujem za reakciu, kazdy uhol pohlladu je cenny

hugger
autor
17. máj 2023

Viackrat tu bolo sponenute slovo “obchytkavanie”. Vnimate ze medzi obchytkavanim a objatim je priepastny rozdiel?

dadis
17. máj 2023

@hugger Ja nedokazem mat sex s nahodnym clovekom prave preto, ze to je zasah do mojho osobneho priestoru, neviem si predsavit ani objatie s takymto clovekom. Ked je vztah taky, ze uz mi nevadi dotyk, objatie, tak viem, ze aj sex zvladnem. Urcite by som od cudzieho cloveka objatie nechcela. Ved objimat sa mozes s rodicmi, detmi, surodencom, v rodine s tetou, ujom, ja aj s najlpsimi kamaratkami sa objimam (ak mas kamaratky)..ale s clovekom, s ktorym nemam ziadny vztah si to predstavit neviem

maribell
17. máj 2023

Úprimne? Asi budem jediná, ale mne to príde milé. 😁Avšak 👀 asi by som sa aj trochu bála.
Ak to však budeš chcieť skúsiť, tak určite k tomu inzerátu pridaj fotku. Lebo ja keby náhodou na to pristúpim a na stretku mi je ten človek nesympatický, tak by som nechcela ani to objatie a to by mohla byť celkom nepríjemná situácia 😑.

karolinakr
17. máj 2023

A ako som ti radila, ked sa chces zoznamit, daj svoju najlepsiu foto, bolo tu vela chalanov co sa chcelo zoznamit, ale bez fotky.To nema vyznam? vyzor je prva vec, co uvidiš, ci chceš alebo nechces konverzovat.Tu ti ženy daju spätnu väzbu, radi mužom nakladaju 😅 možno si z toho niečo vezmeš.Alebo prestahuj sa do Ameriky.Tam vymyšlaju, maju rôzne akcie, a dokonca, ked tam stal s cedulou Volne objatie dost vela ludi sa postavilo do radu..Slovaci asi nie su na to pripraveni, ale aky kraj, taky mrav.Bola som v Anglicku a tam sa mi chalani prihovorili hocikde bez problemov a hlavne na našej ulici..Celkovo sa mi zda, ze som tam vela s cudzimi komunikovala..Tu na Slovensku to nie je taka tradicia, že ideš, niečo ta napadne, chytiš prveho, čo ide okolo a začnes mu rozpravať..Každy narod ma svoje špecifiká.
Napr.moja sestra, ked jej cudzi začne rozpravat, utečie 🏃‍♂️😆 ja aj odpoviem napriklad

hugger
autor
17. máj 2023

@maribell velka vdaka za tvoju pozitivnu reakciu😊 uz som sa zacinal bat ze som fakt mimo. Samozrejme bez fotky by to neslo, taky plan nikdy nebol, a hoci nie som taliansky model myslim ze moje fotky by to nepokazili. To ze odmietnut moze byt nelahke vnimam, preto som sa to snazil naformulovat jasne ze ta moznost tam je.

Ale z reakcii som si urobil zaver ze do toho takymto sposobom nepojdem. Nevadilo by mi keby si 99 zien zo sto povedalo ze to “ nie je pre mna” ale posobi neutralne, ale horsie by som znasal ak si vacsina povie ze je to uchyl. A to aj napriek tomu ze by som ich nikdy nevidel a nestretol. Zial zatial nemam ine sposoby kde a ako hladat tu jednu zo sto ktora by objatie privitala

hugger
autor
17. máj 2023

@karolinakr s tym ze mi nalozia som trochu pocital, v tom je caro anonymity na internete 😁. Isiel som sem preto aby som dostal kriticky feedback ( aj ked forma obcas trochu zamrzi🙁), keby som chcel len prikyvovanie a potlapkanie po pleci tak idem za svojou babickou 😊

jan510
17. máj 2023

A preco nehladas realne priatelstvo komu bude na tebe zalezat ale cisto len technicke objatie? Mas pocit ze nic hlbsie nevies ponuknut? 🤔 prip si len egoisticky chces brat co ti chyba bez toho aby si zo seba musel nieco dat 😬.

toskanka
17. máj 2023

Ak sú tvojou cieľovou skupinou ženy 40+ nezabúdaj na to, že v tomto veku majú už kadečo za sebou a ocenia predovšetkým psychicky vyrovnaného muža s vyriešenou minulosťou, ktorý dokáže ženu objať hlavne vtedy, keď to potrebuje. Ty si sa možno príliš zameral na cieľ, že chceš mať so ženou emocionálne spojenie. Ale toto je proces, emocionálna intimita sa buduje postupne a musí tomu predchádzať dôvera, ktorá sa najlepšie buduje z priateľstva. Ak budeš tlačiť na pílu hneď na začiatku, odplasis ženu možno ešte oveľa skôr, ako keby si od nej chcel hneď sex.

hugger
autor
17. máj 2023

@jan510 k tomu egoizmu: “ponukam objatie” a “hladam zenu ktora potrebuje…ˇ aj ked nepopieram ze to ma prinos aj pre mna

Nie som si isty ci verim v priatelstvo medzi muzom a zenou. Za svoj zivot som videl vela dvojic ktori tvrdili ze su len priatelia, v skutocnosti len neboli schopni si priznat ze jeden z nich je cakatel na romanticky vztah

jan510
17. máj 2023

A kvoli comu nechces normalny vztah aj s objatim a zodpovednostou?

toskanka
17. máj 2023

A ak teda žene neponukas sex, neponukas jej priateľstvo, aký je tvoj východiskový bod?

jan510
17. máj 2023

@toskanka sebecky si brat co mu chyba, zazila som nieco podobne v roli tej " kamaratky". Cisto vyuzivanie

hugger
autor
17. máj 2023

@toskanka s tvojich slov citam skusenost a vnimavost

toskanka
17. máj 2023

@hugger Áno, v otázkach budovania emocionálnej a sexuálnej intimity mám toho veľa za sebou a bol to dlhý proces 🙂

kvetinka75
17. máj 2023

mám rada dotyky, objatia, ale pri úplne cudzom človeku mi to príde divné. ešte keby mi bol niekto veľmi sympatický, ale určite by som nereagovala na inzerát, že niekto ponúka objatia

hugger
autor
17. máj 2023

@toskanka @jan510 @karolinakr @maribell odmlcim sa dozajtra ale rad by som sa k tejto diskusii este vratil, vas pohlad je velmi cenny

toskanka
17. máj 2023

@hugger Ak by som ti v niečom mohla pomôcť, môžeš mi potom napísať aj súkromnú správu, nevnucujem sa ale 🙂

h2
17. máj 2023

@jan510 Prečo sebecky? Veď hľadá ženu, ktorej to tiež chýba a pre ktorú by to bolo tiež prínosom. Očakáva od ženy objatie a to isté predsa aj ponúka.

jan510
17. máj 2023

@h2 ano ale bez citoveho angazovania, zodpovednosti....proste pride vyobjima a inak ma na haku. Vlastne vyuzivanie to nie ak dana dama bude tak isto nastavena. Je to trosku na hrane patologie si myslim

h2
17. máj 2023

@jan510 To, že je to divné, mu tu písali viaceré. Ale ak nájde rovnako zameranú ženu, tak nech sa páči. Navyše, on nepísal, že by nechcel vzťah. Možno mu to s nejakou "objímačkou" aj vyjde a dajú sa dokopy. Písal, že mu chýba ten ľudský dotyk.

jan510
17. máj 2023

@h2 ano suhlasim ale ide na to uplne zle. Tam s nim musi byt nieco ine a neodpisal preco nechce vztah. Zrejme povedal len cast a zvysok podstatu nie

h2
17. máj 2023

@jan510 Ja si myslím, že vzťah chce. Ale práve mu jeden 20 ročný skončil. Neviem si predstaviť tie pocity, musí to byť zlé. Tiež by som sa v takom prípade nehrnula do ďalšieho vzťahu. Len teda, to objatie chýba. Obzvlášť ak je niekto v takejto ťažkej životnej situácii. 😟

toskanka
17. máj 2023

@h2 A preto je to nezrelé a možno aj nezodpovedné, že hľadá vzťah začínajúci objatím, do ktorého druhá strana vloží emócie, aby on poliečil svoje zranenia.

luccija
17. máj 2023

@jan510 áno, múdro a uvážene píše🙂

jan510
17. máj 2023

@h2 zalezi preco skoncil vztah. Ja som zazila podobny navrh a poviem ti bolo to o vyuzivani, nakolko dotycny bol emocne nedostupny, chladny.
@toskanka presne suhlasim

h2
17. máj 2023

@toskanka Ja to vnímam skôr tak, že potrebuje niekoho, kto ho objíme, potľapká po pleci a povie, že zase bude všetko OK. A nikoho takého nemá.

h2
17. máj 2023

@jan510 Veď komu to nevyhovuje, tak sa s ním objímať nebude. Možno dúfa, že nájde ženu, ktorá je na tom podobne, ako on.

jan510
17. máj 2023

@h2 ved uz nech robi co chce😃