(Ne)rozvedený chlap
Ahojte, stretli ste sa už s tým, že chlap sa nemôže (nechce) rozviesť, lebo by to výrazne ohrozilo jeho prácu? Totiž, kamoška sa začala stretávať s chlapom, ktorý žije sám, má dve deti, dobrú prácu, je naozaj milý (ja ho poznám už dlhšie, spolupracovali sme...je milý, vtipný, gentleman - stará škola..ale teda nikdy sme sa nebavili o sukromi)..po necelom mesiaci stretávania sa povedal kamoske, že nie je papierovo rozvedeny...a že to zrejme ani nikdy neurobí. Jeho "ex"manželka žije už pár rokov s iným mužom...v podstate sme malé mesto, veľa ľudí ich pozná ako rozvedenych a zrejme nikto nevie, ako je to v skutočnosti ...každopádne, kamoška nevie, či do takého vzťahu ísť, pýta radu / názor odomna a ja tiež netuším. Čo vy na to?
Tvrdením že sa nemože rozviesť kvoli zamestnaniu.
@ckocka ja ti ďakujem za názor, ale tomuto teda verím aj ja, lebo jeho zamestnanie veľmi dobre poznám. A to, že ty si také nevieš predstaviť, za to už teda ja ani ona nemôžeme. ;)
A čo teda znamená táto tvoja veta? "Ono, je úplne jedno, čo robí."
@ckocka lebo ja som sa pýtala v princípe na niečo iné. Táto diskusia nie je Hádaj, aké povolanie robí. Vôbec nejde o jeho prácu, takže je jedno, čo robí, chcela som len citať aj iné objektívne názory.
No ale mne by skutočne výhovorka typu nemožem sa rozviesť kvoli práci vadila viac ako samotný fakt že nie je rozvedený, s tým by som vedela žiť. Že ty to vnímaš inak je možné.
Takze vsetci vedia, ze je rozvedeny a v praci by vadilo, keby bol naozaj rozvedeny? To je nejake divne. V praci netusia, ze je rozvedeny, alebo im toto pokrytectvo vyhovuje? Je to nejake divne, az chore.
Takze ak by som mala odpovedat na otazku-takymto bachorkam by som ja osobne neverila a o takeho chlapa ani hrdzavu kolobezku neoprela.
@ckocka suhlasim. a okrem toho, praca sa da predsa aj zmenit.
Neviem si v dnešnej dobe predstaviť povolanie, kde by stav rozvedený bol kadrovo neprijateľný. Ak sa pán nechce rozvádzať, tak ma na to úplne iné dôvody, nie výkon povolania a požiadavky zamestnávateľa, čiže súhlasím s @ckocka klame tvojej kamoške, bez hanby klame a zavadza. Keby bol charakter, ako o nom.tvrdis, tak bud to rieši ako tisícky iných a rozvedie sa alebo jej aspoň povie skutočný dôvod, prečo sa nerozvadza. A keď mala ta tvoja kamoška aspoň trošku rozumu, tak tieto jeho bachorky mu nezozerie. V každom prípade, taka žena je vždy len ta druha. Čokoľvek sa v jeho živote udeje, tak zisková z toho bude len jeho žena, pretože zákon chráni manželku, nie konkubinu. A ani ak by ta konkubina bola v celom vašom malom meste uznávaná ako jeho stálu partnerka, nemá žiadne prava.
Prepáč ale tomu dôvodu proti rozvodu neverím. Na jednej strane celé okolie ho považuje za rozvedeného, na druhej strane v práci by vadilo keby rozvedený skutočne bol?
Na koníku sú personalistky. Prosím potvrďte niektorá či nie je zo zákona dokonca zakázané pri pracovných pohovoroch pýtať sa na rodinný stav. Veď zamestnávateľa ani netrápi či má zamestnanec muza/zenu/deti kým nežiada o daňový bonus.
Keby bol taký charakter tak neklame a rovno jej povie, že sa mu nechce behať po súdoch. A nie si vymýšľať.
Poznala som presne taký prípad (píšem v minulom čase, lebo on už je mŕtvy). Nechcem veľmi písať podrobnosti, lebo už som aj tak prezradila, že on už nežije, tak nenapíšem, čo robil, ale bolo to podnikanie, za veľké peniaze mal na to vybavenie, kúpené spoločne s manželkou, plus mali veľký dom, kde on mal na tú prácu svoju "dielňu". Keby sa rozviedol, musel by začínať od nuly, nehovoriac o tom, že by to zrejme ani nebol schopný dať dokopy. Manželka by určite trvala na vyplatení svojej polovice. Žili si každý po svojom, on mal veľmi dlhé roky stálu priateľku, všetci sme ju poznali, ako jeho partnerku. Do konca života sa nerozviedol.
Neverim, ze na SR existuje zamestnanie, ake uvadzas. A to sa ako veriaca v cirkevnych veciach celkom orientujem. Spominany grecko-kat.farar rozvedeny byt nemoze, ale nemoze ani zit s inou zenou a na cirkevnej skole s kludom moze ucit aj rozvedeny. A ako sa uz spominalo, zamestnanie sa da zmenit, cize vyhovorka, ze kvoli praci sa nerozvedie je slaba a u mna by neobstala. Ak ma ta tvoja kamoska aspon trochu rozumu, neobstoji ani u nej.
Vies co mna by nahnevalo uz len to ze jej to povedal az po mesiaci stretavania. Mohol byt uprimny hnet a usetrit jej cas. No on si pekne pockal kym ju namotal. Asi aka by bola reakcia kazdej normalnej zeny Keby sa na prvom rande dozvedela ze chlap je zenaty a ze sa nikdy nerozvedie. ?! To je uplne jedno ci ona uz nechce svadbu . Vsetko co on ziskava pocas manzelstva jeho zena mà narok na cast. On nahodou umre a ten byt v ktorom zije bude jej a ich deti.. s tvojou “ kamoskou” nemoze kupit nic spolocne. Ked sa mu nieco stane ju ani nepustia v nemocnici k nemu ale jeho zenu. Atd. Ake su problemy s majetkovym vyrovnanim ked ona zije vo velkom baraku on v byte? Keby chcel dalo by sa to aj uradne. A ta robota ?? To je co za frasku ? Ze cela dedina vie ze zije ako rozvedeny no na papieri nesmie? On je posledny chlap na svete ci ako ? Lebo nemoze byt taky uzasny , ked takto zije. Jemu to takto vyhovuje. Su Chlapi co nechaju ex manzelke viac majetku nez by museli len aby boli volni a zacnu aj od nuli. Vztah zo ženatym nie . Ani Keby manzelku videl len raz za rok na 5minut. Chlapov milioni neulakomila by som sa na takeho co sa nechce rozviest. A mà kecy po mesacnej znamosti ze by jej dal cokolvek len toto nie . Tam toho bude viac . Toto je len spicka ladovca.
@dskjhfdlkdjhl tá kamarátka bude mladšia veková kategória+ stav opantanej mysle, možno dobrý sex, zaslepenost, asi k nemu vzhliada (lepšia partia než bežne?) a chce veriť tým bachorkam. Jediny dôvod na pováženie sú majetky, kedy by sa na jeho mieste možno finančne oplatilo udržiavať status quo ženatého muža. On sa však stavia do lepšieho svetla a robí sa dôležitým "kvôli práci". To už musí mať post dôležitejší než prezidentka. Príde vytriezvenie a tá kamoška sa bude ešte na sebe smiať, čomu ešte ako už dospelá a matka verila 😀
prečo si všetky myslíte, že ten bohatý vo vzťahu je "on" alebo "oni"? 😂 veď to kludne mohla byť "ona", milionári majú aj dievčatká a tie si nenájdu automaticky ešte bohatšieho chlapca lebo takí chalani si nájdu modelky, missky a nepotrebujú "normálnu" milionárku. mohli sa stretnúť na VŠ a on teraz môže robiť generálneho riaditeľa vo firme jej rodičov, ktorí už dôchodkujú, tak držia "formu" - ona má pokoj od rodičov, on má peniaze, raz ročne sa vyfotia (on povie tejto novej že ide na "služobku" alebo "s deťmi" a pritom bude s ex u svokrovcov). všetci spokojní, takí sa NIKDY nerozvedú. NIKDY.
napr. ficovci sa tiež nikdy nerozvedú. načo? načo by to robili? a všetci vieme ako žijú.
@zuzanka.zuzu wow, áno, to by bolo dobré vysvetlenie
Ked v robote vadi status rozvedeny, nech sa teda rozvedie a vezme si hned tuto novu :D skor tam pojde o majetky... tie sa tazko delia. Moj byvaly frajer ma rodicov nerozvedenych uz cez 10 rokov, kazdy si ide po svojej ose, ale jeho mama si narokuje polku majetku a on jej to nechce dat, lebo za cele manzelstvo moc nepracovala, ani moc penazi do toho nedala (maju len jedneho syna).
@zuzanka.zuzu hmm ked o nich cela dzedzina vie ze ziju ako rozvedeni tak fraska koli svokrovcom moc neobstoji ale inak fajn konspiracna teoria. To by spolu zili v jednom dome a to sukromne by riesili tajne.
Mala som taký vzťah a bolo to dva roky trápenia kým sme sa nerozišli. Stále mi trepal bludy že prečo sa nerozvedie nakoniec som prišla nato že bol bývalou posadnutý aj keď už boli rozídení a nežili spolu, stále dúfal že sa k sebe raz vrátia a preto sa nechcel rozviesť. Do vzťahu som išla s tým že je rozvedený až po čase som sa dozvedela že nie a dva roky mi trvalo kým som pochopila že on čaká kedy sa ona ku nemu vráti a nikdy sa nerozvedie
Aha, cize ste male mesto, kazdy vsetko o kazdom vie, akurat v zamestnani nic netusia? Resp. vedia, ale kym je zenaty tak nic neriesia? Ale prosim vas, aky knaz, prisli s manzelkou k majetkom. Ich dohodu nevieme, ale jej podmienka bola isto, ze sa nerozvedu kvoli majetkom. Tvoja priatelka mu mozno dalsie roky bude pomahat zhromazdovat majetok, ktory potom neuvidi 🙂 ked mu nohu prejde parny valec a pride do nemocnice, tak jej neposkytnu o nom informacie a podobne veci. Co tvojej zamilovanej kamaratke teraz nevadi, neznamena ze jej to nebude vadit o par rokov.
Ale ved vsetci si myslia, ze rozvedeni su. Jeho manzelka ma partnera. Zije v malom meste, vsetci si myslia, ze su rozvedeni. A pritom on sa nemoze kvoli praci rozviest. Ved nejaka blbost to je. Jedine, ze on pracuje na druhom konci republiky, kde o nom nevedia, ako zije, ani o partnerovi jeho manzelky. Ako on potrebuje sa v praci prezentovat manzelkou? Ved by s nim na nejaku podnikovu akciu ani neisla, ak spolu neziju. Cele divne.
Ano, moji rodicia sa nikdy nerozviedli. Dovod netusim, otec vyse 20 rokov zil s inou zenou. Ludia su rozni a co je medzi nimi jej mozno casom povie a mozno nie.
Ano, jedine, co mi z toho vychadza, ze maju spolocnu firmu alebo nejake ine pracovne a pravne prepojenia a preto je rozvod zlozity/neprichadza do uvahy. To by davalo zmysel. Nuz, je to na kamoske 🤷♀️ Mne by to za to nestalo.
@sasanka605 uplne bez problemov, ale tvrdit novej priatelke ze je to kvoli praci je blbost
Preco sa nerozvedie je jeho vec, i ked by ma tiez zaujimalo, aka je to praca, kde nesmie mat status rozvedeny.
Tiez mi napadaju rozne pracovne posty v cirkvy. Trebars tajomnik kohosi vysokopostaveneho, ci prestizna sukromna skola do svojimi internymi pravidlami, atd. Len tam stale fakt, ze verejne bude zit s inou zenou a s nevysporiadanym vztahom, by mohol byt este skodlivejsi, ako to, ze je rozvedeny.
Takze trebars este - berie na zenu a deti nejake specialne, financne zaujimave pridavky, lebo robi pre zahranicnu firmu? A tie mu zarucuju peknu cast platu? Tretinu trebars navyse?
Alebo ma so zenou firmu napoly a kazdy zabezpecuje svojim jedinecnym know-how (ci klientelou na seba naviazanou) cast jej fungovania, bez coho by firma padla? Resp. maju v nej uctovne zakuklene rozne “bocaky”, ktore by bolo fajn neriesit uradmi a ani jeden by druheho vyplatit nemohol pri odchode po rozvode a firma by musela skoncit (co znamena aj nezelanu kontrolu zo strany du, atd.)?
(Toto napr. su veci, ktore by kamoska mala tiez riesit, ak su to bahodou taketo dovody, lebo ak to raz padne a ona s nim uz bude mat nejaky ten zivot zavedeny, zasiahne to aj ju.).
Ale dolezitejsie je, ci to kamoska takto ne-oficialne bude chciet, aj ked jej prvotna zalubenost do neho prejde.
Ci si zvykne s nim vsetko vzdy riesit moje-tvoje (kvoli buducemu dedeniu, kedze nie je rozvedeny) a nemat pocit, ze ich to rozdeluje. Ze to bude pre nu prirodzene vnimat to ako “nase”, aj ked vzdy pri kazdom zadovazeni si niecoho sa bude riesit, kto z nich to zaobstara a bude mat k tomu doklady o vlastnictve (od televizora, cez auto, po nehnutelnost), aby sa vedel preukazat, ze je to jeho cast majetku.
Ci nezatuzi casom mat oficialne postavenie jeho zeny, nielen fiktivne (ze verejne vystupuju ako manzelsky par, i ked je zenaty s inou), ale aj papierovo (aj po rokoch nejake jedovate šprihnutie od inej zeny (napr. kolegyne) v hadke moze otvorit pandorinu skrinku. Ze zaboli a spusti uvedomenie si, ze cele je to ako divadlo pre ludi.)
Ci rata s tym, ze casom jeho zena moze svoj vztah ukoncit, zit sama a stat sa zavislou na pomoci (napr. ochorie) a on bude citit moralnu a spolocensku povinnost sa o nu starat (lebo stale je to jeho zena). Ci takuto situaciu zvladne a nezacne citit ziarlivost.
Atd.

@ckocka kde si prišla na to, že z nej robí hlupáka??