Nevera v manželstve. Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte baby. Chcem trošku získať možno nejaký nadhľad a iné pohľady a možno aj trošku povzbudiť. Ide o to, že som zistila, že manžel mi je "zrejme" neverný. Minimálne si spolu veľa a každý deň píšu a ona ho "miluje" a on ju nechce stratiť, kedže niesom naivná tak predpokladám, že ide aj o fyzickú neveru aj keď tá psychická je asi ešte horšia. Ide o vydatú ženu s dvomi deťmi, mladšie je ešte škôlkarskom veku, staršia už skoro dospelá, normálne žije s manželom aj keď viem, že svojho manžela nikdy nemilovala, kedysi sa totiž tvárila ako moja kamarátka a bola so mnou v kontakte. Zato, ale silno veľmi miluje toho môjho 🤣. U nás je situácia taká, že máme malé dieťa okolo roka, vytúžené, vymodlené po umelom oplodnení a snažíme/ snažili sme sa aj o ďalšie, akurát, že som zistila čo som zistila. Nepýtam sa čo by ste robili, toto si musím rozhodnúť sama a s chladnou hlavou, ale asi viem aké bude moje rozhodnutie. Nepýtam sa ani čo poviete na môjho manžela lebo tuším 🤣. Ale čo poviete na ňu? Že takto ako 15ročná v pohode ničí dve rodiny, deti. Trošku dúfam, že možno sem chodí a prečíta si to, veď tiež ma malé dieťa. Tak ak áno tak len, že vďaka no. Buďte spolu šťastní, držím vám palce. Hlavne po večeroch keď bude v práci tak rozmýšľaj či aj tebe nerobí to čo mne. Alebo ty ho doma nechceš? Len si užívať a podporovať v tom tvojom smutnom živote? Trenky nech mu periem ja, že? A na deťoch takým ľuďom čo sa zamiluvávajú ako puberťáci záleží, alebo ich doma majú len ako invertár? Čo myslíte?
On se o dítě moc nezajímá takže když spolu nebudete tak to dítě to moc nepozná. Naopak by s ní mohl trávit víc času když budete od sebe. Pokud by si ji bral teda jestli bude mít zájem a chuť obětovat čas, který věnuje psaní s "kamarádkou".
Každý človek je iný. Ja napr poznám seba a cez emočnú dlhodobú neveru, keď by niekto zľahčoval moju bolesť, by som sa nepriniesla. Nemohla by som pokračovať v takom vzťahu, pretože by som sa vnútorné trápila a tým aj svojho partnera a takto si nezaslúži žiť nikto. A je úplne v poriadku, že sú ženy, ktoré vedia zabudnúť a ísť ďalej akoby nič. Hlavne musí byť človek vnútorné vyrovnaný so situáciou. A aký bude mat otec vzťah s dcérou ty ovplyvniť nemôžeš. Keď sa rozhodne na ňu kašľať kvôli inej žene, ty sa môžeš postaviť aj na hlavu.
Určite sa s ním porozprávaj. Bez emócií a výčitiek. A vyjasniť situáciu. Tým mu dáš najavo, že na fejkove manželstvo sa hrať nemieniš, kým on bude s ňou udržiavať túto emocionálnu rovinu a ty mu budeš prať ponožky. Ak sa rozhodne pre ňu, pribudnú mu 2 cudzie deti. Som zvedavá, komu bude vypisovať potom, lebo každý vzťah si prejde aj tým lepším, aj horším. Už ju nebude mať len pre seba-už tam bude každodenná realita ako s Tebou plus preňho cudzie deti.
Och Bože, to je hrozné. Je mi to ľúto. A ako si na to prišla? A prečo si mala tušenie, že niečo nie je v poriadku? Opisuješ váš život ako taký normálny, pekný. To, že chlap ide spať do inej izby keď sa dieťa budú XY krát za noc, tak to považujem za bežné, nič podozrivé.
Tak na manzelstvo su stale dvaja. Vy si to musite vysvetlit,pokial mate zaujem spolu ostat. Nikdy nic nieje len cierne,alebo biele. Rovnako sa musi snazit on ako aj Ty. Nikdy nieje chyba len na jednej strane
@maury neviem nakoľko máme už s manželom deti. Našťastie som zatiaľ nebola v takejto situácii. Možno to raz život prinesie. Ale viem, že žene, ktorá vie, že jej milenec, teda môj manžel má doma deti a ženu, tak tej by som dopriala z tej jej kaše, ktorú aj s mojim manželom navarili. Toto viem určite. Tieto ženy sú dno a nie je v mojej povahe to len tak prehliadnuť alebo nech jej to s kľudom všetko prejde. A áno, uľavilo by sa mi.
📌
Drzim palce! Nelahka situacia. Za mna je ta zena bud uplne nestastna v manzelstve a este aj stratena v zivote alebo ma komplet mimo charakter. Dieta potrebuje otca ale co sa dievcatko nauci od chlapa, ktory podviedol mamu v najkrehkejsom obdobi a ani sa jej nevenuje? Este aby si nevytvorila blby vzorec do zivota. Ja by som radsej pozerala na svoje dobro a stastie a na dieta len v tom zmysle, ze nemas prijem, treba sa postarat. Nejak to bud vydrzat kym prijem bude alebo najst cestu, ktora by bola pre Teba schodna a pre nu najmenej bolestiva. Ja by som si tiez nevedela predstavit dat dieta do jasiel len preto, ze chlap je blby...
Manžel sa už vrátil zo služobky? Ako to dopadlo ?
@maury este nieje doma, este to potrva cize teraz to neriesim, az ked pride domov
Môj názor ako chlapa je, že Váš manžel je totálny sebec, ako otec tiež nestojí za moc, neviem či s takým prístupom si aj vybuduje vzťah k vašej dcére keď prvý rok jej života spi sám v izbe aby sa vyspal. Ja som sa nevyspal x rokov keď sme mali malé deti, a neľutujem ani jednu prebdenú noc, a myslím si že to robí každý normálny chlap, ktorý ľúbi svoju ženu a svoje deti, a nevyhovára sa na prácu, že sa musí vyspať lebo ide ráno do práce ( pokiaľ teda nie je Váš manžel neurochirurg, ktorý operuje každý deň 8 hodín na sále, tam by som to chápal ) A to, že večer keď ma tráviť čas s vami a dcérkou, je zalezený v izbe a vypisuje druhým ženám, to ani nebudem komentovať . Určite Vám bude lepšie samej..
📌
@liv1 A nielen to, žena je vyšťavená z malého dieťaťa a chlap nemá zrazu "servis" ako predtým. Druhé to veľmi dobre vedia a poniektoré vychcanky aj zneužijú. No je to smutné, píše že to bola kamarátka.
Ale povedzme si pravdu chlap nie je svätý, možno keby bola príležitosť bola by aj iná...aj keď neviem kto lovil.
Ako? Manzel sa uz vratil?

Autorka ano, odpovede na tvoje otazky ti da az cas, dal ich aj mojmu ex, od ktoreho som k inemu odisla ja. Ked som mu to povedala, ze mam ineho, on bol prave ten, co kontaktoval mojho teraz uz manzela a vykrikoval, ze mu kradne dieta a rozbija rodinu. Doteraz, ani po 12 rokoch, netusi a nechce si priznat, ze velky podiel na jej rozbiti mal prave on. Preto pisem, ze chodit to niekam vykrikovat a niekomu oznamovat, ako tu niektore pisu, je jeden velky trapas.