icon

Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?

3. okt 2024

Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.

autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
5. okt 2024

A rátaš aj s tým, že neurobí vôbec nič? Si na to pripravená? Ako budeš na jeho nereakciu reagovať?

0silvia0
5. okt 2024

Podla mna on ta uz nechce, ale je s tebou ako s matkou svojho dietata a neurobi prvy krok. Caka, kym urobis prvy krok, a ak navrhnes rozchod, mozno mu odlahne.

karolinakr
5. okt 2024

@gribka1 klepne ju, ale celkom to od neho vystane

gribka1
5. okt 2024

@karolinakr Veď práve, môže sa tváriť akoby ten email nikdy nečítal. To už potom takého tlka fakt zrušiť.

dharmasanata
5. okt 2024

Nestojíš mu ani za rozhovor... Podľa mňa, je s tebou len kvôli dieťaťu a čaká kedy ťa to prestane baviť a rozvedieš sa, lebo je to srab. A udivuje ma, že tu písali ženy že taký chlap je dar od boha 😅 ale tak tu na koníku mnohé nemajú k sebe nejakú úctu, takže mňa tu už asi nič neprekvapí. Ženám tu stačí, že je chlap ticho a donesie domov peniaze.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. okt 2024

potom napíš, ako to dopadlo, teraz nezaspím od zvedavosti 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
kabinka11
5. okt 2024

@dharmasanata Asi narážas na môj príspevok. Písala som to ako reakciu na úvodný autorkin príspevok. To, že to u nich ide až do takéhoto extrému som vtedy ešte netušila. No keď tu niekedy čítam, čo majú niektoré ženy doma, tak aj stále tvrdím že by ho niektoré na rukách nosili. Každý má nejaké chyby a potom už záleží na tom partnerovi, čo je ochotný tolerovať.

autor
Autor odpoveď zmazal
milka1988
5. okt 2024

Držím ti palce aj keď ja som už skepticka voči takým mužom. Tých nepreberie k životu ani rozvod mám pocit

karolinakr
5. okt 2024

teraz neviem, kto je viac nervózny, tvoj muž alebo ja 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
5. okt 2024

Tak vieš, ženy, ktoré majú doma alkoholikov, narcisov, gamblerov a podobné kúsky tak by toho tvojho brali všetkými desiatimi. Možno preto tie reakcie.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. okt 2024

moj tatko bol mlkvy typ, vždy sa pytal, o čom toľko kecáme, ale ked človek doňho vrtal, aspoň odpovedal
nehovoril veľa, ale čo povedal, stálo za to
ja som bola zvyknutá, že naši takto komunikovali, ale či by som to chcela za partnera, hm neviem..
ja asi nie, lebo veľa hovorím, a ked ma niekto nudí, tak nevydržím s nim par mesiacov, nieto ešte roky

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. okt 2024

preto som tu viac krat písala, že je z jeho strany hlúposť neustúpiť ani o pár centimetrov, kedy by ste mohli mať úžasné manželstvo, namiesto toho si ho necha rozbiť..nepochopiteľné

autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
5. okt 2024

Ty si teda optimistka, ja by som mu dala pár dní, kým ti napíše.

karolinakr
5. okt 2024

daj mu deadline 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
ahhola
6. okt 2024

@dharmasanata... A co by tak bolo jeho cielom, dozenie ju k rozvodu a dalej? Predpoklad je, ze ma rad ich dieta, potom by mal dbat, aby bola v pohode jeho matka, lebo utrapena matka, nestastne dieta. On ich likviduje oboch, 2 v 1.ked to male vidi, ze mu nestoji za rozhovor, co z neho vyrastie, len to, vo vidi doma.

Autorka, ja by som sa popytala niekoho z jeho pracoviska, aj byvaleho zamestnanca, ako o nom zmyslaju... Pozvat jeho kolegynu na kavu pri "nahodnom" stretnuti... Ak netaji rakovinu,impotenciu, ci nieco... tak ma nejaku rakovinu duse a zomelie aj teba.

ahhola
6. okt 2024

@ahhola to som este nevedela o MAILe,😅2.20 ked som pisala... No neviem teraz ci zaspim. Podobne ako pri zienke, co ju sestranica pozvala-nepozvala na svadbu, ale ty mas vacsi horor... Pis, pis, zaujimas ma-(nas). 💔

pseudomonas87
6. okt 2024

Ahoj autorka, ufff toto je asi po dlhej dobre príspevok kde mám pocit, že by sme ti každá najradšej hneď pomohli, aby to dobre dopadlo.
Mne ako riešenie naozaj napadlo skúsiť psychológa, aby sa troška otvoril. Lebo ako sama píšeš, je to dobrý chlap, škoda no že ťa komunikácia je na bode mrazu.
Chodíte spolu niekam sami?do kina? Do divadla? Čoby sa stalo keby kúpiš lístky? Pôjde s tebou? Chytis ho za ruku, čo urobí? iniciujes sex, ako sa správa? Vie si to užiť?
Ja sa nádejam, že psychológ by vám vedel pomôcť.
Ja mám zase muža, čo mi všetko rozpráva, polka veci má nezaujíma, ale samozrejme počúvam, rozprávam sa o tom s ním. Ale niekedy by som bola rada, keby bol pol dňa ticho 🙂.
Držím ti veľmi palce
Ozaj a čo ti povedal na mail?

aurora33
6. okt 2024

No ja by som s takým chlapom nebola. Ja sa potrebujem cítiť milovaná. Takto žiť si ani neviem predstaviť. Potrebujem bozky, dotyky a veľa sa rozpravat.

gribka1
6. okt 2024

Muselo sa niečo dávnejšie udiať, bolo by fajn, keby aspoň toto zo seba dostal po tom e-maili. Je to celé záhada, lebo sú tichší chlapi, ale tento sa aj zablokoval z nejakého dôvodu. Snáď to prinesie odpovede pre autorku.