icon

Niekto niekoho podvádza. Mám to tomu druhému povedať?

18. feb 2022

Ahojte co robiť ak viem, že niekto niekoho podvádza. Mam to tomu druhému povedať? A ako? Som úplne zhrozená a zhnusena

autor
19. feb 2022

@ibrunova nie nevideli ma, hneď som sa zvrtla a odišla do kanclu, neskôr aj domov lebo by som mu riadne vynadala

mariejenka
Autor odpoveď zmazal
edien
19. feb 2022

Nie ani nahodou

dominikak4
19. feb 2022

@slovakboy Rozišla sa s ním cca o rok neskôr, ale dôvod už neviem, pretože mňa asi viac nepokladala za kamarátku. Jemu som potom už vadila a tak sa so mnou stretávala minimálne, asi aby bol spokojný a možno sa hnevala. Boli sme si potom také cudzie. Dnes o nej už nič neviem, len dúfam, že sa má dobre, je šťastná a má vo vzťahu vlastnú hlavu.

dominikak4
19. feb 2022

Autorka - Inak to je pekný somár keď sa vo firme kde pracuje rodina jeho manželky oblizuje na verejných priestoroch s inou ženou. Netráp sa, skôr či neskôr sa to sesternica podľa mňa dozvie, vie o tom už príliš veľa ľudí a on si evidentne nedáva pozor. Možno už niečo tuší. Neviem nakoľko ste si blízke, či sa zdôverujete jedna druhej. Skús sa s ňou o ňom porozprávať, možno ona sama začne niečo riešiť, sťažovať sa, vypytovať a potom jej dáš za pravdu a povieš čo si videla, že by si asi mala dať pozor. Išla by som na to ozaj opatrne na tvojom mieste.

falbala132
19. feb 2022

ja som raz tak bola podvadzana a kamarat to vedel a nepovedal mi to. povedal mi to az po nasom rozchode, ktory bol z uplne ineho dovodu. sice sa s nim stale bavim, dodnes som mu to neodpustila. takze ano, povedala by som to podvadzanej.

zdenkastanka
19. feb 2022

Ze nehas co ta nepali...

autor
19. feb 2022

@dominikak4 mame práveže veľmi dobrý vzťah, sme v rovnakom veku, spolu od plienok. Jeho som ako popravde nikdy moc nemusela,je to taky slizký had co každú somarinu vie prekrutit do nevhodnej sexuálnej poznámky, mne osobne je to nechutne, niekomu to možno pride vtipne. Maju dieťa 7r. Nedokážem od včera na nič iné myslieť, že čo mám spraviť keď sa s ňou stretnem, a veľmi sa bojím, keďže som taka "huba", že aj keď sa rozhodnem jej to nepovedat, tak proste vybuchnem keď jeho zbadám, on je v podstate môj podriadený, som s nim v dennom kontakte.

h2
19. feb 2022

Tak sa jej skús opýtať toto isté, čo sa pýtaš tu. Či si myslí, že máš takúto vec povedať, alebo sa do toho nestarať. Nehovor jej, že sa jedná o ňu. Ak povie, že sa do toho nemáš starať, tak sa jej opýtaj, či by to ona nechcela vedieť, keby sa to týkalo jej. A uvidíš.

hope87
19. feb 2022

Fuuha, ja by som nedokazala byt ticho.Tvoja sesternica si zasluzi vediet, co sa deje za jej chrbtom. Ja som v uplnom soku z toho, ze si nieco taketo dovoli robit u vas vo firme a ani sa neskryva! A urcite aj ta asistentka vie, ze je zenaty a ze ste rodina s jeho zenou. Vies, ine by bolo, keby si nieco "len" pocula ale ak si ich videla na vlastne oci, tak nie je o com. Urcite jej to povedz ale dokladne zvol slova a miesto, kde jej to povies. Ja mam velmi dobru kamaratku a ked cakala prve dieta s jej partnerom, pocula som o nom, ze ju podviedol(alebo podvadza). Este nez spolu boli, netajil sa tym, ze ma nezavazne vztahy na jednu noc...evidentne sa nezmenil, aj ked som tomu chcela verit.
Bola som z toho zhrozena ale na druhej strane, nemohla som si tym byt 100% ista, lebo nikto mi nedal "rukolapny" dokaz...nejaku foto alebo video...a rozhodla som sa, ze nebudem tehotnu kamosku stresovat a nahodou by to nebola pravda a ja by som narobila len problemy, tak by som si to neodpustila...potom uz som len tak sem-tam pocuvala, ako sa vobec nezmenil atd. Az ona sama (po druhom dietati s nim) zistila, ze ju podvadza...odisla od neho. Vtedy som jej povedala, ze som uz davnejsie pocula, ze ju podvadza ale kedze som to sama nevidela, nechcela som ju strestovat a davat chrobaka do hlavy...chapala to a som rada, ze sa na mna nenahnevala...sama povedala, ze keby vtedy vyrukovala s tym, ze ju podvadza a nemala by dokaz, on by ju isto "opil suchym rozkom" a daval by si ovela vacsi pozor a ona by na to uz mozno ani neprisla...Takze zaver je, ze vzdy vsetko vyplava na povrch...skor ci neskor.

autor
19. feb 2022

@hope87 muzova asistenka uz mala myslím z niekym pomer v nasej firme, určte vie ze je ženatý aj všetko. Nie ze by sa neskrýval podľa mňa, ale bol piatok poobede a vo firme nás bolo uz len zopár a bolo dosť práce asi si mysleli ,že v tom čase do kuchyne nikto už nepôjde, no ja som mala v chladničke zarobené smoothie z domu, zhoda nahod. Ešte som to nepovedala ani mužovi, neviem co mam robiť. Rozmýšľala som, že budem nejaký čas vyhýbať a dúfať, ze nato príde, no ak je pravda co sa šuška vo firme, že to ťahajú od decembra, a ešte nato sama neprišla, alebo o tom aspoň neviem... som fakt mimo, mam strach ze nám pokazim vzťah.

mariejenka
19. feb 2022

Jemu nemozete povedať aby ukoncil pomer? Ze si to,ani z morálneho ani pracovného hľadiska neprajete,aby sa ku*vil vo vasej firme, plus mat asistentku taku,co loví v pracovnom rybníku, nerobí dobrotu...za prvé môžu tak vznikať trenice po rozchode,praca sa nerobí efektívne (vid muchlovanie v kuchynke,ked je vela roboty)...
Možno ma tu zvozite,ze hlúpo radim, neviem...ale tvojmu manželovi by som to urcite povedala. Este sa môže aj tak stať,ze sesternica príde k vam do firmy,akkze za mužom a vymakne ich,to bude rodeo.

kittykat22
19. feb 2022

Nechod za tou sesternicou. Najskor to skus tak, ze pojdes za jej muzom a povedz mu, ze si videla co si videla, a ze si pekne nastvana. Povedz mu, ze je otazkou casu kedy sa na to pride, pretoze uz sa reci siria po firme a ludia niesu slepi. Ci mu stoji za to tato afera aby si pokazil manzelstvo so zenou. Za sesternicou nechod hned. To by bolo strasne - hlavne ako maju dieta. Skus to najskor tatko. Asistentku neries - ta je single. Navyse chlap jej to urcite vykvaka. A povedala by som este chlapovi, ze nabuduce pojdes za nou. Daj tomu sancu. Poblaznit sa moze kazdy. Ale v momente ked to povies sesternici tak to je konecna.

autor
19. feb 2022

@mariejenka ano o tom sa chcem porozprávať z mužom, je dnes na túre s kamošmi, ale chcem mu to dnes povedal každú chvíľu by mal prísť, že to aj vo firme nerobí dobrotu. Snažíme za nejako takýmito vecami neobmedzovat zamestnancov ale máš úplnú pravdu.
@kittykat22 nad tým som presne rozmýšľala, viem aká ona je pracuje pre nás roky, ešte ani raz ,alebo o tom neviem, nemala vážny vzťah, je taka prelietava, jej to tak asi vyhovuje. Takže jej určite nejde o nejaký vzťah, že by on sesternicu opustil alebo co, určite je to "len" o sexe.
Uvidim co povie muž, ako mi on poradí

autor
19. feb 2022

Povedať*

kittykat22
19. feb 2022

bolo by dobre, keby si si ujasnila, co je tvoja priorita. Ci pomoct sesternici aby mala rodinu, alebo jej ten vztah rozlozit. Pretoze ked jej to povies, tak to nebude navratu spat. A sice ona je primarne zena, ktora je/moze byt podvadzana, ale problem je to dieta. Noveho muza si sesternica urcite najst moze. Ale otcovia nerastu na strome. Ludia sa fakt dokazu poblaznit momentom. Potom ked sa to prevali a spadnu ruzove okuliare tak by 100x ten cas vratili spat.

hope87
19. feb 2022

Ver mi, ze si s nou pokazis vztah, ak jej to nepovies a vyplava to na povrch a zisti, ze to vedela cela vasa firma a aj ty a nepovedala si jej to. Vies, ake by to bolo pre nu ponizujuce?
Ze len o sexe? No dakujem pekne! Daj sesternici sancu, nech sa sama rozhodne, ci mu odpusti, ak to je "len" o sexe. Ale to s istotou nemozes vediet, ze? To by si vazne mala zaludok na to, tvarit sa, ze si nic nevidela a ze sa nic nedeje? A pozerat sa sesternici do oci? Mat rodinne posedenia a on sa bude tvarit, aky je perfektny manzel a poslusne sediet a hladit sesternicu? A ty sa na to budes pozerat uplne bezproblemov? Neverim tomu. Ty by si to nechcela vediet?
Inak a cakas, ze ti poradi tvoj muz? Davam 90%, ze ti povie, aby si to nechala tak a nevírila vodu, ze to nie je vasa vec atd atd atd. Chlapi takto veci beru.

hope87
19. feb 2022

@kittykat22 pomoct? To je pre teba vazne pomoc, ked jej nepovie, ze ju muz podvadza? 😕. Ona jej rodinu nerozlozi, to robi ten, ktorý podvadza, nie ten, kto to prezradi. On si mal rozmysliet, ci zacne svoju zenu podvadzat a kde. To este, aby sa autorka citila vinna za to, ze by ho sesternica opustila? To snad nemozes mysliet vazne...

kittykat22
19. feb 2022

@hope87 pravda je taka, ze v konecnom dosledku ona bude katalizatorom rozvodu. Aj ked podvadza muz, tak to bude na jej pleciach. A spytaj sa samej seba - chcela by si mat toto na svojej hlave? Ja nie ... Predtym ako to povedat sesternici je mozno lepsie, najskor sa porozpravat s muzom. Je velmi pravdepodobne ze si uvedomi o co moze prist a aferu ukonci.

hope87
19. feb 2022

@kittykat22 Dieta nestrati otca, ked sa dvaja rodicia rozidu. Vztah ma byt o vernosti, uprimnosti, laske, pochopeni, pomoci ale aj o odpustani. Nech sa sesternica sama rozhodne, co urobi. Ci mu odpusti, alebo nie. Aby ste neboli prekvapene, ze jej muz sa este aj potesi, ked ho sesternica opusti...co vy viete, co ma on v hlave a ci sa prave s nim asistentka nerozhodla to skusit a mat s nim vztah. Ludia sa mozu poblaznit momentom ale dolezite je, dat si cas a popremyslat predtym, nez sa tym momentom dam uniest.

hope87
19. feb 2022

@kittykat22 radsej by som si vzala na seba to bremeno a riskovala, ze mozem byt nejakym sposobom povazovana za toho "co to sposobil", ako to, ze sa na to budem pozerat a mlcat a tvarit sa, ze je vsetko v najlepsom poriadku.

kittykat22
19. feb 2022

@hope87 dieta nestrati otca po rozvode? 😀 si robis srandu nie? Dieta nielen ze strati otca ale strati ciastocne aj matku - lebo pojde do striedavky. Strati rodinu, strati vianoce, strati zazemie, strati bezpecie. Strati uplne vsetko. Niesom si ista, ci si uvedomujes ten obrovsky dosah problemov smerom k dietatu, keby to fakt dopadlo rozvodom.

Ja nepisem, ze sa ma tvarit, ze je vsetko v poriadku. Ja pisem, aby mu povedala, ze ja najvyssi cas, tuto aferu ukoncit.

hope87
19. feb 2022

@kittykat22 nie nerobim si srandu. Pokial budu obaja rodicia chciet, moze to fungovat. Je to ovela lepsie, ako ked jeden z rodicov umrie! Mne mamina zomrela, ked som mala 4r a ja nemam pocit, ze som stratila Vianoce, ze som stratila zazemie, ze by som stratila uplne vsetko, ako si ty napisala. Ano, vo vela veciach ta mamina velmi chybala a aj chyba ale ked mas okolo seba milujucu rodinu, nepoznaci ta to...nie v tom zlom smere. Pises to tak tragicky, ako keby vsetky deti, ktorych rodicia sa rozvedu, ostali zrazu nejake degenerovane, bez zivota, bez stastia, bez lasky, neschopne normalne fungovat. Ano, nic nenahradi uplnu rodinu. Ale ani ta nie je zarukou stastneho detstva a perfektneho zazemia. Neviem, ako to je konkretne v tomto pripade, ci autorka vie, ako to doma bezne maju...ale to nevie nikto ako to kazdy ma za zavretymi dverami.

1gabriela13
19. feb 2022

Ja by som nepovedala. Pred 2 mesiacmi mi kolega vo fitku išiel šepkať do uška že ako by ma pototo ,sahal po mne a doliezal. Nateraz jeho manželka čaká 2 dieťa. Nepoznám ju osobne ,ale nenapadlo by ma jej to vyklopiť ,pritom viem,že ju podvádza s inými ženami. Hlavne preto nie,lebo vždy z toho vyjnde ten tretí najhoršie,hlavne keď žena je natoľko mimo že mu ajtak prepáči. Zbytočne konflikty. Po ďalšie môj ex spred 10rokov vypisuje ,ako ľutuje že nie sme spolu,chce prísť večer na vino atď atď. A doma manželka...nekomentujem.

panda21
19. feb 2022

Mne tak jedna neznáma baba povedala, že má priateľ podvádza. Nebyť jej, neviem ako dlho by som s ním ešte strácala čas. A doteraz som jej nesmierne vďačná, že našla odvahu mi to povedať 🙏 keby zistím, že to vie niekto z rodiny alebo najlepšia kamarátka a nepovedia mi to, tak u mňa skončili rovnako. Si neviem predstaviť, žeby niekto mne blízky vie o tom, že ma chlap osiera a nechá to tak. Pevne dúfam, že nikoho takého v mojom okolí nemám.

hope87
19. feb 2022

@1gabriela13 ale tu sa nebavime o nejakej cudzej zene, ktoru autorka nepozna. Je to jej sesternica, s ktorou vyrastala a jej muz ju podvadza u autorky vo firme. To je sakra rozdiel, nemyslis?

koticka
19. feb 2022

Toto je veľmi chúlostivé … zariadila by som sa podľa toho, v akom vzťahu si k daným osobám. Tomu, kto podvádza - tomu môžeš vlastne vynadať okamžite. Okej možno nie že okamžite ale nejakú narážku hodiť alebo normálne povedať že si idiot … čo sa týka podvadzaneho … tam opatrnejšie. Ak je to naozaj veľmi dobrá kamoška, sestra, rodina. Človek ktorému veríš. Brat, kamoš, hocikto s kým máš naozaj dobrý vzťah … povedať. Ak je to len niekto z práce … tam by som to zvážila. Človek, ktorý ťa nepozná, môže ťa označiť za klamára, vynadať Ti. Určite Ti aj nebude chcieť veriť a preto sa bude obhajovať že to naozaj neni pravda a čo sa ty do toho staráš … a to nechceš …

keksik83
19. feb 2022

Nic nehovor. Najhoršie je byt poslom zlých správ. Btw tiez sme aj s mužom cca rok ticho a neoznamujeme kamosovi, ze ta jeho si uziva s inym. Ten vzťah nie je ideálny tak ci tak. 🤷‍♀️

dominikak4
19. feb 2022

@hope87 Vieš rozvod dvoch ľudí a zvlášť ak bola príčinou nevera jedného z nich býva často veľmi, ale veľmi škaredý. Viem to lebo som pred materskou v tejto oblasti pracovala. Je málo rozvodov kedy rodičia ostávajú nad vecou a priatelia čo vedia spolu komunikovať. Rozvod môže byť veľmi nepríjemný a pre dieťa traumatizujúci. Z rodičov sa stanú dvaja cudzinci, ktorí si často krivdy vracajú práve cez dieťa, nevadia sa spolu dohodnúť, hádajú sa a jeden na druhého nadávajú práve pred dieťaťom, často tam prebieha manipulácia a deti trpia. A áno dieťa čiastočne stratí zázemie, pretože zrazu má dva domovy - ten u mamy a ten u tata, každý z nich má časom nových partnerov a tí nemusia dieťa partnera až tak akceptovať, resp. dieťa sa môže cítiť, že tam nepatrí. Nemusí napríklad chápať prečo je s tatom len dva víkendy v mesiaci plus nejaký ten deň v týždni (nie vždy je striedavka vhodná). Niekedy zase deti trpia práve v striedavke. Skrátka treba sa zamyslieť, či nie je lepšie skúsiť vzťah zachrániť a udržať rodinu pre maloleté deti. Podľa mňa to netreba tak radikálne brať, že hrrr idem povedať pravdu. Niekedy je to medvedia služba s celoplošným dosahom na rodinu.

dominikak4
19. feb 2022

Nemusí to vyvolať rozvod, ale naopak obrovské napätie a dlhodobé hádky v rodine, frustráciu matky - a to si zase odnesú deti....nič nie je čierno-biele.