Objekty na sex.
Má tiež niekto pocit, že dnešné vzťahy z drvivej väčšiny a z pohľadu muža sú len o sexe a keby sa zakázalo sexovať, 98% vzťahov by sa rozpadlo? Pre mnohých mužov je žena len objektom na vysemenenie. Rozhovory a činnosti počas vzťahu sa robia, lebo muž očakáva svoj highlight vzťahu=sex. Keď partnera ako objekt na sex využíva žena, je to so spoločnosťou o to smutnejšie, pretože sme zvyknutí na to, že žena túži po láske. Ale keď túži čoraz menej žien a u sexuálnych predátorov rozumej muž, po láske a duši toho druhého človeka, čo s tým mienime urobiť?? Nemali by sa zobudiť ženy a niečo s tým spraviť? Že keď ide žena po ulici, tak je korisťou pre muža ako srna pre poľovníka? Alebo muž by sa mal zobudiť? Keď je posadnutý sexom a neschopný dať žene cit ktorý potrebuje? A sebe taktiež!!!
A sebe taktiež
@zoro9836 , áno, ale človek, ktorý ma vedomie a slobodu vo svojej podstate nie je možné, aby nespachal nič zlé. To môžu len uplne maličké deti, ktorých vedomie a slobodná vôľa je obmedzená. Samotná možnosť sa rozhodovať generuje možnosť urobiť chybu a teda aj niekomu ublížiť. Vedome či nechtiac. Ktorý koncept potom plati? Odpust im, lebo nevedia čo cinia? Alebo cesta do pekla je vydlazdena dobrými umyslami? Z tohoto pohľadu to svetlo a dobro musí byť odoprene drvivej väčšine ľudí. Jedine žeby si niekedy v 5 rokoch sa odsťahoval do jaskyne a žil ako pustovik bez kontaktu s ľuďmi.
@zoro9836 áno to chápem, zlo spôsobuje človek sám a Boh mu dal slobodnú vôľu konať dobro či zlo. To , ze v podstate nie je možné byť absolútne dobrým, som písala. Peklo je teda absenciou dobra a Boha. Ale otázka je, kto urobil, koho vôľou je peklo? Vôľou človeka nie, on by si peklo nezvolil. Vôľou Boha? Ktorý si v postate umyva ruky a hovorí, to je tvoj problém, že si bol zlý, teraz nekonečne trp. Inú cestu ti neponukam. Ak to nie je Boh, tak kto potom? Diabol? Prečo túži po potrestaní zla, ak je sám zlo? A prečo mu v tom vsemohuci Boh nevie či nechce zabrániť?
@bodka70 Ak by nám Boh zabránil v konaní zla, alebo vo výbere si pekla miesto raja, odňal by nám možnosť slobodnej vôle. Allah stvoril Satana preto, aby sme my mli možnosť slobodnej vôle. Vedel, že sa rozhodne konať proti Nemu a vedel že tým vytvorí možnosť slobodnej vôle. Boh totiž vie všetko. Allah pozná minulosť, prítomnosť, budúcnosť i všetky momenty existujúcej i neexistujúcej, možnej i nemožnej budúcnosti. Je Nad Všetkým. Nad hmotou, priestorom, časom. Všetko je Mu podriadené.
@dreamss, veď to je mi jasné, odhliadnuc od toho, že v koncept pekla neverím, chápem motiváciu kresťanstva. Mne skôr peklo ako také nedáva zmysel. Lebo skutočným zmyslom Boha, ktorý chce dobro, by podľa mňa mala byť náprava duše. A pochybujem, že trestanie peklom je ten najlepší spôsob na to.
@dreamss praveze sex je pre krestanov uplne najvyssia hodnota - beru sa kvoli nemu, knazi ho nesmu mat, preto tisice knazov riskuju kvoli nemu trestne stihanie a uzivaju si ho potajomky bohuzial vacsinou nie s dospelymi zenami, kazdeho podozrievaju len z necudnosti a robia opatrenia, cize stale ho maju na mysli, neplytvaju nim, len na plodenie a tak.
Nikto iny na sex a jeho nastrahy tolko nemysli ako veriaci, vratane moslimov.