Obrezaný verzus neobrezaný a sex
Ahojte, chcem sa opýtať žien, ktoré mali skúsenosť s oboma typmi partnerov, je to nejakým spôsobom cítiť, že je muž obrezany alebo nie? Vidíte v tom pri takomto porovnaní výhody alebo nevýhody? A čo ti muži?
Ja nemám ako porovnať a rozmýšľame nad tým či to dať deťom urobiť (čítam že je to dobre zo zdravotného aj sexuálneho hľadiska, no neviem porovnať či to tak skutočne je - nemala som iného partnera).
Viem, že píšem anonymne, a mnohé tu máte svoje profily, tak poprosím ak sa hanbite tak mi prosím odpíšte z nejakých anonymných. 🙂
prepac, ja len tak pomimo... oral neznasas a na masturbaciu sa musis pytat manzela 🤔 ty mu to rukou nerobis, ze necitis, ci je dostatocne zvlhceny?
@matkahelka Nie nerobím mu to rukou. 😄 Keď také niečo chce, má ruku svoju. Ani ma o to nikdy nežiadal.
No ja som teda o tom nepočula, žeby sa takto riešili zápaly, ale pokiaľ sa na tom zhodli viacerí lekári, tak je to možné. Koľko má rokov malý a predložka mu ide stiahnuť či nie? Môjmu to robili v 3,5 roku.
@janickacrazy Má 3r a nejde mu.
V tom prípade by som mu to dala urobiť. Držím palce, aby to pomohlo.
Mala som priateľa,ktorý mal obriezku, nevýhody neboli žiadne,iba výhody. 😊
Podľa mňa počas styku žiadny rozdiel. A výhoda pre chlapa je že ho zbytočne netraumatizujú obriezkou.
Čo mu nejde? Lebo ak sa jedna len o úzky priechod stačí nastrihnúť. Nechcel by som nemať predkožku. Je to ďalšia erotogenna zóna a prijemne je ju mať. Tiež mi to v detstve neprechádzalo ale v puberte som to vytrénoval. Na druhej strane mám známeho ktorý sa oženil a keď chceli mat deti zistil že predkozku má úplne prirastenu k žaluďu dal sa operovať a má pokoj. Ide o to aby ten zákrok urobili tak že chlapcom ostane predkožka alebo aspoň jej väčšia časť. Cieľom nemá byt obriezka ako taká ale aby to bolo funkčné
Ahoj, mozno by som sa spytala otca deti na nazor al nejakych dalsich muzov, co ja mam info od jedneho, tak najskor zvazoval z niektorych dovodov, ale napokon sa rozhodol pre nie, z inych dovodov. Na hygienu vraj velmi dba. Ak chces konkretnejsje, tak mi napis spravu, nechcem to tu verejne pisat, predsa ide o sukromie inej osoby.
podla mna to v sexe nie je žiadny rozdiel a ani to nepoznaš. Ale pri oralnom sexe to už bude citit, lebo bude mat vonku tzv.hlavičku 🙂
@sasesoe Otec dieťaťa tvrdí, že obriezka je normálna a že to nie je nič zlé, že jemu to neublížilo a necíti sa v žiadnom smere tým obmedzovaný. Že nemám vymýšľať a dať na radu lekárov a rodiny. 🙄
Ak ma otec obriezku, tak to by bol dalsi dovod preco by som uvazovala dat to urobit aj synovi...
Ahoj, ja som mala skúsenosť aj aj. A čo sa týka sex s obrezanym bol oveľa lepší. A co sa týka oralu bez problemu sa pritom urobil
@anonym_autor osobne za seba som na tom lepšie po obriezke. Max.spokojnost

Áno už si čítam až teraz ako som odoslala príspevok..
So zápalmi pri synoch mám skúsenosť - obaja sa narodili s výraznou fimozou - prvý sa dostal až do nemocnice pretože zo zápalu prestal úplne cikať.. po vyliečení dostal kortikoidnu masť, tá mu dosť zväčšila dierku a potom mal už zápal len raz, ale stačil na to kúpeľ v repiku a obriezku neodporučili.. už má za sebou stiahnutie predkozky, pretože sa mu neoddelila ani v 6tich rokoch.. teraz už je dobre, odkedy sa dá stiahnuť zápal nemal..
Druhý syn zápal mal pár krát, raz taký výraznejší, tiež dostal kortikoid.. má zatiaľ len 5r, stačilo to na to aby sa mu dala stiahnuť po čase troška viac a už nemáme ten problém..
Ak u vás ide predkozka stiahnut a zápaly má aj tak - tak to by som asi obriezku zvážila.. môj muž ju má od bábätka, takže rozdiel porovnať nevie, ale je spokojný..