Odišla som zo spoločnej spálne
Dievčatá, veľa z Vás ma pozná, viete že sa liečim , mám psych.tazkosti.
Ale k veci. Odišla som zo spoločnej spálne... dôvod? Sama neviem , som vystresovaná a vo vnútri nepokojna. Je mi lepšie keď spím sama. Manžel je smutný, trápim ho...ja neviem čo sa deje somnou ale vo vnútri ako keby kričím a nikto ma nepočuje...
@panelacikova veru toto moze byt tiez dovod ako pises, obava z dalsieho tehotenstva.
Tak ako tu čítam, ak je dôvod nevera, pokiaľ nedokážeš odpustiť tak to bude veľmi ťažko.
Ahoj,poznam ta sice len z tohto virtualneho sveta, no si mi sympatická a vo vacsine sme sa zhodli v nazoroch... prosim cim skor vyhladaj odbornu pomoc lebo si znicis manzelstvo a cely život... a cim,kedy to zacalo ?co bol spúšťač?nemoze to byt "len " baby blues po porode?ako mat 4 deti,domacnost,manzel... uz by ma vyviezli nohami napred🥵🥵mne ide vyvalit dekel obcas z tych mojich dvoch😝🤐😂muz ti pomaha s detmi a s ostatnym?drzim ti moc palce aby sa to napravilo🙏🙏
Odpíšem Vám takto hromadne, v prvom rade Vám.chcem poďakovať že mi radíte a zapájate sa do diskusie.
Áno, manžel má podviedol. Keď som bola prvý krát tehotná...bolo to naše prvé bábätko a ja som snim odmietala mať sex pretože som sa bála....manžel tvrdil že k ničomu nedošlo že len randili, ale neverím tomu...
Naozaj som mu ale odpustila, pre mňa odpustiť znamená odpustiť aj zabudnúť, pretože čo je to za odpustenie bez zabudnutia....
Ďalej sa pýtate či mi manžel pomáha s deťmi. Áno v rámci možností pomáha až dosť vysvetlím, napríklad k malej Sušienke-Wande vstáva v noci on ak není v nočnej. Cez víkend sa striedame raz vstanem ja , raz vstanem on.
V sobotu varí obed manžel ak sme vonku jeme vonku. Cez týždeň buď varím ja alebo obiednavam.
Deti majú v týždni školu, krúžok čiže prichádzajú domov neskoro, dáme si večeru, napíšeme domáce úlohy a olúpeme sa o ideme spať. Ja cez deň chodím vonku s dievčatami.
@zdenkastanka Ajojky, dakujem ti za povzbudenie ❤️ Odpísala som hromadne nižšie 💜
@andreatytler Ahoj , môj muž ma posilku, a má tam vrece ale nepomáha to....
Je to hnev celé ráno sa mánzel pýta prečo sa naňho hnevám šiel ma objať a odstrčila som ho
@vanda323 ale vies ten hnev z niecoho prameni. Niekedy clovek veri ze odpustil a nie je to uplne tak, v noci si sa chcela ospravedlnit budit ho a rano ho odtlacas. Preco? Mate 4deti Vzdy si chcela vela deti ? Alebo je mozne ze si chces podvedome chlapa nimi udrzat? Lebo Ta podviedol ( alebo veris ze podviedol) vy by ste to mali cele otvorit Aj ked je to plechovka plna cervikou porozpravat sa o tom. Mozno Keby sa priznal by pomohlo .. mozno by si odpustila uplne. Na jednej strane mas super zivot muz je super a na druhej je vsetko zle a tvoja temnota. Mas pocit ze ti liecba pomaha alebo je vsetko horsie v poslednej dobe? Nieco treba zmenit . Radikalne.
Toto, co opisujes, je jednoznacne na hospitalizaciu.
@vanda323 pozrela som aj tvoj profil, tie posledne prispevky... a ze si rozbila televizor? Nadavas muzovi, posielas ho prec? Co myslis, ako dlho to este vydrzi? Mas 4 deti, potrebuju zdravu mamu, aby tu pre ne bola. Potrebuju istotu. Ja viem, ze to nerobis naschval, ide to mimo teba, je to choroba. Ale treba razne zakrocit.
@vanda323 ten hnev je to neodpustenie, presne dnes som počúvala webinar na túto tému. Ty si mu síce odpustila vedome, ale podvedome sa stále hneváš naňho. Vôbec si to nemusíš uvedomovať, ale je to tam, preto máš takéto výkyvy plus do toho popôrodné hormóny. Treba ísť na dobrú psychoterapiu. Možno zmeniť psychológa. Držím ti palce.
@vanda323 pises, ze mu neveris ze s dotycnou nic nemal. Cize navonok to mas spracovane, ale v hlbke duse mu neveris. Musi byt tazke pre teba zit s muzom, ktoremu neveris. Aj ked to mozno 100x odcinil, uz sa sprava ok, lubi teba i deti. Skus sa zamysliet, kedy zacali tvoje psych. problemy.
Je uzasne, ze to davas von, ze to nedusis v sebe, skus to este viac rozanalyzovat a porazis to.
Čo urobíš, keď naozaj odíde? Čo potom? Lebo ani on to možno nezvládne, rob so sebou niečo. Sama si asi už nevieš poradiť.
Ja budem asi tiež divnu, ale teda si myslím, že každý jeden psychiater, teda pri zmysloch by nemal odporúčať ďalšie tehotenstvo a keď teda už.... Tak pardon, ale pri tom všetkom, čo si tu opísala, od chuti pojedat tablety a zapijat to alkoholom cez rozbíjanie TV, až po útoky na manžela, si opäť myslím, že ak navštevuje psychiatra, tak to niekde viazne. Lebo rozbíjať TV pri 4 malých deťoch?!? Už len myšlienka na pojednanie tabletiek... Dievča rob niečo so sebou, lebo ti chlap zdrhne aj s deťmi. A to neber ako rypanie, alebo vyhrážky. Deti majú právo na kľudný život a nie, že ich mama chcela a..... Zbytočne ti tu budú medové fúzy ťahať popod nos. A hrkutat. Ak toto doktor vie a nenavrhol ti hospitalizáciu je na čase zmeniť Dr.
@vanda323
Ja mam len 2semestre psychologie no mne sa zdas bipolarna. Ked mas down obdobie mas depresiu ked mas maniu tak nicis tv mas kopec energie zuris vsetko v tebe exploduje. To ze Ta podviedol moze byt len trigger ( spustac) a je sanca ze Ta fyzicky nepodviedol ze len randil ako hovori ale to je este horsia -emocionalna nevera. Ty by si mala hladat lepsiu odbornicku ako mas teraz a Mozno aj parovu terapiu. Lebo aj jeden chlap vydrzi len tolko co jeho pohar trpezlivosti dovoli. Jeho mama mà vela deti tusim 10? A je rozvedena sa mi zda ? Cize on vie ze jedna matka zvladne byt aj sama. Popripade ked to stebou bude moc zle moze si deti vysudit. Chapes ze takto sa zit neda ?
@maciatkolulu nemam pocit zeby sme jej tu hrkutali ci davali medove motuze , 🙄
@vanda323 Preco sa na muza hnevas? Nie su tam nejake nove znamky nevery? Mozno ich vnimas len podvedome. Mozno sa bojis si pripustit ze by podviedol znovu a tak o tom nechces ani uvazovat. Ale mozno je to nieco ine... mozno toto posledne tehotstvo bolo nejakym sposobom podobne tomu prvemu, kedy doslo k nevere a vsetky tie zle pocity sa ti vratili.
Pises ze pre teba odpustit znamena aj zabudnut.
U mna to tak nebolo, odpustila som neveru ale nikdy nezabudnem. Uz nikdy nebudem muzovi tak slepo verit, uz nikdy si nedam na oci ruzove okuliare alebo ich nikdy nebudem zatvarat a nechat sa nim viest. Ten vztah sa zmenil po nevere, ale stale je to dobry vztah.
@vanda323 chciet je pekne,ale mala si si uvedomit,ze nie si zrela na dalsie dieta. Nie si v poriadku,co si aj uvedomujes a aj napriektomu sa nemozes ovladnut. Ked pride manzel,povedz mu,ze ta to mrzi,ze s tebou lomcuju hormony a nevies si pomoct. Popros ho o trpezlivost. A od dnesneho dna sa budes ovladat. Nebudes sa vytacat, nebudes nezmyselne premyslat. Vlastne otazka. Kedy pre pana pri 4 detoch stihas vnimat svoje pocity?
@miadi neviem, či som písala konkrétne, alebo ako, ale písala a myslela som to všeobecne, nie len tuto tému. Nuž a podla mňa to, čo napísala, že robí, ak je pravda, tak neverím, že jeden psychiater nerieši. Teda rieši nanajvýš tabletkami. Ma doma malé deti a rozbíja TV?! Chce pojest tabletky?! Plus je po pôrode... Proste neverím. A keď hej, je to pomaly na "odovzdanie" titulu. Kde ma istotu, že zajtra nehodí dieťa. Neublíži mužovi. Lebo bežná po pôrodná depresia toto nebude.
@maciatkolulu ano je to divne a je to cez .. Bud nema dobru dr.. alebo nepovie tam vsetko co robi stou tv 📺 a len svoje pocity opisuje fobie smutky .. alebo ani nikde nechodi len sa tvari ze ano Lebo net znesie vela .. Neviem .. urcite by mala vyhladat tu najlepsiu odbornu pomoc lebo toto sama nezvladne.
@vanda323 písala si, že si svojvoľne vysadila lieky už si volala lekárovi a znova ich berieš?
Z toho môžeš byť agresívna z tých výkyvov berieš, neberies, pôrod...tvoj muž je zlatý človek vaz si ho a pozor, aby fakt netreskol dverami.Ked sa cítiš zle ries to s psychiatrom hneď!tebe zastavovali aj laktaciu však?

@miadi myslim, ze niekedy ju podviedol a riesili neveru z jeho strany ak si dobre pamatam.