Odišla som zo spoločnej spálne
Dievčatá, veľa z Vás ma pozná, viete že sa liečim , mám psych.tazkosti.
Ale k veci. Odišla som zo spoločnej spálne... dôvod? Sama neviem , som vystresovaná a vo vnútri nepokojna. Je mi lepšie keď spím sama. Manžel je smutný, trápim ho...ja neviem čo sa deje somnou ale vo vnútri ako keby kričím a nikto ma nepočuje...
@mondolina Ja si veľmi vážim tvoj názor, a vážne rozmýšľam nad hospitalizáciou ale bojím sa čo tam somnou budú robiť, x krát som počula a písali mi aj súkromné správy dievčatá keď videli našu debatu že sa nemám dať hospitalizovat že zomna spravia múmiu..že budem ako bez života...mám pred tým rešpekt
@mandarinka555 aha.🙁
@vanda323 ak sa nebudes liecit bude to len horsie a horsie. Chod a skúšaj ake lieky ti zaberu. Uz len kvoli tomu, ze mas dieta a muza ktory to zatial toleruje. Svojim postojom nechcem lieky ubližujes vsetkym sj sebe.
@vanda323 Ved nepojdes na lobotomiu. Neexistuje na Svk nejaky terapeuticky pobyt trebars tyzden dva ? Viem ze v usa toho je kopec .. nie je to psychiatria. Alebo nejaka intenzivna terapia. Poznam niekoho co bral antidepresiva z fyzickych zdravotnych dovodou hyperventilacii a problemu s chlopnou ., a nebol ten clovek depresivny. Ty si depresivna ci lieky beries ci nie :. Tak len Skus najst take co ti sadnu.
@vanda323
Keby ti sem nakopírujem koľkokrát si už toto na modromkoňovi napísala, že skúsiš niečo zmeniť, že zmeníš lekára, že začneš brať lieky, že zmeníš proste niečo, vyšlo by mi to aj na pár strán. Každej žene, ktorá to číta prvýkrát je ťa ľúto a vždy sa také nájdu a také tu hľadáš, my, ktoré sme toto čítali už asi tak kvadriliónkrát, s nami to nerobí nič. Lebo vieme, že sa nestane NIČ a o týždeň tu založíš ďalšiu podobnú tému. A sľubujem tu verejne, že toto je môj POSLEDNÝ príspevok k tvojej osobe. Už na to nemám nervy, fakt.
@vanda323 hospitalizácia nespraví z teba múmiu. Poznám 2 baby čo boli hospitalizovane. Jedna chcela ťažké depresie riešiť sama, kým sa nepokúsila spáchať samovrazdu. Skončila hospitalizovaná, nasadili správne lieky, dnes je to iný človek. Sama hovorí aká bola hlúpa, že zbytočne roky trpela a nežila. Druha mala takéto stavy po pôrode, po prvom ešte ako tak dali, po druhom skončila 3 mesiace na psychiatrii. Tiež je to iný človek, omnoho lepšia matka. Takze nepocuvaj hlúpe reči a niečo so sebou rob. Deti aj muž tá potrebuju. Budem úprimná, keby môj muž doma rozbije televízor, volám policajtov, sanitku a berú ho do liečebne hneď, pretože si pre okolie nebezpečna keď ta chytí tento stav. A tvoj muž by mal urobiť to iste. Pre tvoje dobro, aj vaše spoločne
@miadi áno robia.Mojej mamine robili minulý týždeň-
.Tusim 5 x jej robili - kazdy druhy den a konecne sa po 3 rokoch má lepšie.
@andrea169
@snowflake07 ja som citala ze od 2020 je zakazana v usa.. (lachsie sa mi googli o veciach na kontinente kde zijem ) Takže vravite ze je to dobre ?? ale ona to aj tak nikdy neskusi.
@vanda323 ty sa moc bojis ze liecbou by si prisla o seba samu...ale v tom stave v akom si by to nebola strata. Ty potrebujes byt ina. Ty sa nechces zbavit tej chorej casti seba drzis sa jej akoby ta definovala ako osobnost cloveka. No koli svojim detom by si mala skusit vsetko mozne a nemozne. Lebo kde beries istotu ze to nepomoze a ze by si bola na tom horsie? co ked toto teraz je tvoje dno ? tak mozes ist uz len hore. Len by si musela chciet zmenu.
@miadi viem,že niekde to je zakázané.Mama sa toho bála,ale nemala čo stratiť,také stavy mala.Zlepsenie pocítila už keď jej to robili tretí x.Podla mňa záleží aj kto čo má diagnostikované.Problem je to,že Vanda sa nelieči a tým je nebezpečná nie len pre seba,ale aj pre okolie.Vyzera,že má aj stavy agresivity a to už nie je sranda.
@vanda323 ja k tomu len vseobecne, co som odpozorovala v zivote:
Kto hlada pomoc a rady, hlada u odbornikov.
Kto je exhibicionista a potrebuje svoje pradlo prat verejne a nechat sa vydatne lutovat, zdiela vsetko na soc. sietach.
@yoxinka presne aj ja som sa na ňu takto pozerala, bolo mi jej ľúto.. aj som jej napísala nech to naozaj rieši a lieči sa, ničí takto samu seba a ničí si rodinu, frekvencia odpisovania v diskusiách je neskutočná a to ma doma 4 deti z toho jeden novorodenec… ale ona si ide stále svoje, sľubuje ako to bude riešiť, prd z toho… už som si povedala ako ty že toto je stratený prípad … Niesom psychológ ani psychiater ale popri všetkých psychickych problemoch je táto žena asi aj závislá na online diskusiách… proste ona potrebuje aby ju ľudia ľutovali a híkali nad ňou…
A stále sa nájdu ženy ktoré jej takpovediac “ sadnú na lep” a snažia sa jej pomôcť, ale ona evidentne nieje ochotná svoju situáciu riešiť. Prepáč @vanda323 ale naozaj to už takto pôsobí… prosiiiim pre dobro svojich deti rieš svoj psychicky stav.
Tak ono hlavne elektrosoky sa uz davno nerobia formou, ako ich pozname z filmov a hororov... to nie je tak, ze ta nasilim priputaju k posteli a pri plnom vedomi ti odpaluju mozog, kym neomdlies!
@babulkomale súhlasím , mám pocit z autorky že na seba putá pozornosť aj doma aj tu . Je sebestredna . Možno tie jej excesy sú volaním o pomoc , ale určite si v sebe nosí niečo s čím nie je vysporiadaná . Potrebuje pomoc ale aj vela pracovať na sebe . Toto su len reči ale treba konať ..
@andrea169 mala som taku " kamaratku". Jedneho pekneho dna som si uvedomila, ze podporu, cas, energiu, peniaze, priatelstvo, pomoc mna aj dalsich ludi cezo mna zapojenych - berie rada.
Ale ze sa ma vlastne nikdy nespytala, ako sa mam.
@karolinakr Ahoj - ano- je to z dovodu, ze deti maju potrebu perfekcionizmu a z toho prameni frustracia a zlost pri chybe. Zaroven za chybu tieto deti povazuju aj pre bezneho cloveka banality. Ak mas doma taku skusenost, tak odporucam odtestovat. Pekny vecer
@vanda323 zamyslala si sa nad tym ze mas poporodnu depresiu???
@vanda323 Prosím ťa, začni sa konečne liečiť 🙏 keby máš zlomenú ruku tak si tiež povieš, že to prejde? Nebojíš sa, že raz budeš mať dieťa na rukách a hodíš ho o zem, keď si vedela zhodiť televízor, ani nevieš prečo. Tvoj muž má asi nervy zo zlata.
@svetlana16 ona to už má dlhšie
Ďakujem Vám vsetkym za diskusiu a rady...
Podakovanie prijate... Otazka je, ci to nejako pomohlo. A mozeme uzatvárať stávky, kedy pribudne nova diskusia o dalsom probleme, kde zase bude 5 stran povzbudzujucich reci od nicnetusiacich akterok.
Každý ma len jeden pohár trpezlivosti, tvoj muž skôr sud. Ale aj ten raz pretečie, si si moc istá tým, že pri tebe ostane. Uvedomuješ si, že pri tvojich diagnózach môže deti dostať do starostlivosti muž? Ale úprimne si myslím, že ty sa spamätas, až keď muž raz treskne dverami, že teda okej, ako chceš, odchádzam. Buď sa dáš hospitalizovať, alebo prídeš o všetko.

@miadi Ale ona si to evidentne neuvedomuje, lebo stále melie dookola to isté a žiadne rady od dievčat nie sú pre ňu dosť vhodné.