icon

Odpustili by ste jednorazovú neveru?

14. feb 2025

Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?

aurora33
15. feb 2025

@minenkaa tak s takýmto chlapom by som si ani nezacinala.

minenkaa
15. feb 2025

@aurora33 ja nepíšem o tebe ,píšem čo je horšie vo vzťahoch ako nevera

aurora33
15. feb 2025

@minenkaa za mňa je to na rovnakej úrovni.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
mamickalisticka
15. feb 2025

Kedysi by som tvrdila, že by som to nedokázala odpustiť. Teraz po čase by naozaj záležalo na okolnostiach. Vieš lebo ja by som tiež bola rada za šancu, keby sa niečo také stane z mojej strany a naozaj by to bolo len chvíľkové zatmenie mozgu (čo sa pravdepodobne nestane, som najhanblivejsia a najlojalnejsia osoba v tomto smere) ale stat sa môže všetko, najmä po čase.
Hlavne sa tomu treba postaviť tak, že odpustiť, nezabudnúť, ale nevyhadzovat na oči pri každej hádke. Lebo to zabije vzťah úplne, keď tam budu tie výčitky zakaždým. Dala by som hrubú čiaru, ale nezabudla. A ďalšia šanca by nebola.

hankab
15. feb 2025

@huxy to je len uhol pohladu a tvoje stastie, ze mas pravdepodobne na zaklade tvojho pocudovania fungujuci a bezproblemovy vztah. Ano, v inych vztahoch sa stavaju aj horsie veci ako je nevera niekde na chate s kamosmi pod vplyvom alkoholu (len tipujem, autorka nenapisala ako sa to stalo). Napriklad, ze jeden z partnerov zisti ze nemoze mat deti a ten druhy ho opusti. Alebo je vztah fajn a jeden rodic zacne uprednostnovat jedno z deti a druhe pritom zanedbava/nema tak rad. Muz zanedbava rodinu kvoli praci a je myslou nepritomny. Jeden z rodicov vykrici tomu druhemu, ze nikdy nechcel viac ako 1/2/3 deti, ale bol do toho dotlaceny. Pripadne pride nejaka kriza stredneho veku, kedy si ludia postavia hlavu a zacnu si plnit cdlozivotne sny na ukor rodiny, nehladia na nikoho a na nic. Pre mna osobne su tieto veci bolestivejsie ako jednorazova nevera.

beronsche
15. feb 2025

@aurora33 z čoho ti je smutno? Že by iné ženy zvažovali všetky možnosti? Že by sa na vec skúsili, napriek tomu, že im bolo silné ublížené, pozrieť z nadhľadu? Že by skúsili vyhodnotiť situáciu ako celok?
Že dáš vzťahu druhu šancu, ešte neznamená, že ťa to k tomu mužovi naveky priputa...
Nik tu predsa neveru NEschvaluje. Nik ju tu nebagatelizuje. Toto by bolo smutné, keby tu boli také reakcie...
Mňa skôr prekvapujú vyhlásenia typu - ja by som nikdy..! Ja by som určite...! Som si istá, ze...!
Pretože nik, nik si nemôže byť istý vlastnou reakciou, kým situáciu nezažil...

hankab
15. feb 2025

@beronsche presne tak. Na koni sa zarucene vzdy ozyvaju prevazne zeny, ktore (by) nikdy/v zivote/za ziadnych okolnosti neveru neodpustili. Ved predsa ktora by sa tu chvalila, ze ju podviedol muz a zostala s nim 😉 bola by tu pre vsetky dokonale damy za chuderu bez sebahodnoty

aurora33
15. feb 2025

@beronsche z toho ako tu píšu, že 30 ročne manželstvo je skôr kamarátstvo. Alebo vyhlásenie typu: ak mu neodpustíš, tak ho neľúbis.

beronsche
15. feb 2025

Inak, pre všetky - ja by som nikdy.., reálny príklad:
poznám pár, kde toto , žiaľ, už nejaký ten čas riešia..
Obaja by to finančne zvládli osve, čiže toto nie je významný faktor. Vo vzťahu je dlhodobá nevera, typicky trojuholník. Podvádzajuci partner tvrdí, že chce zo vzťahu odísť, ale reálne nerobí nič. Podvádzany partner, niekto, kto sa kedysi dušoval, že nevera je neodpustiteľna za každej situácie, teraz robí všetko pre záchranu vzťahu.
A tak sa motajú už nejaký ten čas..
Aj také príbehy píše život..

ibatanecnica
15. feb 2025

@sima189 presne. Clovek aj keby odpustil nezabudnes. Ja som taky vztah ukoncila. Nevedela by sim s takym clovekom zit. Dovera 0 bodov. Budes sa potom trapit ci ti zase neklame? Nicilo ma to. A ako uz niekto pisal slravil rwz spravil aj druhy. Dokedy davat akoze sancu? Za.mna uz nie. Stacilo. Je svojoravny dospely. Velmi dobre vedel co.robi. tak nech znasa dosledky. Kazda akcia ma svoju reakciu

beronsche
15. feb 2025

@aurora33 nuž, áno, ľudia majú rôzne názory...
Nie všetky sa inym zdajú ostatným ok a niektoré ani ok naozaj nie sú..
Ako napr., že žena so sebaúctou neodpustí..
Alebo aj to, čo aj ty spomínaš..

minenkaa
15. feb 2025

Kto chce odpustiť neveru a zvládne to ,nech odpustí ,kto nie nech ide ďalej .

sasa1310
15. feb 2025

@beronsche len je rozdiel "typický trojuholník" a jednorazová nevera. Každá jedna máme vzťah špecifický. Autorka sama bude vedieť najlepšie, čo má urobiť. Ona si muža pozná najlepšie

zmrzlinka8
15. feb 2025

@hankab ja verím, že aj po 30 rokoch aj po 50 rokoch sa ľudia stále milujú a viac ako na začiatku. skutočná láska rokmi rastie. odumrie len taká, ktorá ani skutočná láska nebola

huxy
15. feb 2025

@minenkaa ja som žila 9 rokov s so závislým človekom, ale nevera bola pre mňa koniec 🤷🏼‍♀️

sasa1310
15. feb 2025

@joannita hm, ja som s mužom strašne dlho. A môžem ti povedať, že nie sme žiadny kamaráti. Sme dvaja milujúci manželia, ktorí sú stále zamilovaní a sa mi ešte zdá, že viac a viac. Deti samostatnejšie, máme vybudované všetko, čo sme chceli a teraz len si začíname užívať jeden druhého bez kompromisov. takže nie všetci, čo sú spolu dlho sú len kamaráti

huxy
15. feb 2025

@hankab 9 rokov som nežila v šťastnom manželstve,kadečo som musela prekusnúť, pretpieť a odpustiť. Ale neveru nie.

aurora33
15. feb 2025

@sasa1310 krasne ❤️ presne aj ja to tak cítim ❤️ čím dlhšie sme spolu, tým viac ho ľúbim.

diablikovci
15. feb 2025

@aurora33
@sasa1310 Aj ja to mám tak isto. Mali sme tiež problémy vo vzťahu (nebola to nevera), rodina.
Ale teraz sme viac viac zamilovaný ❤️.

lienka.7
15. feb 2025

@beronsche ano, hovorí sa nikdy nehovor nikdy. Ale pokiaľ človek nie je pokrytec a riadi sa nejakými zásadami, tak na neveru nemá dôvod. A to buď teda z lásky, alebo potom po mnohých rokoch aspoň z úcty k partnerovi.
Ono v podstate sa to dá zhrnúť tak, ze proste v akomkoľvek veku mas neveru odpustiť. Keď si mladá, mas deti, nemáš peniaze, nemáš kam ísť. Keď si stara, síce deti už nemáš, ale zase nemáš peniaze a na staré kolená taktiež nemáš kam ísť. Cize jedine co z toho vychádza je, že mať všetko jedine sama, spoliehať sa sama na seba, či?
Za seba viem naisto povedať, ze ja by som neveru neodpustila, pokial by som sa aj nerozviedla, tak by to bol koniec vzťahu ako takého. A neviem, ako by sme ďalej fungovali... ja v spálni, on na sedačke? Ako "kamaráti" (samozrejme bez vyhod). To naco vlastne?

sasa1310
15. feb 2025

@huxy ono to bola asi posledná kvapka. Iné je odpúšťať v šťastnom manželstve, kde si nadovšetko spokojná a miluješ

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 nie, nebola to posledná kvapka. Nič z prežitého nebol dôvod na rozvod (predsa v dobrom aj v zlom). Ale neveru som vždy odsudzovala. A vedela som, že keby sa mi to stalo, tak koniec.
Vernosť je pre mňa vo vzťahu jedna z najdôležitejších.
A možno práve keby sa to stane v úplne šťastnom manželstve (asi by také nebolo, ak by tam bola nevera), tak by to zabolelo omnoho viac a o to ťažšie by to bolo. A nie, aj tak by som s takým človekom nebola.

hradnapani
15. feb 2025

Ak by bol napr. opity a stalo by sa to raz alebo by to bol dosledok nejakeho dlhsieho problemu, ktory sme ignorovali a mali by sme chut a silu na tom pracovat, tak by som sa pokusila odpustit. Ale samozrejme, asi by som ho nechala si to poriadne vyzrat, podla okolnosti proste. A hlavne, musela by som k nemu nieco pozitivne este citit a nevedela si predstavit, ze ostanem bez neho.

sasa1310
15. feb 2025

@huxy u mňa je dôležitejšia ešte dôvera ako vernosť. Aj keď jedno neodporuje druhému. Ale za mňa je dôležité aj ako k nevere prišlo a hlavne ako sa to v podstate autorka dozvedela. Lebo keby to mal povedať len na základe toho, aby sebe uľavil, tak to by bola u mňa konečná, že to bremeno by hodil na mňa. U môjho napr. viem, že od neho by som sa o jeho jednorazovej nevere nedozvedela. Radšej by čušal a zožieral sa sám ako keby som ja mala trpieť. Ale my sme si obaja vedomí toho o čo môžeme prísť a u nás je o čo prísť. Ono fakt veľa závisí od okolností a o akého chlapa ide. Autorka sama musí vedieť, či to stojí za to

vikiki29
15. feb 2025

Takúto jednorazovú neveru po 30 rokoch manželstva by som odpustila skôr ako emocionálnu neveru. Ja som emocionálnu neodpustila, aj keď sa potom kajal a dušoval ako ma miluje a fyzicky k ničomu nedošlo. Pre mňa to bol podraz, nôž do chrbta. Už asi navždy budem mať pred očami ten jeho blažený výraz keď išlo o ňu. Toto proste nie.

joannita
15. feb 2025

@sasa1310 tak potom super. Ja nepoznám nikoho kto je v dlhoročnom vzťahu stále zamilovaný. Podľa mňa to ani nieje možné. Mať niekoho rád, rešpektovať sa, mať spoločné záujmy, tráviť spolu čas, rozumieť si, fungujúci sex....to áno, to je super. Ale byť zamilovaný po 10, 20, 30 rokoch, to som ešte nepočula....

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 vernosť a dôvera ide ruka v ruke. Ako môžem dôverovať človeku, ktorý ma podviedol?

sasa1310
15. feb 2025

@huxy no nemôžeš. Jedine, že si ju začneš zasa od začiatku voči nemu budovať a on ti s tým samozrejme pomôže

beronsche
15. feb 2025

@lienka.7 nie nesúhlasím s tým, že sa to dá zhrnúť tak, ze proste v akomkoľvek veku mas neveru odpustiť.
To nie je pravda.
Jediné, čo hovorím je, že nie je ok jednať zbrklo pod vplyvom silných emócií a že je fajn sa na to pozrieť z nadhľadu a zvážiť si +/- každého rozhodnutia. A možno bude aj potom urobené rozhodnutie, že rozchod je to najlepšie. A možno nie.
Lenže kazdy prípad je jedinečný , takže sa to nikdy nedá zovšeobecňovať.