icon

Odpustili by ste jednorazovú neveru?

14. feb 2025

Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?

sasa1310
15. feb 2025

@joannita ani ja som si to nemyslela, ale občas sa pristihnem, že na neho pozerám a mám to rovnako ako na začiatku vzťahu. Mne on tvrdí stále, že je stále zamilovaný

beronsche
15. feb 2025

@sasa1310 samozrejme, že je to rozdiel. Uvádzam to len ako príklad, že aj osoba "ja by som nikdy.." sa možno zachová tak, že prekvapí všetkých okolo, vrátane seba..

minenkaa
15. feb 2025

@huxy a závislý človek neklame,však tam musia byt roky klamstiev ,tak ska dôvera

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 tak veľmi narušená dôvera sa u mňa osobne nedá naspäť vybudovať

huxy
15. feb 2025

@minenkaa veď ja ti to nevyvraciam. 🤷🏼‍♀️ Boli aj klamstvá, niekedy klamal, niekedy sa aj priznal.
Napriek tomu som verila, že by ma ex nikdy nepodviedol, keď sa teda bavíme o dôvere v kontexte s vernosťou.

stanislavicenka
15. feb 2025

@autorka samé moralistky sa tu stretli🤦‍♀️.
Véd je to len na tebe. Otázka v anonymný fóre ti k ničomu nepomôže.
Urxite ti nie je ľahko, len rozmýšľam, ako ti pomôžu tieto kecy ostatných žien. Ja by som prepacila, ale to som ja

sasa1310
15. feb 2025

@huxy tak ty si mala narušenú dôveru celé manželstvo. A určite je to horšie každý deň niekomu neveriť, ako 1x za 30 rokov. U teba sa nemalo čo budovať znova

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 nebolo to úplne tak ako píšeš. Vedela som že s alkoholom ex veriť nemôžem. Ale v ostatných veciach nemal dôvod klamať. A čo sa týka vzťahu, tam som dôverovala, kým dôveru nesklamal.

olimuc
15. feb 2025

Osobne neodpustila … ale skor by som ro riesila prakticky. Asi by som sa hned nerozviedla - to by zaviselo od majetkov atd, ale urcite by sa odstahoval a ja by som zila svoj zivot a on moze robit co a kde chce. Jeho “osrate” trenky nech si perie sam. Preco zasunul a preco prisiel naspat… laska alebo full service🤷🏻‍♀️

minenkaa
15. feb 2025

@huxy no a klamstvá dlhé roky nie je horšie ako nevera?ved to musí byt strašne nevedieť alebo skôr vedieť ,že ďalší deň bude zas na hovno

huxy
15. feb 2025

@minenkaa ja som vždy vedela, keď klamal, a nebolo to denne. Ale myslím že téma je o inom. Nesnažte sa ma presvedčiť, že je niečo viac horšie ako nevera. Proste pre mňa to bola nevera, pre iného to môže byť niečo iné

minenkaa
15. feb 2025

@huxy uf

sasa1310
15. feb 2025

@huxy za mňa je stokrát horšie 9 rokov klamať niekoľkokrát do roka a robiť z teba s prepáčením kravu a mať to všetko v paži poprípade sľubovať, že sa zmení a v podstate aj v tom klamal, ako tu autorka. Kde vie manžel, že urobil chybu a strašne to ľutuje a celý život si ju vážil a neklamal. A to je presne ten rozdiel čo som spomínala predtým, že dôvera je dôležitejšia ako vernosť

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 tak to je tvoj pohľad. Pre mňa je nevera to najhoršie čo môže partner spraviť druhému, už som to tu spomínala. Stále by som mala pred očami to, čo spolu robili. A s takým človekom by som už nedokázala intímne fungovať, a vlastne už nijak.
A aj to som už písala, ako môžem dôverovať neverníkovi? Už nijak.

sasa1310
15. feb 2025

@huxy a čo z toho, že ti bol verný, keď ťa klamal stále? Za mňa je najhoršie samotné klamstvo. Že ti klame človek tebe najbližší, že mu nemôžeš veriť, že ti do očí klame, že vie, že to robí a aj napriek tomu to robí niekoľkokrát za sebou. To by som mu ani neverila ani vtedy, keby by bol triezvy. Ako si mu mohla dôverovať? Ani neverný nemusel byť

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
15. feb 2025

ako si mu mohla veriť keď ta toľké roky klamal a ako ta mohla ta nevera vôbec prekvapiť ,asi ta prekvapila ,to je len iný druh klamstva,toto nie nic proti tebe ,ale toľké roky toto akceptovať
@huxy

beronsche
15. feb 2025

@huxy neviem, no alkoholizmus a s tým spojené klamstvá sú aj pre mňa vážnejší dôvod pre rozchod ako jednorazová neverníkom sto krát úprimne olutovana nevera..

A podla mna neexistuje dôvera vo vzťahu so závislým človekom. Veď na takého sa nikdy nemôžeš plne spoľahnúť. V ničom..
Plus, nedarmo psychológovia hovoria o spoluzavislosti. Ta potom pomalucky posúva hranice partnera bez realnej fyz.zavislosti..

lienka.7
15. feb 2025

@stanislavicenka nase keci sú presne také iste ako tie tvoje. Len aby si nezabudla 😉 a vsak vieme, že nejake morálne hodnoty sa teraz už akosi nenosia, preto sme ako ľudstvo a spoločnosť tam, kde sme.

beronsche
15. feb 2025

@lienka.7 ako "už nenosia"?
Kedy to bolo lepšie?

huxy
15. feb 2025

@sasa1310
@minenkaa
@beronsche všetky si odmyslite môj príbeh, ten je pre autorku úplne irelevantný.
Ako môže autorka dôverovať partnerovi, keď ju podviedol?

beronsche
15. feb 2025

@huxy tak ako si mohla ty verit alkoholikovi, co ti klamal.. keď už sme pri tom.
Ľudia reagujú rôzne. Čo je pre jedného nepredstaviteľné, pre druhého nemusí byť..

minenkaa
15. feb 2025

@huxy to len bolo, že čo môže byt horšie ako nevera ,tak preto som ti napríklad ja písala svoj názor

sasa1310
15. feb 2025

@huxy môže, pretože dôveru k nemu budovala 30 rokov. A ani raz ju nesklamal

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 ano, budovala 30 rokov a on ju šmahom ruky zničil 🤷🏼‍♀️

huxy
15. feb 2025

@minenkaa to je ozaj asi uhol pohľadu. Pre mňa je to tá nevera

sasa1310
15. feb 2025

@huxy no lepšie ako nikdy nemať dôveru

huxy
15. feb 2025

@beronsche nechcem to tu viac rozoberať, lebo exova bláznivá frajerka ma tu stalkuje a potom mu to referuje 🤷🏼‍♀️

aurora33
15. feb 2025

@huxy aj pre mňa. Neveru neodpustím. A nech ma tu aj nazývajú moralistkou.

huxy
15. feb 2025

@sasa1310 ako pre koho. Nechapeš vôbec môj pohľad
Aprečo by som sa mala zmieriť s niečím akože lepším?