Odpustili by ste jednorazovú neveru?
Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?
@sasa1310 ale čo tu do kolečka rozoberáš moju minulosť? Keby sa to stalo aj s mojím terajším, ktorému plne dôverujem, tak tiež by som s ním po nevere nebola. Jednoducho nevera nie a nepresviedčaj ma o tom, čo je horšie či lepšie. S ex nebolo viac vecí dobre. Ale nič to nemení na fakte, že neveru netolerujem.
@huxy vies co, ja som vo vztahu vyse 20 rokov, manzelmi sme 12, ale fakt si neviem predstavit, co take horsie mi moze manzel spravit. Okrem toho nasilia teda a gamblovania, nejakeho tyrania. Ale to uz su veci, ktore su daleko za hranou zdraveho vztahu. Ak sa teda bavime o beznom zdravom vztahu, kde su si partneri partnermi a zrazu jeden zradi...
@aurora33 no ja tiez ziram, ze ake kamaratstvo? 🤭. Este mi do 30 rokov s muzom chybaju roky, ale hoci sme naozaj aj kamarati, tak stale tam je iskra, chemia a vasen. Urcite to je viac nez len kamaratstvo, pre panicka...
@sima189 Taký hrdina a zásadový človek som bol kedysi aj ja. Ja som to prežil a vtedy sa mi zrútil svet. Časom ustúpili emócie a nastúpilo racionálne uvažovanie. Dali sme tomu druhú šancu a neľutujem. Náš vzťah je dnes oveľa pevnejší, kvalitnejší a založený na dôvere. Deti sú šťastné, my tiež. Jasné, nebolo to ľahké, ale niekedy človek musí dostať od života aj takú ranu.
Keďže som odpustila manželovi neveru v ktorej šlo aj o lásku, tak jednorázová nevera by bola pre mňa malina 😃 Nevravím ze to bolo jednoduché. Bolo to pre mňa peklo na zemi. Ale prosil, plakal, prisahal a kadečo iné. Odpustila som mu aj preto lebo som si uvedomila ze roky ma doslova prosikal o lásku a ja som to ignorovala. Čiže vedela som ze chyba bola aj na mojej strane. Teraz po roku odkedy sa to stalo je náš vzťah a rodinný život oveľa oveľa lepší. Potrebovala som dostať poriadnu po papuli. Ale každý vzťah je iný. Sama na to prídeš co máš spraviť. Mne tiež nikto neradil. Sama som sa rozhodla ze to spravím tak ako som spravila.
@lienka.7 nie, mame tendenciu moralizovat iných bez toho, aby sme sa pozreli na seba a hľadali, kde sa stala chyba, ked k tomu došlo. Lebo jednostranná zalezitost to nebola😉
@sasa1310 písala som že pre mňa je nevera neakceptovateľna a je to koniec. To, že v mojom manželstve to nebolo ideálne, to je vec druhá. Žiaľ nevybrala som si vtedy dobrého partnera. A ano, taká tá celková dôvera tam bola určitým spôsobom narušená. A stále si myslím že vernosť a dôvera patria k sebe. Bolo to narušené, stále som však verila, že by ma ex nepodviedol. Bola som vydatá, nerozdvádzala by som sa pre dôvody že mu nemôžem plne veriť vo všetkom (teda v tom alkohole). Ale až nevera bol koniec z mojej strany. Keďže tú som prekusnúť uż nevedela.
nie
Podla mna sa tu splietaju hrusky s kovosrotom.
Alkoholizmus, drogova zavislost su uplne na inom psychosomatickom zaklade ako nevera. Aj gamblovanie a nasilie.
Alkoholom a drogami si ublizuje predovsetkym sam sebe. Tam sa partner moze pokusit pomoct a ma slobodnu volbu kedy si povie dost.
Nevera je za plneho vedomia ublizenie konkretnemu cloveku - partnerovi. Za mna je intimita v dlhodobom zvazku jedina vec ktora partnersky zvazok odlisuje od akehokolvek ineho zvazku. Ak je tato narusena je to "utok na tu jednu konkretnu vec" to ze je niekto alkoholik by ma trapilo aj ako matku toho cloveka aj ako kamosku. Nevera - s tou by som sice nesuhlasila ale nedotykala by sa ma bytostne ako kamosky a matky a nezlomila by ma. Podla mna su to neporovnatelne veci. Neda sa povedat ze horsie lepsie. Ja by som nebola ani s nasilnikom ani s alkacom a narkomanom. A ani s nevernikom. Mam len jeden zivot jeden pokus a netrva vecne. Kazdy ma moznost sa rozhodnut. A kazdy bude niest nasledky svojich rozhodnuti sam. Idealne na to mysliet dopredu a nemusiet potom fnukat prosikat a robit zo seba a z najblizsich debila.
Ale tema si zije vlastnym zivotom autorka sa nezapaja. Asi zas dalsia zbytocna tema na rozprudenie.
Jasné že odpustil.
@heisenberg si velkorysý, máš charakter, vieme prečo 😀
@huxy Za mňa chlap môže byť dobrý partner aj napriek tomu že spravil chybu. Ja by som odpustila.
Pre mňa je omnoho horšie ak chlap pije, hrá hazardné hry, je agresívny, neváži si ženu a mnoho ďalšieho.
Inak ja tieto place a prosiky u dospelych ludi nechapem a ani by ma nezlomili. Skor naopak.
Vsak to nevedel 10 minut predtym ako toho vtaka pouzil co ma 30 rokov doma? Nevedel ze o to moze prist? Ved k sexu nepride ako k oddelenej casti. Smeruje to k tomu istu dobu. Pohlady dotyky slova vibracie .... v ktoromkolvek bode som pricetny a viem co mam doma co nemam, co robim, co ziskam co stratim. Naco potom slzave udolie, trapne pokanie a sceny ako z beckovej tureckej telenovy. Ci gule na neveru ano a na dosledky uz nie?
Uplakany prosikajuci chlap je naozaj bomba. Mna taketo veci neberu ani u malych deti nie to u dospelych.
@karolinakr 😁 to ano vieme preco. Pes dom hypo a bokovka dodaju silu
@tamitamitami a v com je to horsie ved dnes uz partnerov neprideluju mozes si vybrat ci si takeho vezmes naznaky tam su a aj ked ich nevidis a zle si vyberies mozes odist. Je to rovnako nevhodne v partnerstve ako nevera.
@tamitamitami pre mňa ani muž čo podvedie ženu, si ju neváži. Ale o tomto by sa dalo stale dokola písať. A každý sme ochotní iné veci vo vzťahu tolerovať. Teraz by som už ten alkohol tiež netolerovala
ked su dvaja čerstvo zaľúbení a horia a prave začali chodiť spolu, tak ked ťa podvedie, je to svinstvo, ale po 30 rokov, to ti musi byť tak okukaný a otravný ten partner, že ked zakopne, tak len mávneš rukou

@pralinka25 Ja to vnímam inak, každý sme iný. To že ty by si neveru neodpustila je ok, tak ako je ok to že ja by som ju ASI odpustiť dokázala.
@tamitamitami vsak ano. Ako som pisala kazdy ma hranice inde vo vsetkom. Kazdy si svoju cestu vybera sam a sam po nej aj musi potom ist.
@karolinakr ale kde.... vsak kazdy den objavis novy sedivy chlp alebo vrasku .... 😁😉
Ja som taka osoba,ze by sa mi zhnusil a nemalo by to vyznam do buducna..a zit len tak s niekym z ktoreho mi na grc,tak nie...a nie to este rozmyslat mat sex...vzdy by som si to pripomenula,ze ma podviedol...ale kazda strana ma 2 mince...
Ech... Čo ja viem? Myslím si, že je veeeeelmi veľa ľudí, mozno by som mala napísať na rovinu, že nás je celkom dosť (lebo viem ja?) čo ani netušíme, než takých, kde to nejak praskne. Chodila som ešte ako mladšia na rôzne školenia, semináre a veru kebyže som chcela že podľahnúť, tak by som mala s kým, a bolo to zadaní muži. No len tá pointa je v tom, že som vedela povedať NIE a kde su hranice. Skúsim teraz netváriť sa ako brutál zamilovaná, vždy a za každých okolností slepá partnerka, však jasné, že za tie roky sa kde kto pritrafí do cesty, ktorý ťa vie očariť jednou vetou a pohľadom, a chudák tvoj chlap, veď slepá tiež nie som, ALE ani sprostá, tak si človek povie:
Stojí mi to za to? Čo všetko môžem stratiť, ak to praskne? Jednak svoju dôstojnosť (tá, čo ju pretiahol manžel tej a tej). Ublížiť partnerovi a stratiť dôveru, navyše ho takto úplne ponížiť, lebo čo vlastne? Jedna noc s niekým iným, to fakt za to stojí? Ublížiť inej žene, lebo prečo vlastne? Do zrkadla by som sa nedokázala pozrieť, nie že do očí tým ľuďom.
A nejak tak očakávam aj od partnera, aby si tie otázky stihol položiť v hlave a aj na ne odpovedať.. zase.. možno chlapi rozmýšľajú kus ináč. Čiže či by som odpustila? Nehovorím že nie. Je tam viac veci, roky spolu, hypo, decká, možno aj moje správanie: dala som mu najavo, že ho mám rada, vážim si ho ako partnera, ako otca mojich detí, či naopak? Je tu veľa premenných. Viem ale, že by som na to nešla štýlom, že no tak určite konečná, ale zvažovala by som. V hádkach som ale temperamentná, tak nehovorím, že by sa nezranil pri prevalení takejto akcie.. ale určite by som sa zamyslela a nehádzala hneď vzťah von oknom.
@oblecenie99 muži si bohužiaľ nedokážu zrátať dôsledky a väčšina mužov podľahne. Oni nevedia odolať. Ženy si samozrejme myslia že ten ich by to nedokázal a nieje ten typ. Tí chlapi sa na služobke alebo teambuildingu vyspia s kolegyňou a na druhý deň dajú na FB zamilovanu foto so svojou manželkou a popisom že je to jeho životná laska a do uška jej šepkajú ako sú stále zamilovaní. Poznám takých.
Ako napíšem to tak, že keby ženy vedeli o neverach svojich mužov, boli by všetci rozvedení 🙂
@joannita Presne na toto som narážala, že keby vedeli (či keby sme vedeli)... Tak sme možno všetci rozvedení..
@joannita ale neboli. ved vidis ze vacsina odpusti.
a ruka do ohna sa naozaj za nikoho neda dat. ani za sameho seba.
@joannita podľa mňa sú ženy horšie
Čo ja poznám prípady...
Chlap má podľa mňa väčšinou neveru takú, že zrazu sa vyskytne príležitost.
Ale ženy ? Tie to podľa mňa dlhodobo plánujú. A veľmi dobre vedia čo robia. A sú si viac menej 100% isté, že sa to nikdy nik nedozvie.
A ten prípad čo si dala, tak presne vydatú poznám, čo v jeden večer spala s druhým chlapom ( zenatym) , a na druhý deň fotka s manželom v objatí, široký úsmev a na rukách dcérou v zoo ...🤢🤢

@huxy nie, nechápem. Ona 30 rokov dôverovala na 100 % a nikdy nebola sklamaná. Ty si čo mala?