icon

Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?

25. feb 2025

Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?

reanda
25. feb 2025

ja som ti napisala, ze by som na nu bola hrda.. ale to si asi nechcela citat, ze.. ty chces poradit, ako ju mas presvedcit.. aj ked sa tvaris, ze ti to nevadi.. ale vadi.. bojis sa, ako ju vezme spolocnost.. aj ked ona sa neboji.. ona je ovela dalej vo vyvoji, ako ty.. ty mas problem, nie ona

lion777
25. feb 2025

Riesis blbosti. Mozno jej to samotnej pride nevhodne a zacne sa holit, ked bude chciet ona. Ved a ako sa chodilo kedysi? Ked vidim Fredyho Mercuryho ako zdvihne ruku hore na live aid , tak ma to odpudzuje na muzovi, nieto na zene. Ale ak ona nechce, mozes sa na hlavu postavit.

kacena4
25. feb 2025

ja mam 22r. dceru, v zime sa neholi pod pazuchami vobec, v lete ju presviedcam aspon tam nech sa oholi kvoli poteniu a "voni" a ide aj o vzhľad, ak ma tricko na ramienka. ine casti tela si tiez neholi. ak nechce nemusi. je to osobna vec kazdeho cloveka a ak sa citi ok nie je co riesit

autor
25. feb 2025

@reanda myslím že máš pravdu, ďakujem.

henka123123
25. feb 2025

Skor ci to nebude vadit jej priatelovi..a mozno najde tiez takeho co sa neholi a nebude mu to vadit ani u nej...

doriiis
25. feb 2025

Neodsudzujem,len sa divím,že to niekomu nevadí.🤷🏻‍♀️Ale tak,každy je nejaký.Kym nezapacha a nevyzerá jak Tarzan,tak si nemyslím nic

fantaghiro21
25. feb 2025

@sorciera24 povedz jeden jediný dôvod,prečo sa ty holis.
A odpovedz si na otázku...
U muža asi rada vidíš,ak nemá vyrastene ,strapaté vlasy na radne(pokiaľ nenosi dlhé) poprípade pre toho,čo nenosí fúzy zarastený ako džungľa.
Ale kľudne môžeš aj mužovi povedať nech sa prestane holiť,strihať si vlasy...
Je to takmer to isté ...

autor
25. feb 2025

@henka123123 veď aj toho sa bojím, zatiaľ ani nemala priateľa žiadneho. Takže svojim spôsobom je to pochopiteľné, že ako matka sa bojím ako sa na to pozerá spoločnosť. Lebo ak si povieme pravdu, tak málokto prijme inakosť alebo nekonvenčnosť tak ako je to tu v príspevkoch písané

vikusjk
25. feb 2025

Absolútne neriešim iné ženy a ani by ma nenapadlo zamýšľať sa nad tým, či to niekto odsudzuje. Ako matka som svojej dcére vysvetlila, ako sa holiť, ak chce, aby si neublížila, ale neriešim, či sa holiť chce, alebo nechce, je to jej telo, jej voľba.

oliolijanka
25. feb 2025

Miliony rokov tam to ochlpenie ludia mali. Poslednych 20-50 rokov zenam a 20 rokov muzom sa niekto snazi nahovorit, ze su nechutaci, ak nevyzeraju ako 12 rocne deti.
Tvoja dcera ma viac rozumu ako ty.
Ak by mala moja dcera rovnaky nazor a ja by som riesila nazor mojej dcery na ochlpenie v jej intimnych partiach, bola by som s jej nazorom spokojna.

Tusim som to uz aj niekde citala alebo pocula, ze mladi dostavaju rozum a odmietaju sa holit.
Ved nie je to tak davno, ked si zeny holili obocie a teraz su vsetky na Brezneva😀

henka123123
25. feb 2025

Ved ano..ako ja keby vidim v autobuse mlade dievca v sukni a brutal chlpate nohy( ne ze par dni neoholena)..tak byvmi to bolo jedno ale cudovala by som sa..ale mlademu chalanovi neviem ci by to nevadilo keby mal s nou byt v spolocnosti.tazko povedat..ja neodsudzujem ale isto to niekotrym chlapom vadi(chlpate zeny)...uz len natrafit na toho spravneho

svetlonos
25. feb 2025

Tvoja dcéra je super, ty si na hlavu! Ako si to dovoľujes starat sa do nej ci sa holi ci nie? Jaaaj ona ti vlastne robí hambu pred druhymi, však? Daj sa liečiť a dceru nechaj žiť! Ešte ten dodatok - hygienu dodržuje 🤯

zuzanita1609
25. feb 2025

@oliolijanka ten záver úplná topka , áno dakedy obočie a lá čiarka, dakedy ani tá nie a teraz hrubšie ako šírka palca 👍😆.

autor
25. feb 2025

@svetlonos máš menštruáciu alebo čo? Ak nemáš k téme čo povedať len sprostosť tak sa nevyjadruj. Máš takú skúsenosť? Očividne nie. Tak prosím ťa nenavážaj sa do drubých ktorí chcú slušne diskutovať.

fantaghiro21
25. feb 2025

@januska12323 autorka sa pýtala na názor,ja som jej odpovedala
Či sa aj za názor ideme kritizovat?
Samozrejme,nech si každý robí čo chce a ako chce
Ja pri vsekthe úcte si vždy v každej diskusii stojím za svojím a nie tak,ako vietor fúkal 😉

miskakyska
25. feb 2025

Hm... keď som mala jej vek, už sa baby vydávali a deti rodili...v tom čase normálna vec...a nie , že maminy deťom chlpy obzerali...
..toto vyšlo zrejme tiež z dielne žltého 🐘😬😆

mimikarol
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
25. feb 2025

@fantaghiro21 ja si viem na otazku odpovedať a teda uctu prejavujem inak ako (ne)chlpami...a je mi jedno ako kto so svojimi chlpami naraba (vlasy je asi nieco ine, ale vlastne tiež je to každeho vec, co ma na hlave).....ja muzovi nebudem rozkazovať ani nech a holi, ani nech sa neholi (je to jeho vec), ocakam to site od neho....... ty spominas zakaldne veci ....co su tie zakaldne veci, kt. treba holit...pre teba to moze byt aj cele telo, no mne by si teda cele telo neoholila ani neviem ekby co.....teba sa to može paciť, inym nie....vsetko je vec vkusu, to ale neznamena, ze mam niekoho za to odsudzovat, co sa nepaci mne (inemu sa predsa može)

autor
25. feb 2025

@miskakyska neobzerám jej chlpy preboha ale tak vidím, žije so mnou, ešte študuje. Už nerobte z komára somára. Ale tak jasné, treba sa na niečom a na niekom odbaviť.

ina2405
25. feb 2025

Otázka bola, či odsudzujeme.
To, že mám nejaké estetické preferencie neznamená, že odsudzujem ľudí, ktorí ich nespĺňajú....ani ja nespĺňam niektoré estetické ideály/normy a som s tým ok. Názor na estetiku môžeme mať rozdielny, ale človeka kvôli tomu neodsúdim.

fantaghiro21
25. feb 2025

@sorciera24 a kto píše,že ja prejavuje úctu len chlpkami?
Ak ti to je jedno,kto ako narába s chlplami,prečo skaces a navážas sa do mňa? Asi ti to tak jedno nie je...
Autorka sa pýtala na názor,ja som jej odpovedala

Vieš rozlíšiť to,kto niekoho odsudzuje a kto len vyjadrí názor?
Za to tu tu odsudzujes statocne.Citaj prosím ta s porozumením

fantaghiro21
25. feb 2025

@ina2405 presne si to napísala....Mať nejaký názor , preferencie,je úplne odlišné od odsúdenia..

Za to tu niektoré statočne odsudzuju a urážajú (niekto je na hlavu a podobne výrazy)
Ja neviem,či ženy dokazu ešte slušne komunikovať....

maca1984
25. feb 2025

Je to ich " bobor " , nie môj= neriešim, neodsudzujem.

sorciera24
25. feb 2025

@fantaghiro21 ty si napísala, že je to neuctivé (reagovala som len na to, že ako v čom?)...odpoved som od teba nedostala...hm...len to som chcela vysvetlit, nic viac... (už sa aj bojim opytat, v com ja odsudzujem....mne je jedno tvoj nazor...pytam sa na tu uctu)

autor
25. feb 2025

@fantaghiro21 niektore nedokážu, ale stále je chvalabohu veľa aj normálnych žien, s ktorými sa dá slušne a na úrovni porozprávať aj o chúlostivejších témach, som za to vďačná, tiež som tu dostala komentár od reanda, napísala to zrozumiteľne a pekne bez urážania, ja si svoju chybu viem uznať a budem na tom pracovať, za to niektoré si tu úplne zgustli na celej téme, pritom je to téma na diskusiu ako každá iná

dadka1997
25. feb 2025

Mne sa to osobne nepáči, ale to je môj nazor, ale neboj sa negŕcam nad žiadnou ženou, ktorá nie je oholená, mam aj taku kamosku, ma muzske hormony, čiže má aj fúzy a normálne sa s nou kamaratim a nepotrebujem ňou pohŕdať, aj keby to kamoška nebola

terezka1947
25. feb 2025

Ak to tak ona cíti,stará sa o seba,tak by som to rešpektovala🤷

gerdusha
25. feb 2025

Dnes matky riešia za deti všetko, ešte aj blbé ochlpenie 21r dcéry...a potom tie decká nevedia fungovať v živote,zo všetkého sa rúcajú, s ničím si nevedia dat rady, lebo rodicia za nich všetko riešia...aj to,či si dcéra nájde frajera,keď sa neholi...

Nechajte ju zistiť...samu...a žiť...

mamina7070
25. feb 2025

ja mam dceru v tomto veku a to ako si holi alebo neholi intimne partie nohy a podpazusie je cisto len jej vec ak ona nechce tak nechce mozno si najde frajera kvoli ktoremu sa zacne
ja som odporca tetovania v akejkolvek forme dcera mala priatela a on mal tetovania a aj ona si nejake dala a jedine vo som trvala ze to musi byt ofiko dobry salon

sisaka
25. feb 2025

Mne to príde neestetické - mini sukňa a chlpaté nohy, tričko na ramienka a vyliezajuce chlpy, o plavkách a vyliezajucich chlpoch radšej pomlčím a pod pazuchami mi to príde aj nehygiencké, ale keď to niekomu nevadí… neodsudzujem ani inak zanedbaných ľudí… otázne je aj ako sa na to pozerajú mladíci v jej veku, niektorých to môže odrádzať.
Do ochlpenia mojej dcéry sa nestarám, ale chlpatá našťastie nechodí, sama sa rozhodla holiť ako teenagerka, nemusela som ju na to nahovárať a už vonkoncom nie odhovárať.