icon

Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?

25. feb 2025

Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?

tiezjedna
25. feb 2025

@jana_eyre_2 tolerancia má rôzne podoby. Niekto sa rozhodne neholiť, iný nad tým ohŕňa nos. Svet je takto v poriadku, či? Veď si každý robí, čo mu je po chuti😉

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2.a tebe príde v poriadku porovnavat dobu ,čo bolo kedysi ako je teraz?
Mne to príde trošku cez....lebo drvivá väčšina má doma internét, mobily a tiež v tej dobe nebývali....
Zase ako komu vyhovuje aby sa ohanali argumentom

nevenka
25. feb 2025

Tak pozri, pisete tu niektore, ze by Vas nedonutili si holit cele telo, ani keby co. Ja som ako medved a ano, vadi mi, ze mam chlpate brucho a zadok a stehna, musim si ich holit, lebo po prve, ako by to vyzeralo, kebyze si oholim len lytka a idem do plaviek a chlpy na stehnach a zadku a na lytkach nie 🙃, no debilne. Mne sa decka smiali, ja som chlpata od 11-12 rokov a riadne teda. Ale mam normalneho chlapa, zvykol si na mna a ked aj mam tak vyrastene kus, tak neriesi. Chvala Bohu. Lebo tiez mam citlivu kozu a vyrazky sa mi porobia, hlavne na slabinach, intimne partie si holim, len ked mi vyslovene idu chlpy na nervy a potom mi idu vyrazky na nervy zase, svrbi to, picha, ked to vyrasta, dokonca mam vacsie pysky a vadi mi to oholene este viac ako s chlpami. Kazda to mame nejak.
@autorka no najlepsie by bolo, keby si nasla chlapa, ktoremu to nebude vadit, podla mna taki aj su. Moj nie je uplne tak natural, ale neriesi do detailov. Ked som aj chora alebo tak, tak narastu dlhe a nikdy nic nekomentoval negativne.
Ja keby som neoholenu zenu videla, asi by som sa pozastavila, ale povedala by som si v duchu, ze aka odvazna, ze skoda, ze taka ja nie som. Lebo mne sa chlpy nepacia. Keby mi to bolo jedno, lepsie by sa mi zilo. Takze ja by som ju obdivovala, ak je s tym takto vyrovnana.

svetlonos
25. feb 2025

Autorka,
ved ti tu zeny pekne píšu, ja zase bez servítky. Mas domaczrejme dceru, ktorá má super sebavedomie a co si kto o nej mysli ma vysoko v ... doplň si co ti pasuje. Ona ma proste gule ist proti prúdu.
A nie nem ms, len ma vytaca do nepricetna, ked chcú rodicia pre dospele "deti" len to "najlepsie".
Ona je svojpravna a uz roky ma svoj nazor! Ze to ustala pri tebe je na medailu.
Ona riesi seba, nie druhých a tak by to malo byt. Ľudia ako tvoja dcéra su velmi vzácni. Skôr sa zamysli nad pevnosťou jej nazorou a odhodlanostou.
MS nemám už dlllho a dúfam ze jej budem ešte minimalne cez rok usetrena 😜. Nie vždy keď dostaneš tvrdú odpoveď musi mat niekto menzes.
A ci mam osobnú skusenost? Áno ale skôr taku ako tvoja dcéra. Vzhľadom na urcite zdravotne ťažkosti som sa holiť nemohla, teda mohla ale asi by ma potom slak uz trafil 🤯.
Kolkokrat som mala ine starosti ako holiť si nohy.
Ale celkovo vo všeobecnosti sa holiť, áno.
Avšak ľudí nedegradujem podľa chlatych pazuch ci nôh!
Nemala by som najmenší problém s "chlpatou" kamarátkou, pretože mi ide o charakter a teda uplne ine hodnoty na cloveku.
Pokial sa človek vyhyba hygiene, to mi vadí. Ake fakt nue chlpy, pokial jecdoticna v pohode.
To ze ja sa vacsinou holim, ci idem na vosk je jedna vec. Ale očakávať to od iných, ci posudzovať ich? Prečo?
A očakávania spoločnosti?? Vies kde ich mam?
Každý nech si žije ako vie a chce pokial neohrozuje ostatných a nerobi im zlobu.
A naviac, co ti pomôže tu nas nazor? Tvoja dcéra ho už dávno ma 🙂 môžeš byť na nu hrdá a nie sa o ňu obávať.

nevenka
25. feb 2025

@doriiis fuuuha, tak keby si bola chlpata jak ja, musela by si straaaasne dobre zarabat, aby si to vstko dala prec 🤣🤣🤣

nevenka
25. feb 2025

@fantaghiro21 mne toto nefunguje, zapalovalo sa mi yo tiez, zarastali mi chlpy, ako boli oslabene, tak neprerazili kozu a potom z toho zapalene miesta. A epilovat pod pazuchami, to ako mucenie pre mna. A slabiny a stehna som ani neskusala.
Mam doma IPL, len nemam na to cas, aspon brucho chcem skusit, ale ked podrastie najmladsie dieta.
Ale skusit by mohla. Len ak jej chlpy neprekazaju, tak ona nevidi v tom zmysel. Mne vadia, no. Tak som skusila a nie je to pre mna.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
nevenka
25. feb 2025

@autorka moja mama napriklad sa neholila nikdy a ona ma chlpy aj na hrudi medzi prsiami, take trsy. Ani ked sme sli na dovolenku a ja som sa uz holila. Ja som ale revala, ze som ako medved a dovolila mi holenie, ocino ani pocut, to boli hadky, ale tak mama dovolila, kupila, co bolo treba a ja som na oca dlabala. Pre mna to malo byt prirodzene, kedze mama mala vsade chlpy, ale mne sa to hnusilo a ked som mala 14, zacala som sa holit. Takze taky opak.
A sondovala som potom frajerovu mamu, ked sme boli na kupku, ja som v tom case mala 19, on 17 a ona taka hladka koza, no a teraz viem (sme manzelia), ze ona ma taku genetiku a cim je starsia, tym menej chlpov a muz to ma po nej, ten ma menej chlpov pod pazuchami ako ja a este ked to raz suchne ziletkou, tak ani nevidno, ze by mal. On je z tak menej chlpatych chlapov, co mne imponuje. Boze, ako ja svokre zavidim, ze nema skoro ziadne chlpy na nohach a nikde vlastne 🙈🤭.

jana_eyre_2
25. feb 2025

@tiezjedna je dosť rozdiel nad niečim ohrnut nos ak sa ti to nepáči - je tvoja vec čo si o čomkoľvek myslíš a to je tvoje právo si myslieť čo chces.. ale nie je tolerantne niekoho tlačiť do toho čo sa tebe páči.. takže nie, takto sa k tomu postaviť tolerancia nie je.. 😉

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 to bol príklad k tomu paradoxu aki sú ľudia netolerantni v každej dobe a nezmení sa to nikdy, vždy si niečo nájdu a budú sa tu odsudzovať na základe módy.. tak nerozumiem kde vidíš to "cez".. ale jasné že sa ideš chytať čohokoľvek lebo už nemáš čo iné podotknúť 😏

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 presne,ja som tiež spomenula ten paradox ...ale keď to spomenie niekto iný,nepáči sa ti ,lebo? Nemáš čo podotknut? Lebo došli argumenty?
Ja v tejto diskusii nevidím nikoho netolerantneho.aspon k sebe to väčšina tvrdí.
Ja píšem stále k tom ,že moje deti sú moje deti a iných nech majú aj zapletene vrkociky z chlpov,je mi to jedno.
To nie je o tom,že dieťa netolerujem ale ho milujem a zaujímam sa o jeho psychický a fyzický vývin a vývoj....

atinkaa
25. feb 2025

Pozri ja ta chapem, @autorka, ludia su vselijaki a chces ju chranit. Ale vyzera, ze ona je lepsie ochranena ako ty☺️. Maj ju rada, povedz jej, ak uz sa o tom bavite, coho sa bojis. Pytaj sa jej ako to vnima ona. Daj jej najavo mozno i obdiv a ocenenie, ze si vie ustat svoj aj ked na Slovensku mensinovy nazor. Pytaj sa jej s cim vsetkym - akymi nazormi sa stretava ona. Bud uchom, ktore tam pre nu chce byt a mozno sa i nieco zaujimave dozvies.

doriiis
25. feb 2025

@nevenka ....som kučeravá bruneta.Mam chlpaté aj kolená a stehná.🤷🏻‍♀️

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 čo si spomenula? Nevšimla som si že by si písala o tom že kedysi pred rokmi zase nebolo v móde holenie a zase na oholenych ľudí pozerali cez prsty.. ty si písala len o Tom, že tie ženy ktoré by podporili svoje deti v holení by ich rovnako vedeli podporiť aj v neholeni ak by to chceli samotné deti.. tak aké argumenty chces, keď ide o úplne rozdielne veci?

Ty si porovnala nezmyselne fajčenie a neholenie sa a teraz sa ma snažíš zmanipulovať.. to prosím nerob, prečítaj si radšej ešte raz našu debatu.. ďakujem..

nevenka
25. feb 2025

@doriiis no to som aj ja taka, ale nikdy, nikdy nebudem uplne bez chlpov, to mam pocit, ze sa ani neda...😬. A cim som starsia, tym horsieeee. Ale aspon to moj chlap neriesi pre inych uz nemusim byt pekna, no 🤣

domak2
25. feb 2025

@nevenka ja mam na nohách tak tri chlpy, ale bohužiaľ aj na hlave 🤣 asi by som radšej bola vlasatejsia😁

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 "ty si písala len o Tom, že tie ženy ktoré by podporili svoje deti v holení by ich rovnako vedeli podporiť aj v neholeni ak by to chceli samotné deti.. "

Kde som niečo také písala prosím ta?m?.
Kde ťa manipulujem?
Buď nevieš čítať,alebo sa snažis tu nejakým spôsobom vykorčuľovat

Ja som písala,že niektoré ženy(v tejto diskusii)ktoré písali v nedávnej diskusii o dievčati ,ktorému zakazovala matka sa holiť,že je doslova absurdné "sa neholit" teraz píšu úplný opak..
Aj myslíš túto moju vetu.mne to pripadá,že ako ide väčšina,tam sa priklonia.Nestoja si za nejakým svojim osobným presvedčenim a nazorom.Tam kde vietor fuka,tam sa priklonia.Dost falošné

Potom som tu písala,pár komentarov vyššie,ako kedysi ženy ani vložky nepoužívali,neboli také vymoženosti,pozeralo sa na ženy cez prsty keď mali menštruáciu ,boli nečisté a niektoré sa dokonca počas menštruacie schovavali...
Ešte sa tu stále ideme oháňať,aká bola tá dávna doba tolerantná?
Ideme vyberať argumenty, ktoré niekomu západnú do situácie...
Tak tu prosím nešír nejaké bludy,že ja ťa tu manipulujem .

tetapetra
25. feb 2025

@tiezjedna ale hovby, moja mama viac menej pevné (65) a ja 🤦🏻‍♀️. Pokiaľ som nezačala žrať,tak som nemala 🤣

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 bože, ty mi píšeš, že neviem čítať, fakt? Lebo ja už niekoľko komentárov píšem, že ľudia boli NETOLERANTNI vždy, len sa točia podľa mody.. a ty píšeš že ja niekde tvrdím že inokedy to bolo tolerantnejsie? To fakt? 😳

Na teba som sa ozvala preto, lebo som sa ti snažila napísať, že to že niektoré ženy majú iný názor tu ako v inej diskusii je známka toho, že tolerujú OBA spôsoby a to neznamená, že by boli preto falošné a prikláňajú sa tam, kde fúka vietor.. len na jednu vec pozerajú z oboch strán a pohľadov..

No sú dve možnosti, buď sa nerozumieme, alebo niekto z nás dvoch nechce pochopiť čo ta druhá píše.. a nemám pocit že som to ja..

nevenka
25. feb 2025

@domak2 joj, ja som kedysi mala hrivu, kuceravu a teraz po 4 detoch a po 40-ke uz par chlpov len, ale na tele rastu ako sproste 😅🤣

nevenka
25. feb 2025

@domak2 ale chapes, zavidiet svokre hladku bezchlpovu kozu a moj muz nadava, ze je malo chlpaty na chlapa 🙃😅🤣. Kazdy s dacim nespokojny. Ja len dufam, ze dcery podedili toto po nom a chlapci radsej po mne. Ale ako pozeram na nasu najmladsiu opicku, tak asi nie, chudatko.

domak2
25. feb 2025

@nevenka mne sa tiež zdá ze mi z vrchu hlavy putujú na bradu 🤣 nemôže proste každý v genetickej lotérii vyhrať no 😁

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 kde som napísala :"ty píšeš že ja niekde tvrdím že inokedy to bolo tolerantnejsie? To fakt? 😳
To kde som písala "že ty tvrdis"
To fakt nechápeš otázke?Fakt mi tu ideš vtlačiť niečo ,čo som čierne na bielom nenapísala ?
Ťažko a tebou písať,keď nechápeš rečníckej otázke a snažis sa mi tu nasit niečo,čo nepisem...
Podľa mňa máš vazny problém s pochopením písaného textu a snažíš sa tu korčuľovať v návale nepochopenia.
Alebo to máš v povahe ...

To,že niekto mení názory je znak falošnosti ako tolerancie.
Byť tolerantny by malo byť z tvojej strany rešpektovať môj názor
Čo nevies a nechceš
Takže kto tu nie je tolerantný a snaží sa ešte urážať?

lilope
25. feb 2025

Ak má džungľu pod pazuchou, ako píšeš, určite by ma (aj kopec tu prítomných, aj keď píšu opak) odradzovalo sa kontaktovať s takou osobou. Nehovorím, že by som sa s ňou odmietla vôbec niekedy priateliť, ale prvotný prvý dojem by nebol dobrý a nevyhľadávala by som jej spoločnosť. Navyše, pot pod pazuchami intenzívnejšie zapácha pokiaľ sa zachytáva na chlpoch, sama pozorujem na sebe keď sa v zime holím občasne, neviem si to predstaviť v lete už len pre svoj dobrý pocit.
Vyzerá to tak, že sa obávaš, že to je jeden z možných dôvodov prečo nemá priateľov. Ak je introvert, tak to vôbec nemusí byť tým zapríčinené, ale jednoducho je samotárka. Nepresviedčaj ju, časom sa jej nastavenie môže zmeniť či už kvôli tomu, čo som napísala alebo kvôli priateľovi, nechaj to tak.

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 ja sa ťa nesnažím urážať, ani tí tvoj názor nikde neberiem, len odpisujem na tvoje správy a keď sa snažis má stále označovať za niekoho kto nechápe, nečuduj sa že sa obranujem.. neviem prečo máš pocit že len ty ma môžeš napádať a ešte riešiť moju povahu..

romiada
25. feb 2025

Moja dcera je takmer dospelá. Necháva si chlpy kde chce. A vieš čo? Pokiaľ je čistá a so sebou spokojná, ja som s tým úplne ok. Práveže má môj obdiv, že nepodlieha trendom a tomu čo diktujú ostatní a reklamy. Pre mňa je to znak nielen rebélie trochu ale aj sebavedomia. Mať v paži čo si kto myslí je v dnešnej dobe dar u puberťákov, ktorí su masírovaní z každej strany fb,instagramom ,tiktokom a pod...

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 no keď ma niekto obviňuje z veci, ktoré som nepísala ,vymýšľa si absurdity,snaží sa mi nasit nezmysli,tak ti samozrejme píšem argumenty a pýtam sa,kde som podľa teba tie absurdity písala (a padny argument mi ani nedáš),že buď nechápeš,nepochopila si ,alebo nechceš chápať.....

To,že moje argumenty a citovanie ti mojich slov ktoré som písala berieš ako napádanie,za to nemôžem.
Tvoje posledné vyjadrenie bolo už podľa mňa cez...
Takže ,tiež sa bránim a nenechám sa manipulovať niekým,kto tu vypúšťa zo seba nezmysly

zd582uo
25. feb 2025

Úprimne, podľa mňa tvoju dcéru veľa ľudí odsúdi, skôr to ale budú ľudia 30+, ktorí holením žili a žijú, považujú ho za hygienický štandard. Je ale množstvo ľudí, ktorí to nebudú riešiť, ale predpokladám, že ich nebude toľko ako v tejto diskusii, tu skoro každá s chlpmi problém nemá, pritom som v minulosti čítala x diskusií, kde boli neoholené chlpy na ženskom tele kritizované. Ale tvoja dcéra to zjavne zvláda, je so sebou spokojná a má sebavedomie, ktoré jej úprimne závidím. Lebo čo sa týka mňa, v lete viditeľné chlpy holím a v duchu na to nadávam, lebo mi to berie čas a nevidím v tom iný zmysel ako neurobiť zo seba terč kritiky. Mimo leta som striedavo chlpatá a oholená, súvisí to s tým, koľko mám času, prípadne návštev doktora. V obdobiach, keď mám chlpy si ale osobne pripadám sexi :D Môj muž to nerieši, páčim sa mu v hocijakom stave. Tvoja dcéra bude a aj je v poriadku, ale tvoje obavy o ňu chápem, si proste matka a tak riešiš, trápiš sa... tak sa nedaj znechutiť blbými reakciami niektorých žien. A dcére dôveruj, a za mňa jej aj poďakuj - zlepšilo mi náladu, že nejaké dievča sa cíti pohodlne a sebaisto v svojej koži dosť na to, aby ustála spoločenský tlak. Mám sa čo učiť 🙂

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 no evidentne si čítala moje správy tebe od začiatku už prednaštvaná.. ja som ti písala slušne a len som reagovala na tvoje slová.. vklude si to môžeš od začiatku prečítať, neviem načo by som ti všetko teraz chronologicky opakovala ktorá kde čo povedala.. každý si to môže prečítať ak bude chcieť..

lentilka
25. feb 2025

Autorka, čítala som len čiastočne diskusiu, nechce sa mi viac. Osobne si myslím, že nie je toľko supertolerantných ľudí ako v tejto diskusii. A fakt si nie som istá, či by aj v realite boli také tolerantné. Stačí si prečítať iné typy diskusií, útočí sa tu bez ladu a skladu. Za seba - necítim sa dobre neupravená a nemala by som z toho radosť ani u svojej dcéry. Ale tak či tak ti neostáva nič iné ako naučiť sa prijať to, že to má inak - a možno nielen holenie, ale aj iné veci. Tiež rozumiem potrebe chrániť dcéru pred krutým svetom, no je už dospelá a toto je jej životná skúsenosť. Držte sa.