icon

Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?

25. feb 2025

Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 prednastvana?Opäť má ideš obviňovať z niečoho?
Ja som ti odpovedala slušne , že to,čo si písala o mne,som nikde ja nepísala.Takze buď si ma s niekým mýliš ,alebo si moj výrok zle pochopila.Pytala som sa ťa,kde som sa tak vyjadrila.Argument si mi nepodala .len si ma obviňovala z manipulovania a iných absurdít .a doplnila to ďalšími klamstvámi
Naozaj si nenechám na sebe tolerovať klamstvá,ktoré sa tu snažíš mne vtlct .moja zásada je vždy byť slušny.
A nie ,nemusís teraz chronologicky odpovedať,ktorá čo napísala.
Sťacilo ,keby si podlozila svoje tvrdia faktami,keď som sa v každej odpovedi na teba pýtala.co si nespravila ....
Z toho usudzujem,že nemáš nie len fakty ,ale snažíš sa tu mne vtlct ďalšej klamstvá.
Neviem síce prečo ....Možno som ti od začiatku ležala v žalúdku

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 úplne fabulujes a mne sa nechce s tebou zaoberať.. nemáš mi prečo ležať v žalúdku ani neviem či sme si my dve už niekedy písali, vôbec som ťa nikdy nijako nevnímala..

Reagovala som na teba preto, lebo si tu niektoré ženy obvinila z falosnosti (mám konkrétne vety kopírovať?) a chcela som len povedať prečo to tak nemusi byť.. potom si mi ty písala že je cez ak porovnávam dobu kedysi a teraz, tak som ti len napísala, že som to spomínala ako paradox na čo sa ľudia pozerajú cez prsty..

Potom si zase začala písať v duchu akoby som ja niekde tvrdila že kedysi boli ľudia tolerantní a pritom som písala pravý opak..

Teraz tu okolo seba prskas a obvinujes, ako fakt môžeš sa trocha ukľudniť? Naozaj netuším čím som ťa takto vytočila ale vyprosim si aby si ma takto dourazala.. ja som s tebou husi nepasla, aby si ma tu obviňovala z nejakých klamstiev..

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 presne toto je tvoj problém.
Píšeš:
"Je cez,ak porovnávam doby kedysi a Teraz"....
Kde som písala,že ty to tu porovnávas???

Nikde som nepísala TY !!!
Popravde,neviem ani kto tu s tým začal ,dokonca tu niektoré prihodili aj fotky,bolo to myslené vo všeobecnej rovine ,nie že TY....

Píšeš:
"Potom si zase začala písať v duchu akoby som ja niekde tvrdila že kedysi boli ľudia tolerantní a pritom som písala pravý opak..

Práve naopak... nikde som sa o tebe nevyjadrila... opäť
Takže problém je v tvojom chaoani kontextu a celej rečníckej otázky....

Len,neprskam ani neobvinujem ale argumentujem.a kľudne mozes fotít citácie,skôr možno prídeš na to,že mojím vyjadreniam si absolútne nepochopila...

A kde som ťa ja dourazala?
Padny argument,ktorý má hlavu a pätu ,máš to podložené čierne na bielom ak si spätne pozrieš diskusiu,nie je urážanie.
Ja sa nenechám tiež obviňovať z klamstiev, ktoré tu produkujes , prekrúcas a snažíš sa manipulovať (čo si má ako prvá obvinila)
A také vyjadrenia " ja som s tebou husi nepasla" sú len znakom urážania
Jednu vec niekedy rada robím A to je,že zmením štýl diskusie,a diskutujem presne tak,ako ty.
Očividne sa ti to nepáči....

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 no nie, nepasla a to nie je urážka, ale dôvod prečo si kumne nemáš čo dovoľovať.. ja som jediné o čo ťa poprosila aby si nemanipulovala a už to ide.. ani si nevies priznať že tvoje príspevky premna sú plné urazok od obvinenia že klamem (nie máš pravdu naozaj nechápem v čom akože klamem) az po to, že píšem bludy.. (takéto invektiva som ja tebe nepísala) ako vážne už dlho som tu nestretla niekoho tak podráždeneho.. želám ti dobru noc a končím lebo evidentne naša debata nikam nevedie..

bonboniera
25. feb 2025

@fantaghiro21 nechápem o co sa tu snažíš ked už podľa tvojho prvého príspevku v tejto diskusii (kde nechápeš ako môžu ženy v diskusii kde dcére bráni mama sa oholiť písať ze je normalne holiť sa už v mladšom veku ak to dievča chce a tu píšu ze je normalne sa neholit ked to dievča chce) je jasne ze pochopenie pointy pisaneho textu ti robí problem 🫣

cervenaruza123
25. feb 2025

Pises ze ma vysoke IQ a je samotarska. Existuju aj spolky ludi s vysokym IQ, takym ludok sa lahsie komunikuje s podobnymi ludmi. Mozno by jej to pomohlo vediet sa viac socializovat.
Inak co sa tyka kamaratstiev, nemyslim, ze by ju to extremne mohlo ovplyvnovat, lebo uprimne, pokial maju moje kamosky dlhe nohavice ci rukavy, tak ked su ciste a nesmrdia, nemam ako zistit, ci sa holia. V lete dlha sukna, rukavy ak nie su extremne kratke, tak tiez clovek len tak hned nevidi, ci je zena oholena. Nie kazdy nosi v lete tielka. Zavisi aj ake su chlpky, mali sme spoluziacku, co mala tak jemne chlpky na nohach, ze to takmer nebolo vidno.
Faktom ale je, ze dnesna mlada generacia uz zmysla inak ako my, zacina byt trendom sa neholit, ktovie, za chvilu budeme my nemoderni a trapni, ze sa holime. Modne vlny sa aj v tomto menia.

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 inak toto robia presne manipulátory ako ty
Obviňujú z niečoho,čo nie je pravda .... argument nie je dovolovanie si .
nikde som nepoužila žiadne urážky,nadávky, obviňovania ako ty
Nepáči sa ti,keď som ti dala pádny argument,čo nazývas manipulovanim..Možno nie si zvyknúť,keď ti niekto oponuje a je v práve
Čo ti mám napísať,keď píšeš niečo,čo nie je pravda?
No jedine klamstvo

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 a kde som preboha ja použila nadávky, urážky? Toto už je fakt sila..

fantaghiro21
25. feb 2025

@bonboniera no daj,kde som podľa teba nepochopila písanému textu a pointe. 🙃
Mimochodom, autorka mi ešte ďakovala a rozumne sa dalo s ňou písať.....Záhadné sme sa chápali a rozumeli....
Veľká záhada

fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2 nelucila si sa náhodou?
Nevieš si stát ani za slovom!
Nadávky si nikde nepoužila ,za to urážas ,klames a obviňujes len taký fukot...

jana_eyre_2
25. feb 2025

@fantaghiro21 no lúčila ale obviňovať z niečoho čo nie je pravda sa jednoducho nenechám.. nikde som neurazala, neklamala ani neobvinovala, to sú tvoje fabulacie..

(Možno som ti nakoniec z nejakého dôvodu ležala práveže v žalúdku ja, že sa tu teraz takto predvádzas..)

martinkaaa83
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
25. feb 2025

@jana_eyre_2takze opäť si klamala ....
" obviňovat z niecoho,čo nie je pravda, sa jednoducho nenechám."
To presne robím ja,odkedy si začala písať bludy (klamstvá -neviem,aký výraz mám na teba pouzit,keď sa na kazdy urážas a vnímaš ako urážku).
Fabulujes,manipulujes akýkoľvek názov si k tomu prirad akurát ty.Neviem síce prečo,ale vieš aký je rozdieln medzi nami?
Expresívne slová , obviňovania , vymýšľania si tu odštartovala ty a súdim,že si neskutočne rozhodena a začala si byť agresívna
A neviem prečo- ved máš dokazy v diskusií medzi nami, čierne na bielom.Staci si to niekoľkokrát prečítať a zistíš,čo tu celý čas za buy píšeš.
Ja nanajvýš si stojím za slovom-nemam silu sa naťahovať s manipulátorkou.Dobru noc!

lauricka
25. feb 2025

Mňa nezaujíma, kto čo robí so svojím telom. Pokiaľ si neubližuje.

libusak
25. feb 2025

Ja mam rovnaky nazor ako tvoja dcera

omer43
26. feb 2025

Mne sa to páči samozrejme na intímnom mieste

bebebosorka
26. feb 2025

Určite by som ju neodsudzovala za to že sa neholí.A ty ako jej mamina by si ju mala prijať takú aká je🙂
Možno má dôvod pre ktorý sa holiť nechce, možno to už skúšala a nedopadlo to dobre.Len sa to hanbí povedať.Ja mám tiež od detstva veľmi citlivú pokožku a musela som nájsť pre mňa vhodný spôsob holenia.
Môžeš sa s ňou pokúsiť porozprávať ešte o laserovej epilácii,čo na to povie😉

marsmykkok
26. feb 2025

Mne sa len nepáči aké sú ľudia ovce a proste idú s davom a ak niekto nejde je "fuj" Však tie chlpy rastú prirodzene a nemá to nič spoločné s pokrokom ako sa tu argumentuje a kto rozhodol že je to fuj? Podobne ako kedysi obočia, boli v móde tenké čiarky a prirodzené bolo "fuj" a teraz je v móde prirodzené a všetci si chodia dorábať a domaľovávať alebo dotetovať, lebo vtedy si chĺpky vytrhali a už im nerastú... Proste nech si robí kto chce čo chce, komu vyhovuje nech sa holí aj celý každý deň a nemá na sebe ani jeden chlpok, kto chce nech si holí len dané oblasti ako často jemu vyhovuje, kto z nejakého dôvodu nechce nech sa neholí...

dominikamacakova
26. feb 2025

Jasné, nemám čo iné na robote iba riešiť chlpy cudzej ženy 😑 A napríklad, ja mám chlpy na rukách a v lete som vďaka nim nemala kliešťa lebo sa mi tam "zamotal" a nedarilo sa mu vyliezť hore. Áno, chlpy sú prirodzené, má ich každý človek. Ja nechápem prečo by sa ženy museli holiť. Je to každého osobná vec.

tiezjedna
26. feb 2025

@jana_eyre_2 a kde koho tlačím do toho, čo sa mne páči? Veď nech chodí niekto pokojne zarastený ako orangutan, ale nech ma neobťažuje svojim smradom, pretože v tej chvíli jeho preferencie výrazne tlačia do nepríjmnej situácie mňa.

tiezjedna
26. feb 2025

@tetapetra jak Edita Papeky hovorí, nežer, cica😂

rivini
26. feb 2025

Ved nech chodi po svete tak, ako jej to vyhovuje. Osobne pokladam chlpy na zenach neesteticke, ale to neznamena, ze sa kazda zena musi holit. Pri citlivej pokozke je najefektivnejsie trvale odstranenie laserom.

jana_eyre_2
26. feb 2025

@tiezjedna prečo by človek čo je zarastený niekoho obťažoval svojim smradom? Pokiaľ človek dodržuje hygienu, je úplne jedno či je vyholeny alebo nie..

silvik2015
26. feb 2025

Ja som dosť chlpatá, holenie ma otravuje a dráždi pokožku. Ale nemám odvahu sa neholiť, tak ho praktizujem, keď je to nutné (leto, lekár...). Aj ja by som sa o svoju dcéru bála tak ako Ty z toho istého dôvodu. Zároveň to, čo tu čítam môže znamenať, že nie je jediná a trendy sa posunú aj smerom späť k prirodzenej chlpatosti. O oslobodia viaceré ženy v budúcnosti od tejto tortúry. Moje dcéry budú tiez chlpatejšie, ich to tiež bude skoro čakať. Tak možno je Tvoja dcéra jednou z tých priekopníčok! Vyzerá aj tak, že jej názor nezmeníš, tak sa s tým zbytočne netráp. Dcéra je už dospelá a ide si svojou cestou. Je šťastná ona so svojím životom? Ak áno, nie je čo riešiť. A možno neskôr názor zmení. Ja som do 23.rokov vôbec nepila alkohol. Potom som si príležitostne už dala...život je cesta. Majte sa s dcérou obidve dobre!

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
jajka257
26. feb 2025

Ja mám 16 ročnú. Má rovnaký postoj ako tvoja dcéra. Jedine, čo som ju presvedčila, je holiť podpazušie. Je v puberte a ten odor ma privádzal k nevoľnosti. A sama si uvedomila, že tričko na ramienka a bobor pod pazuchou je fakt nevkusny.🤣🤣 Ináč neriešim. Jej telo, jej chlpy a úprimne, ja si nohy holim raz za 3 mesiace. Mám tam totiž asi päť chlpov a ani poriadne nerastú.🤣🤣🤣

alica110
26. feb 2025

Nie, je mi to uplne jedno. Jedina vec, co mi vadi, ked niekto nedodrziava hygienu. A tu vela ludi nedodrziava bez ohladu na to, ci su alebo nie su oholeni.

tiezjedna
26. feb 2025

@jana_eyre_2 ja vravím o ľuďoch, ktorí smrdia, pretože proste hlavne leto a teplo chlpatým podpazušiam nesvedčí. Aj prirodzený pohyb spôsobuje, že sa telo potí, na tých chlpoch to zostáva a páchne na sto honov, hovoriť si môžeš čo chceš🙄 Nohy, ruky, chrbty, hrudníky - to mi je úplný šumák. Ale chlpaté podpazušia = humus.

hrasocek12
26. feb 2025

Je to vec každej ženy. Byť oholená je v móde,nie že je to povinnosť. Poznám veľa žien ktoré sa nebolia. A je to v poriadku. Vôbec mi to nevadí a nijak ich nesúdim. Tie chlpy na tele majú svoj význam. Nikto nemá právo zasahovať do súkromia druhej osoby. A to že sa vám zdá byť oholená ako bábätko v poriadku,neznamená že to tak vníma aj druhý človek. Takže ži a nechaj žiť. ❤️

iwesska
26. feb 2025

Tak chlpy pod pazuchami nie su len vec estetiky,ale hygieny. Ja uz ked tam mam 3mm chlpy a spotim sa, smrdim. Ked sa oholim cerstvo,tak nie. Nohy su vec estetiky,ale teda k sukni/kratasom si to velmi predstavit neviem. A aj chlpy v nohavickach su vecou hygieny. Je sakra rozdiel tam mat baranicu a nie. Ale vsak ona na to casom pride sama.