icon

Odsudzujete ženy, ktoré sa neholia?

25. feb 2025

Sú podľa vás ženy čo sa neholia nechutné?
Sú?
Odsudzujete takéto ženy?
Mám 21ročnú dcéru, ktorá sa neholí, má citlivú pokožku, a je aj zástancom toho, že ochlpenie je prirodzená vec.
Ako matka som s ňou na túto tému mala viac debát, odmieta to, považuje za zbytočné a za stratu času. Čo sa týka ostatných vraj jej na názore iných nezáleží, ona je so sebou spokojná. Hygienu samozrejme dodržiava každodennú.
Odsudzuje spoločnosť takéto ženy?
Ako by ste to prijali, ak by išlo o vašu dcéru?

nelka93
26. feb 2025

Nie neodsudzujem takých ľudí, a nič by som si nepomyslela. Bola by to jej vec, je dospelá, svojpravna a ma pravo sa rozhodovať o sebe

petrusa87
26. feb 2025

No mne by to prislo nechutne,ked by som videla zarastene podpazusie a hlavne u zien,, ja mam tiez citlivu pokozku a preto pouzivam elektricky strojcek aj na intimne miesta. Moj nazor

janamakva
26. feb 2025

Keď má dieťa viac rozumu ako matka

okm221
26. feb 2025

Keby mam dcéru absolútne by som to neriešila je to jej vec, má 21r preboha.. Ked si nájde priatela alebo sa vydá, možno prehodnotí, ale napr môjmu mužovi vôbec nevadí keď sa neoholim, a mne zas nevadí on zarasteny... Je to uiplne jej vec, rovnako ja neriešim druhých ľudí keď sú zatasteni aj keď majú ženy pazuchy zarastené.. Absolútne na to nezaujíma, je to ich vec
A v každom prípade chlpy niesu len tak, majú ochrannú funkciu, aj tam dole u nás žien tvoria prirodzenú bariéru.

lilope
26. feb 2025

@oliolijanka ty sa nechodíš k vode kúpať?

omer43
26. feb 2025

@nelka93 Presné, tu nie je čo odsudzovať Skôr si myslím že každý z nás by sa mal starať o svoje nie oto čo iný robí. Bohužiaľ väčšina ľudí upratuje tam kde nemá

jana_eyre_2
26. feb 2025

@iwesska človek smrdí pod pazou, keď nemá deodorant..

ramzesa
26. feb 2025

Toto by mi nikdy nenapadlo u druhých riešiť 😀. Ani u vlastných detí. Kým chodia ľudia čistí a voňaví, tak mi je jedno, kde aké chlpy majú 😀. Ja sama to tiež v zime nejako neriešim a v lete práve kvôli tomu rada nosím dlhé sukne. 🤣 Ale zasa je pravda, že som svetlejšia, tak to tak na mne nekričí. Inak môj názor na to je taký, že čím neskôr si dievča začne holiť nohy (príp. iné časti tela), tým lepšie. Lebo už raz keď začne, tak sa toho nezbaví. A niektorej stačí len trochu slniečko, aby jej tie chĺpky zosvetlilo a nemusí sa tým vôbec trápiť. Akurát to môže tým holením ešte zhoršiť.

okseen
26. feb 2025

Mňa skôr prekoti, keď dospelá žena mi povedala, že ona sa sprchuje ako kedy a jej by sa nespalo dobre, kebyže sa osprchuje a ze aj dcéry sprchuje každý druhý deň, podľa toho ako sa podľa nej spotili. Hovorím už o mamičke cez 40 a deti už skolopovinne. Takže keď sa nie niekto nesprchuje a mysli si, že je to ok a ani deti nesprchuje a mysli si, že je to ok, tak neholit si nohy je už úplne ok.

adka_bh
26. feb 2025

@okseen jezis toto ma aj moja dcéra spolužiačky ktoré rodičia nesprchuju každý deň že veď na čo veď boli len v škole a pritom deti vonku v družine sa besnia dcéra hneď všetko vyzlieka a dáva do kosa že ako sa spotili a spolužiačka tri dni v tom istom tričku bez sprchy 🤦‍♀️ že mami ona ma ešte omáčku z obeda z pondelka na tričku v stredu 😁

ramzesa
26. feb 2025

@adka_bh a to ich musia rodičia sprchovať? 🤔 Moji sa sprchujú už sami.

okseen
26. feb 2025

@adka_bh ale nieze deti nenazenu osprchovať sa, to sa aj dospelá matka 40+ nesprchuje!!!!🤮 to už je na mňa moc...

okseen
26. feb 2025

@ramzesa tak rodičia ich od mala nesprchuju každý deň a nenazenu ich osprchovať. Nechcem vedieť, aký smrad musia mať dole, plus co je to za hygienu, keď dostanú menštruácie, to si asi tiež umyju raz za tri dni 🤮

iwesska
26. feb 2025

@jana_eyre_2 Ale ten smrad tvoria bakterie v chlpoch,ktore deodorant len ciastocne prekryje.

jana_eyre_2
26. feb 2025

@iwesska vôbec to nie je také čiernobiele, pot človeku smrdí z mnohých dôvodov, deodorant zápach prekrýva rovnako pri.oholenom, aj pri neoholenom človeku..

bonboniera
26. feb 2025

@iwesska čiže oholeny clovek nesmrdí? 😂

jajka257
26. feb 2025

@okseen
@adka_bh dievčatá, bola tu téma a nie jedna, ako často sa sprchujete, periete a iné. Vysla som ako úplný debil. Pozor, na MK sa sprchujeme raz za dva dni, veci sa nosia opakovane a perie sa raz za týždeň. Tu vidím , v tejto diskusii Nicky, ktoré sa nesprchuju denne, veci nosia aj viackrát neoprate a teraz čítam o hygiene, umývaní. Nechápem🤔

betulinka1
26. feb 2025

Nechala by som to na dceru. Je to jej telo a jej rozhodnutie. Neriesila by som to. Ved ona uz ma svoj nazor. Ked je to pre nu OK, tak je to v poriadku. Co si kto mysli, jej moze byt jedno. Aspon vidis, ze si vychovala dceru s vlastným nazorom.

peter8435
27. feb 2025

No ja som muž a neviem si to predstaviť aby som nebol oholenie pod pazuchou. Na viditeľnom mieste teda a hlavne v lete, brada ,fúzy je niečo iné. Žena a dievčatá by sa mali tiež holiť aj nohy, je to estetickejsie, slušne.

beckynka89
27. feb 2025

Má môj obdiv, že nerieši čo ľudia povedia. Viac takýchto ľudí na svete. Ja si tiež myslím o niektorých ľuďoch, že sú nechutní, hlavne ak nemajú sebareflexiu a neriešia nič iné, len druhých ľudí. Ako tu už bolo viac krát spomenuté - ži a nechaj žiť.

omer43
27. feb 2025
beronsche
27. feb 2025

Autorka - normálne sa zamýšľam, ako by som to brala ja..
Ak takú ženu stretnem, neodsudzujem ju, ale prekvapí ma to. Preblysne mi hlavou, prečo to robí.
Mne osobne to estetické nepride ani trochu (samozrejme som ovplyvnená spoločnosťou), tak mi aj napadne, či chce byť za každú cenu iná, alebo z nejakého dôvodu nechce byť atraktívna.. čo trochu aj znie ako sudenie, uvedomujem si to, ale naozaj je za tým len zvedavosť.

Ak by išlo o moju dcéru, neviem, či by som argument prirodzenosti nebrala len ako zastierku, najmä v kontexte, ak by nemala velmi kamaratov.. že tam je čosi iné, ukryté hlbšie. Netvrdím, že to tak u vás je, len viem, že mne by toto určite napadlo..

iwesska
27. feb 2025

@bonboniera Podstatne menej. Ja sudim podla seba. Mozno u teba je to jedno🤷‍♀️

zmrzlinka8
27. feb 2025

@iwesska človek smrdí aj bez chlpov, ak nedodržiava hygienu. A s chlpmi nesmrdí, ak ju dodržiava. Takže bezpredmetný tento argument.

zmrzlinka8
27. feb 2025

@doriiis nie všetci chlapi sú na vyholené, len tak na margo.
sexuálna príťažlivosť nie je daná módou, každý to má inak. mnohí sa navonok nepriznajú, aby sa z nich nesmiali, ale v sebe každý vie, čo ho vzrušuje a nemusí to byť to, čo u iných

sidonika
27. feb 2025

Len tak rozmýšľam, či za nenormálny nárast pedofílie nemôže stáť aj to že ženy sa vyholuju práve na intímnych miestach ako deti. Nehovorím o nohách. Je to len taká úvaha,lebo všetko so všetkým súvisí. Nevravím že je to príčina,ale mohla by tam byť aj nejaká postupnost. Niekde áno,niekde nie

mimi3008
27. feb 2025

Odsudzovat neodsudzujem, ale budi to vo mne dojem zanedbanoati, ked ma niekto suknu, kratasy a pod tym viditelne chlpy na nohach, alebo chlpy vytrcajuce z podpazusia a nechapem, ako tak ozaj mozu tie zeny chodit

maya_hi
27. feb 2025

Ak dodržiava hygienu, je to len otázka estetiky, vkusu, názoru. Čiže len jej vec, za ktorú ju nemá nikto právo odsudzovať. Ja sa holím len v lete, kvôli plavkám, tielkam, sukniam. Je pravda, že hygiena sa ľahšie udržiava bez chpov, ale dá sa to.
Minule som kdesi čítala, ako dôkladne si treba vydrhnúť podpazušie, aby sme ho zbavili zbytkov odumretej kože, teda aj baktérií a pachu. Skoro aj minútu 🤔

maya_hi
27. feb 2025

@sidonika pedofília tu bola vždy. Niekedy, v histórii dokonca nebola ani trestná. Hlavne u bohatej vrstvy sa to akceptovalo 😐 Bežne rodičia "predávali" svoje dcéry pod 15. S tým to asi nesúvisí. Skôr s tým, že človek je oproti iným "živočíchom" netvor 🫤

fantaghiro21
27. feb 2025

To tu ale pribudlo .
Ja sa strasne smejem 🤣.ale že strasne. Drvivá väčšina čo tu pise a ako sa zastávajú neholenia, ako by im bolo ich dcér úplne jedno ,že sa neholia,tak sa v podstate holí( či už celý život alebo v lete).Toľko k tomu pokrytectvu🤣

Nikdy nechodia na prírodno-,chlapte nohy v sukní...neratam ,keď má žena od hlavy až po špičky prstov na nohách nejaké oblečenie a je zahalená (v zime).
Je tu vôbec nejaká žena,ktorá chodí celý život chlpata,nemá probke si aj pod sukňu neholit nohy? ...

Stále je to o tom:"videla som" ," stretla som" ,"poznala som"
Ak sa neholenia zastávate a chcete aby sa aj dcérky neholili,huraaa do toho a odhodiť žiletky,a akýkoľvek spôsob depilácie..A byť vzorom..Ale na to podľa mňa nemáte gule .
Veď,je to novodobý trend ...
Tak kľudne aj mobil v ruke vyhodiť von oknom a odpojiť sa od internetu.Tiez je to novodobý trend ...

@zmrzlinka8 žiaľ,ak chodis neoholena,a môžeš pod pazuchou vrkociky zapletat,ako vieš,že človek menej smrdí a menej sa potí keď nemá pod pazuchou žiadne chĺpky?
Skús to.
@iwesska má v tomto úplnu pravdu.....
Mne stačí,keď mám pazuchy bez jediného chĺpku a ak som doma,nenanasam žiadny antiperspirant ani deodorant (upchávajú póry) a nepotim sa,nesmrdim do večera...
Ak som v meste,v praci , samozrejme si nanášam už len z princípu,pre pocit.ale rýchlejší sa s ním spotim....