Orgazmus - rarita alebo nevyhnutná súčasť vzťahu
Dobrý deň, pýtam sa anonymne, preto nečakám odpovede ako to máte doma vy, respektíve nič súkromné, len v teoretickej rovine ČO BY STE ROBILI BYŤ MNOU.
Mám úžasného partnera a som celkovo spokojná, len v tej oblasti sexu som po minulých traumách (násilie) opatrná a nie dosť dobre komunikujem o tejto téme s partnerom, vlastne osobne s nikým. Minulé vzťahy ma naučili, že ženský orgazmus je niečo raritné a ani jeden priateľ sa mi v tomto nevenoval. No chcela by som čosi také zažiť. NIE SOM žena, čo ťažko dosahuje klitorálny orgazmus (masturbáciou kľudne aj za minútu), len to neviem ako aplikovať do vzťahu. Partnerovi sa orál hnusí a ja to rešpektujem, nenútim ho. Rukou to nevie ani po názornej ukážke tak, ako si to robím ja, trvá to dlho (nikdy som sa pri ňom neurobila), potom to vzdá, že ho ruka bolí. Chápem. Pri sexe si to sama robiť neviem, vyrušuje ma sústrediť sa aj na neho aj na seba a výsledok žiadny. Tak sem tam si to dorobím, keď zaspí alebo nechám tak. Myslela som, že je to normálne vo vzťahu, ale nezažila som to. Potom som čítala vetu, že každý človek je zodpovedný sám sa svoj vlastný orgazmus a že nemám mať od druhého očakávania. Mrzí ma to, no nie je to dôvod na zahodenie vzťahu. Hračky nechce pri sexe, aj keď by to možno pomohlo a aby som si nejako sama o neho trela nechce, že ho to páli na druhý deň. Nejak sa nesnaží, ale inak som spokojná so samotným sexom, je úžasný.
Neviem malo by to byť samozrejmé alebo je to normálne, len ja som náročná? Ďakujem za rozumné odpovede. Naozaj nemusíte písať v súkromnej rovine, skôr postrehy a názory všeobecne.
to že s ním máš pekný vztah je jedna vec,no druhá je,že ti nechce dopriat. Keby sa aspon snažil,ale on vobec nič. Budeš sa s ním musiet pozhovárat,nech už konečne povie,čo je vo veci a tiež mu povedz priamo,že i ty by si rada od neho niečo dostala. Takto to donekonečna nevydržíš,je mi ta luto,ale riešit to musíš ty. Vo vztahu by žiadne tabu nemalo byt a ani v rozhovoroch. Ale jemu sa ani nechce o tom bavit.
ja som to nemyslel v zlom,ale naozaj máš smolu,alebo zlý výber.
@brembo ved v pohode beriem vsetky nazory do uvahy a nehnevam sa ani za jeden co tu padol. V kazdom je kusok pravdy aj ked sa to zle pocuva.
to ti verím,že sa to zle číta,najma ked si zamilovaná. Ale zamilovaný človek vela vecí nevidí. Ja viem,ženy ti to vedia napísat citlivejšie. Ja som muž,ja píšem rovno,a to nemusí pre ženu vyznievat najlepšie,i ked to nemyslím v zlom.
@brembo ja som jej tiez vyssie pisala ze nech zlozi tie ruzove okuliare...
Mna len zaujali čriepky tvojich odpovedi...ex ta nechcel lizať, dalši nie, jeden šiel len po brucho a tento vôbec..Na inom mieste píšeš, že tiež si nemala rada robiť oral a kolko úsiliia ťa stálo si ho obľúbiť, , len z toho dovodu, aby bol chlap spokojný.A toto ti príde normalne, že žiaden muž ani nevyskúšal? Ty si davala ebnromne usilie a oni nič,...A vieš ty vôbec, o čo prichadzaš?
Evidentne nie , ked si sa zmierila s tym, že nič...
A nepísala ty si tu už niekedy? Ja si pamätám podobnu diskusiu, tiež tam baba písala to isté, čo ty a furt si išla dokola svoje, aky je jej chlap užasny, ona ho kvôli tomu neopusti, je jej zlatičko a 30 stran aka je nespokojna v posteli....uprimne ti poviem, že ťa nechapem, nechapem ani minulu autorku, ale to je vaša životna volba,,
@karolinakr minula autorka nie som ja určite :=) podobnú tému som ešte nikde nezakladala a kebyže mam kamošku tak sa porozprávam s nou ale o tomto sa nemám bohužiaľ s kým. No neviem o co prichádzam keďže som nemala možnosť zažiť sú ľudia čo to nemajú vôbec a žijú ako píšem xkrat nežiadam oral keď ho nemá rád je to v poriadku. Stačilo by aj rukou ale ani toho sa nedočkam asi. A pripadám si ako blbka momentálne ze riešim take povrchne veci a prestávam sa sústrediť na to co mam ale sa zameriavam na to co nemám. Bohužiaľ dnes drahý cítil ze mam ohľadne neho zle pocity aj keď som nepovedala ani slovo bez príčiny bol cely deň v mizerne nálade.
Neviem co je na tom nepochopitelne. Ľúbim. Konečne som v živote spoznala muža co ma ľúbi a aj ja jeho bez strachu ze odíde a ze ma sklame. Cítim u neho istotu a bezpečie a to som nikdy predtým necítila. Preto mam chuť ísť dopredu skúšať skúmať riešiť a vylepšiť co sa na tom všetkom dá a nezahodit to najcennejšie co mam. Len neviem sama v sebe oklamať tie pocity ze to je takto v poriadku.
@brembo tu ma už nikto nešetril je to v pohode zaslúžim si z času na čas facku. Sama na seba som zlá ze pre svoje nekonfliktne mäkké srdce si neviem dupnut a dávať ultimata a jednoducho sa niekedy na všetko vykašlem nech to ide mimo mňa. Neviem tak komunikovať ako by som potrebovala viem ísť okolo horúcej kaše aj načrtnúť co cca chcem ale k jadru nedôjdem a hnevám sa sama na seba kvôli tomu.
@tafita už si ako moja mama. 😩 Ta hovorievala často keď som bola s bývalým ze príde lepší a... Huups 😬 aj prišiel ALE. Mala som ja radšej ostať single a nie vždy túžim po vzťahu po láske a na ostatok riešim také blboviny ako toto 🤷♀️
Naozaj si myslis, ze chlapovi, ktory uprimne lubi svoju zenu nezalezi na tom, aby jej bolo dobre po vsetkych strankach?? Toto podla mna ani zdaleka nie su povrchne veci.
Bude to odo mna drze, ale ked budes mat chut, napis nam, ked budete spolu byvat. Ako vam to pojde.
Hmm, podľa mňa je omnoho dôležitejšie, ak sa ti sex samotný páčiť s ním.
Mama ma vzdy pravdu. 😀
Kolko casu preslo od rozchodu s byvalym, kym si sa dala dokopy s terajsim? Nehrnies sa zo vztahu do vztahu?
@tafita možno to nemá v sebe takto nastavene. Možno to berie tak ze ma rozmaznáva po iných stránkach a nejako kompenzuje ten nedostatok v tejto oblasti. Alebo do akej miery to vôbec vníma. Možno si myslí že keby som nespokojná nespim s nim alebo co ja viem ako muži myslia keď vôbec myslia.
@cicuca paci sa mi to samozrejme ze áno 🙂
@tafita nooo skoro rok. Aktívne som si priatela nehľadala. Dokonca som odmietla viac mužov. Tento mi nejak padol do oka aj jeho spôsob komunikácie a postoj k životu. Spočiatku sme sa plánovali stretávať len kamarátsky. Nejak sme sa obaja necítili na vzťah.
Tak to je dôležité a ostatné skúste vyladiť a myslím, že keď budeš dostatočne uvoľnená a hlavne mať pocit, že partnerovi záleží, aby si sa pri sexe cítila sama, tak to príde 🙂
@cicuca bolo by ideálne pri samotnom sexe mat ten orgazmus bez toho aby sa ma. Nejak špeciálne musel dotýkať alebo hrať sa. Len bez zapojenia klitorisu je to cele stratene. Dnu necítim nič. Ak by to šlo takto isto by som tak nelipla na tom ze sa musí pracne hrať. Takto by mal. Sex pre oboch rovnaký význam. ❤️ Možno raz bude aj to.
Neviem, akosi neverím tomu, že človek, ktorý sa v sexe chová ako otrasný sebec je po iných stránkach úplne super, milý, starostlivý, atď. Podľa mňa má autorka ružové okuliare a onedlho sa preberie do reality. Odporúčam autorke skúsiť nejaké terapie pre seba, lebo z jej príspevkov je jasné, že má veľmi slabé sebavedomie.
@janickacrazy nemyslím si ze je to o sebavedomí. Považujem sa za sympaticku mladu ženu a vidím aj svoje kvality a plusy. Verím si ze dokážem čokoľvek co si zaumienim starám sa o seba po všetkých stránkach. Akurát nemám šťastie na chlapov
@yoxinka veci treba brat realne, triezvimi ocami... naco by jej bolo keby sme tu chodili ako okolo horucej kase a ze sa to zlepší a neviem co... no nezlepší , lebo nema snahu sa zlepsovat.kym on je spokojny tak nebude meniť nic..preto by som to riesila uplne inak.
Ty si fakt zlatá … že bolo by super, keby sa ťa pri sexe nemusel špeciálne dotýkať … akože … to FAKT??? Ty si sa s ním bavila o svojich traumách, vie to? Rozumie tomu? Lebo toto je veľmi podstatná vec. Píšeš, že nevieš, čo si myslí … toto by som chápala po krátkom čase vzťahu, ale po roku??? Bavíte sa o tom sexe vôbec???
@yoxinka no bežne sa chválim tým ze som bola zneužitá. Nevie to ani moja mama nie to ešte priateľ. Vie akí boli exovia a do akej miery sme mali sexuálny život a to je tak celé. Vie že by som chcela z toho mat niečo aj ja ale zároveň vie ze si to robím sama a xkrat mu hovorím aké to bolo intenzívne a rýchle ze ho to možno vyburcuje ale nič. Zas ani ja o jeho traumach neviem nič.. Len to viem ze nejaké ma..
Vieš čo, ale to nie je o tom, že sa chváliš a hovoríš to ľuďom na ulici, ale on je tvoj najbližší človek … Ja nad tebou, prisahám, dumem celý deň a prekrúcam si to v hlave z každej strany. Napadlo mi aj toto. On je proste v posteli totálne drevo, vôbec, ale že vôbec nevie, čo má so ženskou robiť. Preto ho bývalé podvádzali, možno mali očakávania, on sa hanbil pobedať, že to proste nevie … No a furt to nevie a ty mu dokola hovoríš, ako si to každý deň robíš sama … by som sa na jeho mieste cítila ako debil 🤷♀️. Ale ani v tomto myšlienkovom pochode neviem pochopiť, PREČO sa to nechce naučiť??? A z toho mi furt vyjde, že je to proste totálny sebec alebo gay, lebo toto nemá iné vysvetlenie … A stále si myslím, že si tou dennou masturbáciou kompezuješ nejaké veci a zvaľuješ to na hlavu … Vy by ste mali začať úplne inak komunikovať v prvom rade.
Keby bol normálny a miloval ta, tak tu veľkosť aj vôňu by zbožňoval a veľmi rád by ti urobil ten orgazmus a trikrát denne takto..nehnevaj sa, ale kde to v sexe nefunguje tak není o com..a štitiť sa partnerky je pre mňa nepochopiteľné..partnerstvo je o maximálnej intimite a toto ani zďaleka není tak
@tomaskovamamka chcela som napísať vlhkosť

@brembo co uz. Aspon sa mi dari v inych veciach ked nie vo vztahoch :D