icon

Partner chce druhé dieťa

1. máj 2022

Ahojte. S partnerom náš vzťah nie je ideálny a napriek tomu chce druhé dieťa. Ja mám štyroch súrodencov a on troch. Stále sa uráža keď poviem že druhé dieťa nechcem. Stále sa ohrádza tým že či by sa mne páčilo ze by ma tu moji rodičia nechali samú keď sa pominú. Ja som šťastná za svojich súrodencov a síce milujem svoje dieťa najviac na tomto svete ale materská ma vôbec nenapĺňala a po polroku som sa vrátila do práce. Vyčíta mi že myslím len na svoje pohodlie a na svoj komfort a nemyslím nato že keď sa pominieme tak náš syn ostane sám. Ja sa naozaj necítim nato mať druhé dieťa. Chcem dať malému všetko čo je v mojich silách a užívať si spolu s ním život. Už normálne som mu povedala že nech si nájde nejakú inú a nech urobí to dieťa jej. Ani neviem prečo sem píšem asi som to potrebovala zo seba len dostať.

Strana
z2
joesvk
2. máj 2022

@midori123 Fakt som o tom presviedčam každý deň... A ja som presne ten prípad, že nemám ideálny vzťah a druhé dieťa som preto nechcela a raz mi žena čo tiež nemá ideálny vzťah a 5 detí poradila, že ak sa dá, mám ísť do druhého dieťaťa. A fakt, dobre som urobila. Viem, je to klišé, ale nič nie je lepšie pre dieťa ako brat alebo sestra. 😜

ailiba
2. máj 2022

@bbebe tak toto ani ja nechapem, preco sa niekto stara do toho, kto ma kolko deti?... Ak ich vie uzivit, stara sa o nich... Je to ciste kazdeho vec, na kolko sa citi.

acrobaleno
2. máj 2022

Všetci súrodenci sú skvelí parťáci, dokým nepríde na delenie majetkov. Neznášam tú vetu, že najlepšie čo môžeš spraviť pre dieťa, je mu dať súrodenca. Čo tie páry, čo už nemôžu mať deti? Alebo čo takto dať tomu dieťaťu dobrý život napríklad aj bez súrodenca. Ja som jedináčik, takže môj pohľad je jednostranný. Ale samotné MK je príkladom ako vyzerá taký vzťah medzi dospelými súrodencami.
@autorka je absolútne v poriadku, že si sa v materstve nenašla a že si chcela ísť do práce. Ja by som dala ruku do ohňa za to, že sa nájde oveľa viac mám, čo to takto majú, len sa boja spoločenského opovrhnutia, pretože "materstvo je to najkrajšie". Koľko máte rokov? Ste manželia? Koľko rokov má dieťa? Môj názor je v tomto nemenný, tak ako nemôže žena tlačiť muža do dieťaťa je to aj vice versa.

Strana
z2